Ak ryzen nije hladan onda neznam sta je po tom pitanju intel?

Ak ryzen nije hladan onda neznam sta je po tom pitanju intel?
Intelaši poklopite se od srama kad na 5ghz jedva dobije rizu 4.2 ghz . Slab preslab sramota. Gpu u testu je gtx1080ti sa kojom je ispod časti vrtit niže od 1440p.
War, ispada oko 100eura više kombinacija onaj tvoj izbor intel 8600k vs riza 2600 sa podjednako jakim mbo i ramom.
Cuj ti ove proljeve "ispod casti".
Sve ispod 4k sa 1070 je ispod casti
Gpu je 1080ti opet vam na nosinu nabijem ovu bombu najnoviju a vi živite i dalje u prošlosti kad je intel vodio. Nemojte se sad ubit ako se probudite.
Ti bi sa tim traljavim 3000 cl16 ramom na 8600k.
Da se taj ram koristio u testu koji stavljas razlike ne bi bile 15% u prosjeku nego 20% i vise, tugo moja.
Sad mi se ne da na mindfactory sa kojeg cupas cijene, al opet bi ona racunica koju sam ti stavio dosla na to da je cijena te dvije konfe gotovo ista.
Majke ti kristove koji to ram kosta 2000kn, 128gb?
Cca cijena najjeftinije b-die memorije koja je koristena u testu na koji se on referira i bez koje je ryzen kud i kamo sporiji.
Gpu je 1080ti opet vam na nosinu nabijem ovu bombu najnoviju a vi živite i dalje u prošlosti kad je intel vodio. Nemojte se sad ubit ako se probudite.
Davno sam ja postao taj test gdje se vidi intelova dominacija, al pustimo na trenutak ono sto je odavno jasno kao dan, ovdje su u pitanju puno veci problemi.
Traljavi ram 3000mhz cl16? Lol sad ste se sjetili na kraju putovanja ddr4 pricati o n3kakvoj traljavosti, to je samo pokazatelj iznimno moguce amd arhitekturne dominacije koja samo raste zbog tog istog rama koji mu pomaze da bude jos brzi, dakle za razliku od intela koji po tom pitanju spava 10g barem kod amd ima neke koristi od kupovine skupljeg.lp
Traljavi ram 3000mhz cl16? Lol sad ste se sjetili na kraju putovanja ddr4 pricati o n3kakvoj traljavosti, to je samo pokazatelj iznimno moguce amd arhitekturne dominacije koja samo raste zbog tog istog rama koji mu pomaze da bude jos brzi, dakle za razliku od intela koji po tom pitanju spava 10g barem kod amd ima neke koristi od kupovine skupljeg.lp
Imas ram za pc kasu, isti ne znas klokati na 2466 i jos tu nesto pametujes
Traljav u smislu da takav ram nije ni priblizno dovoljan da bi se dobili rezultati iz testa.
Armada se uvijek referira na testove sa skupim i brzim ramom, a kad se usporeduju cijene stavlja se nekakav jeftini ram kao taj aegis.
Na taj nacin se na najjadniji moguci nacin zaobilaze cinjenice da intel i ryzen konfiguracije ispadnu skoro pa jednako ako se zelimo referirati na te testove i da ryzen u jeftinijoj kombinaciji sa sporijim ramom jos podosta vise zaostaje nego u tim testovima.
onda nije opravdanje ako kupjues amd gdje ti uz njega treba skupi ram da bi na kraju opet dobio lose prefrmanse za razliku od intela
Ne kuzim to "Intel je samo malo bolji od Ryzena kad klokneš memoriju na 3000+ mhz"... Onda ocito CPU kao CPU ne parira Intelu, vec ga ram izvlaci, Ryzen ga bolje alocira? Kudos, ali to ne cini Ryzen naj izborom. A ram nikako nije jeftin danas, pogledajte malo cijene, nit se svaki ram na svakoj ploci dobro clocka, nit svi imaju XMP pogotovo ne jeftini. 16GB DDR4 2133 naj jeftiniji (dakle naj sporiji) košta 1.010kn ako se uzima 1x16, a naj jeftiniji 2x8 CL17 2400mhz je 810kn... Dakle naj jeftiniji ram na nabavi. Sa intelom ipak možeš uzeti naj krš ram i provest se dobro, jer je sam CPU dovoljno jak da parira odnosno vodi Ryzen sa izbrijanim ramom, plocom etc.
Ajmo uspoređivat kruške i jabuke... cpu za cpu, na oba sistema 2133-2400 ram, pa onda sudite CPUove
Ako zanemarite cijenu i još uzmete da se kod Intela RAM-oca na 4000Mhz +(check Anshin bolesni OC)...To je još nekih +5% perfomansi na postojeće vodstvo. Zanamemarujući cijenu, dakako...
Volio bih da testove rade max OC (CPU; RAM) vs max OC, kao kad su prije na Linusu testirali GPU-e u doba 7970/680...
8600k/8700k su daleko ispred svega što AMD ima u gamingu.
Kad se u jednažbu doda isplativost i druge namjene (osim gaminga), tu je već drugi par cipela.
HEDT isto. Tu je Intel sramota..
Maj opinjon.
HEDT isto. Tu je Intel sramota..
Ako imas ledo hladnjacu viska, intel hedt se namece kao jedini logicni izbor
Here We go again :)
koja je ovo komedija od teme.
neki ljudi ko da su jednostavno glupi a neki se imaju potrebe non stop ponavljat samo da slucajno ovi drugi nebi prevladali u temi + djecje igrice dogovrene preko pm-a i slicno.
Jednostavno ko da su Vam programeri napravili loop petlju a nakon odradenih par loopova sve ste zaboravili pa opet...
Brijem da je lako zivjet s takvim mozgovima, nisa Vas ne brine osim intela i amd-a.
Ajde full me zanima otkud ti sad ovo, dakle imaš ajmo reći oko 800 eura za proc, i za te pare intel i amd nude:
https://www.caseking.de/en/intel-core-i9-7900x-3-3-ghz-skylake-x-sockel-2066-boxed-hpit-400.html
I još je amd jeftiniji 600 kuna, ali pustimo sada to.
Baviš se rendanjem, video obradom etc. Koji procesor uzimaš? Još nisam ni uzeo u obzir 2950x koji je tu za par dana koji će još povećati razliku.
neki ljudi ko da su jednostavno glupi a neki se imaju potrebe non stop ponavljat samo da slucajno ovi drugi nebi prevladali u temi + djecje igrice dogovrene preko pm-a i slicno.
Jednostavno ko da su Vam programeri napravili loop petlju a nakon odradenih par loopova sve ste zaboravili pa opet...
Brijem da je lako zivjet s takvim mozgovima, nisa Vas ne brine osim intela i amd-a.
Ma koji programeri bi se trudili oko toga ovdje je čisto u pitanju autorevers sa starih kazića, dođe traka do kraja pa opet iznova
Ajde full me zanima otkud ti sad ovo, dakle imaš ajmo reći oko 800 eura za proc, i za te pare intel i amd nude:
https://www.caseking.de/en/amd-ryzen-threadripper-1950x-3-4-ghz-summit-ridge-socket-tr4-boxed-hpam-140.html
https://www.caseking.de/en/intel-core-i9-7900x-3-3-ghz-skylake-x-sockel-2066-boxed-hpit-400.html
I još je amd jeftiniji 600 kuna, ali pustimo sada to.
Baviš se rendanjem, video obradom etc. Koji procesor uzimaš? Još nisam ni uzeo u obzir 2950x koji je tu za par dana koji će još povećati razliku.
Mislim da on nije mislio na hedt platforme.... nego vise na scenarij 800 eura za cpu, mbo i ram... ovdje na hedtu diskusije nema, vidis da se svi sprdaju na racun frizidera, kompresora i rashladnih tornjeva kao intel dodatne opreme.
Ma koji programeri bi se trudili oko toga ovdje je čisto u pitanju autorevers sa starih kazića, dođe traka do kraja pa opet iznova
Stari kazic ko stari kazic, premotavanje riknulo pa ti treba neko vrijeme da s olovkom namotas kazetu na pocetak pa tek onda krenes ponovo
Jok braco, autorevers nije premotavao traku nego je prebacivao na drugu stranu
To s "paćenjem gaminga" mi je jako smiješno i nemogu to shvatit. Oli je bitno piči li igra na 80 ili 90 FPS-a ???
da bas, cujem da se igre uopce se ne mogu pokrenuti na takvim procesorima
procesori od 1000kn su dovoljni za bilo koje igre, gdje ne bi HEDT procesori
prestani seruckat, ako ima ljudi koji citaju ovo, a nemaju blage veze o hardveru, pomislit ce da se jedino mogu igrati na 8700k
Vidim da vam se uključio autorevers
To s "paćenjem gaminga" mi je jako smiješno i nemogu to shvatit. Oli je bitno piči li igra na 80 ili 90 FPS-a ???
Uzmi da ti 80-90 nije konstanta. Uvjek su tu dropovi kod zahtjevnih scena/tranzicije.
Bolje da mi dipne sa 80 na 60, nego sa 70 na 50...
Minimalni fps je uvjek bitniji od prosječnog.
Kad se sjetim onih vremena kad nam je bilo bitno da FPS ne pada ispod 30 a sve poviše je bilo izvrsno. Sad jedne mire nevalja ni kad je 50 .
Previše smo se razmazili
Zato povecas napon i sve ide ko med