Malo trolaju intelaše a ovi se upecali ko nikad
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Intel to radi ovako, najava, predstavljanje(ovo nisam ni siguran da uopce rade:), es primjerci za recezente, finalni proizvod ceka vec drugi dan cim "linus i ekipa" jave jel sve ok, amen, nema muljaza sve specke/benchevi se vide vec prvi dan na es primjercima(tonci i ekipa:) i 99,9% je takav i finalni proizvod, to sve u mjesec dana na policama tj u nasim kucistimalp
Intel to radi ovako, najava, predstavljanje(ovo nisam ni siguran da uopce rade:), es primjerci za recezente, finalni proizvod ceka vec drugi dan cim "linus i ekipa" jave jel sve ok, amen, nema muljaza sve specke/benchevi se vide vec prvi dan na es primjercima i 99,9% je takav i finalni proizvod, to sve u mjesec dana na policama tj u nasim kucistimalp
Prvo zatvore urede u istočnoj Europi. Kad imaš monopol to nije problem. Jesu li tako radili i za Atom?

Pa kad to rade svake godine pa im prešlo u naviku
ljudi moji intel godisnje prodaje 300-400milijona primjeraka procesora, ja im ni jednog nisam vratio a ni oni meni lovu kaj mislite da spavaju bez odgovora(iako ni nevidim prijetnju icega;)? skynet samo sto nije dosao u bug ured!lp
Pa to nitko ni ne tvrdi, neznam zakaj se tak bojiš za Intel. Bili su i ostali monopolisti. Pitanje je samo nakon što izađe Zen kako će se osjećati kupci Intela koji su kupovinu obavili nedavno
Pa upravo je taj odgovor ono što je dobro iz svega ovoga, jin i jang

zasto da si objese o rep?, sav svoj novac sam potrosio u hrvatskoj...kaj sam zbog toga glup? sto hranim umirovljenike tj necije starce, nekome u Hepu "dajem" placu itd itd...da se odselim? inace pa ni intel ne spava, ne sumnjam da ce nakon kaby lakea izmisliti nesto novo...jeftinije ili kaj god, za taj dio hvala amd-u!lp
Neče Intel izmislit ništa novo, jer nemaju kaj izmislit a IPC performanse više ne namjeravaju bitnije poboljšat i to je realnost.Pa to smo več raspravili, prihvati činjenice ili budi razočaran. Dakle Intel če tvoj proc ubuduče nadoštukat sa još dvije CPU jezgre, i to jednostavno zato jer nemaju druge opcije AMD Ryzen ih nabio u guzicu.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5225895&sort=asc&view=flat
Znaci i7 6700k performance-like za 150$
4core+8ht
me gusta
Ocekujes da ce biti usporedivi?
zasto da si objese o rep?, sav svoj novac sam potrosio u hrvatskoj...kaj sam zbog toga glup? sto hranim umirovljenike tj necije starce, nekome u Hepu "dajem" placu itd itd...da se odselim? inace pa ni intel ne spava, ne sumnjam da ce nakon kaby lakea izmisliti nesto novo...jeftinije ili kaj god, za taj dio hvala amd-u!lp
Neče Intel izmislit ništa novo, jer nemaju kaj izmislit a IPC performanse više ne namjeravaju bitnije poboljšat i to je realnost.Pa to smo več raspravili, prihvati činjenice ili budi razočaran. Dakle Intel če tvoj proc ubuduče nadoštukat sa još dvije CPU jezgre, i to jednostavno zato jer nemaju druge opcije AMD Ryzen ih nabio u guzicu.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5225895&sort=asc&view=flat
previse nesto ti spominjes guzice i stavljas slike tog lika... vidim rodena je nova ljubav!
skrati nam muke i stavi ga odma na avatarlp
4 jezgre i ht je sto nudi i7 trenutno, zar ne? Znaci treba mi 1/2 one zvjerke od sinoc sto je predstavljena i to je to :D
Nek bude i k'o 4770 i vise je nego dosta
I koji je zakljucak na kraju?
4 jezgre i ht je sto nudi i7 trenutno, zar ne? Znaci treba mi 1/2 one zvjerke od sinoc sto je predstavljena i to je to :D
pa ako dosad nisi uzeo taj i7 4770 zasto bi sutra onda taj amd? razlog znamo!lp
Pa i da je 30% lošiji uz 5 puta manju cijenu je ok. Uz utor koji će je tu da ostane

Amd zen za 2 dana ima više komentiranja nego i5 tema u dvije godine.
Ocekivao sam od AMD-a nekakav ES primjerak s konkretnim rezultatima i brojkama, dobili primjer ocigledne prevare "twitchanja" dote 2 koja šteka na klokanom i7 6700kwtf?
Ha ha kak je to trzalo za popizditi
Amd zen za 2 dana ima više komentiranja nego i5 tema u dvije godine.
pa kad su svi zadovoljni, nikakvih problema, sta imas komentirati, ljudi uglavnom pisu o losim stvarima, pitaju, traze rijesenje...
Nedovršeni, sa baznim klokom na 3.4.
lp
koliko znam cijelo vrijeme se prica o BE modelu 3.4+ s turbom ne?(da prevedem sta "Lisi" znaci +) to sto se test vrtio clock per clock s intelom ne znaci nista!lp
Ne, na testu je Zen bio bez boosta i 6900 s boostom.
Nisam siguran što želiš reći i o čemu govoriš. Ako se testiraju dva procesora, onda su uvjeti isti, a na videu su završili jednako brzo. S obzirom da ne vidimo test 6950X u istim uvjetima, ne može se uspoređivati. Također, 6900 je Broadwell-E, dakle, ako su završili isto, onda je Zen jednako brz kao Broadwell-E. S tim da je u testu turbo 6900 bio ON, a Zena OFF (iako se pod tim opterećenjem turbo vjerojatno ne pali).
Ha ha kak je to trzalo za popizditi
iako mi ni taj dio nije jasan, ili nisam dobro vidio/cuo da to nije bio 6700k vec 6900k? jel moze netko potvrditi kaj je rekao?
Znam da je rekao i7 na 4.5 i trza ko IPC iz 2003.
4core+8ht
me gusta
To bu super proc za 1500 kn ali ja bi na tvom mjestu svakako išao na šest jezgreni makar i bez HT-a...DX 12 i te sheme, 4 jezgre su pa pa ako misliš zadržati proc duže.
Nisam siguran što želiš reći i o čemu govoriš. Ako se testiraju dva procesora, onda su uvjeti isti, a na videu su završili jednako brzo. S obzirom da ne vidimo test 6950X u istim uvjetima, ne može se uspoređivati. Također, 6900 je Broadwell-E, dakle, ako su završili isto, onda je Zen jednako brz kao Broadwell-E. S tim da je u testu turbo 6900 bio ON, a Zena OFF (iako se pod tim opterećenjem turbo vjerojatno ne pali).
Problem je sta su javno dostupno stavili taj .blend file ali su ocigledno dirali render postavke tj. muljaju. Ako uzmes 6900K i stavis da ti izrenderira tu scenu neces dobit ni blizu rezultat koji su oni dobili, cak ce i 6950X biti sporiji (dva 2670 su brzi 1 sekundu:))....
Ne znam što vam nije jasno?
Sampling je namješten na 100 (valjda da skrate vrijeme testa) i oba procesora su završila test gotovo istovremeno.
pa ako dosad nisi uzeo taj i7 4770 zasto bi sutra onda taj amd? razlog znamo!lp
Razlog ne znas ocigledno, jer je razlog bezobrazno visoka cijena.
Po svemu sudeci 4c/8ht ce biti 150$ prevedeno u EUR je to negdje 179 mozda cak i 189 ako $ nastavi da raste, sta ce ti ista jace za gaming i ako budu jezgre kao i kod 4xxx serije intela?
Ne znam što vam nije jasno?
Sampling je namješten na 100 (valjda da skrate vrijeme testa) i oba procesora su završila test gotovo istovremeno.
Nije ni to, u tom slucaju su oba prespori, a i iz prijasnje prezentacije se znalo da ide cca. 25s kad je sampling 100...
4core+8ht
me gusta
Ne promašio si usporedbu, to bi tak bilo kad bi Ryzen imal identičan IPC+CPU frekvenciju kao Skylake.Ovo dole je realna situacija, dakle ko ide na koga cijenom ili uloženo-dobiveno performansama.
Intel i3 ili i5 4/4 = Ryzen 4/8
Intel i7 4/8 = Ryzen 6/12 ili Ryzen 8 Core bez HT-a ako ga AMD uopče i izbaci
Ryzen 8/16 uloženo dobiveno vs bilo koji Intel 6 ili 8 Core CPU
Gledaj samo cijene dakle uloženo dobiveno, i3 je opako preskup ali to je Intelov problem kad ga osjetno jeftiniji 4/8 Ryzen zašamara ko mulca.Opčenito gledano jel, svi Intelovi procesori su puno preskupi to sigurno.Dok nema konkurencije to donekle drži vodu, ali kad se pojavi konkurencija onda se situacija ipak drastično mjenja.Realno Intel i3 serija, oni če najviše nahebat i njihov omjer uloženo-dobiveno izgledat če grozno loše.
i3 je opako preskup ali to je Intelov problem kad ga osjetno jeftiniji 4/8 Ryzen zašamara ko mulca.
Ajme meni, cega si se ti najeo... Prije koji tjedan u nekoj temi napises "klasicni zen bez graficke" kao da na trzistu ima vec 20 modela, sad vec znas kako ce proci i3 i koliko ce kostati taj neki zen koji mu se suprotstavi. I ne samo to - drobis o tom zenu vec od pamtivjeka kao da su sve informacije odavno poznate. Majko mila, odakle vise to cupas?