AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.631
|
čitano: 6.622.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Linkam ti kroz sat dva na putu sam trenutno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Boris grozni kaže...

samo problem mi je kaj znam da 5600x3d razori taj cpu

Uopće se ne obaziri na taj CPU, on je ekskluziva microcentra u us, nisu ga mogli nabaviti niti neki revieweri u us koji ne žive pored te trgovine a kamo li obična raja ili netko u eu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 19:10 (notloB).
17 godina

Pa jel ti nije bolje uzeti 7600x neko taj 7500, cijene su iste

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Wiz3m4n kaže...

Pa jel ti nije bolje uzeti 7600x neko taj 7500, cijene su iste

40-50€ je razlika :)

17 godina

CIJENE OTIŠLE GORE, PA JA SAM GA KUPIO ZA 230E PRIJE 5MJ

Moj PC  
0 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
Boris grozni kaže...

Daj mi šibni neke rame za njega, nista pretjerano al da su oksamo problem mi je kaj znam da 5600x3d razori taj cpu

Pošto je krenulo skakanje cijena kompletnog hardvera, nema vise ni toliko jeftinih a dobrih DDR5 opcija kao prije koji tjedan. Ovo mi se cini najbolje za neki razuman novac kod nas G.SKILL Trident Z5 RGB F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK 32GB DDR5 6400MHz CL32, (2x16GB), ne vidim nista jeftinije a da je ispaltivo pored ovoga radi 20e ustede...

U startu cu ti rec samo da ne ocekujes bog zna kakve rezultate sa memorijom na tim modelima sa jednim chipletom jer je to hardversko ogranicenje oko propusnosti chiplet dizajna, tako da modeli sa dva chipleta imaju oko 50% veci moguci bandwith memorije na istim postavkama.

Druga stvar koju ti sigurno mogu potvrdit ako ides na onu MSI Tomahawk ploču je da je MSI odlično odradio stvar oko podrške memorije i uglavnom sve sta bacis na njihove modele radi, čak i moja od 7200MHz je bez najmanjeg problema radila na XMP kao sat, pa sam kasnije isao dodatno zatezati.

12 godina
Boris grozni kaže...
Jacked kaže...

Imas ga u Protisu za 219e

Daj mi šibni neke rame za njega, nista pretjerano al da su oksamo problem mi je kaj znam da 5600x3d razori taj cpu

Uopce ga ne razori, 5800X3D je rang tipa R5 7600/X, a 7500F je trunku sporiji. S obzirom da je u pitanju procesor, uzmi si sa mindfactorija 7600 za 226€ (+12€ dostava preko mailboxa), vjerovatno bude isao i ispod kad dodje na mindstar ali to je ono, moze bit sad a moze za 2 tjedna...

13 godina

Imaš na njuški 7600x za 200 eura. Njuška je tak i tak tvoj omiljeni shopping mall. Još piše i moguća korekcija cijene.

Edit: evo baš dobar video o razlikama 7500f vs 7600x 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 23:04 (mislioc).

0 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran

Bome, tu je olinjalih 5.2GHz potamburalo PBO uz CO -30, a gdje su ovi sa 5.5GHz koji voze  Inace ne kuzim s cim oni to hlade da im se taj 6 core tak grije ko šuga na 95c+ 

Poljaci su dobru recenziju napravili 7500f vs 7600 uz detaljan monitoring

98c na 5.3GHz... to ili su ovi chiplet otpaci na koje stavljaju 6 jezgri toliko loši ili je problem kucista airflowa i hladnjaka generalno... moguce i oboje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hahhaajaads kaže...

Uopce ga ne razori, 5800X3D je rang tipa R5 7600/X

Točnije R7 7700/x

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
9 godina

A damn, komp koji slažem sa 7600X neće da uspješno POST-a,

Svijetle mu crveno dijagnostičke lampice za CPU i RAM.

Napajanje je Corsair RM850X modularno, nisam uopće siguran di uštekati konektor za CPU. 

Da li tu di piše PCIE/CPU ili moooožda di piše motherboard?

Paše u oboje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isto napajanje imam i kod mene je uštekano u motherboard.Ne znam jel znaš, ali kod prvog boot-a imaš jedan proces koji se zove memory training i to zna potrajati par minuta. I tada je normalno da ti svijetle neke lampice na matičnoj. Pogledaj u uputstva od matiče tamo sigurno piše koje točno.

Upali komp, pusti ga neko vrijeme da istrenira memoriju i trrebalo bi biti ok. Ako ne bude, jbg, onda nešto ne valja.

EDIT:

Upravo gledam manual za moju matičnu i memory training se ne spominje, ali znam da je u uputama za neku drugu to 100% pisalo.

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 13:01 (unique83).
23 mjeseca
protjeran

Pa isti drek PCI-e ili CPU isti su to ulazi i konektori samo provjeri jesi do kraja ugurao kabel moraš dobiti klik da je sjelo kako treba. A za ram također, DDR5 teže ulazi u socket od DDR4, moraš dobro stisnuti module da dobijes klik.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
EricCartman kaže...

Napajanje je Corsair RM850X modularno, nisam uopće siguran di uštekati konektor za CPU. 

Paše u oboje.

Spajas ga gdje pise, na 8pin konektore pod PCI/CPU. Nadji kablo na kojem pise CPU i njega spajas na CPU napajanje na ploci. 

Slikaj nam ovdje kako si spojio pa da vidimo je li neka greska ili ne. 

23 mjeseca
protjeran

Pa nije imao sta krivo spojiti kad mu nebude kabel usao u drugi konektor jer fizicki ne pase, tj nije isao 8pin gurat u 6 pin pa da mu 2 pina budu višak to je zdravo logično ovako

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 13:03 (Jacked).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Ma to je do treninga kako je kolega gore napisao to traje i traje na nekim pločama. A možda i ovo kaj Đekica veli sa ramom da nije dobro sjelo teško ulaze ti ddr5 imaš foling fa će sve otić u kuki.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 13:07 (mislioc).

1 0 hvala 1
16 godina

Pa šta je ovo šta se ovo događa sve skuplje i nekvalitetnije. Pa treba trening rama pa treba pritisak od 500kg za ram i gpu ma išlo sve u kurz. Ma treba ih sve odjeb i kupovat stare serije gdje sve šljaka još nekako.

Moj PC  
6 0 hvala 1
9 godina
Dr. Vicko kaže...
EricCartman kaže...

Paše u oboje.

Spajas ga gdje pise, na 8pin konektore pod PCI/CPU. Nadji kablo na kojem pise CPU i njega spajas na CPU napajanje na ploci. 

Hvala svima na podršci!

CPU napajanje sam dobro spojio na ploči, ali nezz di to isto u PSU uštekat, slika je ispod.

Probali smo u PCIE/CPU na slici (4 su utora), a moguće je da treba na motherboard, konektor dolje lijevo.

I bojim se da ako sam ga krivo uštekao da ne zvizne.

16 godina

Ovo je za jakeda:

Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina

U bilo koji 8 pinski slobodni utor. Svi bi trebali biti isti po obliku.

Bit će!
9 godina
unique83 kaže...

Isto napajanje imam i kod mene je uštekano u motherboard.Ne znam jel znaš, ali kod prvog boot-a imaš jedan proces koji se zove memory training i to zna potrajati par minuta. I tada je normalno da ti svijetle neke lampice na matičnoj. Pogledaj u uputstva od matiče tamo sigurno piše koje točno.

Upali komp, pusti ga neko vrijeme da istrenira memoriju i trrebalo bi biti ok. Ako ne bude, jbg, onda nešto ne valja.

EDIT:

Upravo gledam manual za moju matičnu i memory training se ne spominje, ali znam da je u uputama za neku drugu to 100% pisalo.

Znači sva 3 kabela ti idu u te motherboard konektore na napajanju? 2 od ploče koji su na njoj 24 pinski?
I 3. od CPU-a?

Sad kad mi je već ovako uštekano kak je bilo (CPU u PCIE/CPU konekturu), upalio sam ga na nekoliko minuta, da vidim jel taj trening možda u pitanju.

Ako ne, mogu prebaciti u motherboard 3. konektor na napajanju i probat.

Inače manual im je katastrofa štur. Podrška nema chatbota. Ghhhh.

EDIT: isti su po obliku ta 4 ali i taj 1 na motherboard oznaci, paše i u njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 14:34 (EricCartman).
16 godina
dery kaže...

Ovo je za jakeda:

Alo, ne zanima nas uloženo dobiveno, to je za sirotinju.

17 godina
EricCartman kaže...
Dr. Vicko kaže...
EricCartman kaže...

Paše u oboje.

Hvala svima na podršci!

CPU napajanje sam dobro spojio na ploči, ali nezz di to isto u PSU uštekat, slika je ispod.

Probali smo u PCIE/CPU na slici (4 su utora), a moguće je da treba na motherboard, konektor dolje lijevo.

I bojim se da ako sam ga krivo uštekao da ne zvizne.

Vidi ti se i piše lijepo, kako su ti rekli možeš di god na ovom tvom jer su isti i pašu no na nekim napajanjima nejdu, različiti su za cpu i pcie, konkretno na ovom tvom je zamišljeno da desna 2 8pin budu za cpu a ova 3 lijevo za pcie, predpostavljam da na pcie svakoj grani imaš po 2 6+2 pcie konektora?!

9 godina

Uh proradilo.

Sretni dobitnik je Jacked!! - jer jedna RAM pločica nije do kraja sjela.

A napajanje sam stavio ispod motherboarda, mada čini mi se da je svih pet konektora totalno jednako - na napajanju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Nadoknađujem neodlazak u crkvu, molitvama, svaki put prije nego kliknem power button.

Moj PC  
1 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
EricCartman kaže...

Uh proradilo.

Sretni dobitnik je Jacked!! - jer jedna RAM pločica nije do kraja sjela.

A napajanje sam stavio ispod motherboarda, mada čini mi se da je svih pet konektora totalno jednako - na napajanju.

A šta cu kad sam stručnjak  

17 godina

Evo, i moj 7900X3D spreman za preuzimanje u Mallu...

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
5 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Kant kaže...

Idi AMD sirotinjo po njega, trkom.

16 godina
Sramota jedna kupiti i imati AMD, jadna nam majka, kuku lele.
Moj PC  
2 0 hvala 1
3 godine
Kant kaže...

Prvo se maskiraj u skitnicu da te ne prepoznaju i izvrgnu ruglu... Tako sam ja kad sam išao po svoga, mogao sam načisto da stradam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice