Cek, jel' to Boris prodao 14600KF konfu?
Bio mu je toliko dobar taj Intel combo, vrh vrhova po njemu, da ga je prodao za manje od mjesec dana.
Cek, jel' to Boris prodao 14600KF konfu?
Bio mu je toliko dobar taj Intel combo, vrh vrhova po njemu, da ga je prodao za manje od mjesec dana.
Poceo degradirat prije vremena zbog 6.1ghz, oce to...
Ma di to gledaš vidi profi test, 7700x jači od tvog par % onda računaj.Upscaling jest ali je 4k.
Nemozes tako gledati jer to nije tocno niti priblizno.
Itekako se tako gleda na 4k korištenje upskalera nezaobilazno novi standard bez dlss nema igranja tako treba i testirat.
Poceo degradirat prije vremena zbog 6.1ghz, oce to...
Ma po njemu nije, samo je rastao sa moći....6.0 na 6.1 sve full stabilno i dobro tako da ga je prodao, da nije danas bi bio i na 6.2ghz, a jbte led koji lik, da se usereš od smijeha
Radio sam neki klok preko amdryzen mastera curave optimaizer ako tko ima iskustva sta bi jos mogao promjeniti hvala
ako ti je sa -50 full stabilan....... što će prije pokazat vrijeme nego pojedini stres test.......
možeš još probat vcore negativni offset..... to ako ti pri max opterećenju ne busta sve jezgre namax clock......
ili ić na ručni all core overclock...... ali to i nije za svaki dan......
inače utegni memoriju koliko ide i nahrani svinje................
Radio sam neki klok preko amdryzen mastera curave optimaizer ako tko ima iskustva sta bi jos mogao promjeniti hvala
R23 10 min i AIDA stress test.
Ako ti to prođe onda još moguće da ti se dogode idle reboots, a to središ tako da u curve shaper u biosu dodaš voltaže samo za niže frekve.
Drustvo trebao bih upgrade maticne uraditi! Trenutno b450 tomahawk i 5700x3d upareni... sta bi preporucili ici na b550 ili na x570?? Ako bih isao na b550 pikno sam tomahawk b550.. jel ima razlike velike izmedju b550 i x570?
Drustvo trebao bih upgrade maticne uraditi! Trenutno b450 tomahawk i 5700x3d upareni... sta bi preporucili ici na b550 ili na x570?? Ako bih isao na b550 pikno sam tomahawk b550.. jel ima razlike velike izmedju b550 i x570?
Zbog cega bi stavljao b550 ili x570 ako vec imas b450 ?
Zbog cega bi stavljao b550 ili x570 ako vec imas b450 ?
Kontam upgrade uraditi zbog gen 4 brzina za nvme i sl... ali koliko vidim samo bih to mogao hajrovati sto se tice "upgrade-a"
Šta ti tamo na PCE odgovor nije dovoljan bio??
Dobio bi frišku figu....ništa što bi zamjetio osim u sintetskim testovima
Šta ti tamo na PCE odgovor nije dovoljan bio??
Dobio bi frišku figu....ništa što bi zamjetio osim u sintetskim testovima
Pa ja sam mislio da je b550 i x570 puno bolja platforma.od b450 ali ako vi kazete da nema potrebe za tim upgradom onda i necu bacati pare 😁
Da malo ozivim temu, u vezi umiranja 9800X3D...
AMD jos davno objavio da ne vide nikakav problem sa procesorima, Asrock izjavio da ne vide nikakav problem sa plocama
Posto dosta pratim Asrock subreddit, u zadnja 2 dana sam vidio 5 postova o riknulim 9800x3d... jednostavno se desi, radi radi radi, i rikne, nekima tokom igre nekima u idleu, neki su imali proc u eko modu.
E sad, ja pretpostavljam da su Asrock ploce najprodavanije sto se tice AMDa pa je vjerovatno (?) to razlog zasto je 80% 9800x3d riknulo na njima, ali mislim da je vrijeme da GN napravi update onog svog videa i ovo odvede na neki veci nivo, po meni je ovo veci skandal od 14gen Intela i umiranja, tamo se bar znalo u roku od par tjedana sta je problem, ovdje se ne zna sta je problem vec onak 4-5mj.
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1iui7lx/9800x3d_failuresdeaths_megathread/
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1i5iy9a/update_and_summary_on_the_dead_9800x3ds/
Asrock megathread + lista mrtvih procesora, pitanje je samo koliko ih nije prijavljeno, pogotovo ovi koji kupuju prebuild i ak nekaj ne radi odnesu ga u servis i to je to...
Veliki fail, nema dileme makar meni se čini da bi više bilo do ASRocka.
Ne znam, ja sam mix 50/50.. bilo je dosta i umiranja na ostalim plocama. Ovo je samo Asrock subreddit pa normalno da govore samo o asrock plocama.
Edit: I ja sam mislio uzet 9800X3D sad nekad jer padaju cjenovno, i to sa nekom asrock plocom.. a ovak mislim da nist necu uzimat dok ne izadje rjesenje. Ali i ak se pokaze da nije do asrocka, mislim da cu svejedno njih izbjegavat i ganjat MSI...
Problemi su vecinom sa Asrock plocama.
Navode se X870 Steel Legend i x670e Steel Legend ploce te procesori 9800X3D i 9950X.
Do sada imaju podatak o 157 mrtvih 9800X3D procesora a sumnjaju da je uzrok u azuriranjima BIOS-a
https://wccftech.com/asrock-x870-motherboard-kills-amd-ryzen-9-9950x/
Prema svim dostupnim statistikama, na ASRock otpada 80+% odumrlih, te se prema nekim izveštajima problem javlja samo sa određenim verzijama BIOSa. Takođe, ima slučajeva gde je "mrtvi" CPU oživeo, kao i gde je nakon zamene upokojenog X3D procesora običnim, jeftinijim, i taj posle nekog vremena prestao bootati na istoj ploči. Zapravo, jedan od najnovijih komentara na onom Reddit threadu pominje kaže da je korisnik dobio od AMDa novi 9800X3D (što je dobro znati), i da je i taj novi otkazao u roku od mesec dana.
Inače, GN radi na videu i prikuplja uzorke.
S obzirom da je moj na Gigabyte ploci, nadam se da je problem do ASRocka, a ne samih procesora
Ja bi izbjegavo te preskupe X3D procesore i ploče...hebate daš milion kuna za taj kombo i onda se još pitaš kad bu riknuo, za vrijeme garancije ili dan iza.
Pa u principu su ti procesori za jako usku publiku....kada gledaš razliku u 4k a i 3k 2k rezoluciji sa nekom čak i high end grafičkom i nije neka razlika naspram jednog recimo 7600 Ryzena....nije da ga nebi volio imati, no zbilja ne nalazim opravdanja za tako nešto, radije uložiti tih 200 do 300e više u bolji gpu
Ja bi izbjegavo te preskupe X3D procesore i ploče...hebate daš milion kuna za taj kombo i onda se još pitaš kad bu riknuo, za vrijeme garancije ili dan iza.
Ako hoces top za 1080p/1440p onda nema izbjegavanja tog procesora, MF tak mjeri 22+k prodanih primjeraka, sto zapravo znaci da 157 mrtvih procesora i nije puno Naravno, samo treba izbjegavat asrock u sirokom luku...
157 za kojih se zna, po nekoj logici ima ih daleko više.
AMD i Asrock pa jel postoji gora kombinacija pored ovoga onih par komada 13900 i 14900k izgledaju kao statisticka pogreska, Imamo apsolutne kraljeve u instantnoj degradaciji samo dok gledate film ili surfate webom
Bravo AMD & Asrock!
Amazon statistika se jako ne slaze s tvojim zakljuckom.
Ne znaci da nisi u pravu
Amazon statistika se jako ne slaze s tvojim zakljuckom.
Ne znaci da nisi u pravu
Koja to tocno statistika pa ovoliko Intela zajedno u 25g nije krepalo kao AMD u 2 mjesecaAsrock je oduvijek imao najveci rma postotak od svih proizvodaca mbo!
vrinho kaj budes se i dalje skrivao iza tih td ili imas nesto konkretno reci o temi?
Sto vise krepavaju, vise se prodaju. Iako ih asrock a ranije Asus pokusava sprzit.
Intel ne treba nista, samo postojati.
Koja to tocno statistika pa ovoliko Intela zajedno u 25g nije krepalo kao AMD u 2 mjesecaAsrock je oduvijek imao najveci rma postotak od svih proizvodaca mbo!
Napraviću se da mislim da stvarno ne znaš pa ću ti odgovoriti: Ona u kojoj su u 20 najprodavanijih modela procesora cela dva Intelova (od toga nijedan u prvih 10), i tako već mesecima. Inače, pošto pominješ koliko je Intela crklo za 25 godina, podseti nas koliko je i9-ki krepalo samo u onom jednom data centru gde su ih na kraju ukinuli kao opciju jer više nisu mogli da ih zamenjuju? Pri čemu kod 13th i 14th generacije nije bilo korelacije sa bilo kojim pojedinačnim proizvođačem matičnih ploča.
Imao sam Asrock b450m steel legend ploču koja je super radila sa ryzenom 2700. Nakon nekoliko godina napravio update biosa i stavio ryzen 5700x i tu počinju problemi. Jako teško sam uspio sve složiti i nekako je radilo. Pa problem sa ramima, pa mhz rama, malo radi na 3200, pa je stabilno na 3000, a kao podržava 3600 i sl. Onda mi ploča nije htjela prepoznati rtx 2080 pa ga prepozna nakon 10 reseta. Druge grafe nije bilo problem, ali sa ramima i rtx 2080 strašni problemi. Odlučio prodati Asrock ploču i kupio Asus. Naravno da je više para moralo biti, ali tu je i razlog zašto nešto košta više. Nemam nikakav problem i sve super radi sa raznim komponentama koje mijenjam. Asrock je meta za one koji žele malo uštedjeti, a imati rgb i ne znam koje još funkcije koje su kod drugih proizvođača skuplji. Daš 30-50 eura više za matičnu i nemaš problem. Od sada samo Asus što se tiće matične. Barem za mene