AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.631
|
čitano: 6.623.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Da, HP > ryzen bal > win bal > power saver.

Iako ne treba očekivati čuda korištenjem HP profila, ali razlike su mjerljive pogotovo u gamingu.

15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

oke, čitao sam malo u noćnoj smjeni o tome cool'n'quiet modu i vidio sam iste informacije koje ste i ovdje i vi napisali

uglavno da se preporuča ugasitit ako se radi clock, jer kako god, čim ti njemu mijenjaš mp za clock, jezgre i voltaža rade na zadanome stalno radi sigurnosti

kako c'n'q snižava voltažu, može dovesti do rušenja sistema i nestabilnosti, a i trzanja u igrama

sad sam se malo prije probudio od noćne, i baš sam probao upalit taj c'n'q i c-state opcije da vidim kako će se ponašati clock i voltaža

koliko vidim, sve je jednako kao i prije

procesor se drži na 3.8 stalno, ne ide nikako dolje, voltaža je najniže bila na 0.5v, ali u to stanje dolazi samo dok je desktop otvoreni i ništa ne radi, čim otvorim jedan program voltaža ide odmah gore na 1.344 ili 1.356, zadana za stabilan clock na 3.8ghz, dakle kako god više se drži na 1.35v nego li da pada na niže dok nema toliko "posla za cpu"

isto tako voltaža nije da se lijepo skalira kao na stocku, da koristi više koraka, već sa 1.35 pada na 0.5 ili ide sa 0.5 na 1.35, nema ništa između

temperatura je koliko vidim ista, jer kao što sam i rekao, voltaža se stalno skoro na 1.35 pa ni ne može da padne niže 

tako da s obzirom na tako velik razmak u voltaži odjednom, isključujem c'n'q i c-state do daljnjega, kako se preporuča za clockanje, jer ovako veliki razmaci u voltaži se mogu desiti bilo kada, a ako se dese pod opterećenjem, bit će sigurno rušenja sustava

a i kak mi nema "razlike" u temperaturi i potrošnji procesora sa tim upaljenim i ugašenim, bolje da to radi da sve bude stabilno kako bi trebalo da bude 

neću riskirati stabilnost sustava samo zbog toga da tu i tamo dok imam sreće, vidim da je voltaža bila na 0.5 najmanje, jer kako god i dok sam u desktopu bez ičega otvorenoga, više se zna držati 1.35v nego li da se drži 0.5v

btw, zanemarite ove neke ultra niske temperature, program je upaljen u roku par sekundi od dizanja sistema, tako da nije sve bilo na radnoj temperaturi

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
matija656 kaže...

tnx, to je ono kakva iskustva i ja imam.

nema tog da me natjera da drzim ove po meni besmislene opcije ukljucene. Ja sam i kod intela te sve opcije stednje uvijek gasio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 13:03 (toxic).
17 godina

Ekipa pozivam na prosvjed :)

Dakle kada bilo tko od Intelovaca dode solit pamet da je Intel bolji samo priznajte u svakoj temi bez ikakvih argumenata.

Nadam se da cemo navedenom akcijom postici to da se konacno pocne raspravljati o korisnim stvarima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Znaci kad na ryzenu ne rade kak spada onda su to besmislene opcije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
war3_tft kaže...

Znaci kad na ryzenu ne rade kak spada onda su to besmislene opcije...

Da, Intel je bolji.

12 godina
matija656 kaže...

oke, čitao sam malo u noćnoj smjeni o tome cool'n'quiet modu i vidio sam iste informacije koje ste i ovdje i vi napisali

uglavno da se preporuča ugasitit ako se radi clock, jer kako god, čim ti njemu mijenjaš mp za clock, jezgre i voltaža rade na zadanome stalno radi sigurnosti

kako c'n'q snižava voltažu, može dovesti do rušenja sistema i nestabilnosti, a i trzanja u igrama

sad sam se malo prije probudio od noćne, i baš sam probao upalit taj c'n'q i c-state opcije da vidim kako će se ponašati clock i voltaža

koliko vidim, sve je jednako kao i prije

procesor se drži na 3.8 stalno, ne ide nikako dolje, voltaža je najniže bila na 0.5v, ali u to stanje dolazi samo dok je desktop otvoreni i ništa ne radi, čim otvorim jedan program voltaža ide odmah gore na 1.344 ili 1.356, zadana za stabilan clock na 3.8ghz, dakle kako god više se drži na 1.35v nego li da pada na niže dok nema toliko "posla za cpu"

isto tako voltaža nije da se lijepo skalira kao na stocku, da koristi više koraka, već sa 1.35 pada na 0.5 ili ide sa 0.5 na 1.35, nema ništa između

temperatura je koliko vidim ista, jer kao što sam i rekao, voltaža se stalno skoro na 1.35 pa ni ne može da padne niže 

tako da s obzirom na tako velik razmak u voltaži odjednom, isključujem c'n'q i c-state do daljnjega, kako se preporuča za clockanje, jer ovako veliki razmaci u voltaži se mogu desiti bilo kada, a ako se dese pod opterećenjem, bit će sigurno rušenja sustava

a i kak mi nema "razlike" u temperaturi i potrošnji procesora sa tim upaljenim i ugašenim, bolje da to radi da sve bude stabilno kako bi trebalo da bude 

neću riskirati stabilnost sustava samo zbog toga da tu i tamo dok imam sreće, vidim da je voltaža bila na 0.5 najmanje, jer kako god i dok sam u desktopu bez ičega otvorenoga, više se zna držati 1.35v nego li da se drži 0.5v

btw, zanemarite ove neke ultra niske temperature, program je upaljen u roku par sekundi od dizanja sistema, tako da nije sve bilo na radnoj temperaturi

Boldano - ide ovako kada tražiš stabilasn OC sa programima za testiranje onda je CnQ ugašen kad nadješ taj želeni OC onda se upali CnQ i power plan Balanced, rušenja nema ako je stabilan OC ako ideš ofrlje nabaciš neke brojke za CPU i napon onda sigurno je sys nestabilan.

Ja svojim FX bencho na 5+GHz uvjek sa CnQ nikad nije bilo nestabilnosti čak sam uvjek imao veće scorove sa CnQ upaljenim. a FX za 5+GHZ treba dosta više napona nego tih 1.35V nego što ti spominješ i CnQ sa 0.9V skok na 1.58V u fuill loadu nije bilo nikih problema niti ih ima sada.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
14 godina

Tako je kolega Mirzet, isto kao što sam i ja rekao a sad kako tko hoće nek si rikta. Čovjek je pitao, ja mu rekao. Sad, kako će on to koristiti i a i vi drugi je vaša stvar  .

10 godina
neaktivan

A gdje bi cool n quiet bilo na Asus prime b350 plus, nema pod tim imenom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cool n quiet sam imao aktiviran na svakom AMD-ovom procesoru do sad, uz oc, i nikakvih problema nisam imao. Ako mogu smanjiti potrosnju/grijanje kad imam mogucnost, zasto ne?

Na zalost na ovoj maticnoj (MSI B350 Mortar) i procu ne radi kako treba, CPU je zakucan na 2.7GHz i ne ide ni gore ni dolje, power plan je Ryzen balanced.

Nisam probao bez oc-a ali koliko na redditu nisam jedini sa istim problemom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 14:38 (dedaa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

C'&'Q .. uvijek je bio problem, kašnjenje AMDa, pa dok se implementira u BIOS, pa driveri.. jednostavno, kasnili su za intelovim sidesteepom i sl. i realno, to je sporedan fičer. Ako se želi uštedjeti, izbaci se, ne ulaže se i takvo je bilo stanje (često kod novog chipseta, driver-os..). Naravno, nakon koji mjesec sve sjedne na mjesto i tad većina nikad ni ne primjeti problem (ili uputu da se isključi, kod prelaska s xp na w7 itd..).

-korisna stvar kad radi, jer smanjuje nepotrebno opterećivanje-trošenje-zagrijavanje.

-važnija stvar, iz doba P4, automatika-osigurač, tad je npr bilo moguće skinuti hladnjak s CPUa koji počne throtlati i smrzne, ali ne crkne.. dok je AMD ispustio bijeli dim (dušu). Pošto nije implementirao od početka, kaskao, tako su dodatno kaskali proizvođači MBO/BIOS-chipseta i stalo je to bilo rizičnije nego na intelu.

sad su te dvije stvari ok, sad nema razloga izbjegavati ... osim, pitanja (puhanja na hlano) isključiti ako je najnoviji chipset dok se ne provjere svi driveri, dok se 100% ne zna da je OK.

preporučljivo kod clean-installa OSa, za vrijeme dok ste u installeru (miniPE).. jer tad još OS nema sve potrebne drivere, još to ne regulira i pitanje koji chipset je uključen u generički paket drivera installera.. najnoviji chipset sigurno nije uključen i tad može biti problema.. pregrijavanje. Ako install traje desetak minuta tad ok.. ako traje pola sata, moguće da će biti problema .. bsoda i sl. zbog pregrijavanja ili greški u kontroli (važnih) stvari, napon-hlađenje.. Vjerojatno ste primijetili zagrijavanje laptopa za vrijeme instalalcije OSa, dodajte tome VGA, sve..

zato, nije pravilo isključiti, nego samo se prisjetiti, ako je novo, možda je bolje/sigurnije isključiti dok se install obavi (kasnije ažuriranje drivera i sl..) i tek tad omogućiti. Uz napomenu, ovisno o driveru-osu.. postoji upozorenje da se to ne mijenja nakon instalacije OSa :) možda je to loše upozorenje, možda samo nakon installa i aktiviranja, treba reinstalirati driver da bi reaktivirao cnq u osu.

Problem s novijim OSevima je manji, jer imaju novje generičke drivere i predviđeni su za cnq, nasuprot tome, npr w7 je jednak od dana izlaska i nema odgovarajući driver za novi chipset kao i wintel vezu pa će ažurniji biti intelov nego amdov driver iste generacije.

Za laptop je čak lako, osjeti se toplina pod rukama.. kod PCja teže, jer ne držimo ruke u kućištu, ne primjetimo potencijalan problem.. zato ovo upozorenje. Kad je isključen, tad hlađenje radi, nema promjena napona i sl.. nije problem kad sve radi, problem je kad nešto ne radi ali to ne možemo unaprijed znati .. zato bolje puhati na hladno (što je na kraju glavna uloga hlađenja..) :))

Drugačiji odgovor, kao za ide kontroler, dati drivere za chipset installeru, to sad nije problem na usbu.. (ali to nitko ne radi ako se prepozna disk/kontroler, samo se nexta.. za razliku od npr RAIDa)

-ako se nekome pregrijava sys u installaciji ili nešto zbrljavi (zbog pregrijavanja-throtlanja), ovo je moguć odgovor-fix. Ništa više (ne kao neka preporuka za gašenjem).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
15 godina

neznam ni sam, upalit ću c'n'q i c-state pa ću vidit na par dana kako će se ponašati, iako znam i sam da nebi trebalo bit nikakvih anomalija

jer vidim da ako sam na desktopu i ništa mi ne radi, onda voltaža pada ispod 1v, ali čim napravim bilo što, ide gore

evo, samo mi aimp radi, ništa više (ajde i msi afterburner u pozadini), voltaža jako teško pada ispod 1.344, u pola sata sviranja pala je samo par puta 

ako bude sve uredu, ostavit ću to upaljeno vjerojatno, pa nek ga voda nosi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Vidim dosta vas se kuži u Ryzene, a meni su prilično nepoznati.

Trenutno imam i7 920 2,6GHz stock, 12GB DDR3, SSD, 32" 4K Philips monitor, Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8Gb. Kompjuter trenutno bez greške radi sve poslovne procese koje imam u firmi (Excel, Photoshop, multitasking u 50-ak tabova), ali odigrao bih i neku igru u budućnosti tipa GTA 5, Fortnite ili COD:WWII.

Kužim da mi grafička strašno bottleneckana pa lagano do Nove Godine planiram u Linksu kupiti novi combo MBO + PROC (+hladnjak) + RAM, a strpio bih se do Coffee Lake ponude ili uzeo neki Ryzen, jer kako sam skužio neki Ryzen 5 bi mi bio extra.

Ipak bih htio tu i tamo upogoniti neki naslov u 4K rezoluciji, da to pristojno ide.

PITANJA:

1. Koji combo + Ryzen proc preporučate, a da stane u okvire 4 ~ 5k kuna? Uzeo bih to na rate, ali želim dugoročno rješenje za idućih par godina. Možda "Procesor AMD Ryzen 7 1700X BOX, s. AM4, 3.4GHz, 20MB cache, Octa Core, 3.168 kn"

2. Isplati li se ipak više Intel kombinacija, tipa Procesor INTEL Core i7 7700K BOX, s. 1151, 4.2GHz, 8MB cache, Quad Core, 2.850 kn" ili možda nešto slično u Coffee Lake izvedbi?

Hvala,
Davor

Jesus saves
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DavorMarka kaže...

Pozdrav ekipa,

Trenutno imam i7 920 2,6GHz stock, 12GB DDR3, SSD, 32" 4K Philips monitor, Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 8Gb. Kompjuter trenutno bez greške radi sve poslovne procese koje imam u firmi (Excel, Photoshop, multitasking u 50-ak tabova), ali odigrao bih i neku igru u budućnosti tipa GTA 5, Fortnite ili COD:WWII.

Kužim da mi grafička strašno bottleneckana pa lagano do Nove Godine planiram u Linksu kupiti novi combo MBO + PROC (+hladnjak) + RAM, a strpio bih se do Coffee Lake ponude ili uzeo neki Ryzen, jer kako sam skužio neki Ryzen 5 bi mi bio extra.

Ipak bih htio tu i tamo upogoniti neki naslov u 4K rezoluciji, da to pristojno ide.

PITANJA:

1. Koji combo + Ryzen proc preporučate, a da stane u okvire 4 ~ 5k kuna? Uzeo bih to na rate, ali želim dugoročno rješenje za idućih par godina. Možda "Procesor AMD Ryzen 7 1700X BOX, s. AM4, 3.4GHz, 20MB cache, Octa Core, 3.168 kn"

2. Isplati li se ipak više Intel kombinacija, tipa Procesor INTEL Core i7 7700K BOX, s. 1151, 4.2GHz, 8MB cache, Quad Core, 2.850 kn" ili možda nešto slično u Coffee Lake izvedbi?

Hvala,
Davor

ako igras an 4k rezi tesko da ces ista previse dobiti s bilo kojim navedenim procesorom.

Tako da nemoj nista posebno kupovati no ako bas hoces pricekaj jos novu seriju Intela da dode na nase trziste pa vidi hoces li uzeti to ili gore spomenutog Ryzena.

15 godina
DavorMarka kaže...

Pozdrav ekipa,

PITANJA:

Hvala,
Davor

s obzirom da spominješ korištenje kompa za poslovne stvari, ja tu onda bi išao čisto na ryzen

uzmeš ryzen 7 1700 (ne x verziju), 3200 mh 16 gb rama (jer ryzen beneficira od brže memorije, a 16 gb dobro dođe za poslovne stvari, a i u tom budžetu u kojem kupuješ, možeš to stavit sigurno), neku x370 matičnu, a cooler da uzmeš bilo koji zračni iznad 300 kn miran si što se tiče hlađenja, jer je r7 1700 65w tdp, tako da se manje grije i lakše ga je ohladitit

isto tako, bolje uzmi r7 1700 jer je jeftiniji, a clockanjem na 3.8 ghz imaš iste / slične performanse kao i 1700x i 1800x, nema smisla kupovati 1700x pored 1700, em x ima veći tdp (95 naspram 65), skuplji je, a dok se clockaju dođu na istu razinu

ryzen bi ti više koristio jer ćeš imat i više jezgri raspoloživih za korištenje, a za poslovne stvari veći broj jezgri ipak više znači nego li veći clock na njima i manje njih, a i da ne govorimo o tome da je jeftinij i imat ćeš mogućnost nadogradnje cpu-a ako ćeš htjet, jer će ovaj čipset sigurno podržavati još dvije tri generacije amd procesora, dok kod intela je to obično svaka generacija novi chipset pa treba i matičnu mijenjati

intel bi razmotrio samo ako ti je prvenstveno, i glavni cilj gaming, ali pošto ćeš koristiti komp i za poslovne stvari, ryzen ti je po meni bolja kupnja zbog više jezgri i jeftiniji je

a s obzirom da imaš gtx 1080, i ryzen će imat sasvim uredan fps

a i opet sa druge strane, ako ćeš kupovati za novu godinu, dok su blagdani, možda ti se pogodi koja akcija, pa će to biti još jeftinije, a i cijene će do onda isto tako i pasti još

a i možda ti se situacija drugačije posloži pa će ti intel bit bolja opcija, trenutno za to što tebi treba je ryzen bolji

evo i jedan video kao "primjer" kako se ponaša u "poslovnim" stvarima gdje bi više jezgri bilo korisnije

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 15:48 (matija656).
13 godina

Za ryzen je dovoljan i cooler od 200kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 15:52 (ivanzu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

naravno da može, to nije problem, ali za taj budžet, i s obzirom da bi kupovao mbo+cpu+ram+cooler zašto da ne iskoristi situaciju i uzme neki bolji, koji onda može prebaciti kasnije u novi build ili na jači procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ha,ja sam bivši Intelov korisnik,koji je bio u suprotnom taboru u momentu izlaska Tegljača,puno su tu brljali pa sam tri dana pije službene objave nabavio 2500k.Btw konfiguracija sa 2500k (pod moj PC je na prodaju),nikad clockan samo isproban :D,šalu na stranu na ovoj ploči clock niti nije moguć.

Međutim kada sam išao uzeti novi PC i kroz neka moja razmišljanja,Intel više mi nije bio opcija,a također niti u mojoj firmi.Nije mi problem preći na Intel u bilo kojem momentu,ali to sa ovim šta nude neće se dogoditi tako skoro.S druge strane (suprugine) njoj je potreban za rad od doma,level 3 tehničar,šta god to bilo vam moje je domene i interesa,sa nizom otvorenih video poziva prema timovima,pristupa data bazama,obrada video i zvučnog sadržaja...itd.Za sada nije imala prigovora više riječi hvale.

Van svake rasprave,koju ne razumijem ili ne želim,ko je bolji;odlučio sam pokloniti povjerenje timu (AMD) koji se potrudio više,kako smatram da tako nešto treba prepoznati,tim više kao znak podrške uzeo sam 1700 pored 1600x,sa kojim bu napravio neki stroj,a moguće da uzmem još jedan 1700x kao treći komp.

Uglavnom,poklanjam stock cooler,maknuo sam pastu,za ryzen,sretnom brziprstom novom vlasniku istog koji mi se prvi javi u inobx i pošalje na mail sliku računa kupnje ryzen procesora. Slanje o mom trošku.

Upgrade path u priogu 

Moj PC  
12 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

To je istina, intelu bas ne idu video pozivi i baze podataka...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Istina ,they get lost in a way.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

In other news - frend upravo kupuje novi stroj. Ja sam mu svojevrstan HW guru. Predlozio sam mu ryzena izmedju ostalog, malo je gledao i odlucio se za kavu ipak. Stize 8700K za 2 tjedna mislim.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa nije da na intelu nece radit ali covjek je rekao zasto se odlucio za amd i sve kaj je rekao stoji.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

In other news - frend upravo kupuje novi stroj. Ja sam mu svojevrstan HW guru. Predlozio sam mu ryzena izmedju ostalog, malo je gledao i odlucio se za kavu ipak. Stize 8700K za 2 tjedna mislim.

jel ti bar rekao da nista ne znas kada si mu preporucio AMD-a ? :)
haha

16 godina
Friday kaže...

malo je gledao i odlucio se za kavu ipak. Stize 8700K za 2 tjedna mislim.

I kafa je za ljude, sigurno mu nisi rekao za cinebenč.

kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...
Pa nije da na intelu nece radit ali covjek je rekao zasto se odlucio za amd i sve kaj je rekao stoji.

Vidi ovog dugoselca sto se odmah uzjebao...

toxic kaže...

jel ti bar rekao da nista ne znas kada si mu preporucio AMD-a ? :)
haha

Mislio je da ga zajebavam. On i zena mjesecno zaradjuju 30+ a ja mu AMD nudim 

dery kaže...

Mislim da ni ne zna sta je CB. Isto kao sto ne bih ni ja znao da se Ryzen nije pojavio...

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
dery kaže...
Friday kaže...

malo je gledao i odlucio se za kavu ipak. Stize 8700K za 2 tjedna mislim.

Clockana kava je u par % sa clockanim ryzenom u cinebenchu  win-win..

14 godina
Friday kaže...

Pa da, pametno razmišljanje. Imaš para pa kupuj skupo, a šta drugo da čovjek radi ? Za kakav komp si je uzeo taj i7 ? 

P.S. Moj šogor i sestra isto zarađuju 30k pa sam mu rekao kad me pitao što da kupi prije koju godinu i3. Ne i7 s obzirom za što koristi komp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 18:46 (itomic009).
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
Friday kaže...

Pa da, pametno razmišljanje. Imaš para pa kupuj skupo, a šta drugo da čovjek radi ? Za kakav komp si je uzeo taj i7 ? 

P.S. Moj šogor i sestra isto zarađuju 30k pa sam mu rekao kad me pitao što da kupi prije koju godinu i3. Ne i7 s obzirom za što koristi komp.

Covjek radi ko crnac i hoce nesto dobro. Sta je tu lose? Ima jedno dijete i da se odluci kupiti passata zar bih mu ja trebao reci "kupi pola, dovoljan ti je jer stanete svi unutra"?

Uostalom, ova tvoja "s obzirom za sta se koristi komp" bi automatski eliminirala 99% ljudi ovdje za ista vise doli famoznog "privjeska". Kad uzmes intela jaceg nego trebas - onda si ovca. Kad uzmes AMD-a jaceg nego trebas onda si maher sa ulozeno-dobiveno, ha?

Freak Show Inc.
14 godina

Pa ne nego hoću reći da to što ima novca ne znači da ga treba bacati na nešto što nikada neće koristiti niti mu treba. Nek je on kupio i7, samo pitam kad već to spominješ. Ne znači da ako radiš pošteno i imaš para da onda to trebaš trošiti bezumno. No, nećemo više u off topic.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa ne nego hoću reći da to što ima novca ne znači da ga treba bacati na nešto što nikada neće koristiti niti mu treba. Nek je on kupio i7, samo pitam kad već to spominješ. Ne znači da ako radiš pošteno i imaš para da onda to trebaš trošiti bezumno. No, nećemo više u off topic.

Pa bezumno je onda sve sto je iznad realnih potreba. Ja imam 32 gige rama, mogao bih raditi to sto radim i sa 16 (malo bi baze cvilile), eto bezumne potrosnje. Vjerojatno bi mi i neki i5 radio jednako dobro. Ne treba mi bas m.2 ssd... Gdje povuci liniju? Doslo je do toga da je apsolutno sve OK - slusalice po 200-300 eura, misevi po 150, volani po 500 eura... i svima je sve super. Ali ako uzmes intela - to se prijeti socijalnom sluzbom, psihijatriskim ustanovama, brakorazvodnim parnicama...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice