Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.134.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
12 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
Friday kaže...
Timo kaže...

Quad channel je jos jedna nebuloza od koje nikakve koristi 

gaming - nema razlike

encoding - nema razlike

photo video editing - nema razlike

file compression - nema razlike

jedino gdje ima koristi su serveri

A zasto ima koristi na serverima? I serveri su strojevi kao i svi drugi. Dakle, kakve aplikacije od toga profitiraju ako serveri profitiraju?

to ce ti odgovoriti netko tko se bavi serverima i takvim aplikacijama gdje Quad channel memory bandwith dolazi do izrazaja.

ne znam nista o tome pa ti ne mogu odgovoriti. cisto sam dedukcijom zakljucio da jedino serveri imaju koristi od toga, jer je Quad channel prvenstveno namjenjem njima, pa se tek kasnije pojavio u desktop i workstation okruzenju.

14 godina
neaktivan
Benchaju igre stare i do 4g. Mene vise zanima kak ce radit nove i buduce igre, a ne nes staro. Realno jel... Dx12, vulkan i tak to. Mislim da vecina ne kupuje komp s primjesom kako ce radit starije igre jel..
Danas u 4 ce se sve znat!!
Taman dodem doma s posla, skuham si kavu i imam stiva za citanje i proucavanje :p
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
Friday kaže...
Timo kaže...

Quad channel je jos jedna nebuloza od koje nikakve koristi 

gaming - nema razlike

encoding - nema razlike

photo video editing - nema razlike

file compression - nema razlike

jedino gdje ima koristi su serveri

A zasto ima koristi na serverima? I serveri su strojevi kao i svi drugi. Dakle, kakve aplikacije od toga profitiraju ako serveri profitiraju?

Pretpostavljam virtualne masine i virtualizacija.

15 godina

Early sample-prerelease sample, chip još nije optimiziran kao što je to Kaby Lake naspram Skylake-u. Korištena B350 ploča, 2133 korištena mema- recommended je 2600.

Čak i da je baš tako kako je u testovima pokazano, ovakav performans za duplo manju cijenu, plus duplo više jezgri i duplo više threadova koji će tek ubuduće pokazati svu snagu.

Šta tu nije dobro?

Ali... Lets try again ;

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-delivered-early-benchmarks/

https://videocardz.com/66846/amd-ryzen-7-1800x-review-leaked

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 13:32 (Colossus7).
17 godina
intelduo1 kaže...
itomic009 kaže...

Kad se skida na kraju NDA po našem vremenu ?

9 AM CET = 16:00 GMT+01

nekaj si ti tu pobrkao 

GMT je 1h iza CET.

ak se ne varam NDA zavrsava u 9:00 ET, sto je +6h CET

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Tu ti je ta reddit tema izvor tog članka gdje tog 'sretnog kupca' mole da napravi cinebench single i multit. Prije sat vremena je rekao 'evo sad ću' 

Sinoć su ga molili da ne ide spavat :))

[–]maze100X 3 points 7 hours ago
   pls run cinebench single thread and show us the clocks for the benchmark

[–]jdorje 2 points 5 hours ago
   Pretty please.
   Both single and multithreaded.

[–]suet06041075t@3.65 -> 1700X | 390X[S] 1 point an hour ago
   Well do soon

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina

Je da i pogotovo u Cinebench, i to protiv 10 Core proca za kojeg ove budaletine u Intelu traže 1800dolara.Ti ne znaš niti trolat, moraš ič u večernju školu za VKV trolere.Usput si ljenčina prve klase, jer linkaš iste stvari ili testove koje su okačene prije par stranica.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=147&jumpto=5323293&sort=asc&view=flat

Bolje ili kvalitetnije bi trolal da si napisal živio Drug Tito to sigurno.

Eto ja ču sad malo trolat Intel, eto Intel=škrti nesposobni bedaki tak se to radi zalemljen proc a ne vaša Intel CPU majoneza.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=147&jumpto=5323325&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 13:42 (rambox).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Rambox, ja ne znam kakvu faking majonezu ti spominjes od stoljeca sedmog - moj proc (6700K) radi na 4.5 ghz na 61-62 stupnja dok vrtim aida fpu stress test.

Freak Show Inc.
15 godina
nixass kaže...
intelduo1 kaže...
itomic009 kaže...

Kad se skida na kraju NDA po našem vremenu ?

9 AM CET = 16:00 GMT+01

nekaj si ti tu pobrkao 

GMT je 1h iza CET.

ak se ne varam NDA zavrsava u 9:00 ET, sto je +6h CET

Amd pak svoje,da je za nesto vise od sat vremena? Ako misle na to...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 13:46 (izvone).
15 godina
Friday kaže...

Rambox, ja ne znam kakvu faking majonezu ti spominjes od stoljeca sedmog - moj proc (6700K) radi na 4.5 ghz na 61-62 stupnja dok vrtim aida fpu stress test.

Nije bas majoneza,al nije ni neka dobra pasta. Ja sam svog deliado i dobio 15-20 stupnjeva manje temperature. Doduše,ja sam svoj delidao nakon 4 godine i pasta je bila skorena,al da pasta valja-ne valja.

17 godina
odjavljen
izvone kaže...
Friday kaže...

Nije bas majoneza,al nije ni neka dobra pasta. Ja sam svog deliado i dobio 15-20 stupnjeva manje temperature. Doduše,ja sam svoj delidao nakon 4 godine i pasta je bila skorena,al da pasta valja-ne valja.

Cek, koje su temperature ryzena na 4.5? Ako je ova pasta tako strasna onda bu yzen trebao valjda raditi na 35 stupnjeva na 4.5? Ili jos manje?

Freak Show Inc.
8 godina
Friday kaže...

ovo za majonezu je u pravu, da ti nije majoneza na tom 6700k radia bi ti na 5ghz ne na 4.5.

6/7700k je naturpijan ko formula 1, tj ko da je primarno napravljen je za ekstremni oc/bench.
pasta je tu da se izbjegnu nakon par sesija na -200stupnjeva mikro-pukotine na lemu.
zato pasta nema ama baš nikakvog smisla u normalnim uvjetima-isto ko šta f1 bolid ima smisla u gradu u gužvi.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Inace, po meni to kaj ima lem a prilicno oskudno klokanje je samo minus, da nema lem lakse bi ga se delidalo i jos osjetno spustilo temperaturu, ovak nis od toga.

12 godina
neaktivan
8 godina
Lucidius kaže...

Inace, po meni to kaj ima lem a prilicno oskudno klokanje je samo minus, da nema lem lakse bi ga se delidalo i jos osjetno spustilo temperaturu, ovak nis od toga.

nešto si pobrka, lem ima bolju vodljivost tj manji termalni otpor od najbolje paste, znaći kad je cpu zalemljen a loše se kloka nešto drugo je problem.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tako sam i mislio dok sam pisao, da si ga dobio nezalemljenog i da se kloka kao sad do 4.2max, sa delidom bi u tom slucaju jos dosta napredovao, a ovak vec imas prakticki cip doveden do maximuma i mos se slikat 

13 godina
protjeran
Ja samo cekam da intel zalemi svoju ergelu procesora i svaki ce kucati na 5ghz! Nisam lud da se nakon 20g koristenja racunala vracam na 3hgz😎ili mi daj vise mhz ili odjeb..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
Lucidius kaže...

Tako sam i mislio dok sam pisao, da si ga dobio nezalemljenog i da se kloka kao sad do 4.2max, sa delidom bi u tom slucaju jos dosta napredovao, a ovak vec imas prakticki cip doveden do maximuma i mos se slikat 

to sta govoris nema smisla

1.delid nije feature.
2.jeli ćip na maksimumu ili ne je skroz druga prića, osim kad nisi limitiran visokim termalnim otporom prije spomenute majoneze.

edit: da su non-k ćipovi s majonezom who cares, ali oc model za koji platiš premium da dođe s majonezom nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 14:27 (dabar_solta_V2).
15 godina
protjeran
lega72 kaže...

Wtf

Za moderni high-end gaming, 4/8 je nemocno. To ti je stankovicu realnost...

9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže...

to sta govoris nema smisla

1.delid nije feature.
2.jeli ćip na maksimumu ili ne je skroz druga prića, osim kad nisi limitiran visokim termalnim otporom prije spomenute majoneze.

edit: da su non-k ćipovi s majonezom who cares, ali oc model za koji platiš premium da dođe s majonezom nema smisla.

Nisi ti mene shvatio.

Ja ne govorim da su ti procesori dosli bez lema pa da ih sad ides delidat da bi se vise klokali... Ja ti ocu rec da su ocito cipovi slabog potencijala zato su i stavljali lem jer bi bez njega bili u zescoj banani.

Zato kazem da smo u ovom slucaju imali cipove bez lema koji idu do 4.2, u tom slucaju bi ih mogli delidat i dobit 4.4 ili cak 4.5, tako da me sa te strane razocaralo kaj su vec zalemljeni a nejdu na vece taktove.

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...
nicky.sl kaže...

A četvero kanalni ?

...To su servreske ploče prilagođene za desktop upotrebu i ako pričamo o igrama isto je kao i dvokanalno.

ne govori nicky o serverskim pločama, nego o ovakvima poput recimo msi x99s gaming, koje to podržavaju

Jasno je meni da on o tome govori, ali ponata je da je četrikanalna memorija prvestveno razvijana za servere, gdje dolazi do izražaja te za kućnog korisnika i igranje igrica ne donosi nikakav boost.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ako povecanje brzine memorije povecava framerate u nekim igrama - zasto onda prelazak sa DC na QC ne bi dionio boost? I to znacajan...

Freak Show Inc.
11 godina
Friday kaže...

Ako povecanje brzine memorije povecava framerate u nekim igrama - zasto onda prelazak sa DC na QC ne bi dionio boost? I to znacajan...

Pojma nemam 

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo početak testiranja. Kinezi prvi, izgleda da ima malih problema sa latencijama cache-a i memorije e sad da li je to ES ili retail ne znamo, znat ćemo više za par sati kako drugi stoje :)

Edit: Evo svi idu lagano online.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:03 (Blacklord).
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Friday kaže...

Pojma nemam 

Zato što bandwidth i brzina nisu ista stvar i nemaju isti efekt i svrhu. Kao da pitaš zašto putovanje autocestom s 4 trake umjesto 2 ne donosi brže putovanje kao što to čini Ferrari u odnosu na Škodu.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

AMD RYZEN 7 REVIEW od linusa 

Im BATMAN !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:05 (cika batmen).
17 godina
Blacklord kaže...

Evo početak testiranja. Kinezi prvi, izgleda da ima malih problema sa latencijama cache-a i memorije e sad da li je to ES ili retail ne znamo, znat ćemo više za par sati kako drugi stoje :)

Šta ti očekuješ različite rezultate malo morgen, kratko i jasno pa več nekoliko mjeseci znamo šta je Ryzen.i7 6900K je torpediran=Intel spuštaj cijenu za 600dolara ili bacaj proc na gnoj.

Kaj se tiče najačeg Ryzena to je rješeno bez greške.Realno gledano uloženo-dobiveno, 6/12 Ryzen R5 1600X(stiže uskoro) to je za Intel daleko največa mač-konkurencija to sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:05 (rambox).
14 godina
AMD Ryzen CPU

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice