Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.167.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
Tonči kaže...

Inače, čuvajte se testova koji koriste smeće od RAM-a. Izgleda da je to ne samo na AMD Ryzenu, već i na Intelu postalo jako bitno s DDR4, za razliku od DDR3 ere.

Doslo je vrijeme da brzina rama ima neke veze?

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
kurt kaže...

Buldožder se ponavlja mark my words

...

to govoriš ko da je to nešto loše ,tj svi govore o tome kako je fx bia loš ,frame dropovi itd ,i to toliko uvjerljivo da skoro povirujen.
a s druge strane ima sam fxa i igra sam na njemu sve na preko 60fps bez ikakvih dropova , za trećinu cjene konkurencije.
tako da nadam se da će se ponovit, i nadam se da će se moć klokat isto.

Mene zanima 144 a ne 60.

Friday kaže...
XXX kaže...

Isto sam im i ja govorio ali oni i dalje po svome  FX je odličan ako nešto niste shebali sa sastavljanjem poput loše MBO. Za soma kuna puno muzike.

Kakav je to procesor koji toliko ovisi o maticnoj?

Nije ti svejedno na kakvu maticnu ces stavit 125W, vjeruj mi, imao sam losa iskustva

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Inače, čuvajte se testova koji koriste smeće od RAM-a. Izgleda da je to ne samo na AMD Ryzenu, već i na Intelu postalo jako bitno s DDR4, za razliku od DDR3 ere.

To trubim cijelo vrijeme. Brzina rama i dvokanalni rad je postao jako bitan.

16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

Izgleda da da:

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/

za igre:

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/page3.html

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 9:36 (Tonči).
15 godina

Bohemia je se inače davno oglasila da arma zahtjeva što veći klok memorije to će biti bolji performans u igri 

13 godina
protjeran
XXX kaže...
Tonči kaže...

Bio sam procitao negdje tvoj post da ti se popravio FPS drop u BF1 kad si presao na dvokanalni rad, da li si primjetio poboljsanje i u nekim drugim igrama koje nisu toliko CPU intensive?

Tonči kaže...
Friday kaže...
Tonči kaže...

Izgleda da da:

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/

za igre:

http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/page3.html

Ono sto mogu primjetiti je da su manje vise sve igre s popisa cpu intensive pa vjerovatno iz tog razloga pogoduje i brzi RAM? Mozes li ti to strucnije objasniti?

16 godina
odjavljen

Pa, svaka igra je za sebe; dapače, svaka scena u igrama je za sebe ponekad. Stručnije: uvijek imaš posla s memorijom i s grafičkom. Dok god bilo što radiš CPU-om, ako ima dosta podataka, bit će važna brzina memorije. ARMA i slične igre imaju dosta AI-ja, dosta fizike, dosta stvari koje s grafikom nemaju veze (tu će vjerojatno profitirati i masovne mrežne igre) i tada CPU i RAM igraju ulogu, čak i cache na procesoru. 

Sudeći prema onome što smo vidjeli nekidan, a to je da moja tvrdnja da je 4-core dovoljan za većinu igara, sve manje drži vodu (pola igara testiranih koristi 6 i 8 jezgara), i ovo s memorijom će s kompleksnijim igrama biti sve više slučaj. Vrijeme je zaista ok za 8-core i brzi RAM, što je dobro, jer čini PC daleko ljepšom platformom nego dok je sav napredak PC hardvera bio irelevantan. :)

12 godina
XXX kaže...
Tonči kaže...

A četvero kanalni ?

neda mi se
17 godina
Cak sam na starom televizoru vrtil 6 kanala.
14 godina
AMD Ryzen CPU

Je li ikome tko je radio preorder za mbo izvana danas poslana? Meni na Amazonu piše da je "Out of Stock", a prilikom preordera se moglo normalno naručiti s datumom isporuke 2.3. Kolko na webu vidim dostupna je u HGShopu u Utrinama, pa mi je to s Amazonom čudno.

17 godina
odjavljen
intelduo1 kaže...

Je li ikome tko je radio preorder za mbo izvana danas poslana? Meni na Amazonu piše da je "Out of Stock", a prilikom preordera se moglo normalno naručiti s datumom isporuke 2.3. Kolko na webu vidim dostupna je u HGShopu u Utrinama, pa mi je to s Amazonom čudno.

Ja imam dvije narudzbe na amazonu koje su vec 5 dana u statusu "not yet dispatched", mater im... 

(a imaju sve in stock)

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
intelduo1 kaže...

Ja imam dvije narudzbe na amazonu koje su vec 5 dana u statusu "not yet dispatched", mater im... 

(a imaju sve in stock)

Nije mi jasno zašto nisu prilikom preordera napisali da ne mogu znati točan datum dostave, ovako je to zbunjujuće. Još sam 24. napravio preorder, a s obzirom da je danas službeno lansiranje AM4 platforme, jasno mi je da ne može još biti poslano. Međutim sve AM4 ploče su im out of stock, a jučer nije bilo tako.

12 godina
nicky.sl kaže...

A četvero kanalni ?

kakvo je to pitanje u rajzen temi 

provociraš, ha 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 11:13 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ubile ih prednarudžbe Ryzena. Spaš li mirno Amaže 

http://www.theverge.com/2017/2/28/14765042/amazon-s3-outage-causing-trouble

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
XXX kaže...
Tonči kaže...

A četvero kanalni ?

Nema nikkave razlike, pogle si video na BUG TV-u, objasno Denis prije par dana. To su servreske ploče prilagođene za desktop upotrebu i ako pričamo o igrama isto je kao i dvokanalno.

11 godina
hrvooje kaže...

Intel krenuo u DDoS protuudar 

US server keke013#2101
16 godina
AMD Ryzen CPU

Znam da sam malo vec dosadan s casekingom,no likovi se trude jako promovirat ryzen. Cak nas zovu u Berlin na ryzen kolac  KLIK

Kaj se tice mog zadnjeg posta,meni je bitan gaming,nikakav blender i  benchmark score-ovi. Uskoro idem na 1440p monitor (ne zanima me jel standard il ne i kolko ga ima u svijetu) trenutni monitor mi poprima sivu boju ekrana (7god. star) i vrijeme je za promjenu,pa gledam bundle 1440p 144hz sa rx vegom i imam osjecaj da ce mi 3770k bottleneckat,pa zato gledam i noviji proc,ryzen il intel ovisi o ryzenu. Nisam fanboy,gledam kaj cu dobit vise i bolje u gamingu za svoje pare. i5 mi nije po volji,jer kad dajem lovu dat cu za i7 il 6/12-8/16 ryzena,jer volim imat novije,jace,dugovjecnije. Kaj se tice vege cu se jos nacekat 5. mjesec plus da izadju nereferentne,tako da mi se ne zuri i mogu sacekati.

Hype je i mene uhvatio jer mi se uz sve cinio da ce biti i bolji za gaming.Ako to nece biti slucaj i ako intelu spuste cijenu ici cu na njega. Mozda ce jedino biti deal breaker ako ce netko imat dugovjecniji socket i kroz par godina izbaciti jos jace modele na tom socketu,onda cu ici na to jer mi je veca mogucnost nadogradnje. Bar ja tako na to gledam.

Malo offtopicarim,no jedva cekam neke neutralne recenzije,pa da vidimo na cemu smo 

17 godina
neaktivan
keke13 kaže...
hrvooje kaže...

I pazi bezobrazluka. Sruše stranicu Is_it_down_right_now koja ti govori kad je neka stranice nedostupna. 

Is it down right now is down right now :))

Za stream u 16:00 spremni

https://www.twitch.tv/amd

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
11 godina
hrvooje kaže...
keke13 kaže...
hrvooje kaže...

I pazi bezobrazluka. Sruše stranicu Is_it_down_right_now koja ti govori kad je neka stranice nedostupna. 

Is it down right now is down right now :))

Za stream u 16:00 spremni

https://www.twitch.tv/amd

Ma ruši intel i twitch ako treba

US server keke013#2101
14 godina
neaktivan
Ja vam mogu potvrdit da sam na fx'u sa 16gb rama (4+4+8) imao dropove u bf1 dok nisam isteako jednu plocicu. Nakon toga sve pet..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Wtf

13 godina
izvone kaže...

Znam da sam malo vec dosadan s casekingom,no likovi se trude jako promovirat ryzen. Cak nas zovu u Berlin na ryzen kolac  KLIK

Kaj se tice mog zadnjeg posta,meni je bitan gaming,nikakav blender i  benchmark score-ovi. Uskoro idem na 1440p monitor (ne zanima me jel standard il ne i kolko ga ima u svijetu) trenutni monitor mi poprima sivu boju ekrana (7god. star) i vrijeme je za promjenu,pa gledam bundle 1440p 144hz sa rx vegom i imam osjecaj da ce mi 3770k bottleneckat,pa zato gledam i noviji proc,ryzen il intel ovisi o ryzenu. Nisam fanboy,gledam kaj cu dobit vise i bolje u gamingu za svoje pare. i5 mi nije po volji,jer kad dajem lovu dat cu za i7 il 6/12-8/16 ryzena,jer volim imat novije,jace,dugovjecnije. Kaj se tice vege cu se jos nacekat 5. mjesec plus da izadju nereferentne,tako da mi se ne zuri i mogu sacekati.

Hype je i mene uhvatio jer mi se uz sve cinio da ce biti i bolji za gaming.Ako to nece biti slucaj i ako intelu spuste cijenu ici cu na njega. Mozda ce jedino biti deal breaker ako ce netko imat dugovjecniji socket i kroz par godina izbaciti jos jace modele na tom socketu,onda cu ici na to jer mi je veca mogucnost nadogradnje. Bar ja tako na to gledam.

Malo offtopicarim,no jedva cekam neke neutralne recenzije,pa da vidimo na cemu smo 

You good sir, deserve a cookie !

12 godina
neaktivan
izvone kaže...

bolje i jeftinije ces proci sa AMD rjesenjima.

samo na monitoru vec mozes ustediti 2500kn+  freesync vs. gsync

bez obzira na kategoriju, intel nece cjenovno biti ni blizu amd procesorima

procesor, maticna, graficka i monitor, AMD rjesenje vs. Intel+nVidia, na AMD-u ce ti ostati 3000kn+ u depu sigurno, za tu razliku u cijenu intel+nvidija nije bolja solucija nikako

sretno

15 godina
hrvooje kaže...

Već vidim clickbait naslove; AMD launches latest line of processors, high interest from buyers crash e-shopping websites worldwide! 

Ispada da svi, pa i njegova baba sad odjednom kupuju odključanog Ryzena sa 8 jezgri. Hype mašina ovaj put opravdano radi svoj posao. Drago mi je vrlo za AMD i opcenito sve nas kao kupce i ljubitelje PC-a ali nekako mi priča da je navala na nove procove srušila Amazon malo komična. Nije to email server od Hillary Clinton.

Ja osobno više jedva čekam r5 1600x, sve ostalo ako nije za neki soho/home server-virtualke-render-editing stroj ,onda su ti jači procovi čisto bacanje para, pogotovo za gaming ekipu, i pogotovo kod nas jer za naše kupovnu moć nisu jeftini uopće čak ni sa cijenama koje AMD trazi.

Čak i ako se priča o nekom ulaganju u budućnost, jer kako je krenulo Intel će morati debelo obarati cijene i sa novim procovima, što znači da se za siću ubuduće moći kupiti veoma moćnu ploču i proc kada dodje razmišljanja o nadogradnji.

Uglavnom zanimljivo je gledati kako core kupce tj. debelu većinu sve jačih generacija procova iz godine u godinu čini ekipa koja uopće nema potrebe za toliko jakim strojevima.

PC Master Race? 

prije PC Sucker-vidio-na-jutubu-realno-mi-netreba-moram-i-ja-imat-takav-Race. :P Umjesto u takve zvjerke od procova koje igre još nemogu ni smislit šta bi sa njima, bolje ulozit u jaču ploču sa diđama poput PCI-e laneova, M.2 slotova, USB3.1 itd. I naravno neku moćniju grafičku karticu. 

Kakav 1700x-1800x za gaming? Na čemu na 4K? na 8K? opet nema smisla.

Mozete početi sa thumbdown :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 12:07 (Colossus7).
14 godina

Kad se skida na kraju NDA po našem vremenu ?

16 godina
odjavljen
lega72 kaže...

Wtf

Pa Ryzen ima duplo više jezgara, a GTA5 je jedna od igara koje ih mogu koristiti.

14 godina
itomic009 kaže...

Kad se skida na kraju NDA po našem vremenu ?

9 AM CET = 16:00 GMT+01

12 godina
XXX kaže...
nicky.sl kaže...

A četvero kanalni ?

...To su servreske ploče prilagođene za desktop upotrebu i ako pričamo o igrama isto je kao i dvokanalno.

ne govori nicky o serverskim pločama, nego o ovakvima poput recimo msi x99s gaming, koje to podržavaju

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Quad channel je jos jedna nebuloza od koje nikakve koristi 

gaming - nema razlike

encoding - nema razlike

photo video editing - nema razlike

file compression - nema razlike

jedino gdje ima koristi su serveri

17 godina
odjavljen
Timo kaže...

Quad channel je jos jedna nebuloza od koje nikakve koristi 

gaming - nema razlike

encoding - nema razlike

photo video editing - nema razlike

file compression - nema razlike

jedino gdje ima koristi su serveri

A zasto ima koristi na serverima? I serveri su strojevi kao i svi drugi. Dakle, kakve aplikacije od toga profitiraju ako serveri profitiraju?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 12:55 (Friday).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice