AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD FX Club

prije bi rekao da mu je 75c na socketu ,što je još btw u granicama normalnog,

jer ako pogledaš stavku package niže dolje,

ona je na max 57C, obzirom da je u amd-a socket topliji od jezgri,

a i mislim da bi mu se već na koji 70c+ za jezgru/e upalio throttling

rekao bih da uz mugena može još malo izvuč, ipak u igrama ne ide na max load

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 22:01 (vrx).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Da to je socket i on je u jednom trenutku tijekom prime95 testa popeo se na 750 , to je trajalo jedno 20 sek max ostatak vremena se vrtio oko 650 , koliko sam procitao max dozvoljena temp socketa je 700 , jezgri 620.

Danas sam igrao Far Cry 4 jedno pola sata i temp socketa je bila izmedu 500-550 a jezgri oko 450.

Za igre mi nije potreban veći clock zbog rezolucije koja je 1080p, i većinom mi je vsnyc on.

Povremeno radim rendering ali kažem povremeno. Koliko bi dobio na tom polju s većim clockom? Mislim da je općenito to nekako stvar osobnog gušta nego što bih ja osjetio. Ipak se za takve stvari koriste i7 a sve ionako obavlja grafička.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ha graficka ti odraduje samo ak imas GPU acceleration. ne znam koji prog koristis al za Premiere Pro CC znam da ima tak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Može li se FX-8320 sa tvorničkih 3.5 GHz overclockati na 4.0 GHz bez podizanja napona na matičnoj ploči Gigabyte GA-990XA-UD3?

Preciznije, dal bi to bilo ispravno i kolika bi bila razlika u gamingu?

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Probaj. Dizi multiplier po 1 i vrti prime po 10 minuta pa vidi kak se ponasa.
Pazi da ti temperatura niposto ne prekoraci 70 u tih 10 minuta.
Idealno bi bilo 65.

Dizi pa vidi do kud ce doc da stabilno radi, to ti je najjednostavnije.
Napon nemoras dirat, kad dodes do neke granice da radi kak spada, spusti za 0.5 multi i to ti je to.
Tak ja uvijek radim kad ne zelim dizat napon.

A razlika u igrama, reko bi mala. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club

Prestigao me kolega. {#}

BLog: Maze0fDeath_666, Steam: MazeOfDeath
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 11:30 (D.N.R.).
17 godina
odjavljen
windir_zg kaže...

Može li se FX-8320 sa tvorničkih 3.5 GHz overclockati na 4.0 GHz bez podizanja napona na matičnoj ploči Gigabyte GA-990XA-UD3?

Preciznije, dal bi to bilo ispravno i kolika bi bila razlika u gamingu?

Može bez problema i bilo bi šteta to ne napraviti, to je neki minimum :D. Ja sam svog stavio na 4.2 bez diranja po naponu, ugasio turbo koji samo prži čipset, ostavio QnQ da troši minimalno kada je u idleu. Razlika se osjeti najviše u igrama koje koriste jednu do dvije jezgre. Igre tipa WOT i sl. Inače ako se diže "voltaža" potrošnja struje ide u nebo a dobitak na performasama i nije proporcinalan tome, pogotovo u igrama. Znači idi na 4.0/4.2 svakako, a ako je dobar primjerak i ne traži podizanje napona ili ako čak radi na spuštenom naponu idi slobodno i preko toga. 

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zaboravio sam napomenuti da je hladnjak Cooler Master Hyper Evo 212 i napajanje XFX Core Edition 650W.

Mogu odmah stavit na 4.0 GHz pa testirat sa Prime programom ili da idem malo po malo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

E vidiš da, zaboravio sam napomenut da ugasiš turbo. To je meni pod normalno pa se ne sjetim :D
I ugasi C6 power state.

Mozes ic po 2 s multie-em al nebi ja bas odma na 4 iso. Zna bit ajmo to nazvat šok, za matičnu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 11:45 (zagi988).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
windir_zg kaže...

Zaboravio sam napomenuti da je hladnjak Cooler Master Hyper Evo 212 i napajanje XFX Core Edition 650W.

Mogu odmah stavit na 4.0 GHz pa testirat sa Prime programom ili da idem malo po malo?

Ma ja sam svog nakon par minuta odmah puknuo na 4.0 :D Ne bi tu trebalo biti baš nikavih problema. U stvari sad sam se sjetio. Ako na toj ploči ugasiš turbo a digneš multi na bilo koju vrijednost sa difolta PC će ti imati duplo paljenje. Znači kad dođe do biosa restarta se i onda normalno upali. Da bi to izbjegao digni multi i ostavi turbo, koji će biti isključen iako je upaljen! Tak je kod mene a i kod još jednog forumaša koji je imao isti problem. Izgleda neki bug na ploći koji ne utječe na rad ali je iritantan.

14 godina
neaktivan
XXX kaže...
windir_zg kaže...

Ma ja sam svog nakon par minuta odmah puknuo na 4.0 :D Ne bi tu trebalo biti baš nikavih problema. U stvari sad sam se sjetio. Ako na toj ploči ugasiš turbo a digneš multi na bilo koju vrijednost sa difolta PC će ti imati duplo paljenje. Znači kad dođe do biosa restarta se i onda normalno upali. Da bi to izbjegao digni multi i ostavi turbo, koji će biti isključen iako je upaljen! Tak je kod mene a i kod još jednog forumaša koji je imao isti problem. Izgleda neki bug na ploći koji ne utječe na rad ali je iritantan.

Evo stavio sam ga na 4.0 GHz i sve je prošlo u redu, nadam se da će tako i ostati.

Ja sam imao taj slučaj s duplim paljenjem na FX-4100 procesoru koji sam riješio na isti način, a sad s ovim FX-8320 se to ne događa.

Dakle Turbo Core je isključen a Multiplier dignut na x20.0 i komp se iz BIOS-a najnormalnije resetirao.

Probat ću ga baš ugasit i upalit pa javim...

EDIT: Da, evo i paljenje je prošlo bez duplog starta, tako da super.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 12:02 (windir_zg).
13 godina
windir_zg kaže...
Evo stavio sam ga na 4.0 GHz i sve je prošlo u redu, nadam se da će tako i ostati.

Da, u 100% slučajeva radi (bar koliko sam do sad vidio).

Zato i svugdje piše da su 8320 i 8350 isti procesori i nema smisla davat više love za 8350, jer tak i tak potpuno jednako rade na 4,0 GHz.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Eeeeeee, to ja imam. Al nije mi se dalo zajebavat i trazit rijesenje, pa cu probat sad turbo ukljucit.
Jer meni je i HPC ukljucen stalno, necu da mi proc pada ispod max-a, NEKA TRPI. xD 

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ko mi je jednom prilikom rekao da su FX-ove jezgre jace nego jezgre phenoma? :'D

Neki dan testirao 4 FX-ove na 4.5GHz (FX 8320) i Phenoma X4 955BE na 3.9GHz. Malo je reci da phenom daje 10 frejmova vise u CPU heavy igrama... No neka se zna.

Moj PC  
4 8 hvala 0
14 godina

Navedi koje su to igre ?

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Neki dan sam igrao wow vanilu na kompu starom 10 godina i imao sam vise frejmova nego na novom, neka se zna.

Daj molim te, stavi fino ostatak komponenti i koje igre, neki test pa onda.
Do tad, td. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Navedi koje su to igre ?

Igre su Crysis 3 i Skyrim (jos neke sam igrao, ne sjecam se). Uglavnom, u Crysisu 3 na istim postavkama igra je bila neigriva na FX-u (4 jezgre), a Phenom se fino nosio i imao min 15 frejmova vise (onaj dio Welcome to the jungle, polje s travom).

Ne znam zasto daju TD, ne lazem i nemam razloga da lazem i izmisljam. Da sam neki fanboy, rekao bi FX je bolji i ne bi to spominjao uopste. Samo kazem onako kako je bilo. Zasto je tako, ne znam. Ako neko ima priliku, Phenoma i FX-a, neka testira Crysis 3 i biti ce mu jasno o cemu pricam.

Btw evo vidite, ovaj Chaselol je tipican primjer fanboy-a. Ko god da spomene FX-a u nekom losijem smislu nego sto ga on zamislja, tu je odma TD i naglabanje. Tako da nemam sta raspravljati sa njim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 19:48 (Almin94).
14 godina

Taj level je izgleda najzahtjevniji za CPU očito u Crysisu. Ja sam testirao taj level sa Pentiumom, i3, i5 i i7. Pentoum i i3 neigrivo, i5 normalno i i7 također. Vjerojatno je fora što FX 4300 ima dva FPU jedinice pa ga to kolje tu.  Ajd probaj sa FX 6300 (samo onemogućiš jedan modul u BIOS-u). 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ne kužim...disejblao si četri jezgre na FX8320 pa si uspoređivao ? Jer po nekim testovima četverojezgreni FX je brži od phenoma u toj igri. npr. Fx 4300 vs X4 955 iako test nije izveden sa oba proca na istom taktu tj. oba su na difoltu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Taj level je izgleda najzahtjevniji za CPU očito u Crysisu. Ja sam testirao taj level sa Pentiumom, i3, i5 i i7. Pentoum i i3 neigrivo, i5 normalno i i7 također. Vjerojatno je fora što FX 4300 ima dva FPU jedinice pa ga to kolje tu.  Ajd probaj sa FX 6300 (samo onemogućiš jedan modul u BIOS-u). 

Da, to je i meni prvo palo na pamet. Nesto ga kolje posteno. Obrisao sam Crysis 3 davno, ali sada cu ga ponovo istalirati pa da vidimo i to sa FX 6300.

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Btw evo vidite, ovaj Chaselol je tipican primjer fanboy-a. Ko god da spomene FX-a u nekom losijem smislu nego sto ga on zamislja, tu je odma TD i naglabanje. Tako da nemam sta raspravljati sa njim.

De covjece daj jedan bench, tu si se raspricao bez ikakve osnove.

Evo dokaza sto sam nasao da Phenom X6 jedino je bio blizu fx 8150  click me!

Pokazi koji bench, praznim rijecima ne znam ko moze da vjeruje {#}

P.S. nije fanboy sine, ja sam samo realan, vjerujem brojevima vise nego ljudima.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Upravo testirano: 4 vs 6 vs 8 cores.

Najrealnije moguce prikazano jer me svaki put prilikom ulaska u igru postavi na isto mjesto i nisam se kretao (odabrao sam ovaj dio mape jer se zna da je on smrt za svaki CPU). Za drugu sliku sam se malo naprijed pomjerio. Playclaw nema mogucnost prikazivanja svih 8 jezgri pojedinacno. Sa 8 ili 6 cores gpu/cpu usage puno varira jer stojim u mjestu, tako da gledajte FPS. Prilikom kretanja CPU usage je puno veci - sa 8 cores nekada pojedinacni core udari i na 98%. Nazalost, Phenoma X4 955BE koji je radio na 3.9GHz nemam, tako da ne mogu uslikati i postaviti njegove rezultate.

Postavke Postavke
Postavke Postavke
8 cores 8 cores
8 cores 8 cores
6 cores 6 cores
6 cores 6 cores
4 cores 4 cores
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Ja sam radio isto s R9 280X ali taman tu sad gdje si ti sam išao od vagona do vagona i onda tamo taman kad se prođe toranj i kad treba skočit dole da pokupiš ono oružje Aliensko prekinem test. 

14 godina
Almin94 kaže...

Najrealnije moguce prikazano jer me svaki put prilikom ulaska u igru postavi na isto mjesto i nisam se kretao (odabrao sam ovaj dio mape jer se zna da je on smrt za svaki CPU). Za drugu sliku sam se malo naprijed pomjerio. Playclaw nema mogucnost prikazivanja svih 8 jezgri pojedinacno. Sa 8 ili 6 cores gpu/cpu usage puno varira jer stojim u mjestu, tako da gledajte FPS. Prilikom kretanja CPU usage je puno veci - sa 8 cores nekada pojedinacni core udari i na 98%. Nazalost, Phenoma X4 955BE koji je radio na 3.9GHz nemam, tako da ne mogu uslikati i postaviti njegove rezultate.

Bilo bi zanimljivo odraditi test s Phenom II X6 da vidim dali mu FX6300 može parirati.

Što mislite dali je Phenom II X6 brži od npr FX6300 u igrama pogotovo OC?

14 godina

Mislim da nije jer se ipak vidi u novim igrama napredak Piledriver arhitekture.

16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Almin94 kaže...

Bilo bi zanimljivo odraditi test s Phenom II X6 da vidim dali mu FX6300 može parirati.

Nije jer ja sam presao s 965 na 6300 a igram wot koji ne koristi vise od 4 jezgre, napredak je bio ogroman.

15 godina
protjeran
AMD FX Club

Ko ce to objasnit, 8 jezgri optereceno 50%, 6 jezgri 66% i 4 jezgre 100%, zdrava logika nalaze da su performanse iste ako je takt isti, a ovdje razlike ogromne?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dedaa kaže...
3n3m1 kaže...
Almin94 kaže...

Nije jer ja sam presao s 965 na 6300 a igram wot koji ne koristi vise od 4 jezgre, napredak je bio ogroman.

Gledam držiš FX6300 na 4.5GHz,kolike su ti temperature pod(OCCT/gaming) i koji hladnjak koristiš?

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ko ce to objasnit, 8 jezgri optereceno 50%, 6 jezgri 66% i 4 jezgre 100%, zdrava logika nalaze da su performanse iste ako je takt isti, a ovdje razlike ogromne?!?

Procitaj sta sam rekao. Rekao sam da ne gledate na usage sa 6 i 8 cores, jer variraju brzinom svjetlosti, tako da ne mogu uslikati sredinu neku, odnosno prosjek. Gledajte FPS...

Btw prilikom igranja, razlika u frejmovima i je jos veca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 17:34 (Almin94).
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Drzao sam ga i na 3.5 pa su razlike velike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice