AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD FX Club

nije zbog napona, dao bih ruku u vatru zato sto si u biosu ugasio tubro core aka core performance boost, ja imam taj problem sa slicnom plocom skup sa pol interneta, nebi trebalo nis bit samo malo iritira

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Prvo svima hvala na pomoći,ashcro imao si pravo turbo core zeza,njega sam ostavio enabled i postavio na 4.3 koliko i proc i sve ok {#}

Jedno pitanje kolike su vam temp.u prime95 s ukljucenim hpc na GA-990FXA-UD3 rev4 i  fx 8320,ako neko ima istu plocu i proc...ili samo okvirne ok temp nakon testa jel ko zna.Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ispravka,mislim da nije ok jer pri testiranju sa prime95  pod full loadom jezgre skacu na 1400 do 4300 znaci trotlaju jeli tako???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD FX Club

jel ti je upaljen hpc, ili neki power setting?

pa da, to bi bilo u teoriji ali temp ti nisu isle preko 60? ili?

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

upaljeno sve i turbo core,hpc,llc na medium-onda trotla i neprelazi preko 50

kad ugasim turbo core ne trotla i dolazi do 60-onda problem gore navedeni s startanjem kompa

to je na 4.3mhz 1.380v

Sad mi recite,neko govori da je dobro ugasit c1,c6,svm,turbo core,cool & quite...i eneblat hpc,llc...a neko da se sve to ostavi plus hpc i llc.

sto u biti je bolje i sto treba????

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ostavi sve upaljeno osim turba.

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jesam ali onda mi se komp pri paljenju restarta i opet sam upali normalno,jeli to koja zastita na maticnoj ili sta?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

prije bih rekao beki bug na ploci ili biosu posto mi se to nije dogadalo sa phenomom ali sa fxom da, a ista ploca

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

ok ali u biti to nebi trebao biti problem osim sto samo malo iritira

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
To giga ploce rade i nema rjesenja, zaboravi na to..
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

pomirio sam se s tim,ne smeta mi.Samo hoce li mu sto bit radi toga ili ne??

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ansha kaže...
To giga ploce rade i nema rjesenja, zaboravi na to..
I ja mogu potvrdit da svaki put kada palim komp se desi jedno "fail" paljenje pa se onda komp boota normalno (MBO iz moj PC).
Tu i tamo ostavlja dojam kao da nešto ne valja a zapravo je sve ok.
There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Znaci nemam samo ja taj problem,a nema veze ako je ok ne smeta

hvala svima na odgovorima

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Tko je sada ovdje lud u jednom programu temp 53,9 u drugome 38. Pa u jednome voltaža 1,275 u drugome 1,2 

Veća slika

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 22:10 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Thermalna granica 53°C znači da imaš još fore da zagriješ taj proc sa aktuelnih 38°C jer se on gasi na 90°C. 

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU

SPEEDFAN,HWINFO64/32 TEMPERATURA

Te temp.su ti u loadu ili idle.Objasni malo...meni su s vodenim na fx8320 idle 10_tak a pod prime95 nakon sat dva 60....kad igram igre tipa assasins creed,crysis3 i sl.ne idu preko 36,37 nikad

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chosin kaže...

PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU

Te temp.su ti u loadu ili idle.Objasni malo...meni su s vodenim na fx8320 idle 10_tak a pod prime95 nakon sat dva 60....kad igram igre tipa assasins creed,crysis3 i sl.ne idu preko 36,37 nikad

Ma ne to je idle samo sam sada taj AMD Overdrive instalirao i vidim da sasvim druge temp očitava i voltažu nasparam BIOS-a i CPU-Z-a

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
12 godina
AMD FX Club

AOD uopće neočitava dobro niti napon ni temp taj ti sofware nije uoptrebljiv, ali ovaj Thermal Margin 53.9°C je distanca do krajnje granice čipa TjMax-a, a krajnja granica TjMax mu je oko 90°C to znam jer sam FX 8320 na nekim benčovima ovdje na forumu od 5GHz tjero ga na 90°C i tu se gasi računar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chosin kaže...

PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU

@chosin

De ako ti nije teško odradi ovaj bench Cinebench R15 na 4.7GHz ili ako možeš na 5GHz pa postavi scor i koji je tad temp ,a i da vidimo koliko je jak taj H80. Bench traje samo 1 min. za tvoj CPU

13 godina
protjeran
AMD FX Club

To je normalno na svim GB pločama

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

mirzet1976  evo ovo ti je score

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ovo ti je na 4.7 sa 1.488v

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Dobro hladi u load koliko vidim da je povukao 1.5V i 57°C gut,gut

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jeli to ok ili ???

Nisam bas jako strucan u clockanju,tek sam pocetnik pa sve pitam {#}

13 godina
odjavljen
AMD FX Club

jel postoji neka mATX ploca za FX 8320 ? OC me ne zanima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chosin kaže...

Jeli to ok ili ???

Nisam bas jako strucan u clockanju,tek sam pocetnik pa sve pitam {#}

Evo slika pa vidi da bi moglo i bolje ,bez uvrede

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zasto bih se uvrijedio,super {#}....da li bis mi mogao reci sto sve imas na maticnoj na enebled a sto disabled.

Onaj napon bih jos mogao spustit i temp bi bile jos manje, ali sam sve odradio na brzinu,jos nisam strucan u svemu ovome...jos citam i isprobavam malo po malo {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chosin kaže...

Zasto bih se uvrijedio,super {#}....da li bis mi mogao reci sto sve imas na maticnoj na enebled a sto disabled.

Onaj napon bih jos mogao spustit i temp bi bile jos manje, ali sam sve odradio na brzinu,jos nisam strucan u svemu ovome...jos citam i isprobavam malo po malo {#}

Dobro je to za nabrzinu, a za enabled i disabled to sad neznam sad je sve na auto postavkama pošto sam prodao cooler TT Frio Extreme vratio onaj što dođe uz CPU ona igračka i hoću da uzmem vodeno Cooler Master Seidon 240M, pozz

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo druze uspio sam malo bolje Cinebench 743 na 4.7 i malo manji napon od 1.472.

Diseblao sam c1,c6,c&q,turbocore a eneblao hpc,llc na medium

I ja sam razmisljao o tom hladjenju ali ga tad nije bilo pa sam uzeo h80 i nije lose.Pozz

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Malo bune cijene ovde kod mene H80i, H90 i Seidon 240M koštaju isto 220KM~860kn a koji bolje hladi

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice