nije zbog napona, dao bih ruku u vatru zato sto si u biosu ugasio tubro core aka core performance boost, ja imam taj problem sa slicnom plocom skup sa pol interneta, nebi trebalo nis bit samo malo iritira
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.047
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo svima hvala na pomoći,ashcro imao si pravo turbo core zeza,njega sam ostavio enabled i postavio na 4.3 koliko i proc i sve ok
Jedno pitanje kolike su vam temp.u prime95 s ukljucenim hpc na GA-990FXA-UD3 rev4 i fx 8320,ako neko ima istu plocu i proc...ili samo okvirne ok temp nakon testa jel ko zna.Hvala
Ispravka,mislim da nije ok jer pri testiranju sa prime95 pod full loadom jezgre skacu na 1400 do 4300 znaci trotlaju jeli tako???
jel ti je upaljen hpc, ili neki power setting?
pa da, to bi bilo u teoriji ali temp ti nisu isle preko 60? ili?
upaljeno sve i turbo core,hpc,llc na medium-onda trotla i neprelazi preko 50
kad ugasim turbo core ne trotla i dolazi do 60-onda problem gore navedeni s startanjem kompa
to je na 4.3mhz 1.380v
Sad mi recite,neko govori da je dobro ugasit c1,c6,svm,turbo core,cool & quite...i eneblat hpc,llc...a neko da se sve to ostavi plus hpc i llc.
sto u biti je bolje i sto treba????
Ostavi sve upaljeno osim turba.
Jesam ali onda mi se komp pri paljenju restarta i opet sam upali normalno,jeli to koja zastita na maticnoj ili sta?
hvala
prije bih rekao beki bug na ploci ili biosu posto mi se to nije dogadalo sa phenomom ali sa fxom da, a ista ploca
ok ali u biti to nebi trebao biti problem osim sto samo malo iritira
pomirio sam se s tim,ne smeta mi.Samo hoce li mu sto bit radi toga ili ne??
hvala
Znaci nemam samo ja taj problem,a nema veze ako je ok ne smeta
hvala svima na odgovorima
Tko je sada ovdje lud u jednom programu temp 53,9 u drugome 38. Pa u jednome voltaža 1,275 u drugome 1,2
Thermalna granica 53°C znači da imaš još fore da zagriješ taj proc sa aktuelnih 38°C jer se on gasi na 90°C.
PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU
SPEEDFAN,HWINFO64/32 TEMPERATURA
Te temp.su ti u loadu ili idle.Objasni malo...meni su s vodenim na fx8320 idle 10_tak a pod prime95 nakon sat dva 60....kad igram igre tipa assasins creed,crysis3 i sl.ne idu preko 36,37 nikad
PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU
Te temp.su ti u loadu ili idle.Objasni malo...meni su s vodenim na fx8320 idle 10_tak a pod prime95 nakon sat dva 60....kad igram igre tipa assasins creed,crysis3 i sl.ne idu preko 36,37 nikad
Ma ne to je idle samo sam sada taj AMD Overdrive instalirao i vidim da sasvim druge temp očitava i voltažu nasparam BIOS-a i CPU-Z-a
AOD uopće neočitava dobro niti napon ni temp taj ti sofware nije uoptrebljiv, ali ovaj Thermal Margin 53.9°C je distanca do krajnje granice čipa TjMax-a, a krajnja granica TjMax mu je oko 90°C to znam jer sam FX 8320 na nekim benčovima ovdje na forumu od 5GHz tjero ga na 90°C i tu se gasi računar.
PROBAJ SA CPU-Z VOLTAZU
@chosin
De ako ti nije teško odradi ovaj bench Cinebench R15 na 4.7GHz ili ako možeš na 5GHz pa postavi scor i koji je tad temp ,a i da vidimo koliko je jak taj H80. Bench traje samo 1 min. za tvoj CPU
To je normalno na svim GB pločama
mirzet1976 evo ovo ti je score
Ovo ti je na 4.7 sa 1.488v
Dobro hladi u load koliko vidim da je povukao 1.5V i 57°C gut,gut
Jeli to ok ili ???
Nisam bas jako strucan u clockanju,tek sam pocetnik pa sve pitam
jel postoji neka mATX ploca za FX 8320 ? OC me ne zanima
Jeli to ok ili ???
Nisam bas jako strucan u clockanju,tek sam pocetnik pa sve pitam
Evo slika pa vidi da bi moglo i bolje ,bez uvrede
Zasto bih se uvrijedio,super ....da li bis mi mogao reci sto sve imas na maticnoj na enebled a sto disabled.
Onaj napon bih jos mogao spustit i temp bi bile jos manje, ali sam sve odradio na brzinu,jos nisam strucan u svemu ovome...jos citam i isprobavam malo po malo
Zasto bih se uvrijedio,super ....da li bis mi mogao reci sto sve imas na maticnoj na enebled a sto disabled.
Onaj napon bih jos mogao spustit i temp bi bile jos manje, ali sam sve odradio na brzinu,jos nisam strucan u svemu ovome...jos citam i isprobavam malo po malo
Dobro je to za nabrzinu, a za enabled i disabled to sad neznam sad je sve na auto postavkama pošto sam prodao cooler TT Frio Extreme vratio onaj što dođe uz CPU ona igračka i hoću da uzmem vodeno Cooler Master Seidon 240M, pozz
Evo druze uspio sam malo bolje Cinebench 743 na 4.7 i malo manji napon od 1.472.
Diseblao sam c1,c6,c&q,turbocore a eneblao hpc,llc na medium
I ja sam razmisljao o tom hladjenju ali ga tad nije bilo pa sam uzeo h80 i nije lose.Pozz
Malo bune cijene ovde kod mene H80i, H90 i Seidon 240M koštaju isto 220KM~860kn a koji bolje hladi