AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD FX Club

jarane to ti sve zavisi kakav ćeš potrefiti primjerak CPU-u jel flop{#} ili trop {#}

imaš u vrhu stranice prvi post od itomic009 zadnju rečenicu pročitaj, ako imaš ovo prvo ostalo je lako

ovi gore postovi su napisani na osnovu mog iskustva sa dotičnim procesorom, ja sam ga digao za validaciju na 5.3ghz http://valid.canardpc.com/hwx19k a vazdušnim hladnjakom, bencho sam ovdje na forumu sa 5ghz sad što neko to nemože

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 1:48 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo da se i ja javim cito da nas ima vise sa FX-om {#}

Kupio sam FX 6300 BE prije neki dan... nisam ga jos isprobao jer nije bilo na stanju Maticni Ploca...

pa me sad ubija dosada dok cekam da dođe a tek poslike 15-og...

a radi se o Maticnoj MSI 970A-G43.

sad da pitam nako bezveze kakva je Maticna dal ce dobro raditi sa ovim FX-om i dal ce biti moguc neki OC?

Hvala i LP Svima {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD FX Club
ToXiC aLiEn kaže...

Evo da se i ja javim cito da nas ima vise sa FX-om {#}

Kupio sam FX 6300 BE prije neki dan... nisam ga jos isprobao jer nije bilo na stanju Maticni Ploca...

pa me sad ubija dosada dok cekam da dođe a tek poslike 15-og...

a radi se o Maticnoj MSI 970A-G43.

sad da pitam nako bezveze kakva je Maticna dal ce dobro raditi sa ovim FX-om i dal ce biti moguc neki OC?

Hvala i LP Svima {#}

Evo i za tebe ista slika kao i za chaselol iznad nekoliko postova koji ima isti FX i ploču pa sam vidi 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mozes clocknuti RAM i CPU preko MSI OC GENIE u biosu, koji je stvarno vrhunski odradjen! Digne ti CPU i RAM na finu brzinu bez problema, bez pregrijavanja i bilo cega, to je poprilicno stabilno i prolazi kod 99% konfiguracija. 

A sad ako hoces da se igras sa grafickom da je clockas mozes i to, poprilicno su izdrzljive R7 260X, imao sam 4 i sve sam clockao preko 15% gpu/memory a temperatura nije isla iznad 68-70*C full load (pogledaj moj OC graficke i radi na 71*C full load).

Suma sumarum maticna je budzet klasa, radice dobro ako od nje ne ocekujes previse clocka van OC Genie iz biosa! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Mozes clocknuti RAM i CPU preko MSI OC GENIE u biosu, koji je stvarno vrhunski odradjen! Digne ti CPU i RAM na finu brzinu bez problema, bez pregrijavanja i bilo cega, to je poprilicno stabilno i prolazi kod 99% konfiguracija. 

A sad ako hoces da se igras sa grafickom da je clockas mozes i to, poprilicno su izdrzljive R7 260X, imao sam 4 i sve sam clockao preko 15% gpu/memory a temperatura nije isla iznad 68-70*C full load (pogledaj moj OC graficke i radi na 71*C full load).

Suma sumarum maticna je budzet klasa, radice dobro ako od nje ne ocekujes previse clocka van OC Genie iz biosa! 

Aha

Mada ja nebi ni OC posto trenutno nemam nikakvog Cooler-a da mogu OC. {#}

13 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Aha

Stock kuler drzi FX 6300 bez problema do 4ghz u zimskim danima, ovako ljeti ja ne bih isao preko 3.8 koliko je kod mene (stock hladjenje), ali realno stvarno nisam vidio potreba za OC jos  uvijek sve radi savrseno :)

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

Aha

Stock kuler drzi FX 6300 bez problema do 4ghz u zimskim danima, ovako ljeti ja ne bih isao preko 3.8 koliko je kod mene (stock hladjenje), ali realno stvarno nisam vidio potreba za OC jos  uvijek sve radi savrseno :)

Da dobro kazes {#}

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel zna ko zasto mi ht link baca na 2000 po defaultu na fx 8320 a 2600 bi trebao biti default(ploca pod moj pc)

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
$inke kaže...

Jel zna ko zasto mi ht link baca na 2000 po defaultu na fx 8320 a 2600 bi trebao biti default(ploca pod moj pc)

Default HT link za 8320 ne ovisi o MBO i uvijek je 2.0GHZ.

iclock2much
13 godina

kako to da je toliko nisko, pa na mom 6300 je ht 2400, bio sam uvjeren da je 83xx ht 2600

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 23:42 (ashcro).
13 godina
AMD FX Club
Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma buni me to što je recimo na phenomu bila situacija da je ht link freq. u pravilu morala bit ekvivalentna ili niža od nb frekvencije radi stabilnosti sustava a i ako si uspio natjerat ht link da bude veći od nb frekvencije i da bude stabilno dobio bi lošiji score u benchevima tako da mi je čudno to da je ht link po defaultu veći od nb frekvencije kod FX-eva.Ploča može ograničavati ht link frekvenciju ako nema FSB recimo 2600 odnosno 5.2 GT/s nego ima 4.8 GT/s koji je jednako 2400 FSB.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

treba mi malo vase iskustvo sada

imam inace fx 6300 na 4.2 sa vcore u full loadu 1.380, savrseno stabilno

danas sam pokusao do 4.4 i zahtijeva 1.440...a taman sam se poveselio da sam dobio dobar primjerak

http://www.pohrani.com/f/3o/t/3W2j1qnh/untitled.png

ovdje su temp kroz tih 2 sata prime na 4.4, napon varira, isplati li se toliko podici napon za par stupnjeva vece temp ili je razlika neprimjetna u performansama

P.S. je li taj napon siguran za 24/7, za recimo najmanje 2 godine

hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 15:54 (ashcro).
14 godina
ashcro kaže...

danas sam pokusao do 4.4 i zahtijeva 1.440...a taman sam se poveselio da sam dobio dobar primjerak

ovdje su temp kroz tih 2 sata prime na 4.4, napon varira, isplati li se toliko podici napon za par stupnjeva vece temp ili je razlika neprimjetna u performansama

Ovisno o usageu u igricama podesi i takt, ako FX6300 prati 270X bez pada usagea na 4.2GHZ onda nema potrebe, u suprotnom ga možeš clocknuti na taj takt sa tim naponom bez problema, dok god su temp ispod 62C u loadu, s tim da ga igre nemogu natjerati kao Prime :)

iclock2much
13 godina
neaktivan
ashcro kaže...

Točno tak i mojem treba.. sve iznad 4.2 treba dosta napona..

S tim dam ije TMPIN1 najviše oko 46-48.. nikad prek 50...

TMPIN2 pa mi ide do 63-64...

12 godina
AMD FX Club

fx 6300 nije isto što i fx83XX imao sa prvi a ovaj drugi još imam, ovako stoji za fx6300 za 5GHz treba 1.58V-1.6V  a na fx8320 za 5ghz treba 1.512V a na fx6300 sa 1.512v postigneš samo 4.7ghz, stim da fx6300 na 1.58v nemože postiči temp koju fx8320 ima na 1.512V pod stresom, ovo je slučaj sa procevima koje sam ja imao, neko drugi možda je imao nešto drugo, znači nekažem da je ovo što sam napisao neko pravilo

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel mi se isplati preć sa Athlona x4 640 na FX 6300,oće mi igre,programi ići brže?Kupio bi fx jel mi je athlon nekak ostario pa...

What doesn't kill ya,makes ya stronger.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gumeni Patak kaže...

Jel mi se isplati preć sa Athlona x4 640 na FX 6300,oće mi igre,programi ići brže?Kupio bi fx jel mi je athlon nekak ostario pa...

Da. Evo ti dva testa koji to fino objasne!

+FX se tako lako i dobro clocka...

AnandTech

Athlon II X4 640 vs FX-6300

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Намеравам ускоро да купим процесор AMD FX8350. Коју бисте ми матичну плочу препоручили за овај процесор.

Унапред хвала на савету.

Moj PC  
2 18 hvala 0
17 godina

bilo bi dobro da si napisao poruku na latinici jer siguran sam da 90% foruma ne zna ćirilicu čitati..a kaj se preporuke za matičnu tiće trebao si bar okvirnu cijenu staviti koliko misliš dati...

15 godina
Srle22 kaže...

Намеравам ускоро да купим процесор AMD FX8350. Коју бисте ми матичну плочу препоручили за овај процесор.

Унапред хвала на савету.

Gigabyte 990fxa-ud3 ona je nekako najjeftinija. Iduci put ako vec trazis savjet mogao si poruku napisati na latinici kao sto je i prosli forumas rekao malo je ljudi na bug da ja znaju cirilicu.Osim ako ne zelis da te pola foruma ignorira zbig cirilice.

12 godina
AMD FX Club
Uzmi asus m5a97 evo rev2. Taj proc je steta ne OC-at
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Srle22 kaže...

Унапред хвала на савету.

Ovdje pišemo latinicom tako da svi razumiju a ne da izigravaš nešto i radiš se lud.Dobronamjeran savjet.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pardon......radio sam neki dokument za posao cirilicom i nisam prebacio na latinicu......izvinjavam se ako sam time narusio pravila foruma.....nije mi bila namera nikoga da iritiram......ja licno ne primetim da li citam odnosno pisem cirilicom ili latinicom, prosto mi je sve jedno......

Hvala na savetima za plocu, i moja razmisljanja su negde u tom pravcu......

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav,

Imam jedno pitanje dali vi koji imate fx imate problema sa gledanjem 1080p mkv-a u VLC-u? Jer meni se događa trzanje i štekanje
Sorry na off topicu 

0 0 hvala 0
12 godina
Srle22 kaže...

Унапред хвала на савету.

- Preveo sam cirilicu(incace nije dozvoljeno na forumu), FX 8350 se NE isplati kupovat zato jer je to OC-ani FX 8320, potrosit ces novce bezveze, mozes klokati ''svog'' 8320 i kao da ces dobit 8350(uz sve to trebas neki aftermarker hladnjak, stock je bucan)

- Maticna, budjet i gdje ces kupovati.

- Na tebi je da sad izaberes izmedju ova 2 procesora, naravno ak ti lova nije problem mozes si uzet 8350.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel mogu ubost fx 9370 na matičnu Asus M5A99FX PRO R2.0

0 0 hvala 0
13 godina

na njihovoj stranici pise da moze ali obavezno moras imati novi bios, jer tek u jednom od novijih su uveli podrsku

evo ovo ti je najnoviji

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A99FX_PRO_R20/M5A99FX-PRO-R20-ASUS-2201.zip

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 22:06 (ashcro).
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Bok novi sam na forumu i clockao sam fx 8320 na 4300mhz 1.380v na ploči GA-990FXA-UD3 rev4.Imam sljedeci problem:

Nakon što ugasim kompi idem ga ponovo palit,on se ugasi na sekund,dva i opet upali i sve ok.Zanima me zasto jer kad je na tvorničkim postavkama sve ok.

Ugašeni c1,c6,svm,turbo core,cool&quiet.

Upaljen hpc i llc na normal. 

Pozz svima i hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vrlo vjerojatno preniski napon. ne moras opcije stednje iskljucivat (ne utjece na OC a spara proc i struju), iskljucis samo turbo core.
ditanjem napona ces rjesiti stvar. kod mene ideala 4.0Ghz sa 1.325V. sve preko 4.0 trazi 1.4V i vise. tih 300Mhz neces osjetit u igrama, BF4 ga koristi 70% svih 8 jezgri na 4.0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice