AMD Fx 4100

poruka: 69
|
čitano: 11.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Fx 4100

Pročitao sam sad ovaj članak o procesorima do 1000 kn. Prvo je očito da FX s obzirom da košta isto kao i3 2100 ili manje, je dobar CPU i u većini programa zapravo brži. naravno, još ima i 30% lufta za clockanje . Druga stvar je što mi je uhvatilo pažnju u originalu je da im je dio oko testiranja gaming performansi potpuno beskoristan. Imaju samo dvije igre, a za obje se zna da trebaš samo imat quad ( pogotovo Bad Company 2 ) i ako igraš na 1080p i sve maxed out je manje više nebitno jel ti CPU od 800 kn ili 4000 kn. Mislim, presmješan im je test u igrama. Izbor pobjednika im je OK, jel očito je FX 4100 bolji od ostalih ( jedini minus je potrošnja i ne baš sjane gaming performnase ).

17 godina
zuper kaže...
itomic009 kaže...

To je već potvrđeno mnogo puta. Neznam samo radi čega su ovi iz Bug-a proglasili FX 4100 pobjednikom.

neznam ni ja. vjerojatno zato jer je otključan, ima 4 jezgre, brdo cachea. jesu testirali uopće 960t?

FX-4100 ne moš zvat klasičnim, X4 procesorom jer on to i nije zapravo niti su to normalne jezgre zapravo su dosta manje od jednog običnog Athlon II proca AMD se pogubil s marketingom to je več odavno poznato. Ko drugo jezgre Intel SB i FX serije procesora, su totalno neusporedive s ovim novim AMD procovima to su kruške i jabuke i direktna usporedba jezgri nema uopče smisla.{#}

FX-4100 je prvenstveno ovo procesor nove generacije, sa 2 Modula/Neobične Jezgre ili 2Cores/4Threads zaboravi na jezgre a pamti samo 2 Modula tak je najbolje u praksi sigurno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

odlično se nosi fx sa i5. jest da je nešto slabiji u gamingu, ali bolje nego što sam očekivao. i još je jeftiniji

14 godina

Pa da, rane recenzije su se malo zaletile u ocjeni procesora. Pogledaj moj komentar u temo AMD FX ili FX 6100.

14 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
Nedavno sam kupio AMD FX 4100 i imam samo riječi hvale i potvrđujem sve šta piše u Bug-u o njemu, definitivno najbolji izbor do 1000 kn.

Clocka se kao lud, sa stock coolerom ide do 4,6 Mhz bez problema, brz je, ima svega dosta(cache...), a i fixevi su izašli za Win 7 za Bulldozere tako da ni tu nema problema.

Uglavnom ja sam zadovoljan.

Mora da onda imas neki opaki primjerak kad ide na 4.6MHz na stock cooleru {#}

{#}

Ofc.
14 godina

Nije njegov poseban ništa specijalno. Dozano sam po netu i sa stranih foruma a i od Don Kihoty-a da fX 4100 ( mali bager ) se clocka kao lud i da se nepregrijava {#}.

16 godina
AMD Fx 4100

ovako ima navedeni procesor i kao sto je jedan vec reka imam samo rijeci hvala.....nije da se bas u svemu slazem sta su BUG-ovci napisali ali mogu reci da ako se kupi ovaj procesor nece niko pogrijesiti...jest nije high end procesor ali za 820 kuna nemozes stvarno bolje ocekivati.....

usput bi volio da mi neko ko ima iskustva s clockanje ovoga procesora da mi malo objasni i kaze do koje granice mogu ici i na sta moram paziti kada ga zelim clockati!!!!!

Hvala unaprid

FC Barcelona
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Fx 4100

Pozdrav svima:Zanima me zbog cega mi ni ewerest ni onaj cpuid ne pokazuju da imam proc sa 4 jezgre vec samo sa dvije imam proc 4100 na ploci Assrock 930 extreme 3 ne znam kako sredit da to da mi pokazuje sve 4 tako se isto desava u Biosu pokazuje 4 al od toga kao 2 aktivne dvije primarne i plus kad dignem brzinu ramova na 1800 kako jesu on mi ne da vraca mi stalno na 1333 imam 3x2 giga kingstone hyper x ne bi htjeo nikakve vece performanse sa ovim jer ne moze nesto mnogo da se izvuce samo me muci zbog cega se to desava da li je samo do biosa da ga treba update il nesto trece ako neko nesto znna please help.

Pozdrav svima :-D-:-D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice