Idealan za komp od 5000kn(sa monitorom)!
Intel ne posjeduje takav proc sa cijenom od 800kn
+ AM3 socket pa ga lako možeš zamjeniti sa pildriverom(kad izađe)
P.S. Ne mislim ga ockat !
960t je jaći(malo) i skuplji!
tvoja odluka
i3 2100 ti je najbolji izbor
i3 spad u Athlon kategoriju!
Ipak mislim da je fx-4100 ili 960 bolji izbor
i3 2100 ti je najbolji izbor
Necu jer ima samo dvije jezgre.
i3 nadjača phenoma, pa kako onda spada u athlon kategoriju? ako neće klokat i3 je najbolji i najjači izbor
Slažem se. FX 4100 ionako nije "pravi" quad core cpu.
Samo da kažem da su moji problemi sa računalom počeli od kad sam kupio taj procesor, nakon dva tjedna od kupnje su mi zamjenili procesor. Sad sa novim procesorom nemogu uopće uopće izmjeriti windows experience. Promijenio sam sve komponente dok sam zaključio da prvi proc ne valja. Sad imam corsair napajanje 650w, gigabyte 990xa-ud3 matična, proc 4100, memorija 4gb ddr3 1600, wd black 1Tb, 64 mb sata 3, 6850 grafičku, i kad pokrenem windows experience, gle čuda, javi mi da su mi performance preslabe da bi mi uopće dao ocjenu. Tako da više neznam tko je tu lud, trenutno sjedim i razmišljam u što sam se to uvalio, potrošio lovu za komp, a on ne može dati niti najslabiju ocjenu u windowsima. Dali netko možda ima isto takvu glupu situaciju????
Samo da kažem da su moji problemi sa računalom počeli od kad sam kupio taj procesor, nakon dva tjedna od kupnje su mi zamjenili procesor. Sad sa novim procesorom nemogu uopće uopće izmjeriti windows experience. Promijenio sam sve komponente dok sam zaključio da prvi proc ne valja. Sad imam corsair napajanje 650w, gigabyte 990xa-ud3 matična, proc 4100, memorija 4gb ddr3 1600, wd black 1Tb, 64 mb sata 3, 6850 grafičku, i kad pokrenem windows experience, gle čuda, javi mi da su mi performance preslabe da bi mi uopće dao ocjenu. Tako da više neznam tko je tu lud, trenutno sjedim i razmišljam u što sam se to uvalio, potrošio lovu za komp, a on ne može dati niti najslabiju ocjenu u windowsima. Dali netko možda ima isto takvu glupu situaciju????
nisam upoznat s time...no garant je to ona priča, da se w7 i fx-evi tj ta arhitektura ne prepoznaje baš najbolje, vjerovatno ti od 4 jezgre imaš zapravo dvije..wei(windows experience index) je ionako glupo osmišljen i neodražava pravu situaciju, tako nemoj da te to muči...za sigurnu usporedbu nađi na netu test tvog proca, po benčevima i ostalome, skini benčeve, odvrti na svom kompu...gledaj naravno da su približne ferkvencije usporedbe, i ako budeš imao čudne rezultate, ili znatno niže, tek tada se zabrini...wei nemoj da te muči..to je show off fora od strane microsofta...tj piše i pi+ka na plotu pa nije, kužiš

Sad sam upravo to riješio...fora je "ahci" modu za hard u biosu, kad ga staviš na "native" mod onda radi i windowsi naprave ovo ocjenjivanje. To me je baš i mučilo što nemože odvrtiti jedan glupi windos expirience. Mislim da sad ovaj proc radi ok..vidjet ću dalje, samo koliko mi se čini prvi proc koji su mi dali nije imao pravi amd logo na sebi , a ovaj drugi ima na kutiji i na hladnjaku, tako da mislim da je onaj prvi neki "divljak" kao što su bili oni od prije par godina koji nisu zadovoljili nekakve tehničke uvjete ili tako nešto....pa nek ljudi pripaze kaj kupuju. Nebih želio da netko poput mene izmjeni sve komponente dva puta i na kraju skuži da je proc u pitanju. Još je meni bilo čudno što su ga ovi u ADM-u bez puno gunđanja zamjenili isti dan...
Testiraj sa drugim programima i igrama kao što kaže kolega i u realnom korištenju pa usporedi sa drugima rezultatima. Taj Windows experience je ionako beskoristan.
Ta ploča je toliko nova da je tvornički zadnja verzija na njoj, (provjerio).
Evo molio bih da mi netko predloži neki dobar program za benchmark tog procesora i stranicu za usporedbu s istim takvi.
Idealan za komp od 5000kn(sa monitorom)!
Intel ne posjeduje takav proc sa cijenom od 800kn
+ AM3 socket pa ga lako možeš zamjeniti sa pildriverom(kad izađe)
prestani lagat napaceni narod..
samo da ovo prokomentiram ,jer vidim da ima svasta ,imam osobno proc i 3 2130 koji radi ko bebica bilo kaj da igram ne prelazi temperatura iznad 40 stupnjeva kuler je gore za kakvih 100 kuna,fx-evi su ti grijalice i totalni promasaj od doticnog AMD-a ,ako trebaš procesor za igranje a da ne klokas uzmi jedan taj sličan ili i5 bilo koji jer nebres fulati,treba malo vise znanja od same instalacije windovsa da opše postelas komp da radi kak treba,inace osobno ugrađujem samo semprone 145 na ploče sa UCC postavkama ( nemaju sve),lijepo otključa drugu jezgru i bez diranja bilo čega samo restart i dela ko bebica ,samo treba malo čitati i pitati pa da se sve skompletira ,nije neka mudrost
nisam upoznat s time...no garant je to ona priča, da se w7 i fx-evi tj ta arhitektura ne prepoznaje baš najbolje, vjerovatno ti od 4 jezgre imaš zapravo dvije..wei(windows experience index) je ionako glupo osmišljen i neodražava pravu situaciju, tako nemoj da te to muči...za sigurnu usporedbu nađi na netu test tvog proca, po benčevima i ostalome, skini benčeve, odvrti na svom kompu...gledaj naravno da su približne ferkvencije usporedbe, i ako budeš imao čudne rezultate, ili znatno niže, tek tada se zabrini...wei nemoj da te muči..to je show off fora od strane microsofta...tj piše i pi+ka na plotu pa nije, kužiš
WEI je losiji i od synth bencha no ljudi vole vidje ti kako brojkice rastu iako ni sami ne znaju po cemu je sad komp bolji. Al glavno da im WEI da svoj broj. Jednako je precizan kao gatanje iz dlana ili proricanje srece iz zrna rizhe.
Sto se tice Win7 i nove arhitekture. Mislim kakbi bilo jako cudno da Win7 ispravno rade s arhirtekturom koja je sluzbeno izasla 24mj poslije sluzbenog predstavljanja Windowsa 7. No sedmica se ne podnosi ni sama sa sobom, a bez SP1 j imala nekih problemna s multi-core threadiningom kad je sustav imao cetiri jezgre na vise koj je ostavljao lose iskoristene. A opet Win sami sa sobom imaju problema i s najobicnijim usb flash driveovima koje ne zele prepoznati, a naravno da su driveovi ispravni. Windows 'Nuff Said
Ali da stvar bude bolja damn je toliko zakasnio s nosenjem miraza microsoftu pa kakve su najave niti Win8 (bez service packova) nece bas znati kak vidjeti dvije BD jezgre kao stvarne dvije jezgre umjesto jedne. Eh prava sreca za nas korisnike.

Da u BUGu je ispao super FX 4100, sutra ćemo provjerit dali je istina, stiže na testiranje jedan FX 4100 :d
Možđda zato jer se FX da masno oc-at.
a jedan i3 2100 ga dere na veliko
Al ga ti izmišljaš stari, pogledaj novi bug, razlika je malena !
Mislim da je do 1000 kn najbolji 960T Phenom koji može postat i X6 Phenom. Osim njega, svakako je i3 2100 najbolji CPU koji je u ponudi za manje od 1000 kn.
Mislim da je do 1000 kn najbolji 960T Phenom koji može postat i X6 Phenom. Osim njega, svakako je i3 2100 najbolji CPU koji je u ponudi za manje od 1000 kn.
Ima jedan problem Ivane.Prosao je Zosmi voz,sada je rijetko koji unlockabilan.
Kako ne.Gdje ti zivis u zadnje vrijeme?xD