AM3 procesor na dd3 2000 mhz

poruka: 7
|
čitano: 2.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

namjeravam kupiti ovu plocu Gigabyte GA-990XA-UD3 koja podrzava am3 i am3+, te podrzava do 2000 mhz ddr3 sa oc, medutim receno mi je da am3 procesori ne podrzavaju vise od 1333 mhz nego samo am3+? jel je to istina jer mislim uz tu plocu kupiti i dd3 g.skill na 2000 mhz.. i ako je istina onda mi nisu jasne am3 ploce koje podrzavaju do 2133 mhz?

javili su mi iz gigabytea da za 1866 mhz ili 2000 moram staviti am3+ proc, ako je tako sto ce biti ako stavim ove od 2000 mhz, ce se smanjiti na defaultni 1600 mhz ili? hocu li ih sa oc moci dignuti bez obzira na proc? inace rijec je o phenom 2 1100 t black edition procesoru.

puno pitanja znam, ali mislim uloziti jako puno novca i ne bih volio pogrijesiti..

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 16:44 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: AM3 procesor na dd3 2000 mhz
lovacmaki kaže...

namjeravam kupiti ovu plocu Gigabyte GA-990XA-UD3 koja podrzava am3 i am3+, te podrzava do 2000 mhz ddr3 sa oc, medutim receno mi je da am3 procesori ne podrzavaju vise od 1333 mhz nego samo am3+? jel je to istina jer mislim uz tu plocu kupiti i dd3 g.skill na 2000 mhz.. i ako je istina onda mi nisu jasne am3 ploce koje podrzavaju do 2133 mhz?

javili su mi iz gigabytea da za 1866 mhz ili 2000 moram staviti am3+ proc, ako je tako sto ce biti ako stavim ove od 2000 mhz, ce se smanjiti na defaultni 1600 mhz ili? hocu li ih sa oc moci dignuti bez obzira na proc? inace rijec je o phenom 2 1100 t black edition procesoru.

puno pitanja znam, ali mislim uloziti jako puno novca i ne bih volio pogrijesiti..

nije istina na stock su 1333 al mozes ih u BIOS-u lako clockat na 2000MHz. a ako ces kupovat rame koji su na defaultu 2000MHz onda nemas nikakve brige, znaci ako ces kupovat g skill neces imat nikakvih briga.

14 godina
neaktivan

Mislim da ces jako tesko uz bilo kojeg phenoma doci i do 1866, a o 2000 da nepricam.
Jednostavno kontroler u procesoru neradi najbolje u takvim uvjetima, bez obzira na klok procesora i ostalo.
A jos ako slucajno planiras staviti 4 plocice, onda cak i 1600Mhz dosta tesko ide, iako nije nemoguce...

Ako vec imas plocu i ram koji rade uz taj procesor, onda nista nekupuj, jer neces nista dobiti. A ako ides na novo, ili mozes dobiti za male novce, onda idi, danas-sutra ce valjda izaci i ti bageri...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
novogodisnjak kaže...

Mislim da ces jako tesko uz bilo kojeg phenoma doci i do 1866, a o 2000 da nepricam.
Jednostavno kontroler u procesoru neradi najbolje u takvim uvjetima, bez obzira na klok procesora i ostalo.
A jos ako slucajno planiras staviti 4 plocice, onda cak i 1600Mhz dosta tesko ide, iako nije nemoguce...

Ako vec imas plocu i ram koji rade uz taj procesor, onda nista nekupuj, jer neces nista dobiti. A ako ides na novo, ili mozes dobiti za male novce, onda idi, danas-sutra ce valjda izaci i ti bageri...

e a znam, dobro ne patim za tim benchmarcima i sl. samo sam htio nesto sto ce mi biti dovoljno za nadogradnju za neko buduce razdoblje od par godina..

14 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
novogodisnjak kaže...

e a znam, dobro ne patim za tim benchmarcima i sl. samo sam htio nesto sto ce mi biti dovoljno za nadogradnju za neko buduce razdoblje od par godina..

ramovi na 1600 mhz su najoptimalniji izbor,sve iznad je za veci score na benchmarkovima.

Nemam potpis jer sam nepismen...
14 godina
neaktivan

Za par godina tko ziv tko mrtav, a i bager2 je vec u planu za koju godinu {#}

Ako te zaista svrbe novci, bolje uzmi neki SSD (samsung 470, intel 320 serija (ima malih problema, ali sredit ce ih, obecali ovi iz intela do kraja mjeseca) ili neki sa prvim sandforce kontrolerima SATA2 (ovi novi takodjer bugoviti i treba ih za sad izbjegavati)), s time ces osjetiti pomak u svakodnevnom radu. Ako se igras, procesor ti je ok, nadam se da imas barem 4GB rama, mozda da nadogradis graficku, ako vec nije neka bestija ili monitor...

Uglavnom, novci se uvjek mogu na nesto potrositi, ali mislim da je nadogradnja ploce i rama najmanje isplativa, cak i ako odmah nakon izlaska bagera ga mislis uzet (tko zna kad ce, koliko ce kostati, koliko ce brz biti, a mozda i padnu cijene ploca i rama)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
novogodisnjak kaže...

ja sad imam i5 2500k i ASRock p67 Fatal1ty Professional

prije kojih 2 tjedna kad sam jos imao AMD Phenom II x4 965 BE i ASUS M4A79XTD EVO imal sam 4GB rama na 1866MHz i sve mi je super radilo a chipset je bio 790FX tako da njegovoj 99.9% nece biti problema s 1866MHz a za 2000 najvjerojatnije isto ne, makar kao sto je kolega rekao naj optimalnije je imat na 1600MHz al moze on imat i 1866.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice