Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.740.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ja mogu vidjeti razliku izmedju 24, 40 i 60 fps-a to sta ljudi govore da mozemo vidjet samo 24 slicice je glupoooost

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Laptop do 5000 kn, za faks mi treba, ali bi ga htio koristiti i u slobodno vrijeme dakle, neka igrica, Total war serijal, Dota 2, manje više neki fps...Sve oko 30 fps mi je igrivo, na medium :), ipak su stolna za igre a prijenosnici još uvijek za posao, ali se financijski mora kombinirati ;)...Ima li netko neku ideju?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovaj mi se čini odličan, i pristupačne cijene...

12 godina
FearCro kaže...

Laptop do 5000 kn, za faks mi treba, ali bi ga htio koristiti i u slobodno vrijeme dakle, neka igrica, Total war serijal, Dota 2, manje više neki fps...Sve oko 30 fps mi je igrivo, na medium :), ipak su stolna za igre a prijenosnici još uvijek za posao, ali se financijski mora kombinirati ;)...Ima li netko neku ideju?

Dobar omjer uloženo dobiveno uz dobro pokrivenu garanciju od Toshibe http://www.diskont24.com/product.php?productid=123701

12 godina
Marinchi kaže...

Pozz ljudi

Neznam jeli postoji ovakva tema a sigurno postoji, moze se zakljucit Trebam pomoc oko laptopa.

Pa evo kako je pocela ova prica. Ja imam nekakav glupav Emachines E725, koja je kompanija kupljena od Acera predpostavljam i imam ga 4 godine, obavlja mi sve jednostavne funkcije bez problema, no, ovo cudo nemoze niti cod2 igrat, a da mi se ne pregrije (sprzio sam nogu, jos mi zarasta) i da ima 60 fps-a, pa da se posli pet minuti dropa za 45 fps-a. UNPLAYABLE!!!!1

Pa se tata ovako sa menom dogovorio, ako smrsavim 4 kila, jer sam jako debel i jako mlad, imam 52 ipo kile  (Moji u razredu su skoro duplo deblji od mene i to bez zajebancije) dobit cu novi laptop. I sad sammmmm u jakoooooo velikoj dvoumici. Malo sam cackao po nabavi.net i nasao sam par super modela u rangu od 3000-4100 kn (tolko je i ovaj sad laptop kosta :D) i neki cak mogu igrati bf3  po med-high stabilni 30 fps (no ja cu ionako igrat po mjesavini low-med-high i off) postavke se mogu svrstat u novu temu haha 

I da ja ovo skratim dvoumim se izmedju dva modela:

Lenovo Z585  koji ima amd a8 quad core procesor koji je clockan 2.30 ghz ako se nevaran, provjerite :D, no ima i decentnu grafu amd radeon 7670M  sa 2gb gddr3 memorije i 8gb rama, sto je po meni vec za babe i dide (govorim o vrsti memorije)

Ali tu je jos jedan model koji me je fascinirao:laptop HP ProBook 4340 . Laptop navodno ima 4 gb rama (meni dovoljno, 1gb za sistem i skype i 1-3 gb za zahtjevnije igrice) I3 3210 procesor koji je u rangu sa AMD a8 i malo stariji radeon 7570 sa 1gigom, no ovaj model ima gddr5 memoriju koja je bolja za bf3. No za ovaj laptop nema previse benchmarka, pa ako iko ima iskustva o ovome, podjelite to sa mnom, volio bi znati koji je model bolji zato jer oba modela imaju pluseve i minuseve.

Uzivajte!

Z580 / G580 / 370R5E 

15 godina
neaktivan

molim vas da mi napisete nesto o tome ko se razumije... hitno mi je jer danas planiram narucit

I da mi kazete svoja iskustva sa HP-om posto daju samo 12 mj. garancije

16 godina
neaktivan

gdje se mogu pogledati uživi laptopi u ZG, 

links ima dosta izloženih modela, lenovo ima nešto, gdje još ima da se može pogledati :)

Đuro#2155,
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Mene isto zanima jedna stvar, šta mislite hoće li se ulaskom u europsku uniju išta promijeniti cijene računalne opreme. Čuo sam da je u Sloveniji oprema prejeftina, a navodno je u Italiji i još jeftinija...

Pošto oko 1.7. bi trebali uć u EU, imat ćemo mogućnost odlaska u te 2 zemlje bez problema s granicom/carinom, tako da mislim da ako kod nas ne padnu cijene da bi mogli ić tamo kupovat redovitije.

0 0 hvala 0
13 godina
ja123789 kaže..

molim vas da mi napisete nesto o tome ko se razumije... hitno mi je jer danas planiram narucit

Ja imam HP i poslije par mjeseci počeo mi se grijati, takođe kod prijatelja je HP kupio ga prija god i počeo je se grijati, ja ti iz iskustva mogu reći samo da se griju a ostalo je OK.

It's not how good you are, it's how good you want to be.
13 godina
Marinchi kaže...

Ja mogu vidjeti razliku izmedju 24, 40 i 60 fps-a to sta ljudi govore da mozemo vidjet samo 24 slicice je glupoooost

Može se vidjeti razlika samo iz razloga što ti kontroliraš mišem cijeli render proces, 24 fps je jedan od standarda u video produkciji.

Mada našao sam jednu tvrdnju Thomasa Edisona koja podvrgava ovu teoriju a ona kaže da sve ispod 46 fps napreže oči.

It's not how good you are, it's how good you want to be.
16 godina
ja123789 kaže...

Ja ti nikako ne preporučujem HP jer je uz Acer vjerojatno među najkvarljivijim brandovima, jako loše hlađenje.

Moja preporuka ti je Asus/lenovo/DELL.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
12 godina
neaktivan

ja123789 - Ako hoćeš moje iskustvo, ja sam imala hp laptop, godinu dana garancije, nakon godine i pol dana pokvario se, dala sam ga na popravak - otišao procesor i matična ploča. Kupila sam novi laptop, jer se popravak nije uopce isplatio.

Tako da, ako uzmeš hp, raspitaj se da li možeš produžit garanciju na još 1 ili 2 godine, ne bi ti savjetovala da ga uzmeš bez toga. Ja općenito nakon iskustva s hp-om ne kupujem nijedan laptop, bio to hp ili bilo druga marka, ako nema garanciju od minimalno 2, a još bolje 3 godine (ili mogućnost produženja, ali onda naravno moraš uzet u obzir koliko dođe to produženje garancije - obično je nekoliko stotina kupa, ali po meni se isplati. I ne moraš platit odmah, nego u roku od godine dana od kupnje.).

Jer koliko god pouzdan bio taj brend, uvijek ti se može desit da dobiješ primjerak koji se prije pokvari...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 14:51 (Rhaenys).
14 godina
protjeran

Ja sam uzel jamstvo na 2 godina, 199 kn. Na 3 godine je cca 350 kn. Bez toga nemoj uzimati HP.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Specifikacije izgledaju super, hvala puno na preporuci, samo još jedno pitanje, jel imaš kakvo iskustvo možda s Toshibom?

PS: Prije sam imao samo hp i acer, oba su bila super iako mi se čini da većina ljudi ovdje ne voli baš te marke. Oba je trebalo baren 1-2 puta u godini očistit prašine, CPU cooler tj. (to za ove kojima se pregrijava provjerite to!)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 17:50 (FearCro).
15 godina
neaktivan

puno hvala na savjetima prekrizio sam HP... zanjima me sto mislite o ovome

http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-L850-1V8-PSKDNE-02Q00DY4-269454.aspx

isto mi je hitno jer planiram sto prije narucit, ali nista prije nekoliko savjeta:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tražim što bolji netbook cijene do 2000kn, ali da firma koja ga prodaje ima mogućnost naplaćivanja pouzećem, može pomoć?

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pomozite dami u nevolji- traži se laptop ofc.

što se najbolje trenutno može dobit za 3000kn, treba frendici za stavljanje duckface fotografija na face, slušanje beyonce i gledanje romcoma. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Pozdrav evo sutra bih naručila novi laptop jer mi je stari (Emašina kako ga ja zovem) odapeo.Ne treba mi ništa extra igrala bih minecraft,Simse i koristila ga za ostale ne pre zahtjevne igre i internet.Imam raspoloživi iznos do 3.600 kn.A pošto sam ja ko mali Mujo za to pojma nemam šta da uzmem jer meni sve izgleda isto xD...uglavnom samo da nije Acer ili opet ta famozna Emašina koja i je Acer ako sam dobro shvatila...I svakako da ga mogu platiti pouzećem!Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Franjo15 kaže...

gdje se mogu pogledati uživi laptopi u ZG, 

links ima dosta izloženih modela, lenovo ima nešto, gdje još ima da se može pogledati :)

HG spot, Emmezeta, Harvey Norman...

FearCro kaže...

Specifikacije izgledaju super, hvala puno na preporuci, samo još jedno pitanje, jel imaš kakvo iskustvo možda s Toshibom?

PS: Prije sam imao samo hp i acer, oba su bila super iako mi se čini da većina ljudi ovdje ne voli baš te marke. Oba je trebalo baren 1-2 puta u godini očistit prašine, CPU cooler tj. (to za ove kojima se pregrijava provjerite to!)

Imam, kvaliteta izrade je prosječno dobra, serija P je klasa iznad, hlađenje nije kao u Lenova ali je bolje odrađeno od HP-a Pavilion serija i cijela ergela Acera bez brige, na koncu tu su i 2 god. garancije u startu.

arhituka kaže...

pomozite dami u nevolji- traži se laptop ofc.

što se najbolje trenutno može dobit za 3000kn, treba frendici za stavljanje duckface fotografija na face, slušanje beyonce i gledanje romcoma. {#}

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=sam-np350e5c-s02hr

12 godina
sanity153 kaže...
Pozdrav evo sutra bih naručila novi laptop jer mi je stari (Emašina kako ga ja zovem) odapeo.Ne treba mi ništa extra igrala bih minecraft,Simse i koristila ga za ostale ne pre zahtjevne igre i internet.Imam raspoloživi iznos do 3.600 kn.A pošto sam ja ko mali Mujo za to pojma nemam šta da uzmem jer meni sve izgleda isto xD...uglavnom samo da nije Acer ili opet ta famozna Emašina koja i je Acer ako sam dobro shvatila...I svakako da ga mogu platiti pouzećem!Hvala.

Z580 / G580 / 370R5E 

12 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši.

Trebao bih savjet u vezi kupnje novog laptopa. Cijena između 3.500 - 4.000 kn.Koristio bi se najviše za 2D projektiranje u AutoCAD-u,MS Office i možda vikendom koji match League of Legends. Ne očekujem odlične performanse jer sam svjestan da je budžet limitiran.Operacijski sustav ću sam staviti tako da nema potrebe za nadoplatom istog.

CPU:i3 (ako može i5 neću se buniti )

Grafička: Samo da uredno "vrti" AutoCAD.

RAM: 4 GB.

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bok, putujem na duzi vremenski rok i trebao bih laptop na kojem mogu igrati WoW a da se ne pregrijava.

sto mislite o ovom ?

http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-650-h5k60ea--torba/69699

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 11:50 (grgur222).
16 godina
neaktivan

ako hoćeš da ti se ne pregrijava, onda ne HP, iz iskustva su jedni koji najviše imaju problema sa pregrijavanjem. 

Samsung ima jako dobru ponudu, i super su što se tiče hlađenja, iznenadio sam se, frend ima godinu i pol star model, s nekim i5 i neki dan sam speed fan stavio da vidim kako se ponaša s temperaturom, 40°C jezgre u normalnom radu, tj. ništa ne ide preko 40, a to sam provjeravao jer sam drugom  frendu jučer baš savjetovao da uzme samsung, jer koliko sam skužio, jako im je dobra ponuda i za sada se super drže. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molio bi ako ima koji vlasnik Lenova Z580 ili G580 modela da mi kaže koju riječ o hlađenju i ventilatoru, jer na testovima po netu (http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z580-Notebook.81415.0.html) ih nisu baš nahvalili, a na forumu koliko sam čitao to hlađenje je dosta efikasno urađeno.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne bih se složio da su HP laptopi loši, ja imam jedan već 6 godina i tek se prije jedno pola godine počeo pregrijavat, a prije toga nije bilo nikakvih problema... istina, sad je neupotrebljiv, al je poslužio svrsi :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel mi tko moze preporucit neki prijenosnik do max 4000 kuna! Hvala! Da bar moze podrzati programe kao Photoshop CS6 i neke dobre igre.. hvala....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dareus kaže...

Ne bih se složio da su HP laptopi loši, ja imam jedan već 6 godina i tek se prije jedno pola godine počeo pregrijavat, a prije toga nije bilo nikakvih problema... istina, sad je neupotrebljiv, al je poslužio svrsi :)

Prije 6 godina, slažem se hp je radio super modele, ali ovo zadnjih nekoliko godina (osim onih preko 6k-7k kn), užas, po meni najlošiji modeli su izašli iz Hp-a.

Iako sad s ovim modelom 45xx ili kako već ovim novim povoljnjim metalnim, koliko sam ga vidio obećava, vidjeti ćemo kako će biti nakon nekoliko mjeseci što ga ekipa koristi, kako će biti.

Đuro#2155,
13 godina
neaktivan
S4_MAN kaže...

Molio bi ako ima koji vlasnik Lenova Z580 ili G580 modela da mi kaže koju riječ o hlađenju i ventilatoru, jer na testovima po netu (http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z580-Notebook.81415.0.html) ih nisu baš nahvalili, a na forumu koliko sam čitao to hlađenje je dosta efikasno urađeno.

Unaprijed hvala.

Ponosni vlasnik G580, hlađenje je mrak. Jedna od boljih stavki laptopa. Totalno nečujno pod najvećim opterečenjima i zrak koji izlazi iz njega nije prevruć. Tako da što se toga tiće bar za sada nemam nikakvih problema, treba jedino vidjet kako će se ponašat nakon godinu - dvije kad mu se nakupi prašine.

12 godina
S4_MAN kaže...

Unaprijed hvala.

Isto sam vlasnik Z580 sa i3 i gt635m i predobar je laptop, tipkovnica među najboljih u klasi, buka i hlađenje perfektno riješeno jedino je hdd slaba karika, spor je u loadanju aplikacija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice