mislim da je 14" neupotrebljiv za office posao bez dodatnog ekrana
Apsolutno se slažem, ali po meni tko ide raditi office posao na laptopu bez dodatnog ekrana je blagi mazohist.
Apsolutno se slažem, ali po meni tko ide raditi office posao na laptopu bez dodatnog ekrana je blagi mazohist.
molim mišljenje za ovaj laptop, hvala
Nakon čitanja vaših mišljenja, nekoliko recenzija po netu i odgledanih videa na YT-u, odlučio sam da bih uzeo Lenovo Thinkbook 16 G7. Opcije su Intel ili AMD, a s obzirom na pročitano, skloniji sam drugome.
https://www.arhiteh.hr/amd-ryzen-7-c-1_102_328/lenovo-thinkbook-16-g7-arp-p-23448.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Interesantan mi je konkretno ovaj model. No, htio bih platiti nešto manje, a s obzirom da mi kapacitet diska nije bitan, tražio sam verziju sa 512 GB (i 16 GB RAM-a). No nema je apsulutno nigdje. Dok drugi Lenovo G6 i G7 modeli dolaze gotovo svi u 512 GB verziji (uz neki identični sa 1 TB), za ovaj Ryzen takvu ne vidim. Npr. u nekim srpskim dućanima je dostupna i ta verzija.
U čemu je caka? Može li se možda od prodavača zatražiti da nabavi ako je moguće?
I kako biti siguran prije kupnje da li je poklopac aluminijski ili plastični? Na nekim sajtovima čitam na je, na drugima da nije. A naši web dućani vidim nemaju baš neke idealno opise proizvoda.
Potraži review modela za potvrdu, koliko ja znam svi Lenovo Thinkbookovi imaju aluminijski poklopac, ima ga i moj sa slabašnim R3-5425U.
Nezz koliko si up to date sa procesorima za laptope, ali za svaki slučaj da napišem, ovaj Ryzen ima RDNA integriranu grafiku. Moj npr ima staru Vega. I uz to još neke dodatne feature, tako mu je jezgra Zen 3+, naspram jeftinijih Zen 3 sa Vegom.
Radi toga naplaćuju vjv i toliku premiju a da li vrijedi toga, u svjetlu novih procesora, nisam baš siguran, ali pitanje je kad će doći.
Intel Core Ultra 7 155H je možda čak i moćniji od tvog picka, ali baterija koliko znam kraće traje, unatoč dobrom napretku te serije.
Googleah i nađoh da dolazi model Thinkbook sa najnovijim Ryzenom: https://www.lenovo.com/hr/hr/p/laptops/thinkbook/thinkbook-series/lenovo-thinkbook-16-gen-7-plus-16-inch-amd-laptop/len101b0049#tech_specs
Ali kad/da li će biti u prodaji nemam pojma.
Matching Intel opciju (Arrow Lake ili barem Lunar Lake) ne vidim još, ali kako je i Core Ultra generacije 1 došao u velikoj ponudi, tako će vjerojatno i ovaj, kad jednom dođe.
Evo ti moje mišljenje za taj model u odgovoru na jedan prethodni upit.
Pozdrav!
Dvoumim se između ova dva laptopa. Više naginjem skupljem, ali me zanima vrijede li ti novci razlika u performansama i veličini ekrana?
ne znam je li 16 GB rama vrijedno 200+ €, ali mislim da ipak skuplji ima malo bolji ekran...
inače taj skuplji je jeftiniji na eKupi kad uračunaš 5% popusta
Sav moj office posao ukljucuje kave i sastanke gdje nosim laptop, u tim slučajevima 14" je vrh za nositi u torbi, lagan je, i moze se u kaficu npr staviti na stol da ne smeta puno i ne izgledas bas ko apsolutni biser
Kad sam doma ide na dock sa dva monitora, problem solved