Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.672.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ima li tko ovog Acera i moze li reci svoje dojmove o njemu? Da li ga se isplati uzimati? Koristio bih ga za dosta stvari koje prosjecan korisnik rabi (iako i NE za rad u nekim zahtjevnijim programima tipa Autocad ili nesto slicno jer mi nije potreba za tim programima), al htio bih da tjera novije igre .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bok ekipo, bok Logic!

Evo nakon nekog razmišljanja, odlučio sam ipak uzeti 8740w, s ati grafičkom i 1680x1050 rezolucijom.

Čuo sam da ta rezolucija nije premala za 17 incha pa će mi očito odgovarati, nadam se.

Plus, po meni, je što ima ati grafičku koja se jako malo grije, tj. ventilator uopće ne buči jako i sve je ono laganini, za razliku od laptop-a u kojima je nvidina grafička (tak sam barem skuzio da se priča po forumima). I naravno plus je ekran i puno radnog prostora, ima 16:10 display što je pogodno i za ozbiljan rad i za igre.

Za web dizajn mi je dovoljna ati grafička, a moze se odigrat i koja zahtjevna igra.

Po meni minus je što je taj laptop dosta težak (tako sam pročitao na jednom forumu, kažu da ima 5 kg), i taj laptop ima samo (barem kod nas u RH) 2 utora za memoriju, te se moze nadograditi do max 8 GB RAM-a.

Od hp 8530w sam odustao jer ih imaju samo 2 u hg spot-u, pa ako ga kupim i ako mi nešto rikne ili počne zezat, a u međuvremenu prodaju zadnjega, onda ga neću imati za što zamijeniti. A + toga morao bih kupiti posebno w7 i instalirati (dobro to i nije neki bed ako je laptop dobar).

Od hp 8540w neznam zašto sam odustao. Najvjerojatnije zato što mi ekran 15.6 nikako ne odgovara, barem se nisam s njime družio duže vrijeme.

Čak i kad bi uzimao taj model uzeo bih sa rezom 1600x900 jer mi ne treba full hd, niti blue-ray jer filmove na laptopu gledam jako rijetko.

Jedino mi je žao što taj 8540w ima 4 utora za RAM memoriju i može se nadograditi do max 16 GB RAM-a.

Logic, šta kažeš?

Znam da se nećeš složiti samnom ali drago mi je što si mi htio pomoći pa sam ti evo htio javiti što ima oko moje odluke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:40 (montana).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Odlucio si sam. Sve parametre si imao. Po meni greska. Pretezak i premala reza za 17". Ne znam zasto si toliko opterecen tim odnosom strana. Poptuno nebitno i glupo. Al ok. Sam pao sam se ubio sto bi rekao nas narod.

:)
15 godina
protjeran

Acer Aspire 5738DZG-434G32Mn  -  5.028,83 HRK    Zanimljiv laptop, ima touchscreen s multitouch gestama. Neradi link Cool

Evo jedan drugi pa ga ubaci http://www.moj-shop.net/proizvodi/Acer-Aspire-5738DZG%252d434G32MN,-P%252fN%3A-LX.PKF02.018.html

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:46 (Daniman123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@logic

zašto bi sam pao i ubio se?

mozda taj laptop bude bolji od svih drugih iz serije w. Jedino mi je žao što kod nas nema onih jačih verzija 8740w s 4 slota za RAM memoriju. Doduše vidio sam jednog u Protis-u ali puno dodje..

mislim da za ono što trebam laptop da će biti sasvim ok.

a na kraju, evo, nisam još otišao po lap tak da se i stignem predomisliti za 8540w :) vuče me onih 4 slota za ram memoriju iskreno.. a i težina, tj. lakši je.

Logic, nemoj se samo ljutit na mene ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hahahaha
Sto bih se ljutio?
Ja takvu gresku nisam niti cu napraviti. Bas me briga sta ces kupiti.
15 godina
neaktivan

zasto bi to bila greska?? :)

evo javili mi iz jednog dućana da mi mogu ugraditi 4 gb rama u ovaj 17 incha laptop.

zvuči dobro.

a koliko sam čuo rezolucija 1680x1050 je i za monitore veće od 17 incha tako da nebi trebalo biti problema s ikonama i sa svime.

17 godina
montana kaže...

mozda taj laptop bude bolji od svih drugih iz serije w. Jedino mi je žao što kod nas nema onih jačih verzija 8740w s 4 slota za RAM memoriju. Doduše vidio sam jednog u Protis-u ali puno dodje..

a na kraju, evo, nisam još otišao po lap tak da se i stignem predomisliti za 8540w :) vuče me onih 4 slota za ram memoriju iskreno.. a i težina, tj. lakši je.

Imam 8530p na rezi 1680x1050. Na pocetku je bilo malo sitno posebno u odnosu na  moj LCD Dell 2408WFP (24" na 1920x1200), ali se naviknes.

Inace radim sa Adobe alatima, ako te zanima. Ne zaboravi na kilazu i dimenzije (posebno 17") sto je jako bitno kod laptopa (prenosivost).

Ja sigurno ne bih uzeo 17" laptop za nosanje uokolo... (imao sam ga jedno kratko vrijeme i ne hvala).

Ako ti je rad na desktop racunalu primaran, a lap bi koristio samo ponekad mislim da je neisplativo uzeti ovako skupo racunalo. Ja ne bih dao vise od 8-9k...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 12:36 (parizer).
15 godina
neaktivan
parizer kaže...
montana kaže...

Imam 8530p na rezi 1680x1050. Na pocetku je bilo malo sitno posebno u odnosu na  moj LCD Dell 2408WFP (24" na 1920x1200), ali se naviknes.

Inace radim sa Adobe alatima, ako te zanima. Ne zaboravi na kilazu i dimenzije (posebno 17") sto je jako bitno kod laptopa (prenosivost).

Ja sigurno ne bih uzeo 17" laptop za nosanje uokolo... (imao sam ga jedno kratko vrijeme i ne hvala).

Ako ti je rad na desktop racunalu primaran, a lap bi koristio samo ponekad mislim da je neisplativo uzeti ovako skupo racunalo. Ja ne bih dao vise od 8-9k..."

Ej!

Ma imam i ja hp 6710b s rezom 1680x1050 i meni je to super. Ali mislim si da bi ta reza na 17 incha bila još bolja jer ne bi trebao biti tako blizu ekranu, lakše za oči.. ili?

Da, laptop bi nosio sam tu i tamo negdje, npr. na more, kad idem na odmor u vz i koji put kad idem do frenda ili nekome pokazati web stranicu.

Sta je tebe smetalo kod 17 incha da kažeš "ne hvala"?

17 godina
montana kaže...
parizer kaže...
montana kaže...

Ako ti je rad na desktop racunalu primaran, a lap bi koristio samo ponekad mislim da je neisplativo uzeti ovako skupo racunalo. Ja ne bih dao vise od 8-9k..."

Ej!

Ma imam i ja hp 6710b s rezom 1680x1050 i meni je to super. Ali mislim si da bi ta reza na 17 incha bila još bolja jer ne bi trebao biti tako blizu ekranu, lakše za oči.. ili?

Da, laptop bi nosio sam tu i tamo negdje, npr. na more, kad idem na odmor u vz i koji put kad idem do frenda ili nekome pokazati web stranicu.

Sta je tebe smetalo kod 17 incha da kažeš "ne hvala"?

Velicina + tezina sto drugo :)

15 godina
neaktivan

da...

jel bi ti išao na 15.6 da sada mijenjaš laptop?

znam da je 8530p 16:10 ekran, a 15.6 je 16:9.

17 godina
neaktivan
montana kaže...

zasto bi to bila greska?? :)

evo javili mi iz jednog dućana da mi mogu ugraditi 4 gb rama u ovaj 17 incha laptop.

zvuči dobro.

a koliko sam čuo rezolucija 1680x1050 je i za monitore veće od 17 incha tako da nebi trebalo biti problema s ikonama i sa svime.

Pogresno si cuo ali te necu razuvjeravati. Samo cu reci da ja tu rezu imam na 15,4" i to mi je idealno. Ocigledno vjerujes vise tim drugim izvorima tako da te necu vise ubjerdjivati. Svoje misljenje sam ti vise puta rekao. Poslusaj ili ne. Tvoja stvar. 

montana kaže...

da...

jel bi ti išao na 15.6 da sada mijenjaš laptop?

znam da je 8530p 16:10 ekran, a 15.6 je 16:9.

Ti se uhvatio tih 5 mm kao pijan plota. Potpuno nebitna stvar.  I spomenu odmicanje. Koliko se ti mislis odmaketi od lapa kad ti ruke moraju biti na tastaturi. A 17" lap meni licno nema puno smisla. Preskup u odnosu na stolni a prevelik za lap. 

17 godina

Slazem se sa logicom...

Ja kad bi sad ponovo kupovao laptop uzeo MacBook Pro 13"/15" ili tako nesto (sa i5 ili slicnim procom), sigurno ne vece, masivnije :)

Ono sto radim ne mogu na laptopu normalno raditi nikako, a za pokazivanje klijentima i kad idem na put je za mene najbolji 13"

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmm...

znam da vjerojatno djelomicno ste u pravu..

sad sam se čuo s jednom frendicom koja doma radi na 17 inchnom hp laptopu i rekla je da bi si opet uzela takav da moze.

ali....

na poslu radi na iMac-u, pa mi je predlozila da si kupim iMac, a ja sam nadodao da bi si uz to mogao uzeti i jeftiniji laptop koji bi mi sluzio samo kad nekam trebam ici.

Ukupna cijena pokrvia hp 8740w.

sta kazete?

17 godina
neaktivan
montana kaže...

hmm...

sad sam se čuo s jednom frendicom koja doma radi na 17 inchnom hp laptopu i rekla je da bi si opet uzela takav da moze.

ali....

na poslu radi na iMac-u, pa mi je predlozila da si kupim iMac, a ja sam nadodao da bi si uz to mogao uzeti i jeftiniji laptop koji bi mi sluzio samo kad nekam trebam ici.

sta kazete?

Ovo je zadnji moj post tebi. Slusas frendicu i vjerujes vise njoj nego ljudima na forumu koji okuplja uglavnom ljude oji se kuze u tematiku. Jos ako ti je rekla da kupis pink jer je to ove godine in nemas sta cekati. Kupuj. 

17 godina

Razumljivo je zasto vjeruje frendici ipak je pozna, nas ne.  Mi smo ti dali naputke/informacije, na tebi je da odlucis...

Kad bi ti bar frendica dala pa da probas Smijeh

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...
montana kaže...

hmm...

ali....

sta kazete?

Ovo je zadnji moj post tebi. Slusas frendicu i vjerujes vise njoj nego ljudima na forumu koji okuplja uglavnom ljude oji se kuze u tematiku. Jos ako ti je rekla da kupis pink jer je to ove godine in nemas sta cekati. Kupuj. 

hahahahah :))

Ne nije mi rekla da kupim pink :)

Ona se bavi grafičkim dizajnom pa valjda zna šta priča.

Al na tom iMac-u nikad nisam radio i sve mi izgleda čudno. Ima drugačiji operativni sustav i neznam da li je prikaz boja na monitoru realan ili uljepšan. Ako je prikaz boja dobar onda ne bi trebao kupovati eksterni monitor za laptop.

Ma vjerujem ja i vama, samo sam htio još čuti nekog tko je mozda radio na IMac-u jer sam čuo da Macbook pro i iMac puno hvale.

Ok, logic je rekao da mi više neće pisati :)

17 godina
neaktivan

Koji bi laptop preporučili do 4000 kuna. Služio bi za multimediju, surfanje i povremeno igranje, naročito The Sims 3. Hvala

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti zadovoljava maltene svaki. Izaberi par modela pa cemo ti dati savjete ali previse je ocekivati da ce ti neko ovdje prelistati par stotina modela da bi tebi preporucio neki.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

To ti zadovoljava maltene svaki. Izaberi par modela pa cemo ti dati savjete ali previse je ocekivati da ce ti neko ovdje prelistati par stotina modela da bi tebi preporucio neki.

Šta misliš o ovom? Iako nisam pobornik ACER-a , nekako mi se iz prijašnih iskustava činio nekvalitetan ali solidno izgleda.

17 godina
neaktivan

Solidno samo sto ti kazes nije to bas za neko redovno mlataranje okolo. Stavi na sto i ne mrdaj ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Solidno samo sto ti kazes nije to bas za neko redovno mlataranje okolo. Stavi na sto i ne mrdaj ;)

Ma i mislio sam, a šta kažeš na ovaj? Ili ovaj?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 13:15 (makaweli).
17 godina
neaktivan

Ovaj skuplji mi se cini malo bolji. Mada nisam strucnjak za asusa.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ovaj skuplji mi se cini malo bolji. Mada nisam strucnjak za asusa.

Čitao sam o ASUS-ovim prijenosnicima i svi imaju samo riječi hvale. Robusan je, kvalitetan i daleko dotjeraniji od ACER-ovih shrotova. E sad, ova 2, dvoumim se, prvi ima sve bolje osim grafičke kartice dok drugi ima puno bolju graf. karticu - prema mobile benchmarcima HD4670 je na 40, mjestu mobilnih grafički a GT320 na 80. Ali mislim da ću uzet 1. ipak :)

17 godina
neaktivan

Jedini od tih novih asusa sto sam iamo u rukama je poslije 7 dana zavrsio na servisu. Nije mu radila wifi kartica. A od nekoliko desetina HP laptopa te kategorije samo jedan zavrsio na servisu. Ne mora nista zanciti al nekako ostane gorak ukus u ustima.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Jedini od tih novih asusa sto sam iamo u rukama je poslije 7 dana zavrsio na servisu. Nije mu radila wifi kartica. A od nekoliko desetina HP laptopa te kategorije samo jedan zavrsio na servisu. Ne mora nista zanciti al nekako ostane gorak ukus u ustima.

Istina da, to je možda i najvažniji faktor. Hebeš komponente ako ti neće radit kako spada dulje od par mjeseci. Ali ipak 2g jamstva u startu za ASUS-a nije loše.

17 godina
neaktivan

znas kako. kad vidim dva lapa kod kojih je jedan znacajno jaci od drugog odmah se zapitam koja je logika. Da jedan proizvodjac zaradjuje puno vise od drugoga u kategoriji oko 4000 kn malo je vjerovatno. Znaci da je onaj povoljniji ustedio na necemu drugom.

16 godina
neaktivan

Imam četri godine staru Toshibu Satellite M60 s kojom sam do sad bio dosta zadovoljan. Problem je u tomu što su mi se u zadnjih šest mjeseci pojavile već tri crte na ekranu, a i sve više se pregrijava. Naravno odlučil sam se na kupnju novog. Zanimaju me više opća iskustva sa novijm modelima većih kompanija koje nude jaku međunarodnu podršku ( uključujući Toshibu ). Model ću već izabrati po mojim potrebama, ali želio bih izbjeći ponavljanje istog slučaja, odnosno pregrijavanja i nedugotrajnosti monitora. Koja su vaša iskustva?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za šta planiraš koristiti laptop? Šta ti je prioritet, kvaliteta izrade, trajanje baterije, ekran, rezolucija, veličina HDD, grafičke mogućnosti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nog kaže...

Imam četri godine staru Toshibu Satellite M60 s kojom sam do sad bio dosta zadovoljan. Problem je u tomu što su mi se u zadnjih šest mjeseci pojavile već tri crte na ekranu, a i sve više se pregrijava. Naravno odlučil sam se na kupnju novog. Zanimaju me više opća iskustva sa novijm modelima većih kompanija koje nude jaku međunarodnu podršku ( uključujući Toshibu ). Model ću već izabrati po mojim potrebama, ali želio bih izbjeći ponavljanje istog slučaja, odnosno pregrijavanja i nedugotrajnosti monitora. Koja su vaša iskustva?

Sto se tice dugotranosti tu nema pravila. zaberi model sa jacim kucistem a to su uglavnom skuplji moeli jacih firmi tipa HP, toshiba ili del. Koad acera ili asusa ces t teko dobiti. Izaeri neki model koji ti pashe od ova tri gore i doplati na 3 godine garanicej i to bi bilo to.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice