Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.586
|
čitano: 14.486.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
AirLive kaže...

@cikl0n

Za tebe bi sasvim dovoljan bio n551jm, ako njega više nema onda vn7 591g. Ako nešto ima baš prednosti sa i7 tipa neke igre u mp, onda idi na n551jw, (navedi par strategija i pucačina da vidimo). Jače grafičke se pojavljuju tek oko 9k u g751jl, ali to je 17.3'' i nije baš tako mobilan ni lak za nošenje.

Acer ima zabarikadiranu bateriju, Asus ne, tako da ili taj N551JM ili Asus GL552JX o kojem smo vise pisali ovdje:

roby27 kaže...
The_Fichek kaže...

GL552JX je noviji model sa laksim pristupom msata SSD slotu i malo drugacijim dizajnom. Blize 6400kn se gleda to malo sto je ostalo od best buy-a N551JM jer 860M je kao i 960M gddr5 overclockana verzija 850M/950M. 950M je samo malo clockana 850M, bas kako je 960M samo malo clockana 860M. Rezultate najbolje gledat na notebookcheck, kao sto rekoh, uglavnom, razlika izmedju stock 860M i 850M bude 10fps na FHD pri istim postavkama, a moze bit i veca razlika kod novijih igara ili kada se iskljuci nekakva postavka kao MSAA.

Znaci, ako se mozes protegnut blize 6500kn, predlozio bi da gledas N551JM, ako ga ima u nekom okej ducanu (osobno nisam cuo za Playcom, mozes pitat Vemil mogu li ga nabaviti, jos imaju normalnu cijenu od 6300kn) ili pak onaj Acer koji ima 17,3", a ta dijagonala se itekako naplacuje u tom rangu, pogotovo na IPS ekran. Blize 6000, gledaj GL552JX kako sam prvo i predlozio.

GL552 ima m2 2280 slot

http://laptopmedia.com/news/inside-asus-rog-gl552-disassembly-internal-photos-and-upgrade-options/

U tom zadnjem linku se vrlo lijepo vidi kako je sve bitno za nadogradnju pristupacno pa i m2 slot, dok je kod N/G551 modela bio half msata slot i to nepristupacan, tako da su to poboljsali kod novog modela i mrvu smanjili tezinu radi jos vise aluminija, tocnije za 0.1kg.

Ja tu jednostavno ne vidim apsolutno nikakvu potrebu za i7, a bome ni za jacom grafickom, ako ipak zelis nesto takvo gledaj: N551JW Asusa. Toshiba tu nema sta traziti, jedino Acer Nitro konkurira u tom rangu Asusu, kada gledamo 15,6" jace laptope, a ne ultrabookove. Navedeni Asusi su teski 2.6-2.7kg, Acer Nitro 2.4kg, ima tu jos Lenovo y50, ali ne vise po dobrim cijenama kao nekad.

Kaj se Asusa tice, procitaj jos ovo: http://mojasus.com.hr/pouzdanost

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 12:52 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
AirLive kaže...
@cikl0n

Za tebe bi sasvim dovoljan bio n551jm, ako njega više nema onda vn7 591g. Ako nešto ima baš prednosti sa i7 tipa neke igre u mp, onda idi na n551jw, (navedi par strategija i pucačina da vidimo). Jače grafičke se pojavljuju tek oko 9k u g751jl, ali to je 17.3'' i nije baš tako mobilan ni lak za nošenje.

E ovako pogledao sam kazu da je bolji cak taj asus vise i sam ne znam zbunjen sam od svega iako mi asus izgleda ultra kvalitetno pogotovo ovaj n551jw model vidio sam ima i promjejnivu bateriju i sve, sto se tice igara od strategija rome total war ovaj novi tu i tamo farcry3 bi bacio i tako insta strasno po tvome dakle n551jw bi bio doobar izbor?

slovo sto ga Ante kovo
11 godina

Haj malo vidi rezulate:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.138026.0.html

http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.134806.0.html

Znaci 960M ti dozvoljava ajmo rec 2 zahtjevnije postavke vise naspram 950M, +10fps razlike mislim da nije vrijedno 1500kn, a i7HQ bas i nece pripomoc, npr. vidi: link Ako pak zelis 960M, tj. 860M, jednostavno odi na N551JM model pa makar iz tog Playcom ducana. N551JM i N551JW su ista stvar sa drugacijim specs. N551JM ima 60Mhz slabije clockanu grafu identicnog čipa i i5H umjesto i7HQ. Znaci ja u tvojoj namjeni ne vidim cemu dati vise novca za mobilni i7, koji se tesko moze usporediti sa desktop jer tu ima i trotlanja itd., a pomogao bi par fps samo u najzahtjevnijim igrama ili nesto vise od toga u MP najzahtjevnijim igrama.

Znaci moja konacna preporuka je, jos jednom:

N551JM - 6400kn, GL552JX - 6125kn

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

imam dotični N551JW, i7 4720hq + 960m,  proc sam dignuo sa klasičnih 3.6 na 3.8ghz , odnosno na 3.6ghz kad se koriste sve jezgre i stavio undervolt 50mv. Dodao sam još 4gb rama i ssd, pa sada imam 12gb ddr3 i 120gb ssd + 1tb hdd.

Od igri sam isprobao ARMA2 dayz mod, dayz standalone(cpu jako zahtjevne igre), GTA V.  Planiram još probati far cry4, assassins creed serijale, dying light.

Temperature CPU-a su mi do 80C, a grafičke 70-75C. Throtlanja nema uopće jer pratim frekvenciju jezgri. Jedino šta se mijenja je boost na grafičkoj ukoliko nisam u performance modu. Koristim ga na coolermaster cooleru. Sveukupno sam jako zadovoljan laptopom i mogu ga preporučiti. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 15:30 (user3468).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

delete

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 4:11 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

trebala bi mi preporuka za laptop koji bi uglavnom koristio za rad, konkretno Android Studio, razne game engine (Unity), PhotoShop, Adobe paket itd. i tu i tamo poneka igra. Trebalo bi mi nešto dosta jako da se ne brinem narednih par godina. Trenutno imam Lenovo G580 (i3-3110m, gt635m, 8gb ram, ssd 120 samsung evo) negdje dvije godine i već me polako "živcira", baterija ne traje sat vremena, užasno se grije, procesor dosta slab i ekran je dosta loš pri većeoj svjetlosti. Procesor se dosta muči kod buildanja Android projekata kao i kod virtuale mašine koja jede dosta rama.
Trebalo bi mi nešto ovako:
1.) i5 ili čak i7 procesor quad core po mogućnosti
2.) 16GB ram ili 8 pa sa mogućnosti nadogradnje
3.) baterija da traje bar 5-6 sati
4.) da nije nikako preko 15,6'
5.) da nije pretežak za nositi jer ga svaki dan selim
6.) SSD nije must have jer već imam samsung 840 od 120gb koji bi onda stavio u njega
7.) cijena trenutno nije toliko bitna, protegnuti ću se ako se nešto stvarno isplati

Razmišljao sam se čak o Macbooku Pro 13,3' pošto mi daje mogućnost izrade aplikacija i za iOS. Molim za mišljenje i preporuke! 
Hvala unaprijed!  

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 14:47 (RiBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Oldy, moja sućut.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 14:47 (The_Fichek).
13 godina

Oldy i moja sućut.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zanimljivih prvih 5-6 mjesta na ovoj listi:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Lenovo+Flex+i5

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
11 godina

Super, ako ti ne treba FHD rezolucija.

10 godina
neaktivan
cikl0n kaže...

E ovako pogledao sam kazu da je bolji cak taj asus vise i sam ne znam zbunjen sam od svega iako mi asus izgleda ultra kvalitetno pogotovo ovaj n551jw model vidio sam ima i promjejnivu bateriju i sve, sto se tice igara od strategija rome total war ovaj novi tu i tamo farcry3 bi bacio i tako insta strasno po tvome dakle n551jw bi bio doobar izbor?

Kolega fichek ti je objasnio to pa pogledaj njegov post koji je namjenjen tebi. Dao ti je dobru preporuku iako bi ja radije išao na 860m nego na 950m, čisto radi jače grafičke kao neki ulog u budućnost pošto tvoj budžet tu nije ni blizu ugrožen. I taj total war i fc3 bi bez problema trebao vrtiti sa i5h+950m barem prema tim službenim sys req. Sad koliko ove novije strategije zahtijevaju jak hardware i koji je cpu dovoljan za sve te jedinice... Kažem da je vjerojatno taj i5h dovoljan. To kažem jer mi je jedan primjer jako čudan, a taj primjer je company of heroes 2, strategija koja po sys req nije ništa strašno, ali po testovima vidim da zna dobro namučiti i najjače gpu-ove i jake i7 na visokim postavkama. Sad ne znam koji je tu problem, jeli neoptimiziranost ili nešto drugo...

Oldy i od mene sućut.

Fichek što se tiče bijelog g50, to ne znam, ali kad ukucam u gugl izbaci mi slike nekih bijelih modela...

Inaće, sinoć sam zaboravio napisat, ali da sad napišem da mi ovaj g751jl izgleda dosta primamljivo ako je istina da nudi ssd, a još je najjeftiniji od svih g751jl-ova. Jedino ne znam za ips, ali u opisu ga spominju, iako ga nema pod spec.

EDIT: Što se tiče g50 sad vidim da onaj link sa brojem 2 ima samo 1 model i na slici je crni tako da to sam falio izgleda :D. Na onaj link sa brojem 1 ja vidim na slikama bijele/sive/srebrne modele i sa unutarnje i vanjske strane. Što se tiče linka gdje sam linkao riječ ovom tu ima svega i to sam naglasio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 17:12 (AirLive).
11 godina

@AirLive

Kak bijela kad u tom linku pod brojem 1 se vidi da si ukucao "silver" kao kljucnu rijec, ja i dalje nisam vidio g50 skroz bijeli, slobodno posalji link, ovaj zadnji ti ne sljaka, tj. kad linkas i to jos onda podebljas izgubi se link. dv14 nije ni bitna boja, al ok se raspravit do kraja :P

@user3468

Pomocu cega si OCao? Ima li taj model onaj half-msata utor ili je m2 u pitanju, ono bitno, kako si dosao do utora? Hvala na feedbacku.

@RiBoy 

Procitaj sto je user3468 napisao za N551JW Asus, 2 posta prije tvog. Znao sam da je dobar, al sam sumnjao na trotlanje, tako da sad taj laptop za 7500kn izgleda kao superbest buy te bi ti ga ionako preporucio. Ne vidim cemu ici na nekakve workstatione za 11-12000kn sa identicnim, ako ne i losijim procesorom, dobis jacu bateriju i vjerojatno cvrscu konstrukciju, al nije to vrijedno protezanja i baterija u Asusu je vrlo solidna 6cell te ju lako mos promijenit. U rangu oko 10000kn treba dosta paziti na procesore, kao sto rekoh. Svi i5/i7U te i7-4600M imaju 2/4 jezgre, a i7MQ/HQ 4/8 jezgri, HQ zalemljen, MQ ne. Nadam se da si svjestan da Mac nema ni blizu jake procesore, za 10-11k u Macu dobis nabrijani stedljivi i5U sa Iris grafom, znaci to bi generalno bilo 2x slabije od i7HQ proca, a zapravo i vise, ako trotlanja zbilja nema sa i7HQ u tom spomenutom Asusu. Mene cudi kako i taj i5U postize 4300 bodova u Passmarku jer taj rezultat npr. ne postize i7-5500U.

Logicno da procesori koji vise trose od stedljivih U nemogu ici u Macbook niti druge supertanke laptope/ultrabooke.

Konacna preporuka: Asus N551JW (najjeftiniji) + 8GB RAM (vidi sto pise na drugoj plocici, tj. koje su latencije pa kupi isti SO-DIMM 1.35V RAM ili kupi HyperX Impact koji sam automatski podesava latencije na najbolje vrijednosti, a za taj info jos jednom hvala kolegi roby27 :D) + nekakav SSD (tu se savjetuj sa user3468,sto se tice ugradnje i na temu kupnje SSDa, sto se tice odabira)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 18:49 (The_Fichek).
13 godina

S obzirom da je prije bilo diskusije oko toga koliko rama može max imati Asus X550JK, evo potvrda da se 2GB keks može zamijeniti s onim od 8GB.

U prilogu je slika..

Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina

Steta samo sto se x550jk vise ne prodaje, heh.

13 godina
neaktivan

@The_Fichek

Hvala puno na opsežnom odgovoru  

A šta kažeš na http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-rog-g551jw-cn009d-156-intel-core-i7-4720hq-260-ghz__11763981 ?

Nešto je ljepšeg dizajna, ima backlight na tipkovnici i ssd od 120gb već u sebi, mislim da nije velika nadoplana a isplati se.. Jedino što me brine je baterija za koju vjerujem da sa tim hardverom teško može biti dobra, i čini mi se da nisu tešto tanki/laki ti modeli.. Ali dobro preživjeti ću . E da, zanima me još hlađenje, zna tko kakvo je? Da mi se opet ne desi za godinu dana da je po ljeti neupotrebljiv 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@AirLive

Kak bijela kad u tom linku pod brojem 1 se vidi da si ukucao "silver" kao kljucnu rijec, ja i dalje nisam vidio g50 skroz bijeli, slobodno posalji link, ovaj zadnji ti ne sljaka, tj. kad linkas i to jos onda podebljas izgubi se link. dv14 nije ni bitna boja, al ok se raspravit do kraja :P

Ma da krivo smo se shvatili. Ja sam tebe skužio da si ti govorio da je g50 samo crni ili da ima bijele boje na jednom dijelu. Ciljao sam na to da ako je želja bijeli, a nema baš bijele može proć i srebrni kad nema prave bijele :D, a i nije daleko od bijele koliko ja vidim na slici, tj. nije ona neka srebrno siva boja. Onu riječ koju sam podebljao u prošlom postu nisam ni linkao, samo sam je istaknuo. Vezano za one boje za x553ma, to sam stavio jer je kolega razor1988 tražio ako može u bijeloj boji, pa ako već ima više boja možda se žena zaljubi u neku drugu boju koja nije bijela :P.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 21:47 (AirLive).
11 godina

RiBoy

Isti je dizajn, druga boja, ROG logo, sporiji HDD u kombinaciji sa 128GB SSDa koji sam ne vrijedi 900kn, tolko vrijedi 240/256GB SSD.

Jesi ti procitao dojam kolege 2 posta prije svog? Mislim da je to dovoljno, ako nije, trazi dalje, uglavnom su ljudi zadovoljni Asus prijenosnicima sa jacim hardverom, a imas i tu akciju na mojasus.hr stranici koja dokazuje pouzdanost.

2.7kg nije puno za kvalitetniji 15.6" laptop jakog hardvera, ovdje ne pricamo o nikakvim stedljivim komponentama pa nemre biti bas vrlo tanak. Acer Nitro je nesto laksi i tanji, a jednako efikasan u hladjenju (mozda i malo bolji radi +1 ventilatora, imas reviewova pa mozes usporediti sa asusom za kojeg naravno isto ima reviewova), mozda ti se taj dizajn jos vise dopadne: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+960m+i7+16gb Tu se mora napomenut da je do m2 ssd utora zeznuto samostalno doci (nosis u servis, ako nisi sposoban popratit yt tutorial), sto je vrlo vjerojatno slucaj i sa Asusom, za kojeg mslim (pricam o n/g551) da ima half-msata losiji utor, ali tu cekamo kolegu user3468  da pojasni. Naravno, drugi SSD/HDD uvijek moze doci na mjesto optike uz pomoc SSD/HDD ladice 9.5mm visine za te laptope. Jos jedna sitnica, ovaj zadnji Acer ima AC LAN karticu, ako je bitno. Vjerojatno je laksi i radi manje baterije, koja nije sranje, samo zato sto je 3cell, kolki je tocno kapacitet ti moze odgovorit neko sa teme Acer Nitro tu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 22:01 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Grimwinds kaže...

Pozdrav trazim laptop koji bi se koristio za faks,multimediju,internet, manje zahtjevne igre i CAD programe. Cijena je do 10k skroz prihvatljiva, ali to ne znaci da se svih 10k kn mora potrositi ili da ako ne postoji laptop unutar danih parametara da ignoriram ostatak trzista. Moze webshop ili trgovina u Zagrebu. Instalirani OS nevazan, moze i konfiguracije sa nekakvim linuxom.

Reqs:

- 4+ sati baterije pri multimediji/internetu.

- Dobro podnosi spajanje drugog LCD ekrana na njega i runnanje aplikacija na oba ekrana. Prepostavljam da to znaci veci zahtjev na procesor.

- Kvalitetna zvucna kartica.

- Mogucnost igranja igri kao LoL,Guild Wars 2 i CSGO na medium postavkama. Sposobnost da vuce moderne igrice mi je sekundarna stvar, ali ne bi bilo na odmet da tipa GTAV moze pokrenuti na nekakvim minimalnim grafickim postavakama i solidnim FPSom.

- Duljina jamstva mi je nevazna, ako ovlasteni servis je prevara. Ali zato mi je vazna kvaliteta izrade,durabilnost,tezina self-repaira i cijena zamjena komponenti.

- Preferiram 15 incha jer mi se 17 incha cini kao previse da bude prijenosan, a 13 incha kao premalo da mogu normalno igrati ili u CADu raditi. Laptop bi se pola koristio kao kucno racunalo, a pola kao mobilni.

Da li se isplati gledati i ducane u ostatku EU pa uvoziti ih ili cak ih sam pokupiti ako sam usput tamo (tipa Austrija,Slovenija)?

Ako nije riječ o nekom zahtjevnom CAD-u (3d) onda mislim da bi i i5h bio dovoljan; ne znam koliko je taj guild wars 2 cpu zahtjevan pošto je mmo. Ako želiš igrati igre (npr. ovaj gta v jer ove ostale nisu baš zahtjevne) na nekim višim postavkama onda neka bolja grafička tipa 860m, jer vidi se da cijena nije problem :D. Iz baterije kod jačih laptopa ćeš izvući maksimum samo ako  staviš na power saver mod i smanjiš svjetlinu ekrana. Ovi malo skuplji laptopi nebi smjeli imati loše zvučne kartice, ne znam koliko kvalitetno ti tražiš...

Napominjem da sam samo ovako ugrubo napisao jer nisam najsigurniji što se tiče tvog zahtjeva, ovo je više da napomenem kolegama da su te preskočili.

13 godina
neaktivan

Lijep pozdrav zanima me best buy laptopa do 4000kn. Na njemu se nece vrtiti neke zahtjevne igre vec ce se vecinom koristiti tijekom live nastupa (dj sam u klubu pa bi mi trebao dobar i kvalitetan laptop jer spajam na njega Pioneer kontroler)

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Trazim laptop do 1600kuna i nasao sam polovan 2540p HP elitebook,12incha je ekran i 1.8inch ssd pa jel mi moze tko rec kakav je 12inca za radit i pisat na njemu il da idem na vecu diagonalu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kako odličan gaming laptop u 15" verziji, zbilja svaka čast što su sve ugurali unutra.

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@AirLive

@user3468

Pomocu cega si OCao? Ima li taj model onaj half-msata utor ili je m2 u pitanju, ono bitno, kako si dosao do utora? Hvala na feedbacku.

@RiBoy 

Procitaj sto je user3468 napisao za N551JW Asus, 2 posta prije tvog. Znao sam da je dobar, al sam sumnjao na trotlanje, tako da sad taj laptop za 7500kn izgleda kao superbest buy te bi ti ga ionako preporucio. Ne vidim cemu ici na nekakve workstatione za 11-12000kn sa identicnim, ako ne i losijim procesorom, dobis jacu bateriju i vjerojatno cvrscu konstrukciju, al nije to vrijedno protezanja i baterija u Asusu je vrlo solidna 6cell te ju lako mos promijenit. U rangu oko 10000kn treba dosta paziti na procesore, kao sto rekoh. Svi i5/i7U te i7-4600M imaju 2/4 jezgre, a i7MQ/HQ 4/8 jezgri, HQ zalemljen, MQ ne. Nadam se da si svjestan da Mac nema ni blizu jake procesore, za 10-11k u Macu dobis nabrijani stedljivi i5U sa Iris grafom, znaci to bi generalno bilo 2x slabije od i7HQ proca, a zapravo i vise, ako trotlanja zbilja nema sa i7HQ u tom spomenutom Asusu. Mene cudi kako i taj i5U postize 4300 bodova u Passmarku jer taj rezultat npr. ne postize i7-5500U.

Logicno da procesori koji vise trose od stedljivih U nemogu ici u Macbook niti druge supertanke laptope/ultrabooke.

Konacna preporuka: Asus N551JW (najjeftiniji) + 8GB RAM (vidi sto pise na drugoj plocici, tj. koje su latencije pa kupi isti SO-DIMM 1.35V RAM ili kupi HyperX Impact koji sam automatski podesava latencije na najbolje vrijednosti, a za taj info jos jednom hvala kolegi roby27 :D) + nekakav SSD (tu se savjetuj sa user3468,sto se tice ugradnje i na temu kupnje SSDa, sto se tice odabira)

OC-am pomoću Intel extreme tuning utilitya. Koliko sam skužio po netu trebao bi biti half-msata utor, ali da bi se došlo do njega treba skidati donji poklopac. Nisam probao niti ne mislim tako skoro ali sam čitao da je problematično skidanje. Ja sam umjesto origigi hdd-a stavio klasični 2,5" ssd, a hdd sam stavio u caddy ladicu umjesto dvd-roma.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 12:03 (user3468).
11 godina

Impresivno hladjenje, grafa bi se itekako dala clockat na tom laptopu.

17 godina

Moze li se jos igdje pronaci asus x550jk? I koji je nasljednik tog modela?

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ej ljudi frend mi treba neki laptop do 3000kn.

Jedini uvjet je da vrti dotu 2. 

Može kakav prijedlog? 

Hvala! :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 18:20 (Cricket).

0 0 hvala 0
11 godina
Cricket kaže...

Ej ljudi frend mi treba neki laptop do 3000kn.

Jedini uvjet je da vrti dotu 2. 

Može kakav prijedlog? 

Hvala! :)

Tu sam ti ja strucnjak, neka ide na Lenovo z50-70, moci ce ju fluidno vrtiti i na FHD rezoluciji, samo ce trebati smanjiti render quality na nekih 80%, na HD ce letit, al bolje mu igrati na FHD jer je to i specificnost laptopa i bit ce ljepse za igrat. Znaci pricam o 70-80% rendering quality, razlika izmedju low i medium shadow quality se tesko vidi i ima slab utjecaj na fps, za razliku od high shadow qualitya, texture quality ce moci staviti na high, Animate portrait ON, Specular and Light bloom ON, sa svime time ce biti jedno 45-50-55fps, najcesce oko 50 vise sa naginjanjem prema gore nego dole. Jednom kad sve instalira moze se igrati prema ovom najboljem guideu: http://www.logicalincrements.com/games/dota2/ Sa jacim procesorom bas i nece imati neke koristi (pricam o iducim po redu sto se cijene tice, i3U, i5U, ne o mobilnim i7), a za svaki slucaj neka provjeri ima li Dota2 ikakve koristi od Hyperthreadinga, tj. koristi od vise od 2 jezgre, makar logicke jer taj 3588U je ista stvar kao i3U, samo bez Hyperthreadinga. Ja sa i5-4200U koji mi moze max. potegnut na 2.3Ghz bez pada ne osjetim razliku bio na high-performans kada povlaci turbo ili na balanced kada ne koristi turbo, tj. kada se ponasa kao i3U. Kao sto mozes vidjeti sa liste, onaj sa i3U pocinje od 3400kn. Uz i5U imam 750M koja je opcenito malo jaca od 840M, ali za Dotu2 popularna stranica notebokocheck veli da je slabija od 840M, tako da se moze nadati i boljim rezultatima, mozda cak 55-60fps na FHD sa onim postavkama koje sam napisao, jedino neka se odluci izmedju i3U i 3558U, tj. neka vidi kao sto rekoh sto je sa Hyperthreadingom. I da, ja sam testirao sa onom -console naredbom u Steamu, znaci nema izgubljenog fpsa radi mjerenja.

SinCr0 kaže...

Moze li se jos igdje pronaci asus x550jk? I koji je nasljednik tog modela?

Nema nasljednika, u tom se rangu gleda nesto sa FHD rezolucijom, ako se gleda 15,6", a sa 850M grafickom su ostali 17,3" Asusi i to onda gledas onog od 4870kn sa 6GB RAMa i i5-5200U da bi grafa bila cim bolje iskoristena, makar to nece bit u rangu i5-4200H naravno. Modeli tih 17,3" Asusi sa nesto kvalitetnijim (300nits, EWV) TN ekranom i FHD rezolucijom pocinju od 5200kn, prvi modeli su sa 1600x900 rezom.

trolljegeren kaže...

Lijep pozdrav zanima me best buy laptopa do 4000kn. Na njemu se nece vrtiti neke zahtjevne igre vec ce se vecinom koristiti tijekom live nastupa (dj sam u klubu pa bi mi trebao dobar i kvalitetan laptop jer spajam na njega Pioneer kontroler)

Hvala unaprijed :)

Zahtjevna zadaca, prakticki malen budzet za tu namjenu, pozeljan M/H/MQ/HQ procesor umjesto U, ali ti su gotovo izumrli ispod 5500kn pa ti preporucujem iduce:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m - jedini ulazi u budzet, za tu zadacu bi definitivno trebao dodatni kvalitetniji cooler za taj laptop

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+3542+i7 (i7U =< i5-4200M, da napisem i rijecima, i7U nema 4/8 jezgre, malo slabiji od i5M, malo jaci od i5U)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-572g+5200u (i5-5200U =< i7-4510U -klik1, klik2) - cvrsci od predlozenih, rekao bih na razini iduceg Probooka

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=198169 - mozda najbolji odabir, ako se mozes protegnut, mana je 1god jamstva, a 2x skuplje produljenje na 3g od Acera

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10792 - s obzirom na namjenu taj bi ti bio idealan, naravno i najskuplji

E5 Acer ima super specs, al se bojim da nije najbolje rjesenje kada bi se na dulje vremena tlacio procesor, mozda niti sa coolerom, nisam siguran i vrlo malo podataka o tom laptopu ima na netu, samo je jedan forumas ostavio feedback i to je bilo tako da je imao nekakvih problema sa grijanjem, nista alarmantno, al opet. Napisao sam mu da kupi taj cooler jer ga sam imam, dalje se nije javio, meni se nije dalo pisat kolko isti hladi jer bi trebo napravit neznam ni sam kolko testova, nemoze se vidit na kolko % vrti ventilator (mozda moze s nekim programom), al se itekako osjeti hladjenje te ustalom vec postoji dobar review na netu.

U procesori imaju vrlo nizak TDP, i7U se ponasaju kao laptopi i5, znaci 2/4 jezgre, a skupi su jer su najjaci u toj stedljivoj kategoriji, koja ne iziskuje posebnu izradu od laptopa, a bez tweakanja je autonomija baterije fino produljena, sto dolazi do izrazaja kod jace baterije kao sto je ona u V3 Aceru. Ti U procesori su prakticki iskorijenili jace M/H/MQ/HQ pa i iz nekakvog skupljeg ranga, kamoli jeftinog, srednje skupog, sve ponajprije u korist autonomije baterije i valjda zato sto se onog tko zeli jak laptop zeli prisilit da potrosi vise, to su sad vec neke moje teorije.

V3 Acer i Probook su na istoj razini izrade, ja bi rekao, Probook bolji sto se tice nekakve samostalne nadogradnje/ciscenja, V3 Acer sa jacom baterijom, svj. tipkovnicom i ajmo rec gratis Windozima ("gratis" jer drugi slicni laptopi nude slicno bez Windoza za istu cijenu). Ima YT tutoriala za nadogradnju tog Acera, a SSD ide lako na mjesto optike, kao i kod vecine drugih laptopa.

Sta got uzeo, mozes probat iskoristiti max. procesora pomocu Intel extreme tuning utilitya pa mozda izvuces 0.1-0.2Ghz, cak i na U procu.

Sta got uzeo, kod nadogradnje RAMa pazi sto pise na drugoj plocici ili jednostavno idi na HyperX Impact RAMe koji prilagode latencije: ram

Provjeri i Njuskalo ponude.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:29 (The_Fichek).
17 godina

Zasto bas 17" i FHD? Nije valjda da nema nista slicno x550? Znaci 15.6", gtx 850 i i5 onaj I to sve za 4500kn.... da sam se bar prije 2 mjeseca sjetio kupiti :D I stvarno mi cudno da ga doslovno nigdje vise nema. Shvacam da ga dobavljaci nemaju,ali bar poneka trgovina koja nije webshop...

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imaj na umu da 17,3" ima cijenu naspram 15,6", tako da je ok cijena, a i5U su cijenovno smjesteni iznad i5H i to 56 dolara prema ark.intel-u (225 vs 281 dolar). Danas se puca na cim dulju autonomiju baterije vecine laptopa i zato se guraju U procesori, pogotovo kada su vrlo solidni za prosjecnog korisnika.

A ovo zakaj FHD 15,6", cist zato sto oni sa HD uglavnom ne nude nist vise od onih sa FHD, iznimke su spomenute u proslom postu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:30 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

samsung rv410 za 800 kn , se isplati uzet?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice