Savjet: Asus Eee PC 1005 H ili Lenovo S10 e

poruka: 19
|
čitano: 12.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

I tako ja danas došao produžiti ugovor za Mobile Internet u T-Mobile i umjesto da uzmem malog Lenova na kojeg sam se već jedno vrijeme napaljivao, oni meni uvalili opciju i ovog malog Asusa.

Dovraga, molim pomoć koji uzet? Lenovo ima onaj quick start (Asus ima nekakav Super Hybrid EngineIznenađen, natrpan je prospekt nekim njegovim karakteristikama i ima flash disk od 4 GB, ali Asus mi je nekak slađi, sjajniji no po karakteristikama su jednaki ko jaje jajetu. Ako netko zna neku tajnu ili koristi uređaje molim preporuku Neodlučan

Ovaj Asus u T-Mobileu ima oznaku H pa ne znam koliko baterija drži - objasnili su mi da je 6-ćelijska 5.600 mAh???

Cijena im je u T-Mobileu ista (698kn), tak da to nije u pitanju, a za tu lovu ne mogu nigdje drugdje dobiti nekaj jeftinije.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

anyone?? Moram si ovo riješiti jer se grizem, a review-i koje čitam na netu ne pomažu...please help

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Savjet: Asus Eee PC 1005 H ili Lenovo S10 e

Ovako na brzaka što sam vidio...

Asus -> 6 ćelijska baterija - odi na njega ako ti je važna autonomija

Lenovo -> overall bolje preformanse (iako, recimo ima slablji model Atoma), osobno imam Lenovo laptom i prezadovoljan sam njihovim supportom.

Ja osobno bih kupio Asus i sa suzom u oku gledao na combo 4GB SSD + 160GB HDD...

Naravno, postoji i mogućnsot da kupiš 6 ćelijsku bateriju za Lenovo, ali to su sada već dodatni (nepotrebni) izdaci.

Every hole is a goal!
16 godina

tnx, ovaj combo mi i je trn u oku. Koliko ti drži baterija na Lenovu? Koliko u praksi treba za dizanje ugrađenog linuxa kad mi ne trebaju windows?

Meni bi za autonomiju trebalo oko 3 sata, a Asus može barem 6 sati - čak u nekom review-u se spominje 10 sati, ali mi to zvuči pretjerano?

16 godina
neaktivan

Lenovo IdeaPad S10e također ima model s većom autonomijom baterije (6 cells). Da li je baš "svezan" za boju modela - provjeri, ali prema onome što sam ja našao model NS82HCD ima 3-ćelijsku bateriju a NS82VCD 6-ćelijsku bateriju.

16 godina
neaktivan

Koji onda bolje, koliko vidim Lenovo, gdje imaju najbolju cijenu i boje su bijela i crna, ili ima negdje i pink?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
genije_čudo_prirode kaže...

. Koliko ti drži baterija na Lenovu? Koliko u praksi treba za dizanje ugrađenog linuxa kad mi ne trebaju windows?

Imam Lenovo laptop, ne netbook, tako da ti tu ne mogu pomoći, nažalost.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Za cijene: vidi www.nabava.net (za Hrvatsku)

Za review: vidi www.laptopmag.com/review/laptops/lenovo-ideapad-s10e.aspx

Za boju: najbolje je da uzmeš bijeli, on se lagano da prefarbati :-)

16 godina
neaktivan

Bi li mi netko mogao pomoći ? Zanima me taj mini laptop da ima wireless, a konfiguracija nije toliko bitna (neka pristojna, da normalno vrti xp prof). Našao sam HP 2230S FU312ETR, ali mu vista diže cijenu. Nešto takve konfiguracije po mogućnosti, može i bez OS-a. Hvala

no brain...no pain...just pleasure...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a) Wireless: naravno da IdeaPad S10e ima Wireless.

b) Bez OS-a: ne vjerujem da ćeš u ponudi naći taj netbook bez predinstaliranog OS-a po nižoj cijeni.

Dojmovi nakon par dana korištenja:

1. Predinstalirani WinXP Home Edition na SSD (4GB) ostavi na disku samo 600-700 MB slobodnog prostora,

2. Kemijanje sa My Documents na drugom disku i deinstaliranje nepotrebnih (trial) programa neće od njega napraviti veći disk - 4 GB je 4 GB i uvijek će nedostajati još prostora,

3. WinXP Pro sa 160 GB SATA HDD radi osjetno brže,

4. Ako se koristi za ono za što je i namijenjen (internet, muzika, uredske aplikacije), ne primjećuju se nikakva usporenja; u tom slučaju će i baterija (6-cell) trajati 4-5 sati.

16 godina
neaktivan

Ukratko već 12 godina u radu koristim isključivo notebook. Sve je počelo još s Compaq Armadom 500 i za to sam vrijeme promijenio 7 - 8 strojeva. No samo su me dva na prvi pogled oborila HP NC8430 (napomena prije tri godine kad je tek izašao bio je nedodirljiv) i Lenovo S10e. Iako sam zakleti HP-ovac alternativa Toshiba ovaj me Lenovo oborio. Nekome kome treba Internet + Office + mobilnost mali je fantastičan. Kvaliteta slike, lakoća rada .... Iskreno ja sam mu našao samo jednu manu, a to je tipka A koje je pomaknuta skroz lijevo i kad brzo tipkam uvijek pogodim S umjesto A. Sve ostalo 5+.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lenovo s10e. Može mi netko reći kako da instaliram XP pro na drugi HDD a da SDD izbacim. kupio sam i external dvd rom-om kako bih bootao preko njega. pc ga uopće ne vidi.probao sam instalacije win xp preko flash-a i ništa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 2:24 (dkapitan).
15 godina
neaktivan

dobar dan. imam jedno pitanje??? dali se na tom laptopu mogu igrati igrice poput nfs ili footbal manager...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tonibara kaže...

dobar dan. imam jedno pitanje??? dali se na tom laptopu mogu igrati igrice poput nfs ili footbal manager...

NFS: MW sam probao, ali niti na ultra low ne ide Osmijeh

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
15 godina
neaktivan

dobar dan.imam jedno pitanje?dali je bolji asus ili lenovo za igranje igrica poput footbal menager...

0 0 hvala 0
15 godina

Osobno sam isprobao oba dva spomenuta netbook-a i mogu reči da je asus puno bolji jer kao prvo ima bolji lcd ekran(mislim slika je mnogo oštrija i bolja za oko),drugo pad mu je osjetljiviji za prst i lakše šaltaš po desktopu dok kod lenova moraš dobro pritisnuti prstom na pad i pokretati ga da bi negdje došao(ima neki hrapavi pad i ne baš osjetljiv).

Lenovu baš i neide u prilog što ima 4gb ssd jer sami windowsi zauzmu večinu a i nedobije se na brzini rada samo zato što je ssd.Općenito Asus je puno ljepši izgledom a i ima puno bolje zvučnike nego Lenovo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo imam jedno pitanje??za koji dan kupujem neki mini laptop pa dali bi mi bilo bolje da uzmem asus ili lenovo??

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam asus 1005ha i zadovoljan sam sa njime, i sa baterijom, piše da drži nekih 8i pol sati, ali drži nekih 6 sati. Mislim da je asus puno bolji izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice