Problem sa punjacem

poruka: 6
|
čitano: 3.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa punjacem

Kada stavim punjac laptop se restartuje, a puni kada je masina iskljucena! Sve zivo sam probao... Niko zivi ne zna u cemu je problem!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa punjacem

Pokusaj izvaditi bateriju i ukljuciti punjač i tako ga upaliti. Onda kada se upali, točnije ako se upali stavi bateriju pa vidi je li se puni dok je uključen. Javi kad pokusas!

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa punjacem

Nece, probao sam. Cudi me sto puni kad je iskljucena masina. A i ne gasi se kada je u SAFE-MODU, kada stavim na punjac. Probao sam sve zive windowse. A i lampica za bateriju svetli nekako braon, dok za sve drugo zeleno. Samo u safe-modu lampica za bateriju kada se puni svetli zeleno a ne brao. Dok kada je iskljucen i kada se puni svetli braon... Ne znam ni sam, zbunjen sam, niko zivi ne zna u cemu je problem!

15 godina
neaktivan
Noisia kaže...

Nece, probao sam. Cudi me sto puni kad je iskljucena masina. A i ne gasi se kada je u SAFE-MODU, kada stavim na punjac. Probao sam sve zive windowse. A i lampica za bateriju svetli nekako braon, dok za sve drugo zeleno. Samo u safe-modu lampica za bateriju kada se puni svetli zeleno a ne brao. Dok kada je iskljucen i kada se puni svetli braon... Ne znam ni sam, zbunjen sam, niko zivi ne zna u cemu je problem!

1. Koji je to laptop?

2. Koji su to "sve živi Windowsi"? --- Koji su sada Windowsi živi t.j. koji su trenutno na laptopu?

3. Koja mu je verzija biosa?

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
17 godina

Ovo izgleda kao problem s kontrolom punjenja (na matičnoj ploči), ali da eliminiraš mogućnost neispravnog punjača, probaj od nekoga posuditi isti takav ili sličan punjač (točnije, bitno je da je isti izlazni napon i struja).

Inače, obično je žuta lampica indikator da se baterija puni, i da je između 0 i 90% napunjena, a zelena između 90 i 100%, tako da je ovo što opisuješ čudno.

U svakom slučaju, ako imaš garanciju, iskoristi je. Ovo nije softverski problem.

KaeR
12 godina
neaktivan

Ovako:
Laptop sam dobio takav na poklon sticajem nekih okolnosti, tako da nemam garanciju.  Masina je:
Toshiba Satellit L350 - 10B SYSTEM UNIT  17" ekran
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1.73 GHz 
Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
1 GB RAM, 250 GB HDD 
Pise samo da je bios verzija 1.50
Punjac je Toshiba DC 19V / 3.95A . Na laptopu pise DC 19V / 3.9A
Prvo sam probao XP SP3 sa dodatim drajverima za SATA i RAID, posle njega Windows 7 Ultimate, posle njega Windows Vistu Home Premium SP2 koja je ostala...
Baterija trenutno drzi tacno 2 sata u normalnom radu... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 0:42 (Noisia).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice