Kada stavim punjac laptop se restartuje, a puni kada je masina iskljucena! Sve zivo sam probao... Niko zivi ne zna u cemu je problem!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pokusaj izvaditi bateriju i ukljuciti punjač i tako ga upaliti. Onda kada se upali, točnije ako se upali stavi bateriju pa vidi je li se puni dok je uključen. Javi kad pokusas!
Nece, probao sam. Cudi me sto puni kad je iskljucena masina. A i ne gasi se kada je u SAFE-MODU, kada stavim na punjac. Probao sam sve zive windowse. A i lampica za bateriju svetli nekako braon, dok za sve drugo zeleno. Samo u safe-modu lampica za bateriju kada se puni svetli zeleno a ne brao. Dok kada je iskljucen i kada se puni svetli braon... Ne znam ni sam, zbunjen sam, niko zivi ne zna u cemu je problem!
Nece, probao sam. Cudi me sto puni kad je iskljucena masina. A i ne gasi se kada je u SAFE-MODU, kada stavim na punjac. Probao sam sve zive windowse. A i lampica za bateriju svetli nekako braon, dok za sve drugo zeleno. Samo u safe-modu lampica za bateriju kada se puni svetli zeleno a ne brao. Dok kada je iskljucen i kada se puni svetli braon... Ne znam ni sam, zbunjen sam, niko zivi ne zna u cemu je problem!
1. Koji je to laptop?
2. Koji su to "sve živi Windowsi"? --- Koji su sada Windowsi živi t.j. koji su trenutno na laptopu?
3. Koja mu je verzija biosa?
Ovo izgleda kao problem s kontrolom punjenja (na matičnoj ploči), ali da eliminiraš mogućnost neispravnog punjača, probaj od nekoga posuditi isti takav ili sličan punjač (točnije, bitno je da je isti izlazni napon i struja).
Inače, obično je žuta lampica indikator da se baterija puni, i da je između 0 i 90% napunjena, a zelena između 90 i 100%, tako da je ovo što opisuješ čudno.
U svakom slučaju, ako imaš garanciju, iskoristi je. Ovo nije softverski problem.
Ovako:
Laptop sam dobio takav na poklon sticajem nekih okolnosti, tako da nemam garanciju. Masina je:
Toshiba Satellit L350 - 10B SYSTEM UNIT 17" ekran
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1.73 GHz
Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
1 GB RAM, 250 GB HDD
Pise samo da je bios verzija 1.50
Punjac je Toshiba DC 19V / 3.95A . Na laptopu pise DC 19V / 3.9A
Prvo sam probao XP SP3 sa dodatim drajverima za SATA i RAID, posle njega Windows 7 Ultimate, posle njega Windows Vistu Home Premium SP2 koja je ostala...
Baterija trenutno drzi tacno 2 sata u normalnom radu...