Pitanje vezano uz korištenje laptopa

poruka: 2
|
čitano: 846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Pitanje vezano uz korištenje laptopa

Pozdrav svima !

Imam pitanje .... Negdje sam pročitao da dok sam doma i dok tipkam,  radim , igram na laptopu je dobro izvaditi bateriju iz njega i spojiti ga na kućnu mrežu kablom . Da nije dobro imati bateriju unutra i stalno ga puniti dok sam doma ... Da bateriju napunim i stavim je kad sam vani samo ??? Ima li tu istine ? Da li smeta sada što mi je baterija stalno unutra i stalno dok sam doma je spojem u struju i tako igram i sve ili bi bilo bolje da izvadim bateriju i samo ga spojim na struju i igram . Da li vi mozda nesto vise znate ?

LP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pitanje vezano uz korištenje laptopa

Da istina je. Neki proizvođači daju i upustva o korištenju baterije pri prodaji laptopa. Ja sam dobio uz HP.

Ako ćeš laptop nositi vani, ono, svaki dan ili svako par dana tj. koristiti ga na bateriju, tada nema potrebe za tim.

Ali ako ćeš ga koristiti isključivo na napajenju iz mreže, npr. mjesec dana i više. Onda je preporučljivo da izvadiš bateriju. Ovako onemogućavaš laptop da stalno provjerava i dopunjava bateriju i time polako troši ćelije u njoj. Ali i kada ne koristiš bateriju npr. par mjeseci i tad ju treba u nekom razmaku od koji mjesec napuniti do na 100%, pa opet izvaditi van.

Znaš da kada npr. ostaviš pune baterije van nekog uređaja da one nakon nekog vremena ne budu pune 100%, naročito ako se nalaze u hladnom prostoru. I tada ćelije u njoj propadaju polako. Tim punjenjem se to trošenje/propadanje uspori. Tako da je važno ako ćeš izvaditi bateriju i uopšte baterije koje ne koristiš da držiš na mjestu koje je što manje hladno i vlažno.

Imaš npr. ovaj program. Na stavki za bateriju možeš vidjeti i omjer u kakvom se stanju nalazi baterija tj. prikazati će ti maksimalni broj ćelija koje je baterija mogla iskoristiti i koliki je taj broj sada.

Odluči, kako ćeš koristiti laptop i gdje, pa prema tome odredi hoćeš li vaditi bateriju ili ne.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 3:33 (heged).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice