Kupnja laptopa u Njemačkoj

poruka: 141
|
čitano: 52.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Kupnja laptopa u Njemačkoj

@rebelsy

Ne postoji laptop koji se ne grije? Da postoji, svi sa stedljivim procesorima bez ukljucene zasebne graficke, kakve got izrade bili se na dodir kucista NE griju, mozda mrvu na high performans kako koji laptop radi integruse.

Kod skupljih laptopa kvalitetnije izrade, o kojima je rijec, mislim da se ti M/HQ procesori bez ukljucene nvida grafe nebi isto tako nist osjetno grijali na balanced mode-u. Sa upaljenom grafom je drugacija prica, treba pazit sto i kako ako se gleda da laptop cim dulje traje.

@jozef

Nemaju svi para za mjenjat laptope svakih par god ili kolko vec mjenjas ako mjenjas.. Vecina gleda cim bolje dugorocno rjesenje pa se zato gleda da je lagan za odrzavanje i da ga, jednom kad istekne garancije, ne bude problem samostalno uz pomoc kakvog video tutoriala pocistit pa cak i mjenjat neki vrag ako crkne nekim slucajem. Sa ostalime se slazem sto si rekao. Sreca ima opciju uzeti 7200rpm HGST HDD za +76 eura ako se odluci na Schenkera sto je bolje od SSHDa u Aceru po meni.

Znaci taj Schenker sa i5-4200H, gddr5 gtx765m, 17.3" prilicno kvalitetnim TN ekranom, tim 7200rpm HDD-om kosta 619 eura, tj. 4700kn, za te novce vrhunska ponuda i vrlo vrlo solidna baza za njene potrebe.

U Hrvatskoj za te pare dobije svaki segment laptopa osim RAMa 2-3 klase losije, evo primjer: e5-771g  Nema tu nikakve konkurencije ako je volja imati FHD rezoluciju za te novce.

Dalje se situacija mjenja sa Lenovo z710 kojeg je kolega nedavno linkao, sve receno.

Nelose, no daje 800kn vise za slabiji laptop pa radi fer usporedbe valja staviti produljenje jamstva kod Schenkera za +99 eura koje tako i tako preporucujem.

MSI servis ima i u Hrvatskoj, ima i u Njemackoj za koju putuje: http://www.msi.com/page/service-location#n-tab4

Ako to ne sljaka jer ipak je to prikriveni MSI, bez logo-a, evo informacija o mySN jamstvu:http://www.mysn.de/addon/shopuser.asp?link=service

Ostalo kao i7 je na njoj da odluci, +100 eura je manje nego sto bi joj lihvari u Hrvatskoj nabil, uostalom laptop sa i7-MQ/HQ su postali prava rijetkost kod nas.

Samsung vanjska optika koju oni nude je jeftnija u Hrvatskoj i ima 2 god jamstva na nju kao i na cooler, to je skupa nekih 400kn ako bi isla na Samsung i Notepal XL, a ne neki jeftinjak.

Problem kod Nitro Acera je sto ga nema ispod 700 eura jer je to 17.3", a ne 15.6", znaci prvi Nitrač je:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4655482_-aspire-vn7-791g-580m-acer.html

IPS FHD 17.3", i5-4210H, 840m, 8gb rama, 508gb SSHD, 2 god Pick-Up and Return jamstva za Njemacku, 1god internacionalno.

Eto to je sad neka najpostenija i najrealnija usporedba, 3 FHD 17.3" laptopa po 700 eura sa 2god jamstva, 2 strana i "domaci" Lenovo z710 ili gledati istog Lenovo z710 vani, za 600 eura i 4gb rama - klik (+4gb rama = 300kn) ili za 700 eura sa 8gb rama i windowsima ili i7 bez graficke neka kombinacija..

Za 100 eura vise ima i Acer i Schenker i Lenovo sa i7, pa nek bira ako zeli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 13:46 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Jako lijepo od tebe sto zelis pomoci i pomazes, ali po meni previse zujanja, a premalo meda.
Uostalom, nije da previse po necemu razlikuju laptopi od 1000 €, a moje misljenje je da moze proci puno,puno jeftinije i biti zadovoljna s obzirom na njene potrebe. 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Koliko znam postoji ultimativna tema za kupnju prijenosnika, bilo kakva tema koja je bila otvorena upitom tipa "kupnja laptopa" je bio ismijan, TD-an, prijavljivan, citirana sa linkom na spomenutu temu, a ovdje ste se našli svađati čiji je v..., odnosno čija je "konfa" bolja. Lame, eto toliko od mene. Nakon 3 stranice rasprave bi kupio do sad već 42U rack, i nafilao ga custom made serverima i backup serverima, a vi još ovdje rapravljate u laptopu. LAPTOPU. Koji se kupuje u Njemačkoj aka Obećanoj Zemlji®. Ono, ekipa kupuje u 'rvackoj prijenosnike, i to od onih plastičnih HP-ova, do karbonskih ThinkPadova.

Friendzone na vidiku {#}

6 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

#BugDoubleStandards {#}

1 1 hvala 1
11 godina

@rebelsy

Skratio sam post i ja mislim sve sazeto da nemre bit jasnije napisao.

Ak imas bolji prijedlog linkaj, pojasni i argumentiraj. Jesi svjestan da sama dijagonala radi najvece probleme i dize cijenu i vani i kod nas najmanje 100 eura u odnosu na iste 15.6"

@alankish

Kolko problema ima sa kupnjom, bolje da je otvorila ovdje nego u ultimativnoj temi. Ja sam na toj temi vise puta u detalje opisivao razliku izmedju stedljivog i nestedljivog i neznam ni ja sto sve ne u detalje, imam vremena i mogu pojasnit svakome. Nije mi problem ispisati roman jer brzo pisem, redovito editam post jer skontam da sam zastranio, a nekad mi se jednosavno ne da editat.

To sto ti mozes napraviti cudesa u par dana je krasno.

Mislim da je ovdje problem sto autorica dosad nije imala neku pilu ili bilokakvo brze racunalo.

Ja kao covjek koji je do prosle god imao kantu staru 8 godina to u potpunosti shvacam, da bude tuznije 2 kante, obje stare 8 godina. Na forum sam i dosao da kupim novi komp. Onda je pocela opsesija hardverom jer sam na temi slaganja konfi primjetio da nitko nist ne opisuje posebno nego ti samo izbace konfu, a mene je pocelo zanimati zasto i kako. Zober je bio i ostao jedan od primjera koji kratko i sazeto sve pojasne i od njega sam ponesto naucio. Igrom slucaja, tj. kako je budzet pao i kako mi je hitno trebalo racunalo se zadesio ovaj Acer sa Njuskala. Meni je to bio preporod prvenstveno sto se tice zdravlja ociju, zatim sto se tice brzine. Iz tog razloga i samo iz tog razloga opisujem ekipi detalje jer da ja prvi put dodjem na forum bi volio da se i meni tako sve pojasni. Nekad nemam vremena, zapustim samog sebe radi foruma, ali ono, to je moj problem. I ne, nemam nikakve dvostruke standarde, meni su svi isti bez obzira na sliku sa avatara, broj slova u imenu ili bilokoje druge kriterije. Ovdje na bugu koda moras imati licencu za pomoc ljudima, koji k. Dosta skretanja sa teme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:08 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@Hardwhelper

Ta Lenovo Z710 serija mi je jako privlačna no malo me muči tih 6GB RAMA na tom linkanom modelu. Morat ću pogledati što se takvo nudi u Njemačkoj i za koje novce..

@rebelsy

Zašto i7, zbog jačine i kasnijeg zastarijevanja. Često koristim programe Adobe Paketa i voljela bih da mogu bez problema obrađivati i video. Ponekad ću zatrebati i ponešto renderiranja u 3D-u. No htjela bi da je laptop prvenstveno multimedijske namjene sa solidnom grafičkom da mogu i kakav noviji naslov zaigrati. S toga mi je taj Acer jako privlačan.

@jozef

Imaš pravo za rastavljanje. Ako mu se nešto desi, ja ću laptop nositi u servis. A stavljanje laptopa na deku, surfanje iz kreveta i slično, nemam običaj.

@ihush

Znači: jači laptop = viša temperatura = manja trajnost = strah od jakog Acera (iako onaj koji sam ja izabrala nema 860 nego 840 grafu).

@The_Fichek

Pomogao si i više nego dosta. Sad bar znam razaznati koje su komponente dobre. Svaka ti čast na uloženom vremenu. Bome si se zauzeo za taj Schenker no mislim da je meni preveliki rizik kupiti laptop koji je prikriveni MSI=otežano nalaženje servisa, mala garancija (ili +99 za 1 god više garancije), dodatna operema (obavezno optika + cooler) što mi je pak nepraktično.

@alankish

Došla "glupa plavuša" i pomutila forumašima pamet!

...

Idem tražiti malo Lenovo Z710 modele po Njemačkim stranicama.. već ste mi linkali odlične ponude!

Ovo se stvarno odužilo....

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:18 (Anita P).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Anita P kaže...

@rebelsy

Zašto i7, zbog jačine i kasnijeg zastarijevanja. Često koristim programe Adobe Paketa i voljela bih da mogu bez problema obrađivati i video. Ponekad ću zatrebati i ponešto renderiranja u 3D-u. No htjela bi da je laptop prvenstveno multimedijske namjene sa solidnom grafičkom da mogu i kakav noviji naslov zaigrati. S toga mi je taj Acer jako privlačan.

Ako se ja mogu igrati na svom Aceru s i3 procesorom i nvidiom 840m kojeg sam platio upola manja (a pod igrati mislim novije naslove kao sto je npr. Battlefield3), onda ces i ti moci to isto s bilo kojim i5 procesorom i nekom slicnom grafom, ali kako hoces, tvoj izbor...

10 godina
neaktivan

Ovo sam sad iskopala! Jako mi se sviđa ponuda:

http://www.cyberport.de/?DEEP=GWAT-748&APID=6

Lenovo IdeaPad Z710

i7-4710MQ, 17.3''

8 GB RAM, 1 TB SSH

NVIDIA GeForce 840M

• Windows 8.1 64 Bit

807 € 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

pozdrav,nisam puno cita tvoje postove i htio sam ti predlozit laptop koji ja imam kad skuzim na kraju da i sama trazis taj...

Kod mene je:

• Intel Core i5 4200M (2.50GHz) turbo mode 3.10
  • 6GB Memory 1TB HDD izvadio sam 2gb stavio 4Gb da imam 8GB ram-a i ima ona SSHD 8BG
  • NVIDIA GeForce GT 745M
  • 1920 x 1080
  • Windows 8
  • DVD±R/RW
  •  

Ne trebas se mislit sto se toga tice,meni radi savrseno isto kao i ti koristim stalno adobe pakete i evo sto se igrica tice najnoviji Call of duty za

koji kazu da je skroz zahtjevan vrtim na njemu bez problema full rezoluciji samo detalje i ostale gluposti onda stavim medium ili obrnuto.

Isto sam gledao druge slicne modele,ali kad sam vidio ovaj dizajn savrsen,stvarno nemam zamjerke.Ja sam platio 1550KM malo manje od god dana.

A sto se grijanja tice,ja nisam primjetio nijednom da se ugrija bas vrlo nesto,ako je to je normalno ako vrtim nesto jace na njem,ali ni blizu ko neki laptopi koje sam koristio.

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
    Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 14:58 (hrka11).
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    10 godina
    neaktivan

^Ako bih išla na nešto još slabije i Lenovo, ovo mi pronalazi kao najbolje ponude:

Lenovo IdeaPad G710 - 569 €

17.3'', i5 4210M

8GB RAM, 500GB HDD

NVIDIA GeForce 820M 

Windows 8.1 64 Bit

http://www.nullprozentshop.de/notebooks+pcs+hardware/notebooks/lenovo+ideapad+g710+59434393.html

Lenovo IdeaPad G710 - 599€

17.3'', i5 4210M

8GB RAM, 1TB HDD

NVIDIA GeForce 820M

Windows 8.1 64 Bit

http://www.expert-technomarkt.de/Marke/Lenovo/Essential-G710-expert.html

Lenovo IdeaPad G710 - 799€

17.3'', i7 4710MQ

8GB RAM, 1TB HDD

NVIDIA GeForce 840M

bez Windows

http://www.cyberport.de/lenovo-ideapad-z710-notebook-i7-4710mq-8gb-1tb-sshd-full-hd-gf840m-ohne-windows-1C31-2MF_1688.html

Ovo bi mi bilo najidealnije ali nema (koliko sam uspjela pretražit):

Lenovo IdeaPad G710 : 17.3'',  i5-MQ ili HQ, 8GB ili više RAM, NVidia GeForce 840, Win 8.1 64-bit

{#} ... ja više ne mogu.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    Anita P kaže...

^Ako bih išla na nešto još slabije i Lenovo, ovo mi pronalazi kao najbolje ponude:

..

{#} ... ja više ne mogu.

- dovoljno je :)

upravo kao što sam očekivao do 800€ i jedino što je problem pronaći npr CPU i5 i jaču VGA npr 840 (možda stariju seriju VGA 650/45-750/45 pogotovo jer takve stvari idu na akcijsku cijenu..) a tu bi se uštedjelo dok su preformanse zanemarivo različite za većinu potreba (sve ostalo je ionako isto, kućište, diskovi itd..). Možda ubodeš 'idealan' za 500-600€.

-btw ako nema optical drive (CD-DVD) to se rješi ext.USB modelom za 25-30€ i vrlo je praktično (i trajno jer se ne koristi). Sad se pojavljuju i takvi modeli cca 100€ niža cijena od jednakog s driveom...

-btw2, veličina ugrađenog HDDa također ne treba biti 'kriterij', isto rješenje, ext.usb.. kojeg svatko danas mora imati ako radi (i par flash-stikića)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
    Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 15:57 (ihush).
    10 godina
    neaktivan

@ihush

Što onda kažeš na ovaj zadnji model iz mog prethodnog posta??

799 € = ima 17.3'', i7 4710MQ, 8GB RAM, 1TB HDD, NVIDIA GeForce 840M

Da, stvarno jest problem naći Lenovo do 800€ koji ima i5 i bar 840 grafu.

Ako nađeš, ili netko drugi, neki koji ima to a nema npr. optiku, može link (Njemačka, EU...)!

I naravno da imam externe diskove, 2 komada i hrpetinu malih ali nikad dovoljno.

Pa volim imati i neke fileove koje jako često otvaram (glazba itd.) baš na laptopu.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina

-da, problem je izbor.. ako ti cijena 800€ odgovara to je taj ''tvoj princ na konju'' (izabranik) ;-)

-npr  da je takav ali i5 (pa i i3..) s nižom cijenom, bio bi savršen, ali ...

-samo je stvar da se naleti na neku rasprodaju (jer su tad cijene bar 30% niže).

-za sve nabrojeno (a ima toga na sto stana..) vjerojatno da je ovaj model OK.

(ja ne pratim tako cijene, obično kupim u saturnu jer je .... ili dostava, conrad, mediamarkt, conkom(?) provjeri..) imamo nekog kineza (trgovac) koji nam sve nabavi za nižu ili istu cijenu, ja samo s ovih shopova proberem robu.

btw, letroset za slova može biti problem nabaviti, raspitaj se u npr lenovo centru (od repa malo desno..) ili po knjižarama-papirnicama..

btw2: pripremi se za aktivaciju win8x kod paljenja, ugl gura online acc (live mail i sl), može normalan local acc, preporuka. (ili ga ne pali dok se ne pripremiš).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 16:28 (ihush).
    11 godina

Evo 2 z710 sa i5-4210M, 840m, win8.1, 508gb sshd za 700 eura: link1, link2

Na prvom linku pod Garantieverlängerung vidim nekakve opcije produljenja jamstva na 5g za dobru cijenu. Malo mi je cudno kako je  Schutz Plus (zastita??) i Garantie Plus odvojeno jedno od drugog i svako ima svoju cijenu.

Za 800 eura ako vec gledas Lenovo bez windowsa, imas sve to isto sa Acerom samo jos kvalitetniji i skupocjeniji IPS ekran, kaj se Schenkera tice isto bolji omjer ulozeno dobiveno ako gledas bez win8.1 konkretno za 800 eura.

Znaci, windowsi igraju ulogu i do 100 eura u cijeni i kljucan problem ove rasprave vidim u neodlucnosti uzeti ili ne uzeti origigi windowse, iduci problem je jamstvo, cije jamstvo imas i kako ga ostvarit ako se dogodi nesreca. Treba proucit i opcije produljenja. Schenker ne ide preko 2 god, za Lenovo i Acer svaki ducan prakticki svoje nudi, treba se pozabavit time.

@ihush

XMG i je na akciji, tak nekih 30% ak ja dobro gledam u odnosu na slicne njihove laptope sa 850m grafom koja je ekvivalent 765m samo manje potrosnje. Taj link kojeg je tomislaw stavio je izvucen sa www.mysn.eu i to im je najjeftiniji hot deal.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 17:41 (The_Fichek).
    10 godina
    neaktivan

Hvala svima!

{#} {#} {#} Ja neodlučna između ova 3, sad se radi o drugačijem Lenovu za razliku od prijašnjih postova:

Schenker XMG C703 - 800€

17.3'', i7-4700HQ, 1TB HDD, NVIDIA GeForce GTX 765M, 128GB mSATA-III SSD, jamstvo: 1 god

kupiti dodatno: eksterna optika + cooler ( ~ 60€ )

http://www.mysn.eu/shop/special-offers-xmg-schenker/xmg-c703-sale.html

Acer Aspire VN7-791G - 869

17.3" IPS erkan, i7-4710HQ, 8GB RAM, 8 GB SSD, NVIDIA GeForce 840M, 1TB HDD, Win 8.1 64-bit, jamstvo: 2 god

http://www.nullprozentshop.de/notebooks+pcs+hardware/notebooks/acer+aspire+vn7+791g+75xr.html

Lenovo Ideapad Z710 - 700€

17.3'', i5-4210M, 8 GB RAM, NVIDIA® Geforce 840M, 500GB HDD, Win 8.1 64-bit, jamstvo: dodatnih 90€ za 5 god

http://www.redcoon.de/B538841-Lenovo-Ideapad-Z710-59424270_Notebooks?xtor=CS1-50

Definitivno kupujem u Njemačkoj. Podebljala sam ono što mi je najveći plus kod svakog. Ono što mi je najveći minus kod Schenkera jest garancija i servis (poslala sam upit mailom u Hrv MSI Servis pa čekam odgovor). Kod Acera pak minus jest jačina u tankom kućištu i bojim se pregrijavanja. Minusa u Lenovu zapravo i nema osim što je taj i5M naravno slabiji nego i7M i ima mali HDD. Možete opet glasovati:

2 Schenker XMG C703
    4 Acer Aspire VN7-791G
    2 Lenovo Ideapad Z710
    Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 19:46 (Anita P).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan

Uzmi taj Lenovo s 5 godina garancije i mirna Bosna! {#}

i posalji Ficheku razglednicu iz Njemacke, ipak se on najvise potrudio oko tebe {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 18:47 (rebelsy).

4 0 hvala 1
    11 godina

- Nemoj gurati SSD od 77 eura u Schenkera ako ti je mana garancija, onda uzmi +god jamstva za 99 eura kad vec mozes slagati konfiguraciju na tom linku.

- 7200rpm hgst Travelstar 7K1000 se brzinom moze mjeriti sa SSHD u Aceru i Lenovu.

- Zasebni SSD disk mozes u svaki od tih laptopa naknadno dodati.

- Vidim da si nasla novu ponudu za Acera sa windowsima, +70 eura za +500gb i win8.1, nelose, konvertirano na hrv. trziste dobijes origigi windowse za 200kn

- Koji got laptop kupila sa takvim i7 ce biti tog straha od grijanja, zato jednom kad kupis sta got kupis ces sama iskusit i osjetit temperature pa po potrebi lako kupis cooler ili se dodatno igras opcijama kao kolega Oldy - klik

- Na duge staze z710 je najbolje rjesenje ne tolko radi izrade kolko toga sto se sa tim komponentama nemas sta brinuti, produljenje je svakako plus i opcija na cak 5god se u Hrvatskoj povremeno nadje samo u famoznim Technomarket i  Elipso ducanima di su cijene za laptope generalno katastrofa.

- Cisto sto se tice modela sa i7 MQ, to ti je identican proc i7 HQ, samo ne zalemljen za plocu, tj. moze se skidat.

- Lenovo bi trebao biti najtisi od svih.

- Ako ga gledas sa i5, onda i ostale stavi sa i5, ovako nije fer usporedba, ako se nikako nemozes odluciti za procesor dodatno guglaj za video rendering kolka je real world razlika izmedju laptop i5 i i7. Komentare vezane za desktop procesore vezano za tu temu preskoci jer noviji desktop i5 = laptop i7, a desktop i3 = i5M.

Evo da pomognem sa tim famoznim Schenkerom:

XMG C703

i5-4200H, gtx765m, 7200rpm sata-III 1000gb HDD, 8gb RAM, 2 god jamstva 718 eura + Samsung eksterni opticki citac = 749 euro (baza)

"Pick-up & Return Service for the full warranty period of 24 months. Pick-up applies only within Germany, for all countries of the European Union we have free return shipping as well."

-vrijedno napomene: 2 msata slota za mogucu SSD nadogradnju u buducnosti, TN laptop ekran prve klase

- moguci OS u startu:

Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit English   +89 eura = 838 euro (na bazu)

Microsoft Windows 8.1 64bit English                        +79 eura = 828 euro (na bazu)

- moguci i7                                                             +99 eura = 848 euro (na bazu)

- kako vec ima gejmersku graficku, preporucujem cooler za igranje i silovanje, radi duljeg vijeka trajanja komponenti i sa njime i windowsima ili i7 si prakticki na cijeni Acera kojeg si sad linkala, znaci imamo fer usporedbu.

Kratka usporedba tvog zadnje linkanog Acera sa sada opisanim XMG:

-za prakticki iste pare nemozes dobiti windowse i i7 kod XMG, dok to mozes sa Acerom ako gledas gornju granicu svog budzeta koju si ocito spremna potrositi

-bolji IPS ekran, ali usudio bih se reci samo po kutevima vidljivosti, ostalo je tu negdje ako je vjerovat notebookchecku

-manje alarmantne temperature u visokom opterecenju no ima mlaki hot spot po sredini gore, razloga za brigu n e m a

-takodjer nemas se sta brinuti za kopanje po laptopu, za to postoji servis

-ako uzmes windowse sa XMG imas situaciju da imas bolji procesor sa Acerom

-sa 765m imas opciju igranja novih igara na FHD rezi, sa 840m to prekrizi nego se igras na HD i to skroz solidno posto ce i7 koristiti njen puni potencijal

Lenovo kojeg si ti linkala je u ovoj prici nerelevantan, ali kao takav vrlo dobra ponuda.

Onaj koji bi bio relevantan je ovaj Lenovo z710 sa:

i7-4710MQ, 840m, 1008gb SSHD, 12gb RAM, win 8.1

jamstvo je objasnjeno u zutom kvadraticu ispod specifikacija na linku, a link je izvucen odavdje (4. po redu)

To bi bilo to sto se tice varijacija na ocito max. moguci budzet, tj. 870 eura.

Ako mislis stedit, mices i7 ili windowse i gledas sta imas, a da ti ostane 8gb rama i 840m graficka.

Igranje sa jamstvom je slag na tortu, ali manje od 2 god mislim da nema smisla kad se vec tolko pazi.

Sve vise od ovog sto sam do sada napisao, a previse sam napisao slazem se, bi bio spam. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 23:36 (The_Fichek).
    10 godina
    neaktivan
    The_Fichek kaže...

Onaj koji bi bio relevantan je ovaj Lenovo z710 sa:

i7-4710MQ, 840m, 1008gb SSHD, 12gb RAM, win 8.1

jamstvo je objasnjeno u zutom kvadraticu ispod specifikacija na linku, a link je izvucen odavdje (4. po redu)

{#} Uf, ovo mi je jako privlačno! Gledam na dugoročno, zato Lenovo.. a ovo je i7, nije HQ ali i MQ je odlično, i 12GB RAM i koliko vidim ima 2god jamstvo, to se vjerojatno može i produljiti no moram istražiti kako i za koliko novaca...

Hvala ti. Svi ste rekli svoje, još ako netko upadne s kakvom dobrom ponudom super.

Sad mi preostaje čekati tjedan dana da se pojave one Božićne akcije i bacam se u kupnju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2014 23:50 (Anita P).
    16 godina
    The_Fichek kaže...

..

- Ako ga gledas sa i5, onda i ostale stavi sa i5, ovako nije fer usporedba, ako se nikako nemozes odluciti za procesor dodatno guglaj za video rendering kolka je real world razlika izmedju laptop i5 i i7. Komentare vezane za desktop procesore vezano za tu temu preskoci jer noviji desktop i5 = laptop i7, a desktop i3 = i5M.

- objašnjenje, jer bi rezultat bi zavaravajući....

- kad se uspoređuje CPU tad je jači(više corea, clock, SIMD..)=brži. To će svaki test tako prikazati, pa čak i znatnu razliku.. (čak je važnija generacija nego npr clock, dok unutar iste serije ostaje samo clock..). TAJ TEST tj rezultati-razlike je ''loš'', zavaravajuć.

... jer danas bilo što zahtijevnije radi VGA, pošto je i integrirana dio cpua tad u čistom CPU testu pobjeđuje jači, ali u ovom slučaju je besmisleno, jer će taj job obaviti nVidia... i tad je rezultat pogrešan/besmislen. Jaka VGA-GPU (cuda) to obavi višestruko brže od najjačeg dostupnog CPUa uključujući xeon-20xcore.. dok je u tom dijelu razlika za cpu samo da opslužuje glatko ostatak sistema, recimo omjer 90:5% utjecaja (ostalih 5 je ostatak).

ispadne zanemariva razlika između npr i5 i i7 ako je ostatak (VGA-GPU!) isti. Karikirano čak bi i Atom s jakom GPU bio bolji od samog najjačeg CPUa.

-današnji soft korisit GPU za sve, čaki i banalne stvari kao browser, Office.. i Aero, pogotovo video soft koji je nekad to obavljao na specijaliziranom HWu dok danas radi na 'običnom' ali je i to dovoljno za RTpreview i render.

ako usporešujemo najjači i najslabiji CPU i HDD/SSD opet ispadne važnije sam disk nego CPU itd. itd..

-zaključak, CPU je važan, to je osnova PCa, ali ostali kooprocesori rade svoje, svaki u svom dijelu je 'najvažniji', suma daje rezultat. Ako sve radi CPU tad je sporiji i tad treba bit jači da bi to nadoknadio... (usporediti npr igre, jednako je danas.. gaming-working..)

-izbor, lenovo/garancija ili onaj gore zbog snage cpu-gpu ovisi što je važnije. Da postoji mogućnost testa u stvarnom radu npr neki video soft, tek tad bi se znalo dali je npr lenovo dovoljno jak za RT rad ili mora biti jači (primarno GPU, 840 je ipak niža klasa, kod desktopa to nije problem jer se komponenta odabere po želji)

-kod nVidia prvi broj je generacija, bolje je novije ali nije snaga-klasa.. drugi broj je važan. 765 je jača (barem dvostruko) od 840.

10 godina
    neaktivan

Gledam i uspoređujem cijene i laptope već danima.

Ako se ne pojavi neki veći popust, ovo kupujem:

Acer Aspire V Nitro VN7-791G-70M4 

• Intel® Core™i7-4710HQ (2.5 GHz, Turbo Boost bis 3.5 GHz, 6 MB Cache)

• 43,9 cm (17,3") entspiegeltes 1920 x 1080 Full HD IPS LED TFT

• NVIDIA® GeForce®GTX 850M mit 4GB Grafikspeicher

8 GB RAM, Hybridfestplatte: 8 GB SSD-Cache + 1000 GB Festplatte, DVD Brenner

• WLAN 802.11 a/g/n, HDMI, USB 3.0, Bluetooth® 4.0

• Hintergundbeleuchtete Tastatur

• 3 kg, Akkulaufzeit bis zu 4h, Microsoft®Windows® 8.1 (64 Bit)

{#}

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    10 godina
    neaktivan

{#}

Počeli su Božićni popusti.. ^ovo čak i nije najbolja ponuda za taj laptop koliko vidim jutros. Našla sam isti lap za jednaku svotu novaca + dobije se 100€ gratis za iskoristit u veljači 2015 ukoliko se laptop kupi do 24.12.2014 i nude produljenje jamstva na 36 mjeseci za dodatnih 45€. To valjda mogu i u Hrvatskoj (zna itko išta o tome? kupnja laptopa u njemačkoj = produljenje jamstva u hrvatskoj?) Plus, na jednoj stranici ga uz idealo.de kupon-kod nude za 861€. Tko zna što bi se još moglo pojaviti za par dana.. možda neki drugi model isto stave na akciju.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    Anita P kaže...

{#}

Počeli su Božićni popusti.. ..

-reklame, reklame... ovako to ide, sad bombardiraju reklamom i popustom, nakon tog tek kreće rasprodaja kad su prava sniženja (30-50%), problem je samo znati dali će konkretnog modela biti i dali čekati.. (zato je ovaj kupon 100€ da te sad uvjere u kupnju..). Nema odgovora sad ili čekati, tj kad bi to znao igrao bi loto (i dobio).

-za garancije pitaj u trgovini, prodaju se kao svaka roba, pitanje je samo tko je distributer... i cijena. Nova stvar da garanciju možeš kupiti bilo kad (ne moraš sad razmišljati nego tek kad ti ističe ova koja je startna..) -pitaj u trgovini.

10 godina
    neaktivan

A znam. Ovo nije rasprodaja već popust na određene modele i razne pogodnosti uoči Božića (npr. Otto ima "kupi lap do 24.12. i dobiješ 100€ gratis koje možeš iskoristiti na kupnju u veljači"). Sve je to rizik i ne znaš da li čekati da još padne cijena ili da se pojavi nova pogodnost ili kupiti dok ih još uvijek ima po toj cijeni.. negdje na drugoj stranici ove teme mislim da je netko napisao kako je nekom laptopu porasla cijena nakon par mjeseci. Ovo gore mi je solidna ponuda [iako našla sam danas i jeftinije/bolje (napisano u postu iznad)] jer je da sam kupovala isti laptop za iste novce prošli tjedan dobila bih grafičku 840M, a ne 850M kao sad.

A garanciju, svakako ću pitati u trgovini. Tako je već urađeno i za neki od onih prijašnjih laptopa na koje sam ciljala, moji u njemačkoj nazovu/mailaju i pitaju ih na njemačkom o tome i ostalim stvarima. A za kupnju garancije u Hrvatskoj (s obzirom da kupujem u Njemačkoj, no sve je to EU), već sam poslala mail u Zagrebački Acer servis pa čekam odgovor. I znam da mogu kupiti i naknadno.

Ako netko naiđe na kakav solidan laptop na popustu u Njemačkoj, slobodno linkajte. Danas sam bila u Elipsu u ZG-u i zgrozila se na cijenu Lenova s i7HQ i 860G grafičkom, košta oko 9700 kn ili tako nešto. Ali izgleda sjajno, svemirski. Al majko mila što je to tanko. Baš mi je to nekako rizično, natrpati toliku snagu u tako tanko kućište. A ne možeš gledati u budućnost i znati kako će se laptop ponašati za 2, 3, 4, 5 godina..

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan

Pozdrav, pošto vidim da tu puno znate o kupovini laptopa u Njemačkoj imam jedno pitanje. 

Naime upao mi je u oko sljedeći laptop http://www.notebooksbilliger.de/notebooks/msi+ge60+2pei781fd

Sada me zanima da li se isplati, koje sve takse moram još platiti, da  li imaju dostavu u RH i da li se može plaćati karticama tipa AMEX ili DIners, te kako se ostvaruje servis u slucaju potrebe?

Isto tako me zanima da li je ista isplativije da se kupi tamo fizički u ducanu i preveze ovdje. 

hvala

daemon {GmF}
    Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 10:24 (daemon).

0 0 hvala 0
    10 godina
    neaktivan

@daemon

Ako još niste, možete usporediti cijene istog laptopa po Njemačkoj putem idealo.de (njemačka verzija naše nabava.net). Za takse ne znam, no mislim da je najbolja/najjeftinija kupnja putem weba. Neki dućani ne naplaćuju troškove transakcije, neki da. Cijena dostave za Hrvatsku bi vam isto trebala pisat u webshopu kad idete kupovati. //// Konkretno za taj laptop, koliko vidim, u cijenu nisu uračunati Windowsi, a prilikom kupnje ih naplate dodatno i ne može se maknuti kvačica s njih. Dakle cijena je 984€. + troškovi transakcije ako ih ima + troškovi dostave. Za kupnju amex/diners najbolje je da pošaljete mail u sam dućan i pitate (vjerojatno mogu razumjeti engleski). //// Imate MSI servis u Hrvatskoj, najbolje je da ih nazovete ili mailate i pitate da li možete kod njih napraviti servis za računalo kupljeno u EU pod jamstvom i van jamstva. Njihov mail je: tehnicka_pordska@mrservis.hr, telefon (01) 640 1111, web: http://www.mrservis.hr/

Moj PC  
    2 0 hvala 1
    11 godina
    protjeran

auuu,na ovoj temi rasprave kao da se kupuje laptopa za jednu korporaciju {#}

5 0 hvala 0
    10 godina
    neaktivan

{#} 

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    16 godina
    Anita P kaže...

{#} 

.. e da, ali i razlika kad 'štreberica' ipak nauči, dok mi 'majstori' znamo najbolje i nikad ne prihvaćamo savijete .. (razlika između žena i muškaraca nije samo u brkovima, više u glavi).

10 godina
    neaktivan

Poslala sam upit u Hrvatski Acer servis da li se može produljiti jamstvo u Hrvatskoj i da li jamstvo na laptop kupljen u Njemačkoj vrijedi u Hrvatskoj tj. da li mogu odnjeti popraviti laptop pod jamstvom tu u Zagrebu. I dobila sam slijedeći poražavajući odgovor:

"Ukoliko računalo kupite u Njemačkoj, produženo jamstvo nije moguće kupiti u Hrvatskoj. Jamstvo je u tom slučaju moguće kupiti samo u Njemačkoj i isto se može ostaviti samo na tom području. Najbolje rješenje je da se sve kupi u Hrvatskoj. Ukoliko računalo kupujete vani zbog cijene, iz Acer ureda su preporučili da se u tom slučaju obratite direktno njima."

{#}

Sad sam poslala dalje odgovor da mi daju direktan mail za Acer, ovo mi nema smisla.

Nismo ništa dobili ulaskom u EU, zar je to moguće?

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Anita P kaže...

Poslala sam upit u Hrvatski Acer servis da li se može produljiti jamstvo u Hrvatskoj i da li jamstvo na laptop kupljen u Njemačkoj vrijedi u Hrvatskoj tj. da li mogu odnjeti popraviti laptop pod jamstvom tu u Zagrebu. I dobila sam slijedeći poražavajući odgovor:

"Ukoliko računalo kupite u Njemačkoj, produženo jamstvo nije moguće kupiti u Hrvatskoj. Jamstvo je u tom slučaju moguće kupiti samo u Njemačkoj i isto se može ostaviti samo na tom području. Najbolje rješenje je da se sve kupi u Hrvatskoj. Ukoliko računalo kupujete vani zbog cijene, iz Acer ureda su preporučili da se u tom slučaju obratite direktno njima."

{#}

Sad sam poslala dalje odgovor da mi daju direktan mail za Acer, ovo mi nema smisla.

Nismo ništa dobili ulaskom u EU, zar je to moguće?

Prodajno - regionalne politike proizvođača i distributera u pravilu nemaju nikakve veze s EU (kao ni s drugim državama / regijama).

Slična stvar je s većinom vendora. Neki omogućuju worldwide support, neki zahtijevaju formalnu migraciju uređaja u drugu zonu s potencijalnim dodatnim troškovima, neki ne daju baš ništa.

K tome, lokalni uredi imaju veću autonomiju odluke, "centrale" ne mogu naložiti nešto što nije pokriveno regionalnim ili distributerskim ugovorima.

Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice