Končar prijenosna računala?

poruka: 27
|
čitano: 24.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovaj tekst je s t-portala

Povoljni prijenosnik iz radionice Končara
Najnoviji prijenosnik domaće tvrtke Končar-Inem zove se Nela i može se pohvaliti najnižom cijenom od svih prijenosnika pokretanih dvojezgrenim procesorom na domaćem tržištu
Osim Intelovog procesora Pentium Dual-Core oznake T2370, radnog takta 1,73 MHz, Nela se može pohvaliti i s četiri USB 2.0 priključka, VGA priključak za vanjski zaslon ili projektor, 10/100 Ethernet priključak te bežični adapter koji podržava 802.11b/g protokol.
Zaslon je dijagonale 14,1 inča, u razlučivosti od 1.280 sa 800 točaka, a u standardnoj konfiguraciji dolazi gigabajt radne memorije te tvrdi disk kapaciteta 120 gigabajta. Tu je i čitač memorijskih kartica, a za zapisivanje podataka zadužena je ugrađena DVD-RW jedinica.
Dimenzije računala su 343x245x36 milimetara, a s baterijom teži 2,4 kilograma. Struju crpi iz šesteroćelijske baterije kapaciteta 4.400 mAh, pri čemu je autonomija s potpuno formiranom baterijom oko dva sata i 20 minuta. Maloprodajna cijena prijenosnika KONČAR Nela u standardnoj konfiguraciji iznosi 2.999 kuna (PDV uključen u cijenu).

_______

Zanima me vaše mišljenje. Za tu cijenu /2999kn/ da li je to dobar laptop. Ima li tko iskustva sa Končar laptopima  i njihovom kvalitetom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2008 19:38 (Wolverine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Končar prijenosna računala?

daj makini to zeleno!

imam jedan njihov laptop vec 6 godina, radi i danas. nikakvih vecih problema.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
protjeran
r420r kaže...

daj makini to zeleno!

imam jedan njihov laptop vec 6 godina, radi i danas. nikakvih vecih problema.

koje zeleno
Shady in the house
17 godina
neaktivan

pokušao sam maknuti zeleno nakon što sam vidio kako izgleda ali nije išlo... dok se nisam sjetio copy/paste tekst iznova Sramim se

17 godina
neaktivan

samo pohvale

kernel panic
17 godina

To su si Clevo računala,mi ih imamo i fucksu i očajna su,ozbiljno...tipkovnica,brzina...sve

17 godina
seth kaže...

To su si Clevo računala,mi ih imamo i fucksu i očajna su,ozbiljno...tipkovnica,brzina...sve

Ne razumijem
Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan

ima tema o ovom preijenosnom računalu

http://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/koncar-nela/5180.aspx?page=0&jumpto=66339&sort=asc&view=flat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Končar. Proizvodi prijenosnike. Što više reći?Belji seSamo ime govori da je ta stvar što se tiče kvalitete JOJ

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 22:48 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BORN kaže...

Končar. Proizvodi prijenosnike. Što više reći?Belji seSamo ime govori da je ta stvar što se tiče kvalitete JOJ

inače su jako dobri u vezi računala
Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan

Moje iskustvo je vrlo negativno. (Radi se o modelu Nives kupljenom kad su imali akciju za odlikase prije par godina)

Otprilike  oko  9  mjeseci  nakon  kupnje  poceo  se  gubiti  kontakt  pri  napajanju.  Odnesem ga na servis u Mikronis gdje je kupljen (pod garancijom),  a  oni  su  ga  proslijedili  u  Koncar.  Zakljucak  je  bio  da  je  doslo  do  mehanickog  ostecenja  maticne  i  ne  ide  pod  garanciju  vec  treba  platiti  2500kn.

Ja  se  naravno  pobunila  i  idem  ja  u  Koncar.  U  servisu  uber  neljubazni,  covjek  mi  je  doslovno  na moj upit o tom kvaru rekao  'nije kompjuter za svakoga'  -  valjda  je  mislio  kad  je  vidio  mene  mladu  da...  ma  ne  znam  kaj  je  mislio.  Ma cak i da sam kumica s placa ne moze se tak razgovarati, a k tome ja sam FERovka i znam se sluzit racunalom... Nije bilo ni govora o tome da mi daju neki dokaz da je  kvar takav kako su dijagnosticirali, nego on tvrdi da sam ja iscupala konektor za napajanje s maticne (?!) - trebam li spominjati da komp nije bio otvaran? Uglavnom ostala sam PAF na takvo ophodjenje sa musterijom  i  trazila  sefa.  Dolazi  sef  i  pocne  se  raspravljati  s  tim  covjekom  i  na  kraju  se  njih  dvojica  posvadjaju  -  koliko  sam  ja  uspjela  shvatit  oni  puno  kompova  prodaju  u  drzavne firme  i  onda  samo  lupe  cifru  za  servis  koju  valjda  nitko  ne  provjerava.  Uglavnom,  kaze  meni  sef  'buduci da sam ja privatna osoba, a oni to nisu znali,  nek  ja  ostavim  komp  pa  ce  oni  to  jos  malo  pogledat'  (mislim wtf? ja mislila cijeli zivot kvar je kvar kakva god ti osoba bio :D)

I  tako  ja  ostavim  komp,  on  ce  se  meni  javit  na mail...  Nakon nekog vremena ni glasa od tipa i saljem ja njemu mail sto  je  s  tim  i  dal  da  dodjem  po  komp  na  sto  on  meni  odgovara  da  nema  pojma  o  cemu  ja  pricam  i  da  sam  ja  racunalo  odnijela  on  je  to  vidio  svojim  ocima!

Uglavnom,  otisla  sam  u  Mikronis  i  sve  im  to  ispricala,  platila 160kn koliko su trazili u Koncaru za dijagnostiku kvara i odnijela  komp  doma.

Na  kraju  je  moj  buraz  (prvi razred  srednje  skole)  zalemio  konektor  i to  je  bilo  to!

Uglavnom  kvaliteta  izrade  nije  nesto,  baterija  je  umrla  nakon  godinu  i  pol,  sarke  na  ekranu  su  napukle,  ali  jos  se  sluzim  njim  (vec 4. godinu),  doduse  na  jedvite jade i planiram kupnju novoga. Ali taj  odnos  prema  musterijama  im  ne  mogu  oprostiti!

Nikad  vise  Koncar  za  mene...

17 godina

Za tu cijenu, to je sasvim ok laptop što se tiče konfiguracije. Za kvalitetu ne znam kakva im je.  Ako bi malo pojednostavili priču, moglo bi se reći da se 90% laptopa proizvede u jednoj te istoj tvornici u Kini, a onda "proizvođači" samo nalijepe svoj logo.

0 0 hvala 0
17 godina
zrr kaže...

Nikad  vise  Koncar  za  mene...

sv to zavisi od modela do modela, no za ovu cijenu je dobro, i ne vjerujem ti jer milsim da si se prijavila samo da popljuješ končar
17 godina
neaktivan

Pa i jesam, jer mi je to prestrasno iskustvo bilo :D

i  ne  moras  mi  vjerovat,  vjerojatno  ni ja  ne  bi  da  mi  netko  drugi  prica 

17 godina
neaktivan

Ja sam mislio uzet nelu pa sam na kraju uzeo eeepc :))))

Nije bas usporedba ali sam eeepc dobio dosta jeftinije, pogledajte mod, pit ce jos toga :)

pure evil since 1983

0 0 hvala 0
17 godina

zrrr to je bilo prije više od 4 godine, do sada imaju nove ljude

17 godina
neaktivan

mozda; tj. bilo bi mi logicno

al  takav  stav  mi  je  bio  hladni  tus  :)

17 godina
neaktivan

Koncar da razjasnimo ne proizvodi ta racunala, ta racunala dolaze vec sastavljena iz Tajvana,a koncar samo radi branding, odnosno gura ga pod svoje, sto se tice same kvalitete ona varira, za ovaj novi prijenosnik nisam bas siguran, iako cujem iz provjerenih i pouzdanih izvora da je za te novce sasvim solidan, iako to zavisi i od samog korisnika sta ocekuje za taj novcani iznos...

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

moj frend je imao končar lap, za dva dana mu je matična riknula

Shady in the house

0 0 hvala 0
17 godina

Moj prijatelj je svemiracSmijeh

17 godina
neaktivan

Ja već koristim laptop končar nelu 4 mjeseci i radi bez problema....ako se mene pita bolji laptop nego tad neki acer,asus i ostalo sraneje

intel core 2 e5200 3.68ghz 1.34 cooled with therlmaltake golden orb a ASUS PB5 Deluxe-wifi 2x2gb kingmax powercolor hd 4870 512 ddr5 tagan 580w samsung 160 +250 Western digital caviar+ seagate

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Ja već koristim laptop končar nelu 4 mjeseci i radi bez problema....ako se mene pita bolji laptop nego tad neki acer,asus i ostalo sraneje

A digo si temu staru 2 godine, ja skupa s tobom :D:D

13 godina
neaktivan

znm da je stara tema... zanima me ima li tko iskustva sa ovim laptopom http://www.koncar-inem.hr/racunala/racunala/nl1510t.htm ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Končar nela 4 godine bez kvara..Mnogo bolja kvaliteta izrade nego HP,ASUS,ACER i ostali...Stvarno extra kvalitetno a u 4 godine nije bilo dana da nije radila..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam doma koncar nadu prve generacije sto je stari dobio s posla, znaci staro jedno 6 godina, mozda cak i vise. radi i danas bez ikakvih poteskoca i kvarova, a dosta se koristio lap.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Končar prijenosna računala?
sHOCKRE kaže...

ja imam doma koncar nadu prve generacije sto je stari dobio s posla, znaci staro jedno 6 godina, mozda cak i vise. radi i danas bez ikakvih poteskoca i kvarova, a dosta se koristio lap.

Takodjer, stvar je neunistiva..

Barcelona FC
13 godina
neaktivan
A kako je tema zamrla ajde da je obnovimo :) jeste li vidjeli novu ponudu Končara i imali nešto da vam se sviđa???
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice