Kod startanja laptop daje zvukove

poruka: 11
|
čitano: 4.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

POZZZ

Prije neki dan mi se desilo da je zalivena tipkovnica na mom laptopu,ne strašno...par kapljica na području entera pgup-pgdn....izvadili ju sušili i radi sad ok...no međutim,moj muž dok je našao od kud se vadi tipkovnica razvrnio je sve moguče šarafe po njemu,naravno odozdo,vadio hard,,ram nije dirao.Uglavno što se dešava,prilikom starta laptopa a radi se o lenovo 3000 n200 ,javlja se pozadina bijela sa natpisom lenovi i ispod za normalno dizanje win sustava pritisnite lenovo care tipku...dakle dok to piše jave se 4 krata tona..bip..bip..bip..bip...ulazi u bios i tad počinje konstatntno pištanje oko 10-15sekundi...daje mi opcije da sa esc normalno startam win,da sa f12 biram booth..i da sa f10 idem u bios...ja šta god izaberem isto je,,esc..normalo strata win i do sljedečeg restarta radi ok.  prije pokretanja win pojavi se crni ekran i bijela crtica i opet pištanje....dok ne stisnem enter,,tad se win pokreču....ne javlja greške...bios,,čini mi se sve ok...everest je pokrenut daje ok temperaturu,od antivirusa imam nod i antimalware(malwarebytes)ne pokazuju virus...ima li tko iskusta sa tim tonovima jer po ponuđenim na netu ja te tonove ne nalazim...i neznam što bi moglo biti...molim pomoć...vas majstora

whisper2311
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Kod startanja laptop daje zvukove

ja neznam kako da ti pomognem, al evo bar da bumpam temu...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
whisper2311 kaže...

POZZZ

[..]

Tvoj problem je system timer failure.. ako proizvodi 4 beepa... evo izvor: http://www.computerhope.com/beep.htm

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
whisper2311 kaže...

POZZZ

[..]

Tvoj problem je system timer failure.. ako proizvodi 4 beepa... evo izvor: http://www.computerhope.com/beep.htm

u lenova je ibm bios...tamo taj kod nema na listi pa me buni...ako je to rješenje....hvala ti...

"Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra." (Heraklit)
16 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

POZZZ

Prije neki dan mi se desilo da je zalivena tipkovnica na mom laptopu,ne strašno...par kapljica na području entera pgup-pgdn....izvadili ju sušili i radi sad ok...no međutim,moj muž dok je našao od kud se vadi tipkovnica razvrnio je sve moguče šarafe po njemu,naravno odozdo,vadio hard,,ram nije dirao.Uglavno što se dešava,prilikom starta laptopa a radi se o lenovo 3000 n200 ,javlja se pozadina bijela sa natpisom lenovi i ispod za normalno dizanje win sustava pritisnite lenovo care tipku...dakle dok to piše jave se 4 krata tona..bip..bip..bip..bip...ulazi u bios i tad počinje konstatntno pištanje oko 10-15sekundi...daje mi opcije da sa esc normalno startam win,da sa f12 biram booth..i da sa f10 idem u bios...ja šta god izaberem isto je,,esc..normalo strata win i do sljedečeg restarta radi ok.  prije pokretanja win pojavi se crni ekran i bijela crtica i opet pištanje....dok ne stisnem enter,,tad se win pokreču....ne javlja greške...bios,,čini mi se sve ok...everest je pokrenut daje ok temperaturu,od antivirusa imam nod i antimalware(malwarebytes)ne pokazuju virus...ima li tko iskusta sa tim tonovima jer po ponuđenim na netu ja te tonove ne nalazim...i neznam što bi moglo biti...molim pomoć...vas majstora

Koliko vidim da je rastavljen laptop i vjerujem da nije dobro spojeno ali imao sam takav slučaj koji je bio na popravku naravno frend je slučaj kao tvoj koji se slučajno razlio vodu na tipkovnicu ali nije navrijeme sve otvorio i osušio i ostao dulje vrijeme nije radio.. Ali postoji opasnost da u njemu postoji vlaga koji također može uzrokovati bepanjem. Preporuka: potrebno sve rastaviti i osušiti sa fenom i najmanje dva dana da se osuši i može sa sigurnosću vratite sve na mjesto. Ako se to ne učini osušenjem tad dolazi do oksidacije jer stvara kiselina bijele je boje i koji oštećuje vodove. Provjereno.

Nenad, PC sam svoj majstor.
14 godina
neaktivan

hvala svima na trudu..dakle ispočetka,,rastavljanje...sušenje..ako ne pali to onda je taj sat ili što već..hmm...nadam se da bude to stalo..inače mi servis ne gine...

"Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra." (Heraklit)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
whisper2311 kaže...

POZZZ

Moguce da se nije sto  poremetilo windows ja bih pokusao reinstall...

14 godina
neaktivan

pokušat ću ga pustiti bez baterije neko vrijeme pa startati..možda bude ok..ako ništa,,,pokušam i to,,ne da mi se biti bez laptopa...uff

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
whisper2311 kaže...

POZZZ

Koliko vidim da je rastavljen laptop i vjerujem da nije dobro spojeno ali imao sam takav slučaj koji je bio na popravku naravno frend je slučaj kao tvoj koji se slučajno razlio vodu na tipkovnicu ali nije navrijeme sve otvorio i osušio i ostao dulje vrijeme nije radio.. Ali postoji opasnost da u njemu postoji vlaga koji također može uzrokovati bepanjem. Preporuka: potrebno sve rastaviti i osušiti sa fenom i najmanje dva dana da se osuši i može sa sigurnosću vratite sve na mjesto. Ako se to ne učini osušenjem tad dolazi do oksidacije jer stvara kiselina bijele je boje i koji oštećuje vodove. Provjereno.

nello pozdrav opet....evo rješeno..u pitanju je bila tipka koja se zaljepila i davala stalan kontakt...nakon restarta više nema beepanja..ali me još uvjek traži da ga pokrečem putem tipke lenovo care,,,i win se dižu sami bez problema...

16 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...

nello pozdrav opet....evo rješeno..u pitanju je bila tipka koja se zaljepila i davala stalan kontakt...nakon restarta više nema beepanja..ali me još uvjek traži da ga pokrečem putem tipke lenovo care,,,i win se dižu sami bez problema...

Baš mi je drago da je riješen problem. Nekužim ono što to znači kod odznačeno žuto bojom. Nemam sebi laptop, pa neznam, ali moj kolega donosi meni na popravku a ja ga pregledam i popravim šta se da, a moj kolegov model identičan kao tvoj samo je bila malo stariji model Lenovo 3000 n100 a kad sam sve rastavio i matična otišla u vječna lovišta ( oksidiralo vod i elektronika). Matična može nabavit jedino u Americi i skupi su ko nov laptop. Moj kolega je odustao za nabavu matičnu pa prodaje jedino samo dijelovi.

Nenad, PC sam svoj majstor.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 15:37 (Nello).
14 godina
neaktivan

ako ikad budem trebala koji dio zovem tebe...lenovo care tipka se nalazi kod tipke za gašenje...ona te vidi drito u bios i te tamo postasvke..moj je došao sa vistom bez instalacijskih cd-a,,i navodno preko toga sve radiš..za sad sve radi i nadam se da će tako i ostati

ikonica iznad te tipke ikonica iznad te tipke
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice