Dell Inspiron N5110 problem - ne želi se upaliti

poruka: 8
|
čitano: 6.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! Znači riječ je o navedenom modelu koji je star tri godine i nikad nije bio na servisu i nije bilo nikakvih problema do jutros. Bio je uključen u struju i sve je normalno radilo i odjednom samo paf! Crn ekran, ne želi se uopće upaliti. Probao sam paliti samo sa baterijom, znači dok nije uključen u struju. Probao sam i bez baterije. Apsolutno nikakvih znakova života, niti jedna lampica se nije uključila niti se nešto pojavilo na ekranu. Pošto je garancija odavno istekla, a ja nisam nešto vješt sa otvaranjem laptopa, šta da radim sad? Da ga otvaram ili da nosim na servis nekome? Što bi mogao biti problem? Prašina, nekakvo pregrijavanje, ne daj bože matična?  Problem je što idem na fax u ponedjeljak (studiram vani) i ovo se dogodilo u najgorem mogućem trenutku. Hvala na bilo kakvom odgovoru! 

1 0 hvala 1
17 godina

Nosi u servis.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Dell Inspiron N5110 problem - ne želi se upali

Znači, ne isplati se ni pokušavati otvarati? sad sam našao na youtube-u upute za otvaranje i čišćenje baš ovog modela i ful me strah da ću nešto zajebat, a opet me strah da ću ostati bez laptopa na faxu. 

16 godina
neaktivan
arminko47 kaže...

Pošto je garancija odavno istekla

Jesi li siguran da je garancija istekla?

Mislim da je garancija na ovaj model 3 godine, bar ja imam 3.

16 godina

Da nije punjač riknuo, a baterija prazna? Da li u utičnici ima struje?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma šta je moguće da ima toliku garanciju? To bi bilo odlično!! Idem prekopati sad cijelu kuću da bih našao račun!

Uzeo sam i tuđi punjač, probao i s njim, ali i dalje ništa. Sve utičnice u kući sam probao, ako si na to mislio. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 18:46 (arminko47).
14 godina
neaktivan

neces nista zajebat ako pratis korake, samo prati korake, i tako ga ocisti i promjeni termalnu pastu (termalnu pastu kupi do 35 kuna u linksu ili negdje, ispod 30 kuna ne kupuj jer su sranje i samo ce se jos vise pregrijavat), znaci prati korake, ocisti, promjeni termalnu pastu, kupi ju do 30-40 kuna i to je to, takva kvalitetna pasta do 40 kuna traje do 2 god i vise cak :) preporucam neku mx ili coolermaster, zaboravio sam model, koju god uzeo od coolermastera neces pogrijesiti :D ventilator ocisti komprimiranim zrakom, kupis u emmezeti ili u linksu u nekom IT centru do 30 kuna, moras promuckat i puhat tako sto ces je malo nagnut :), i samo propusi ventilator i to je to (ne boj se ako bude pre hladno, na oko 1,2c taj zrak :D normalno je, ako neces trosit pare, kupi usisavac, drzi ostrice i usisaj, ako imas kompresor to je najbolje rjesenje, samo stavi na najnizu razinu i puhaj, znaci prati korake, rastavi, ocisti, promjeni termalnu pastu, ako nece, narezi windows 7 ili xp koji si vec imao na tom laptopu i stavi u dvd rw citac i stisci f12 za BIOS, i dalje gledaj kako, ako se nece uopce upalit nakon SVEGA OVOGA STO SAM NAVEO: CISCENJE, STAVLJANJE NOVOG WINDOWSA I TO, onda nosi u servis, neas drugog izora, a za 3-4 dana stignu popravit ;) :D

Pravi prijatelj se prepoznaje u nevoljama, a ne po tome što se s njime šeće po gradu. ;)

0 0 hvala 0
14 godina

arminko47

- Ako kažeš da je laptop "mrtav", bez servisa ništa.

- Na stvari kao čišćenje prašine i zamjena termalne paste je trebalo misliti prije, sad je prekasno.

- Pošto ne daje znakove života, velika je vjerojatnost da ti je otišla matična ploča.

- Eventualno se još može probati s drugim punjačem.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 21:11 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice