ocito je do daljega je nedostupna
ima sapphire sa manjom garom za 4.5k
links sjebo cijenu garant
bdw trebo si dve ubost odmah 5,5 keka cf za 4k
ocito je do daljega je nedostupna
ima sapphire sa manjom garom za 4.5k
links sjebo cijenu garant
bdw trebo si dve ubost odmah 5,5 keka cf za 4k
Imam osjecaj da jos ekipe po forumu ima r9 fury,x i nano, al se ne eksponiraju. Ko zna zasto, mozda su lurkeri, mozda samo gejmaju, a mozda su u sumi. ;)
Srame se AMD-a.
Prinche svaka cast ovo je druga nano na forumu i bijela izgleda mrak
Valjda nas ima jos jbmu. Nisan je stigao ni zagrijati danas, previše obaveza. Za CF nemam potrebe kad sam na Full HD monitoru i ne mislim na jače ići još, nemam para
Hahaha, da je tvoja ti bi je vjerojatno i rastavio. Kako sam reka u R9 300 temi grafa ima jak coil whine kada je kućište otvoreno ali mi se neda radit frku sad zbog tog jer kad ga zatvorim ne čujem ništa.
Nez jel ne vidim dobro ili je ta grafa nekim čudom bila po 2700 fakat u linksu. Ja mislio da je greška. Izgleda da nije
Za tebe slika računa.
Lijepo sam mu napisao da nije greška. Imali su više komada kojih su se htjeli riješiti.
Već sam napisao, proučavao sam recenzije dotične, ako te ne smeta coil zvuk, manje dimenzije i ipak već starija arhitektura super kartica za te novce.
Ja osobno bi ipak rađe potegnuo do 1070 za soma kuna više, ali to je soma kuna više.
Već sam napisao, proučavao sam recenzije dotične, ako te ne smeta coil zvuk, manje dimenzije i ipak već starija arhitektura super kartica za te novce.
Ja osobno bi ipak rađe potegnuo do 1070 za soma kuna više, ali to je soma kuna više.
Ma previše mi je bilo dodat još soma kuna, to nije bila opcija. Coil zvuk je svakako veliki minus za one koji imaju otvorena kućišta a arhitektura i nije toliko stara (niti godinu dana) i dalje predstavlja AMDov high end
Toliko je slatka ta bijela verzija bas mi se sviđa raspekmezilo me hahaha. Sitna, ali dinamitna
I dalje ne shvačam kupnju FE modela NVIDIJe!!!
nešto novo kod mene
Alesis Elevate 3
Gdje i koliko ?
nešto novo kod mene
Alesis Elevate 3
Gdje i koliko ?
njuška,3mj.stari,račun,garancija,4 glave
Ma previše mi je bilo dodat još soma kuna, to nije bila opcija. Coil zvuk je svakako veliki minus za one koji imaju otvorena kućišta a arhitektura i nije toliko stara (niti godinu dana) i dalje predstavlja AMDov high end
Ma kakav stari model, pa ona još nema nikakvog nasljednika, posebno ako se gleda model sa HBM memorijom. Coil whine se da dampirati ali ako je u kućištu izolirano, koga briga.
Visoke frekvencije dobra izolacija kućišta najlakše sakrije. A jesi ju ubo... ko prstom u pekmez - hajd ugodno druženje s njom želim :)
Točno, ja se danas nemalo iznenadio kad u Furmarku grafa nije prešla 80 'C, u jednom trenu otišla na 81 'C i onda nazad na 80 a pri tome su ventilatori na 60%, ne pravi se bas buka.
Inace ova verzija sa 4GB je starija verzija i ventovi se na njoj ne mogu vadit, uz to ima 2 venta (2GB verzija ima 3) koji su dosta mali, tako da nisam ocekivao bas bajne rezultate hlađenja. Izgleda dobar posao odrađuje ovih 5 debelih toplovodnih cijevi.
Grafa radi na 1124 Mhz bez promjene frekvencije kad je u loadu.
Meni je ovaj dizain onako bio li /la jer grafa izgleda ko obojena cigla , no eto, minimalizam na djelu.
niti izgleda dobro a kamoli da hladi... vecina drugih izvedbi je bolja od te cigle...
nemojte da mi sirite dezinformacije! temp ima kao referentna 770 i jedan od najmanjih core clockova!lp
niti izgleda dobro a kamoli da hladi... vecina drugih izvedbi je bolja od te cigle...
nemojte da mi sirite dezinformacije! temp ima kao referentna 770 i jedan od najmanjih core clockova!lp
ajde nemoj lupat i ostat ziv. Ne sjecam se da si imao koju ovakvu izvedbu? ja sam ih imao hrpa ali niti jedna, citaj niti jedna mi nije radila problem....
mozda nije al pari nekim drugim modelima ali nije puno iza.. bezveze je kada bacas na suho..
Ne mogu ulaziti u performanse doticne kartice, ali mi je estetski potpuno odbojna. No to je samo moje misljenje i svatko ima svoje ukuse.
Meni je ok, a i ako iz nekog razloga guraš prste pod karticu, nema opasnosti da ćeš slomiti lopaticu ventilatora
Meni je ok, a i ako iz nekog razloga guraš prste pod karticu, nema opasnosti da ćeš slomiti lopaticu ventilatora
ali imaš šansu da te struja opiči
drakula789
Sta uradi covjece?
sve me je strah kaj bude kad bude postal drugi dio, jer sad za prvi dio mu je trebalo jedno 10 postova, a jedna slika
Giga grafa, Giga napajanje, a ploca Asrock?
Giga grafa, Giga napajanje, a ploca Asrock?
Bolje bi bilo grafa Giga, napajanje SuperFlower i ploča ASUS.
ps. kućište Fractal Design, normalno.
Citas mi misli. Jedino bih se pored Fractala predomisljao za Corsair 400Q kao kompaktnije, a jednako funkcionalno kuciste.
CyberDemonVZ temperature cpu-a i ploce ne stimaju, ako ti je ploca hladnija u novom kucistu a cpu vreliji nesto s hladnjakom/zrakom ne štima! stari sistem ti je izvlacio topli zrak van kroz napajanje, jer je bilo gore, sad sav vreli zrak nema kud kad dode u gornji dio kucista...cooler moras okrenuti da tjera van zrak kroz ovaj zadnji vent, taj vent stavi da se brze ili min isto okrece kao i cpu-a cooler!lp
Kako se neće grijati kada ti je kućište začepljeno.
Ako ne možeš okrenuti hladnjak/ventilator, skini barem jedan poklopac gore(po mogućnosti bliži stražnjici) i na tu rupu stavi ventilator koji ti je iza.
Stjepanj je dobro rekao ovo sa brzinama. Teoretski, ako ti je ventilator za ispuh veći, može biti sporiji, ali ciljaj da ti se uvijek vrti jednako kao ovaj na procesoru, ako ne brže.
Ako dobro vidim, na expansion slotovima su ti šupljine što znači da 70 posto zraka od prednjeg ventilatora hladi žice od tipkovnice i monitora. Ja bih prednji ventilator stavio na dno(uradio kod sebe, grafička je hladnija za 7C(VRM-ovi za 10-ak), a procesor je ostao nepromijenjen. Prašine također nema više.
Ali uvijek će ti problem biti to potumplano kućište. Vidim da si na starom imao i rupe na bočnoj stranici.
Ja imam 140mm naprijed i dolje(identični, 1100 okretaja u loadu), jedan iza, jedan gore(iznad cpu hladnjaka, identični 120mm, 800 okretaja u loadu) i na procesoru 120mm na 1300 okretaja u loadu.
Sve je hladno, ali pazi sad.
Jedna bočna rupa mi je na kartici i vrela je, cijeli prednji panel mi je mesh(rupetina ogromna) i na cirka 35-40C je, druga rupa na krovu(bez ventilatora) je skoro pa hladna(znači 25-30C), a iza ide poprilično topao zrak.
Što znači da ako nemaš ventilatore koji mogu izvući sav topli zrak, moraš imati dovoljno rupa da izađe sam od sebe.
Najbolje bi bilo da prednji staviš dolje, a kupiš još jedan za krov.
Hvala!
Ovak je situacija.
Kućište se nalazi na podu, ispod stola.
Expansion slotove sam zatvorio poslije slikanja, sorry.
Kućište je ovo, pa pogledajte kak i gdje imaju ventiltore:
http://www.anandtech.com/show/6764/fractal-design-define-xl-r2-case-review-maybe-we-can-have-it-all/2
Naprijed su dva.
Iza je jedan.
CPU Cooler se ne može okretati (ima kopče samo gore dolje a i hladnjak ih ima samo lijevo desno).
I stvarno, vrh kućišta je tri puta toplije nego na starom kućištu.
Namjerno nisam stavio ventilator gore jer mi je primarno bilo čim tiše kućište. Al sad vidim da ću morati :)
Prema ovome što ste rekli, trebao bi:
CPU cooler staviti na max, koliko god ide.
Promijeniti pastu na CPU.
Jedan prednji vent staviti dolje.
Stražnji vent staviti gore.
P.S. Upravo mi palo na pamet: pomaknuti grafičku karticu dolje, u "sporedni" PCIe utor?
Samo je jedno rjesenje, ako zelis gore ostaviti spuzve za upijanje zvuka, a to je okretanje coolera kako ti je Stjepanj napisao. Sumnjam da ces imati vecu buku, a temp ce sigurno pasti. Drugo rjesenje, ako zelis micati te spuzve za upijanje zvuka, da stavis straznji vent gore, da.
Btw., bez uvrede, cemu gromada od kucista za taj hardver? Znam da se prodavao negdje za cca 800kn, onda ok, makar u tom opet ima Fractal R5. Mislis mozda staviti jos jednu grafu?
Samo je jedno rjesenje, ako zelis gore ostaviti spuzve za upijanje zvuka, a to je okretanje coolera kako ti je Stjepanj napisao. Sumnjam da ces imati vecu buku, a temp ce sigurno pasti. Drugo rjesenje, ako zelis micati te spuzve za upijanje zvuka, da stavis straznji vent gore, da.
Btw., bez uvrede, cemu gromada od kucista za taj hardver? Znam da se prodavao negdje za cca 800kn, onda ok, makar u tom rangu opet ima Fractal R5. Mislis mozda staviti jos jednu grafu?
Ne mogu okrenuti cooler.
Dobio sam to kućište za 600 kn.
Super cijena i mislio sam si da si kupio polovno Ja bih iskreno prodao taj cooler i kupio novi, nadje se svega po Njuskalu, a ima i dobrih stvari u ducanu za dobru cijenu.. Steta je kupit to kuciste pa maknut spuzve. Meni je to kao da si maknuo 25% funkcionalnosti kucista jer sav zvuk pobjegne van.