Wow,iznenađen sam kolko ima dos-ovaca!
OS na kojem ste počeli...
- poruka: 473
- |
- čitano: 128.223
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Windows 2.1x + MS-DOS 4.0 jao patnja :P
3.1
win chicago(codno ime za 95cu) pa onda 95tica
swe ostalo je povijest
Windows Me
633Mhz Celeron
10GB HDD
64Mb RAM
...
Prva "Hocu Internet" akcija!!
oh my god :) DOS... neki nesjecam se, 386-ica neka :) stari dao komp i bibliju DOS-a i reko "na, uci se sine" :D
sad na winxp/kubuntu linuxu ...
komentari??
bok!
hmmm ..
kad sam konacno zasjeo na PC nakon commodorea i malo macintosha dos 3.x (wow.. kad je izisao 6.22 !! preporod )
Xerxes: Brought peace?
Reg: Oh, pea-- Shut up!
premda imam 20 god. ipak sam počeo s DOS-om i Win 3.11, naime stari mi je oduvik freak za kompujtere, a ja uz njega od malih nogu :)
Basic (C=64) ; DOS ; win 3.1 ; Win95 ; Win98 ; Win98se ; WinME ; WinXp
ovo pitanje brings back memories:) Dos u kombinaciji sa win 3.1
Spectrumov OS, tj. Sinclair BASIC (kako ga zovu na Wikipediji). Sve u svemu, jako davno.
dobar stari DOS 6.22
cak ga jos uvijek ponekad koristim (kod starih kasa, knjigovodstvenog softvera...)
xp pro prije 3-4godine...
windows 98
DR-DOS pa dalje... Win 3.11, 95, NT, 2000, XP i uskoro Vista ili Server 2008
Ali bilo je tu i izleta.. OS/2 WARP i Debian 2.0
no zapravo sve je pocelo kao klinac od 3 godine sa Galaksijom kojeg je tata slozio :)
:) ah sjecanja... :D
Windows 98 SE
Electronic Numerical Integrator And Computer ENIAC ,a dalje povijest govori.. :)
Windows 3.1
Dos 6.22 + Windows 3.11
a isti na kojem sam sada... Win XP home
DOS 5.0, pa poslije Win 3.1. A šta je bilo na onim "Partnerima" u srednjoj.... ne sjećam se :)
Počeo u Basicu na Galaksiji 1986, 1994 godine sam prešao na PC plaftormu (DOS mislim 5.0 i Windows 3.1).
Prvi OS mi je bio XP Pro, a probao sam Linux, Vista Ultimate, Vista Basic....Probao sam većinu Vistio ali ostao sam na XP SP II
Ozbiljni počeci za bilo kaj više od igranja na Workbenchu 1.3 na A500, pa kasnije Workbench 3.0 na A1200.
Inače, prapočeci su bili na ZX81 - kako je netko već spomenuo, jedno sasvim osebujno iskustvo (sa 16KB expansion modulom), pa kasnije ZX Spectrum.
Ostatak priče uobičajen, DOS 6.2 i Win 3.11 for workgroups, pa dalje više-manje svaki kasniji MS OS.
1. C-64->samo za igrice
2. Win Me ->muka Isusova ( u mjesec-dva 3 puta reinstaliran )
3. Win 2000 (Instaliran preko Me) ->neke igrice nisu radile, non-stop problemi s Internetom
4. Win Xp-> Srušio se nakon prvog sata na novom kompu...
5. S Vistom ću pričekat do SP-a 2 da ne bi bilo ko Win Me, a još bolje: Mac
(-.-)
('')('')
Prvi OS bio je Windows 98. Dalje je išlo 95 (samo nakratko), 98, ME, XP pa Vista. Sjećam se da mi se ME jako sviđao...
Prvi OS bio je Windows 98. Dalje je išlo 95 (samo nakratko), 98, ME, XP pa Vista. Sjećam se da mi se ME jako sviđao...
(-.-)
('')('')
XP
Mislim da se je rušio. Mislim da mi se sviđalo to kaj si mogao igrat stare i nove igre (jer 98 neke novije nije primala).
To su bili dani kad se koristio Win95 SE... naviru mi samo lijepa sjecanja