Tak jedan moj rođak kaže da ima "jak kompjutor", i da ima "120 Giga" i "250 Mega". True story.
Manje upućeni + kompovi = smijeh
- poruka: 1.480
- |
- čitano: 244.116
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam 14 god i zahvaljujući mom ocu informatički sam pismen od svoje 3. godine.On u kompjuterima vidi sve u budučnosti paa.Ok dosta o tome evo primjer mog prijatelja "koji sve zna" o kompovima te kaze da ima windows 2010 neku najbolju grafu sa 2 ventilatora i 512 mb rama,i tanki monitor i govori on da mu je to "rođo" donio iz amerike i sad se on hvali da ima najjači kompjuter u Solinu itd.I ja ga uvjeravam da nepostoje windowsi 2010,da snaga grafe ne oviso ventilatorima itd.On nikako da me posluša pa mu ja opsova sve živo i rekao mu da da me odvede da mu vidi komp.Složi se on i kad dođem kod njega ŠOK.Kućište coolermasterovo haf 912.Ja vec mislio on govori istinu možda stvarno neki opaki komp.Ali čim sam otvorio kućište prasnuo sam u smijeh.Unutra nvidia gf 230,512mb rama,core2duo,i neko noname napajanje od 400w.Da skratim priču sve mu objasnio windowsi su bili sedmica sa nekom temom.Ja svima u skoli reka o ovome a on i dan danas ne priča sa mnom.
Ja imam 14 god i zahvaljujući mom ocu informatički sam pismen od svoje 3. godine.
Zahvaljujući sam sebi, ja sam informatički pismen od 4 godine (još nisam znao čitati, a kamoli engleski)
Ja imam 14 god i zahvaljujući mom ocu informatički sam pismen od svoje 3. godine.
Zahvaljujući sam sebi, ja sam informatički pismen od 4 godine (još nisam znao čitati, a kamoli engleski)
ja sam negdje od 5. godine isto zahvaljujuci ocu koji se tim bavi. a engleski razumijem negdje od 8. godine a pricam tecno od negdje 12.
Kada imaš posla s "pametnom" braćom:
Jedan tvrdi da ima novi fotić i da stane na njega 20k slika. Ja ga pitam kolku memorijsku imaš, kaže on 2 gb = 20k slika.
Ja mu kažem da to nema veze s tim brojem, nego ovisi do veličine slika...kaže on "ne, 2 gb to ti je 20k slika."
A drugom sam reko za alterIWnet i reko mu kako da skine. I sad on ide provijerit el ima virusa, i otvori on antivirus i u reportu kaže da ima 4. Al on ne gleda da je to history i tvrdi da igra ima virus. Ja mu kažem da nema na igri, a ak nevjeruje neka proba skenirat folder. On skenira i napiše mu da je čisto. Al on tvrdi da ima trojan. Kažem mu da pokrene igru da nije do toga, i on ne želi jer kao igra če mu crč(crkla mu je prije nego li je skonto za trojana, al zbog drivera [duga priča]) i da neče moč upalit komp, da mu se neće dići winsi.
A kada sam mu pokazo da si skine drivere...on kaže stavit ču ja to na D: da mi se winsi ne zaraze virusom :D
Al on je faca u školi i zna najviše o kompovima....rofl
Koja škola?
mogu bit tri... TSRB, SS Krapina, ili ETS Split, jedno od ovo prvo dvoje je!
Ako je TSRB vjerovatno je Vehabovićka za*****a.
Kakvi vas 32 bitni Winsi spopali u TŠRB-u, tam su 64 bitni Winsi (dobavim screenshoot kad se dokopam kompa)
EDIT: Vehabovićka + Vojnović + onaj koji je stalno u CIsco labosu = SMRT OD DOSADE -.-
Kakvi vas 32 bitni Winsi spopali u TŠRB-u, tam su 64 bitni Winsi (dobavim screenshoot kad se dokopam kompa)
...
Ko zna šta je ona radila? Dobro da su uopće Windowsi instalirani.
Ovo boldano cu naglasit samo zato jer znam koji su winsi na kompovima... Ako hoćeš nabavim ti dokaz da su tam x64 W7 Pro bez SP1, sa osnovnim alatima (Openoffice, Office 2007, FF, Adobe pack i driveri ful slozeni...) jer sam kompove postavljo na praksi te sam imao vidjeti kakvi su uzivo...
EDIT: da ne bude da malo vidimo situaciju od neki dan sa labosa ...
Nakon obavljene vjezbe se uvijek moramo vratiti na početno stanje kompa (u tzv. Home particiju). I kako to uvijek biva kontrolirajuci kompove sam primjetio da jedan komp nije u Home-u vec tamo negdje lijevo (a nitko nije radio za tim PC-em)... i idem ga vracat u home al nece i nezeli se vratit natrag na home... kad sam najednom shvatio da je komp u home-u sam sto nisam bio izvukao disketu iz kompa prije restarta :facepalm:

bitch please. Dali stvarno trebam postati snimku sa vhs-a u digit. obliku kako sa 3 godine derem Aliens vs. predator '99 na najtezoj tezini, a jos nisam znao brojati do 15? Ili kako ubijam onog kineza u quake 3 areni na zadnjem nivou na nightmare tezini?? :)
E da se ja malo sjetim nekih bisera. Jednom davno kad su se pojavili DVD filmovi u videotekama posudio sam jednom frendu da pogleda neki film. Kad mi ga je vratio rekao je da nije nešto (taj uvijek očekuje previše od filmova) a najjače mi je bilo kad je rekao da nije premotao film nakon gledanja. Valjd nije sasvim skužio razliku između VHS kazeta. Drugi slučaj kod drugog frenda koji ima djecu koja vole igrice a komp preslab. Uvijek nešto sje.. pa me zovu da ga pogledam. 99 % situacija se moraju windowsi ponovo instalirati i onda kaže kolega da mu nabacam dosta igrica novijih da može igrati. To mi smeta i da je noviji komp jer samo instalacija dvije tri igre potraje kao dizanje windowsa. Ugl., sad sam se riješio gotovo svih igara i prešao na linux. Više me ne zovu tako često.
Rasprava je bila prilicno u off-topic. Neke sam poruke obrisao i dodjelio kartone svima koji su bili off-topic.
@mind_challenge
Ovo vazi i za tebe!
bitch please. Dali stvarno trebam postati snimku sa vhs-a u digit. obliku kako sa 3 godine derem Aliens vs. predator '99 na najtezoj tezini, a jos nisam znao brojati do 15? Ili kako ubijam onog kineza u quake 3 areni na zadnjem nivou na nightmare tezini?? :)
Female canine please :D
Ja sam instaliravao USB printer na Win98 sa 5 godina (ili 4, ne sjećam se točne godine, al znam da sam bio mali)
EDIT: Jakovp, ti se sad ljutiš što nisi i ti znao sa 5 godina instalirat USB printer na Win98?
Sjetio sam se svog prvog susreta sa digitalnim fotoaparatom.
Još sam išao u srednju i išao sam s legom iz razreda van, odličan vikend, ponapijali se (tada ništa drugo nije bilo važno ), on ponio digitalac, bila hrpa odličnih neponovljivih fotki, prespavap kod njega.
Drugi dan lagani mamurluk i pregledavanje fotografija, neke su bile pogrešno okrenute pa pokušavali namjestit, čačkali i naišli na opciju FORMAT.
Naravno da smo smo očistili memorijsku jer se ja pametan nisam sjetio što format znači
Sjetio sam se svog prvog susreta sa digitalnim fotoaparatom.
Još sam išao u srednju i išao sam s legom iz razreda van, odličan vikend, ponapijali se (tada ništa drugo nije bilo važno ), on ponio digitalac, bila hrpa odličnih neponovljivih fotki, prespavap kod njega.
Drugi dan lagani mamurluk i pregledavanje fotografija, neke su bile pogrešno okrenute pa pokušavali namjestit, čačkali i naišli na opciju FORMAT.
Naravno da smo smo očistili memorijsku jer se ja pametan nisam sjetio što format znači
5-7. razred bio. Posudila teta fotoaparat sa 500slika. Ja naravno znatiželjan prčkam po opcijama i naiđem također na format. Ali tada me zanimao kapacitet i popunjenost memorijske i umjesto da sam na Cancel ja otišao na format i svih 500 slika otišlo. Ja se usra, jbt 500 slika ce nestat a nije moj fotoaparat.
Saznali smo tad da u nekim trgovinama za razvoj fotografija se može izvršiti povrat fotografija s memorijske, ali problem, nije se smjelo slikat nakon brisanja. I šta kako gdje tetak se sjeti da ima lika u policiji koji radi s tim, vraćanje izbrisane memorije itd. i na moju sreću 98% slika je bilo spašeno.
Najjače mi je pitanje: jel imaš laptop ili kompjuter ?
Jedan frend tvrdi da ako neideš na sigurno uklanjanje hardvera da se komp razazi virusom.
I ide mi na živce kak ljudi tvrde šta neznaju, i još su 100% sigurni u to. Ak ja neznam ništ kuhati osim jajeta i hrenovki neću nekome govoriti koliko treba ulja stavljati u kolač, tak netko ko na kompu zna samo igrati farmville nebi trebao meni soliti pamet....
@vapor, na tatinom prvom digitalcu trustu s 16 megabajtnom karticom me je zanimalo šta znači onaj čekić pored delete...

Jedan frend tvrdi da ako neideš na sigurno uklanjanje hardvera da se komp razazi virusom.
al zato ima veći problem (nije mi se dugo ponovio), no ipak treba paziti, kopirao sam dosta datoteka na USB drive, odspojio ga bez sigrunog uklanjanja, spojio na drugo računalo, kad ono prazno ...
al zato ima veći problem (nije mi se dugo ponovio), no ipak treba paziti, kopirao sam dosta datoteka na USB drive, odspojio ga bez sigrunog uklanjanja, spojio na drugo računalo, kad ono prazno ...
ja otkad znam sa sebe nisam nikad napravio taj "safe remove", i nikad problema imao nisam

pa, ustvari to i nije potpuno nemoguce. posto je stick jos u upotrebi, iskra moze skociti uslijed odvajanja. moze stick skuriti. ali to je vrlo malo vjerojatno zbog slabe struje usb porta...

Evo faila profesorice iz biologije od utorka. Ustvari pretpostavljam da je samo pokusala ispasti pametna.
Slagali smo laptop i projektor za prezentaciju i tako ona mi dodaje kablove da popikam u komp i projektor. I bilo je"evo ti scart"(VGA kabel), "moramo ustekati bateriju"(kabel od napajnja s tranformatorom), "jos samo strelica"(mis). Nek se ona radije drzi DNK i sinteze proteina.
Evo faila profesorice iz biologije od utorka. Ustvari pretpostavljam da je samo pokusala ispasti pametna.
Slagali smo laptop i projektor za prezentaciju i tako ona mi dodaje kablove da popikam u komp i projektor. I bilo je"evo ti scart"(VGA kabel), "moramo ustekati bateriju"(kabel od napajnja s tranformatorom), "jos samo strelica"(mis). Nek se ona radije drzi DNK i sinteze proteina.
Kod nas isto fail od profesorice iz biologije :D
Tipkovnica nije bila priključena i jasno da PC nije prošao POST, piše na ekranu "Keyboard error or not connected. Press F1 to continue."
Profa stišće F1 i pita nas zašto joj ne prima tipku :D
Ja sam se krenuo smijati, i usput joj krenuo spajati tipkovnicu
I dignem se ja, odem do PC-a (neki stari, ima Windowse XP bez SP i USB 1.0 :D ), ugasim ga na power tipku, a profesorica krene na mene, zašto sam isključio komp na tu tipku, ona je čula da to nije dobro...
Ja sam za svoju profesoricu iz Biologije ocekivao laptop tipa; Internet Explorer, XP SP1, velika slova mapa, natrpan desktop, al kad je prispojila svoju krntiju na projektor iznenadio sam se. CD Burner XP, Google Chrome, Windows 7, Office 2010, Rocket Dock. + jos nijedan fail od nje nisam dozivio. Iako zena ima oko 50 godina izgleda da se snalazi sa tehnikom.
OnTopic : Neki dan dodje kod mene mladji bratic i pocne pametovat kako ce dobit novi kompjuter napokon od tete iz Njemacke, i da ce vrtit sve igrice. Ja ga pitam kakav je kompjuter, i dobijem odgovor; onaj novi tanki, 500 giga.
Trazili prijatelji i ja od jednog lika laptop da picimo warcraft ucetvero (prijateljev je bio kod sestre).... Kaze on nama: Ne mogu vam posuditi laptop, moram ga nositi na servis steka mi skype".... Mi njemu kazemo da mu je to zbog brzine interneta... jedva smo ga nekako uvjerili da nema potrebe.... inace lik je vec potrosio novaca za servise mogao je kupiti novi laptop...
Trazili prijatelji i ja od jednog lika laptop da picimo warcraft ucetvero (prijateljev je bio kod sestre).... Kaze on nama: Ne mogu vam posuditi laptop, moram ga nositi na servis steka mi skype".... Mi njemu kazemo da mu je to zbog brzine interneta... jedva smo ga nekako uvjerili da nema potrebe.... inace lik je vec potrosio novaca za servise mogao je kupiti novi laptop...
skype bi triba kvalitetu prilagodjavat brzini koja mu je na raspolaganju, tako da bi zvuk u svakom slucaju trebao bit neprekinut (makar i na pstn), a video je sporedna stavka...
prije ce bit da vam nije tia posudit laptop, i tocka...
ja otkad znam sa sebe nisam nikad napravio taj "safe remove", i nikad problema imao nisam
Life is too short to safely remove hardware
Life is too short too safely remove hardware
I da naučiš engleski.
I da naučiš engleski.
lol.
Lapsus linguae lapsus calami.