Koliko je sigurna vaša lozinka?

poruka: 32
|
čitano: 3.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo stranica za provjeravanje koliko bi trebalo da vam se provali u password(ova tema je otvorena čisto radi zabave):

http://howsecureismypassword.net/

Znači radi se o pretpostavki kombiniranog "brute force" i "dictionary" napada na vašu lozinku.

-Brute force-Nasumično pogađanje po nekom algoritmu vjerojatnosti.

-Dictionary-Uzima neke češće korištene riječi iz Engleskog jezika(možda i iz nekih drugih) i neka popularna imena.

Meni bi jednu staru lozinku probio za 3 sata,ovu sadašnju za 8 sekundi a ovu novu koju planiram primijeniti na svom novom laptopu za otprilike 35 kvadrilijuna godina.Još mi ju je pohvalio da je duža od 16 znakova.

Ovo šta ću vam sada napisati je ujedno i jedan mali savjetnik za sastavljanje passworda:

-Pazite da vam password sadrži i velika i mala slova i brojeve.Znakovi koji se tipću uz kombinaciju "alt gr" + (koji god znak) čine prava čuda za sigurnost vaše lozinke.Također pazite da vam lozinka ne sadrži neko ime ili riječ iz riječnika,ili napravite kao ja pa u toj riječi iz riječnika zamijenite samo neka slova pa će vam biti lakše za zapamtit.

Ova tema bi možda sada mogla u neki ozbiljniji podforum,ali najvažnije su mi zapravo u ovoj temi prva i zadnja rečenica,sve ovo između te dvije sam stavio samo naknadno.

Znači,da vidimo koliko vam je ispao rezultat(naravno ne tražim vas lozinku,ovo je čista zezancija)?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
protjeran

Bila je tema.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
Lozinka mi je 12345.
Safe enough.
griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
neaktivan
Re: Koliko je sigurna vaša lozinka?
Mentalist kaže...

Bila je tema.

eh,vidiš nisam se sjetio...a uglavnom,guglao sam za to,pa mi je od 20 takvih stranica ova ispala nekak najbolja...a mislim da sam i neke korisne informacije stavio u uvodni post,pa se nadam da će bar nekome ova tema biti zanimljiva.

p.s. neki crackeri kada upadaju u sustav znaju provodit i više od 3 mjeseca upadajući u sustav ako je to neka primamljiva meta.tako da si ja to nekako uzimam kao referentno vrijeme.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:10 (g12356).
14 godina
neaktivan

Za steam imam dugačku lozinku zapisanu na mobu (čuvam mob ko oči da ga ne izgubim{#})a za sve ostalo lozinke su mi jako jednostavne, ako mi i ukrade netko ionako nikakve mu koristi nema jer je sve više manje bezvrijedno, odnosno lozinke na pojedine portale, forume i sl.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
17 godina
protjeran

Meni su sve lozinke generirane sa keepass na temelju neke moje riječi i brojeva. Tako da su mi vrlo sigurne.

Evo upravo probao vidjet za moju master password koja mi otvara keepass i piše da bi trebalo 778.000 god da se razbije.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:12 (hellbyte0).
17 godina

hmmm 679 godina da mi razbije jednu od najednostavnijih šifri koje koristim {#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
16 godina
Kaze 5 min ALI to NIJE tocno jer mi je lozinka tipa JKVDIN9.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
16 godina
A drugu lozinku koja mi je za steam 476000 godina.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
15 godina
neaktivan

hahah stavim ime i prezime i kaže 8 tisuća godina
pa ja to provalim odma 

15 godina
neaktivan
8ax kaže...
Kaze 5 min ALI to NIJE tocno jer mi je lozinka tipa JKVDIN9.

Si baš toliko siguran u svoj pass?

Upisao sam to tamo i imaš čak tri upozorenja u onim oblačičima dolje.

Meni je trenutno 5 sekundi pa je i to ok.

15 godina
neaktivan

Ovu jednu koju koristim bzvz. Neznam ni gdje bi mi hackirao za milijun godina ROFL.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
capttawish@gmail.com
17 godina
protjeran

LoL probao sad moju steam pass i kaže "It would take a desktop PC About 32 billion years to hack your password" {#}

17 godina
neaktivan

Ovo je iskljucivo za brute-force napade, ne i za logicko pogadanje.

15 godina
neaktivan

Koristim inače jednu dosta kompleksnu lozinku, za ono šta mi treba biti sigurno jel, od 25 znamenki sa brojevima slovima i znakovima tako da, bojim se da bi to teško tko probio XD

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
17 godina
rooswelt1991 kaže...

hmmm 679 godina da mi razbije jednu od najednostavnijih šifri koje koristim {#}

a šifra za paypal  4 sextillion years {#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
 Znači radi se o pretpostavki kombiniranog "brute force" i "dictionary" napada na vašu lozinku.

-Dictionary-Uzima neke češće korištene riječi iz Engleskog jezika(možda i iz nekih drugih) i neka popularna imena.

Brute force je način isprobavanje svih mogućih kombinacija. Moguće kombinacije su načešće u 'dictionary'-ju (tekstualna datoteka), za razliku kad kombinacije program sam generira. U oba slučaja radi se o teoretskoj mogućnosti, jer ako u toj tekstualnoj datoteci ne postoji tvoj password, on niti ne može biti 'razbijen'. Pitanje je i kolika bi datoteka bila s kombinacijama 20 i više karaktera..

16 godina
neaktivan

večina ste bebe za mene:

{#} It would take a desktop PC About 818 million years to hack your password {#}

edit: ja svoju koristim u svakodnevnom radu

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 19:21 (cekpi).
15 godina
neaktivan
bed kaže...
g12356 kaže...

Brute force je način isprobavanje svih mogućih kombinacija. Moguće kombinacije su načešće u 'dictionary'-ju (tekstualna datoteka), za razliku kad kombinacije program sam generira. U oba slučaja radi se o teoretskoj mogućnosti, jer ako u toj tekstualnoj datoteci ne postoji tvoj password, on niti ne može biti 'razbijen'. Pitanje je i kolika bi datoteka bila s kombinacijama 20 i više karaktera..

a brute force koji oponaša keyboard?

15 godina
neaktivan

Toliko o svima vama, izvolite....

It would take a desktop PC
About 342 duodecillion years
to hack your password

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
17 godina

djabe vam sve ako se na pc-u nastani keylogger. kolika god ona bila duga-kombinirajuca-kobasicasata to je nebitno.  decko samo biljezi kucanja i salje narucitelju. pored njega tu je i nasjedanje na phishing.

dobra zastita i redovan sken pc-a na keyloggere i miran si.  pozdravljam sve vecu primjenu integracije mobitela i slanja koda na isti.

gmail je sada neprobojan, sve dok koristis dvostruku verifikaciju putem sms koda. a to ce svi vazni servisi pocet uvodit.

i ne zaboravite na mailove gdje drzite regani steam,paypal i druge dragocjene accounte. ode mail,ode sve.  ali sa duplom verifikacijom..nou ćens.

14 godina
neaktivan

meni izgleda veća glupost ova stranica, za sifru od samo slova treba 6 dana, a za sifru od slova i brojeva treba 6 sekundi ? lol ?

Da te volim dusa zna,draga moja BiH
15 godina
neaktivan
stone kaže...

meni izgleda veća glupost ova stranica, za sifru od samo slova treba 6 dana, a za sifru od slova i brojeva treba 6 sekundi ? lol ?

Ovisi o dužini...

16 godina
neaktivan

haha, ja ukucao svoje ime i treba 8 hiljada godina...:D

16 godina
neaktivan

Veli oko 144 undecillion years da bi mi haknuo... Bi, al' malo morgen... :P

16 godina
protjeran

Izgleda da je moja lozinka za Bug Online veoma sigurna: 

About 95 sextillion years
to hack your password

14 godina
neaktivan

Ovo mi je lozinka na truecrypt "kontejneru".

17 godina

takodjer se cuvajte ovakvih sajtva,gdje vas navlace unosit brojeve/lozinke u svrhu neke analize.

nemogu sada naci link kojeg je jednom na twitteru podijelio CEO F-secure-a.. na sajtu sve fino i ugladjeno izgleda...te veli...baza sa brojevima nedavno izgubljenih kreditnih kartica.  provjerite jeli vasa na popisu ...i lijepo te navodi da ukucas sve podatke i brojeve loool

jest komicno,ali od 100 ljudi,dovoljno 5 morona da to naprave i phisher zadovoljan.

17 godina

About 2 quintillion years
to hack your password

a to je samo za wireless, WPA2 AES :)

About 408 thousand years
to hack your password

Admin pass na računalu.

So, if God has existed forever...you know, what did he do in his spare time, like, before he made the Earth and everything?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice