Evo stranica za provjeravanje koliko bi trebalo da vam se provali u password(ova tema je otvorena čisto radi zabave):
http://howsecureismypassword.net/
Znači radi se o pretpostavki kombiniranog "brute force" i "dictionary" napada na vašu lozinku.
-Brute force-Nasumično pogađanje po nekom algoritmu vjerojatnosti.
-Dictionary-Uzima neke češće korištene riječi iz Engleskog jezika(možda i iz nekih drugih) i neka popularna imena.
Meni bi jednu staru lozinku probio za 3 sata,ovu sadašnju za 8 sekundi a ovu novu koju planiram primijeniti na svom novom laptopu za otprilike 35 kvadrilijuna godina.Još mi ju je pohvalio da je duža od 16 znakova.
Ovo šta ću vam sada napisati je ujedno i jedan mali savjetnik za sastavljanje passworda:
-Pazite da vam password sadrži i velika i mala slova i brojeve.Znakovi koji se tipću uz kombinaciju "alt gr" + (koji god znak) čine prava čuda za sigurnost vaše lozinke.Također pazite da vam lozinka ne sadrži neko ime ili riječ iz riječnika,ili napravite kao ja pa u toj riječi iz riječnika zamijenite samo neka slova pa će vam biti lakše za zapamtit.
Ova tema bi možda sada mogla u neki ozbiljniji podforum,ali najvažnije su mi zapravo u ovoj temi prva i zadnja rečenica,sve ovo između te dvije sam stavio samo naknadno.
Znači,da vidimo koliko vam je ispao rezultat(naravno ne tražim vas lozinku,ovo je čista zezancija)?