TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&O

poruka: 221
|
čitano: 108.790
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&
upaljena je lampica, a gdje se to instalira ?
13 godina
neaktivan
aza kaže...
upaljena je lampica, a gdje se to instalira ?

Odi u Device Manager i tamo pogledaj da li je nešto pod upitnikom ako je klikni na to i install driver.

Ako je upaljena onda bi trebala imati one crtice kod sata dolje desno klikni na to pa vidi možda je disable ako je desnom tipkom na to i napravi enable.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
13 godina
neaktivan
ja imam ikonicu za wireless ali kad ga otvorim neće da mi očita mreže koje postoje. piše : windows cannot configure this wireless connection. if you have enabled antoher program to amage this wireless connection, use that software
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

ne znam jel ovo prava tema ali imam jedno pitanje.

Trebam spojiti svoj laptop na kućni internet. Imam internet sa "žicom" preko kojeg mi je komp spojen na laptop i kupio sam wireless adapter (stick) s kojim želim slati wireless od kompa za laptop. Problem je što nikako ne mogu napraviti hotspot da imam internet. Sa programom Connectify me spojim se ali bez internet pristupa (piše no internet access).

Inače i na laptopu i na kompu su mi win 7 i pokušao sam na kompu napraviti ono "set up a wireless ad hoc" međutim laptop svaki put kad bi se išao spojit komp bi pravio novu tu mrežu pa bi bilo ad hoc 3, ad hoc 4 itd.

Zanima me gdje griješim i kako da ih spojim ?

Zahvaljujem !

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Darinka kaže...

Pozdrav ljudi,

Trebam spojiti svoj laptop na kućni internet. Imam internet sa "žicom" preko kojeg mi je komp spojen na laptop i kupio sam wireless adapter (stick) s kojim želim slati wireless od kompa za laptop. Problem je što nikako ne mogu napraviti hotspot da imam internet. Sa programom Connectify me spojim se ali bez internet pristupa (piše no internet access).

Inače i na laptopu i na kompu su mi win 7 i pokušao sam na kompu napraviti ono "set up a wireless ad hoc" međutim laptop svaki put kad bi se išao spojit komp bi pravio novu tu mrežu pa bi bilo ad hoc 3, ad hoc 4 itd.

Zahvaljujem !

Da li ti je wireless upaljen na ruteru i da li imaš spojen ruter na komp žićano? Tako bi trebalo biti. A onda wireless stik instaliraj na laptop ako nemaš wireless karticu u njemu ali instaliraj stik sa cd-om koji si dobio i kad to napraviš onda nađi svoju wireless mrežu i spoji se laptopom na Adsl ruter+modem.  Ne vidim zašto bi spajao laptop na komp putem wireleless stika kad možeš direktno na ruter.

Ako baš hoćeš tako kako si mislio onda evo pa pogledaj samo je to xp http://www.ic.ims.hr/xp/ad-hoc/ad-hoc-usb-wireless-1.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 15:01 (Fero).
15 godina
neaktivan
Fero kaže...
Darinka kaže...

Pozdrav ljudi,

Zahvaljujem !

Da li ti je wireless upaljen na ruteru i da li imaš spojen ruter na komp žićano? Tako bi trebalo biti. A onda wireless stik instaliraj na laptop ako nemaš wireless karticu u njemu ali instaliraj stik sa cd-om koji si dobio i kad to napraviš onda nađi svoju wireless mrežu i spoji se laptopom na Adsl ruter+modem.  Ne vidim zašto bi spajao laptop na komp putem wireleless stika kad možeš direktno na ruter.

Ako baš hoćeš tako kako si mislio onda evo pa pogledaj samo je to xp http://www.ic.ims.hr/xp/ad-hoc/ad-hoc-usb-wireless-1.html

Nemam wireless internet nego žičani internet i od tog žičanog sa wireless adapterom želim napraviti da mi šalje wireless za moj laptop.

EDIT: kad kliknem desni klik na LAN -> properties  nemam tab za firewall. Ovo je tut za XP ako se ne varam a ja imam 7-icu. Jel taj tab negdje drugo ili ga se može dodati u nekim postavkama kao šta sam to mogao na XP-u ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 17:19 (Darinka).
13 godina
neaktivan

Koji ruter imaš. A nisam do sada vidio da ako ruter ne podrzava wireless možeš i imati wireless internet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 17:19 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fero kaže...

Koji ruter imaš. A nisam do sada vidio da ako ruter ne podrzava wireless možeš i imati wireless internet.

Thompson THG541

13 godina
neaktivan
Darinka kaže...
Fero kaže...

Thompson THG541

probaj ovako kako stoji na ovom linku http://www.besttechtips.net/hr/computer-tips/how-to-create-a-wireless-ad-hoc-network-in-windows-7/

14 godina

Prema postu na jednoj od stranica meni treba AP (želio bih internetsku vezu dijeliti sa jednim stolnim te sa jednim prijenosnim računalom, na relativno udaljenim mjestima u kući).

Potreban mi je savjet koji AP kupiti i da li mi treba jača antena - ili mi je dovoljna ona koja dolazi sa AP-om?

Naime, pošto dijelim vezu sa susjedom (on mi je dao svoju ALFA awus036h? - mislim da je 5 dBi antena na njoj), ne znam da li bih trebao investirati u dodatnu antenu za AP.

Inače ima kojih 50 metara zračne udaljenosti među nama, a ima i stabala te kuća među nama, a veza je  zadovoljavajuća (1 do 3 Mbps, ovisno o uvjetima).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!
Koristio bih internet od  frenda koji je nekih 60 m udaljen od mene a između nas su kuće.
Kakva mi oprema treba da bih uhvatio njegov wifi signal?
I kako onda da napravim da mogu u kuci imati wifi pa da se mogu mobitelom spajati?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Može preporuka mrežnog adaptera do 200 kn iz ADM-a?

Izvor signala nalazi se točno ispod mene, znači od kompa ga dijeli samo pod.

Ako trebate informacije o routeru samo recite.

Hvala!

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dali je moguće antenom hvatat signal  iz jednog smjera udaljenost nam je 4 km

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 20:46 (partner).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e ljudi imam jedan problem..

stalno mi nešto internet šteka u zadnje vrijeme...tamo dolje u desnom kutu gdje je konekcija samo mi dođe crveni iksič na konekciju i moram restartati komp da ponovno proradi i onda kad mi šteka mi piše (tamo gdje mi piše preko koga sam konektani) Limited Acces..

HELP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvo pitanje, da li ruter ima jači prijem i slanja signala od ugrađene wireles kartice laptopa? Ako da onda me zanima sljedeće.

Da li je moguće (mislim da sam negdje čitao da je) koristiti još jedan ruter za prosljeđivanje signala? Imam ruter u prizemlju jer je tamo telefon i jedan komp, a na katu mi je onda slabiji wifi signal. Laptop još lovi nekako, ali na mobitelu mi često puca veza i moram biti točno u određenom djelu sobe da imam signal.

Sad, ja bi na katu stavio još jedan ruter koji imam, tako da ovaj ruter u prizemlju šalje signal ovome na kat, a ovaj bi onda slao na laptop, mobitel itd. Ima li to smisla i da li je moguće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo nabavio novi Tp Link modem ruter, i spojio ga na komp normalno, radi sve. Wireless signal salje, pise odlican signal, i konektuje se na mobitelu, ali nece da otvori nista. U cemu je problem ?

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav ekipi!

Ja imam jedno jednostavno pitanje {#}!

Naime, ja sam pomorac i treba mi neka super antena/kartica da hvata kopno na bar 20km. Antena može biti bilokakva, samo da je prijenosna.

Gledao sam ove profi antene ali me zanima koju izabrati od njih... ili pak neku koju vi mislite da je jača!

http://www.radiolabs.com/products/wireless/usb-wifi-cards.php

http://www.radiolabs.com/products/wireless/directional-wireless-antenna.php

nadam se da ćete mi pomoći! {#}

pozz

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

5km max (sa optičkom vidljivošću) i to uz korištenje tanjura od satelitske antene.

Za jači domet ti trebaju drugačije kartice na drugim frekvencijama koje ni ne smiješ uvesti u Hrvatsku... Uzmi pretplatu na mobilni net i deri. Sa WiFijem nećeš dobiti stabilan signal na 5km u idealnim vremenskim uvjetima. Malo pogoršanje vremena i domet pada na 1km - ako ne i manje.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

5km max (sa optičkom vidljivošću) i to uz korištenje tanjura od satelitske antene.

Za jači domet ti trebaju drugačije kartice na drugim frekvencijama koje ni ne smiješ uvesti u Hrvatsku... Uzmi pretplatu na mobilni net i deri. Sa WiFijem nećeš dobiti stabilan signal na 5km u idealnim vremenskim uvjetima. Malo pogoršanje vremena i domet pada na 1km - ako ne i manje.

koje su to kartice koje ne smijem uvest? 

što se tiče pretplate to ne dolazi u obzir... kod nas je roaming 100kb = 6kn.. pa ko je tu lud?!

kad uzmem vani to opet znači da moram izlazit na kopno i uzimat kartice na bonove što vjeruj mi u svijetu nije tako lako uzet kao i kod nas. 

nije baš ni da mogu izlazit u svakom portu. ovo bi mi odlično bilo kad smo na sidru i hvatam neki wifi iz grada.

ajmo pojednostavit pitanje!

koja je najjača prijenosna antena direktna i uz to najjači adapter????

13 godina
neaktivan

ovako posto sam se dogovorio sa susjedom oko podjele neta...zanima me koji bi ruter bio bolji : airlive n.power ili tp link tl wa901nd...naime trebao bih jedan od ta 2 posto cu koristiti samo universal repater mod...a sada net lovim samo antenom u odredenom dijelu kuce(a ap ce mi omogucit po cijeloj kuci net)

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!

0 0 hvala 0
16 godina

dali se i koliko dobije na kvaliteti signala ako stavim channel 11, trenutno je na 6? Priča je da od susjeda posuđujem(uz njegovo dopuštenje) net, do prije tjedan dana je radilo izvrsno, a sad se svako malo izgubi signal, a znam da on ne skida ni ništ takvog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

dali se i koliko dobije na kvaliteti signala ako stavim channel 11, trenutno je na 6? Priča je da od susjeda posuđujem(uz njegovo dopuštenje) net, do prije tjedan dana je radilo izvrsno, a sad se svako malo izgubi signal, a znam da on ne skida ni ništ takvog...

Ovisi jer ako blizu tebe ima puno usera na kanalu 11 opet nece bit kako treba.U principu bi trebao pogledat koji kanali su oko tebe najvise koristeni i stavit sebi onaj kojeg najmanje ima

15 godina
neaktivan

EDIT : problem rješen

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 0:34 (Darinka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako prvo pozdrav ekipi! Novi sam tu...

Nadam se da je ovo topic za mene jer ovako glasi pitanje...

Znaci zanima me vezano za usb wireless karticu,imam stolno racunalo i treba mi za hvatanje signala od susjeda koji je udaljen cca 10 metara od mene najvise! Sad gledao sam u makro mikro i slicnim trgovinama sve te stvari pa ne znam za koju da se odlucim,naravno za sto manje love:) Uglavnom mi je potrebna za surfanje,streaming,skype i te stvari,znaci nista posebno,ali da mi je internet stabilan,koliko znam kod njega je flat internet sa dobrom brzinom,i na frendovom laptopu ocitava jacinu signala na 3 od 5 onih crtica...Problem mi je i to da mi na racunalu ne ocitava cd-ove nego samo dvd-ove tako da ne znam sto bih s driverima...Na ovom podrucju sam laik pa me eto zanima sto da uzmem,jel mi treba nesto sa antenom,koliko snage ili cega vec ili ce vec biti dosta oni usb stickovi ili sto vec??... Unaprijed hvala !

0 0 hvala 0
16 godina

pogledaj malo po ebay-u Alpha antene, imaš dosta dobre, uzmi onu s najvećom antenicom :p ja sam svoju platil nekih 160 kn, vidim sve wireless mreže u krugu od 100m sigurno :D a kaj se tiče drivera, za više manje sve gadgete imaš driver na netu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Blade18 kaže...

pogledaj malo po ebay-u Alpha antene, imaš dosta dobre, uzmi onu s najvećom antenicom :p ja sam svoju platil nekih 160 kn, vidim sve wireless mreže u krugu od 100m sigurno :D a kaj se tiče drivera, za više manje sve gadgete imaš driver na netu...

zanemari ovo... Kupiš si PCI wirelesku tipa Airlive WT2000-PCI ili Canyon CN WF511 ili CNP WF511 i kupiš indoor antenu od 5 dbi i to je to...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
12 godina
neaktivan

Pozz ekipo

Da li imate kakvu preporuku za antenu koji bi zamjenio s originalnom na routeru od Iskona, Enkom A1521-I. Jačina signala mi je od 50-80%, jako varira. 

Pošto originalna antena nije namjenjena za mjenjanje otvorio sam router i antena je direktno spojena na matičnu ploču sa U.FL konektorom. 

Pa bi si nabavio ovaj kabelčić - Pigtail U.FL to RPSMA F - http://www.mikrotik-hrvatska.com/pigtail-ufl-to-rpsma-f-%C5%BEenski-p-278.html.

Koju antenu bi preporučili a da je omni?

Unaprijed hvala

1 1

0 0 hvala 0
14 godina
mamkem6 kaže...

Pozz ekipo

Da li imate kakvu preporuku za antenu koji bi zamjenio s originalnom na routeru od Iskona, Enkom A1521-I. Jačina signala mi je od 50-80%, jako varira. 

Pošto originalna antena nije namjenjena za mjenjanje otvorio sam router i antena je direktno spojena na matičnu ploču sa U.FL konektorom. 

Pa bi si nabavio ovaj kabelčić - Pigtail U.FL to RPSMA F - http://www.mikrotik-hrvatska.com/pigtail-ufl-to-rpsma-f-%C5%BEenski-p-278.html.

Koju antenu bi preporučili a da je omni?

Unaprijed hvala

gledaj od 5 -8 dbi da ima jačinu te na ruterima imaju jačinu od 3-4 dbi

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
12 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

gledaj od 5 -8 dbi da ima jačinu te na ruterima imaju jačinu od 3-4 dbi

Šta kažeš na ovako nešto - http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/alfa-9-dbi-antena-38.5-cm-original-alfa-proizvod-oglas-5093802

14 godina

Pični ovu i miran si... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice