Možda se ponavljam pa sorry.
Da li zte 931 VII bolje drži vezu na nižim marginama od zte h201L?
Interesira me može li se zte 931 VII spojiti na net sa mog broja (bio je i prije spojen na tcomu)...da nebi bilo zabune trebam ga tek kupiti pa da ne kupujem bezveze.
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.103.345
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerujem da je bolji od tvog, ali za primjer na nekim situacijama gdje je bila margina jako loša,
lošija od tvoje TG782 je kako tako držao vezu dok se ZTE nije mogao ni spojiti , bar ne duže od dvije minute.
[img]http://i.imgur.com/sCP8fu0.png?1[/img]
Kako izgleda po speedtestu, imas tv. S tvom 50 ce ic nategnuto. Po routeru moze, ali kako je to zte koji svasta prikazuje, vjerojatno ne, al ako je ista cijena, zatrazi, sigurno ide vise od 41+tv. Ako nije cijena ista nema smisla trazit.
Imam samo internet bez tv-a.Cijena je ista za turbo 40 i turbo 50.
Ovo da glave padaju jer je malo interneta palo je isto u najblazu ruku smjesno. Da se tako lako celni ljudi mijenjaju, nakon 2 godine bi na celnim pozicijama bili studenti iz tehnicke.
Ovo sve govori o tebi. Idi to reci stotinama ljudi koji nisu mogli dobiti hitnu medicinsku pomoć, vatrogasce i policiju onda kada im je to trebalo. Ili podići svoju lovu s bankomata ili banke. Očita potvrda one poznate narodne izreke da bolest ne bira.
koliko znam, lozinka za admin je uvijek !tc0Mht[VAS ACCESS CODE]
Po tome što si napisao vidi se da ne znaš.
Interesira me može li se zte 931 VII spojiti na net sa mog broja (bio je i prije spojen na tcomu)...da nebi bilo zabune trebam ga tek kupiti pa da ne kupujem bezveze.
Kad vec kupujes, kupi si nesto bolje, ne zte :) Neki tplink nesto. Osobno neznam dal drzi bolje il losije, to ce znat tehnicari koji su imali iskustva s puno njih, valjda se jave tu.
Imam samo internet bez tv-a.Cijena je ista za turbo 40 i turbo 50.
A onda ti ni speedtest nije bio bas nesto, jer je pusteno 45 a tebi mjerilo 41. Bez tva 50ica ce ic, naravno ako zte nije posandrcao pa prikazuje svasta, al pretpostavimo da nije.
Ovo da glave padaju jer je malo interneta palo je isto u najblazu ruku smjesno. Da se tako lako celni ljudi mijenjaju, nakon 2 godine bi na celnim pozicijama bili studenti iz tehnicke.
Ovo sve govori o tebi. Idi to reci stotinama ljudi koji nisu mogli dobiti hitnu medicinsku pomoć, vatrogasce i policiju onda kada im je to trebalo. Ili podići svoju lovu s bankomata ili banke. Očita potvrda one poznate narodne izreke da bolest ne bira.
Kakvu hitnu pomoc, vatrogasce i policiju? Ti bas volis dramatizirat vidim, mora da si iz druge galaksije.
Ako u nešto nisi upućen ili ne razumiješ ili, pak ne znaš, onda se malo raspitaj u svojoj okolini. Nemoj ovakvim postovima pokazivati svoje neznanje o kakvom se kolapsu radilo. Dovoljno je bilo samo malo truda naći ono što si očito prespavao:
Ekipa, može pomoć/odgovor/savjet,
Na HT-u sam i do prije 2-3 tjedna brzina je bila 1.5Mbit/s i onda su napravili novu centralu cca 1.2km od mene i brzina se popravila, na speed testu danas 4.4Mbit/s.
Prije tjedan dana čuo sam se s njihovim operaterom i rekao mi je da VDSL još nije dostupan ali da je propusnost linije trenutno 13Mbit/s max i da je moguća turbo opcija 10, znači 10Mbit/s i rekao sam mu da aktivira tu opciju, što je on rekao da će biti aktivna u roku do tjedan dana.
Danas, više od tjedan dana poslije ništa od veće brzine. Pa me sad zanima da li veća brzina ovisi o ruteru pošto imam onaj Thompson TG782, da li njega treba mijenjati da bih dobio veću brzinu, dal da idem u centar, zovem SZK, ili ? , ispod je slika o DSL vezi pa mi recite vaše mišljenje.
Zovi, jer nitko ti nije ništa aktivirao. Do modema nije, jer je to ADSL2 modem i on može bez problema povući svih 24 mbit koliko u pravilu daju preko ADSLa. Za sve preko VDSL i drugi modem...
Ekipa, može pomoć/odgovor/savjet,
Na HT-u sam i do prije 2-3 tjedna brzina je bila 1.5Mbit/s i onda su napravili novu centralu cca 1.2km od mene i brzina se popravila, na speed testu danas 4.4Mbit/s.
Prije tjedan dana čuo sam se s njihovim operaterom i rekao mi je da VDSL još nije dostupan ali da je propusnost linije trenutno 13Mbit/s max i da je moguća turbo opcija 10, znači 10Mbit/s i rekao sam mu da aktivira tu opciju, što je on rekao da će biti aktivna u roku do tjedan dana.
Danas, više od tjedan dana poslije ništa od veće brzine. Pa me sad zanima da li veća brzina ovisi o ruteru pošto imam onaj Thompson TG782, da li njega treba mijenjati da bih dobio veću brzinu, dal da idem u centar, zovem SZK, ili ? , ispod je slika o DSL vezi pa mi recite vaše mišljenje.
ako ne koristiš maxtv, može tu i 30mbps
ja uz takvu atenuaciju imam 30
ispravak, nisam vidio da vdsl nije još dostupan, ali adsl bi morao biti puno brži..... s tim da su oni jebali po tim paketima i ukinuli dosta brzih adsl paketa.....
Pa neće propast svijet, zato što kasni "turbo", svi su vidjeli ne treba više ponavljat.
Kak ono dugo čekaš?
Ako u nešto nisi upućen ili ne razumiješ ili, pak ne znaš, onda se malo raspitaj u svojoj okolini. Nemoj ovakvim postovima pokazivati svoje neznanje o kakvom se kolapsu radilo. Dovoljno je bilo samo malo truda naći ono što si očito prespavao:
Pisalo je i da ce se svijet srusit za Y2K pa se nista nije desilo. Malo manje vjerovat senzacionalistickim natpisima novina i sve ce bit ok.
I ako imaš znanje kako i što promijeniti, te koje vrijednosti staviti, a da ti nakon toga veza na internet radi i bude stabilna.
Ja taj dio posla prepuštam HT-ovcima i ne diram ništa izvan kruga funkcija routera koje su mi potrebne za postavljanje i održavanje kućne mreže.
Problem i je što sa njihovom postavkama router ne radi kako spada (tema višestruko obrađena u prethodnim postovima).
Po meni je glupo da HT kupi router koji može 100 stvari i onda ga ograniči da radi samo dvije. To je prvenstveno bacanje novaca…
Jer su jednostavno mogli kupiti neki drlog koji može samo najosnovnije - ukoliko se boje „prčkanja“ korisnika.
Na teren ne mora izlaziti tehničar jer postoji TR-069 remote admin user/pristup u routeru.
I uvijek je prva radnja reset routera, ukoliko je bistri korisnik postavio nešto neodgovarajuće.
To može uraditi on sam ili HT remote , nakon čega router povlaci sve def. postavke.
Daleko smo odmakli od danA kad je PC korišten samo za najosnovniji pristup internetu.
Danas je normalno da se u kući nalazi lokalna mreža , sa spojenim mobitelima, računalima, mnogi u dodatnom subnetu, itd.
Koristiti „dodatne“ mogućnosti routera više nisu fancy stvar nekog geeka nego sušta potreba.
Također i potreba za sigurnošću.
Sto se tiče admin usera u speedportu - vrlo vjerojatno je da se ni ne može pozvati preko web GUI-a.
SSH također odbija.
Problem i je što sa njihovom postavkama router ne radi kako spada (tema višestruko obrađena u prethodnim postovima).
Po meni je glupo da HT kupi router koji može 100 stvari i onda ga ograniči da radi samo dvije. To je prvenstveno bacanje novaca…
Jer su jednostavno mogli kupiti neki drlog koji može samo najosnovnije - ukoliko se boje „prčkanja“ korisnika.
Na teren ne mora izlaziti tehničar jer postoji TR-069 remote admin user/pristup u routeru.
I uvijek je prva radnja reset routera, ukoliko je bistri korisnik postavio nešto neodgovarajuće.
To može uraditi on sam ili HT remote , nakon čega router povlaci sve def. postavke.
Daleko smo odmakli od danA kad je PC korišten samo za najosnovniji pristup internetu.
Danas je normalno da se u kući nalazi lokalna mreža , sa spojenim mobitelima, računalima, mnogi u dodatnom subnetu, itd.
Koristiti „dodatne“ mogućnosti routera više nisu fancy stvar nekog geeka nego sušta potreba.
Također i potreba za sigurnošću.
Sto se tiče admin usera u speedportu - vrlo vjerojatno je da se ni ne može pozvati preko web GUI-a.
SSH također odbija.
Pa nisu oni uopće ograničili router. :-) Njihov admin password kruži okolo za gotovo svaki router koji su ikada dali korisnicima. Problem na koji sam ja pokušao ukazati je neznanje kako postaviti pojedine parametre rada routera i bolje je ne dirati ono što ne razumiješ (ne ti, nego svatko od nas općenito). Imam i ja svega na svojoj kućnoj mreži, pa nisam nikada kritizirao router jer mi je on tu za održavanje veze prema internetu, a za sve ostalo imao sam dodatni router/AP. Sada ga trenutno nemam, ali ako zatreba, imat ću ga ponovno.
Za speedport ne znam, nisam ga nikada ni vidio ni koristio.
Sve 5 ;)
Nisam te napao niti protuslovio nego pričao direktno o određenom routeru koji je tema.
Moja je krivica sto sam tvoj post iskoristio da odgovorim drugim osobama.
Nitko ni ne traži admin acc od HT-a, nego je stvarno došlo do toga da se moraju neke stvari u routeru postaviti, a nemaš ovlasti jer je obični user osakaćen .
Kad ti nemaš ovlasti definirati DNS server ili naziv lokalne mreže, a mogao si to na svim prethodnim routerima,
onda se prvo osjećaš da sa konja prelaziš na magarca, a to nije u ičijem interesu, a nakon toga da stojiš pred zidom.
ne želim nabrajati što je sve onemogućeno.
Razumijem da zaključaju telefon (voip), da zaključaju bla, bla…
Ali neke vitalne stvari?
Nisu si čak dali truda da ga prevedu
Evo slika gdje je na mađarskom ;)
Svatko svog konja hvali/brani, no HT je i moj konj ali jednostavno nisam zadovoljan logikom kojom se router konfigurirao.
Pisalo je i da ce se svijet srusit za Y2K pa se nista nije desilo. Malo manje vjerovat senzacionalistickim natpisima novina i sve ce bit ok.
Jel? Da nisi malo fulao u primjeru? Jedno se je pretpostavljalo, a ovo drugo se dogodilo. I ovaj navedeni natpis je najmanje senzacionalistički jer je stvarnost bila još gora. Ali kako je poznato da je ova firma jedan od najvećih oglašivača onda se i novine prema njoj odnose u "rukavicama".
Pa nisu oni uopće ograničili router. :-) Njihov admin password kruži okolo za gotovo svaki router koji su ikada dali korisnicima... Za speedport ne znam, nisam ga nikada ni vidio ni koristio.
Za ovaj ruter nije poznat admin password. I zašto se uključuješ u raspravu oko ovog rutera a sam priznaješ da ga nikada nisi vidio ni koristio?
Najveći razlog zbog kojeg sam izrazito ogorčen na HT je što navedeni ruter ima Gbitne portove. A HT ih svojim firmwareom ograničava na 100 Mbitne. Potom, 1 LAN port može se postaviti kao WAN, ali toga nema u njihovom firmwareu. Mislim, okljaštrili su dostupnost postavkama kao da je ruter namijenjen za odjel psihijatrije. Time samo pokazuju što misle o korisnicima njihovih usluga. A to sve što sam napisao pišem jer sam imao sve njihove rutere koje su davali privatnim korisnicima (od Kasde do ovog Speedporta). I ubjedljivo je ovaj ruter najviše okljaštren. Barem dok se ne probije admin pass.
Po njima ne postoji mogucnost VDSL-a... Svako govori svoju pricu, poslo sam opet poruku na prigovori mail, no nikako da odgovore.
Čekaj, pa sada si spojen na VDSL koliko vidim po ss ?
Čekaj, pa sada si spojen na VDSL koliko vidim po ss ?
Da, ali njima to ne pise na kompjuteru i kazu da nema mogucnosti...
Interesantna situacija, na ovo ide Turbo 20 bez problema...
Jesi li probao i preko Facebooka reći da ti puste Turbo 20 s obzirom da već imaš odgovarajući router i u prilog im stavi ovu sliku da imaš tehničku mogućnost.
Imene su uvjeravali da nemogu imati više od 19/2.2 pa sam zvao tehničare.
Prvi put je došao neki mladi tehničar, samo resetirao router i rekao "čuj, nemoš više od ovog - a i šta će ti više od ovog..." Opet sam prijavio "kvar" jer znam da na ~1 km ide bez beda 30/5 i došao je neki iskusniji i na kraju je sredio problem i eto nakon cca tjedan dana sam promijenio paket na 30/5. Samo nemoj odustati, ako treba svaki dan ih zovi dok se netko normalan ne javi.
Mene su dva mjeseca uvjeravali da nemože , da nema vdsl-a u centrlali a moja parica je na vdslu več godinu i pol. No njima tako piše.
i jedan đoker zovi je riješio
Router ne radi kako spada jer je takav kakav je i nepovezano je dal ti tome imas pristup ili nemas, tako da je taj problem nebitan i nije na tebi da ga rjesavas vec tcomu sta kupuju shrot routere. Nadalje, nemogu kupit "najosnovniji" jer to ako ti nemas admin pristup, ne znaci da on nije potreban da omogucava raznorazne druge stvari koje oni mogu kontrolirat. Trece, nemoze se sve preko acsa i remote-a odradjivat. To bi bilo tako da je sve idilicno, ali nije. Nije se jednom dogodilo da acs uopce ne prepoznaje router dok je tehnicar tu kraj njega i nikako ga nemoze ni natjerat da ga prepozna. Sta onda?
A sad zasto admin nevalja dat korisnicima.
Pa zato jer na nekih 1% korisnika koji ce znat sto da rade s tim, ima 99% korisnika koji ce to otvorit eto, cisto tako da otvore i da imaju. Tih 99% ce uzrokovat toliko vise problema nego ovaj 1% sto ce eventualno bit nezadovoljan jer nemoze iskoristit pun potencijal routera. Ako si ikad imao nekog u obitelji tko se ne zna sluzit racunalima mozda si upoznat s tim stvarima. Ja takvog jednog imam kuci i redovito dodjem za racunalo na kojem su se dogodile neke stvari koje neznam kako je moguce da su se dogodile, a osoba je samo "browsala internet", sto je fizicki nemoguce da se dogodi ako se samo "browsa internet" (i ne, ne mislim na viruse i slicno vec na raznorazne programe koji se popale, stvari pogase i slicno). Tome je stoga, kad se netko ne razumije on klika sve i svasta a ni nezna sto klika a toliko mu je nerelevantno da se kasnije ne sjeca tog.
I onda kad takvom nekom ne radi internet, pa mu tehnicar dodje i kaze "ovo ste ugasili, ovo izbrisali" on ce se kunit majkom, bakom i psom da se on nikad tome nije priblizio i da njima internet i rotuer nevaljaju. Nedaj boze da mu naplatis izlazak tehnicara :). Cinjenica je da svi koji imaju taj admin bi nakon toga trebali znat i popravit kad bilosto podje po krivu, a to nije slucaj.
Stoga, s strane firme je potpuno jasno zasto ove stvari ne da i ogranicava. Na njima je da ti isporuce internet, tv, telefon, stogod i da to dolazi i radi kako spada. Dal ces ti sad imat svoju kucnu mrezu gdje ce se spajat pecnica na to koju ces ti programirat preko kompa kad da ti kuha rucak je potpuno nebitno i nevazno za njih. Bil ti bio zadovoljniji da to mozes konfigurirat? Naravno da bi, ali ti si u igri brojki nebitan, pogotovo kad firma ima puno vecih problema i investicija od toga dal ti mozes isprogramirat pecnicu ili ne.
Znaci, da se razumijemo, i ja bi volio imat i voip passove, i ssipove, i mogucnost kontrole dns servera, ssh i sve te fine stvari na svakom od ISP routera bez da se moram sam uopce potrudit oko toga, ali ne mislim da me isp radi toga smatra ovcom, niti mi je nelogicno da ove stvari ne daju.
Kao sto sam naveo, ako tebe, il bilo koga drugog to stvarno toliko smeta, uzmes si 5 puta bolji router za neke novce, njihov u bridge i mirna bosna, nevidim problem (osim financijske prirode). Ili fino istrazujes po internetu pa ga rootas i potpuno izbacis isp iz price i podesis sve kako spada. Ja kad sam sebi trazio za fritza, imas na njemackim forumima svega i svacega, vjerojatno tako ima i za ovog jer tcom vecinom uzima sve od njemaca samo prevede par stvari.
Jel? Da nisi malo fulao u primjeru? Jedno se je pretpostavljalo, a ovo drugo se dogodilo. I ovaj navedeni natpis je najmanje senzacionalistički jer je stvarnost bila još gora. Ali kako je poznato da je ova firma jedan od najvećih oglašivača onda se i novine prema njoj odnose u "rukavicama".
Ma da stvarnost je puno gora. Ja neznam kako sam prezivio taj smak svijeta, moram pocet uplacivat loto kad sam tako sretan, a ti si valjda prezivio jer si iz druge galaksije i sad samo nas 2 pricamo jer su svi ostali pomrli.
Po njima ne postoji mogucnost VDSL-a... Svako govori svoju pricu, poslo sam opet poruku na prigovori mail, no nikako da odgovore.
Ti si vec na vdslu tako da nemoze "nemat mogucnosti za vdsl". Ocito te odbijaju iz drugih razloga, jer ako se spojio na tvoj router vidi da je vdsl vec omogucen.
Može tu biti i drugih stvari, u mom slučaju u Donatu stoji da mi je maksimalna brzina 8.5 a maksimalna je 35.
Čak ni SMC nije pomogao
Jel ima netko da je iz Županjske posavine dobio optikaliju?
pozrav, imam max adsl 4 mbita brzinu, i posto mi je sad istekao ugovor zelim ga produzit. zelio bi si isto tako povecati brzinu interneta na 10 mbita.. malo sam gledao na njihovim stranicama i tamo se nemoguce snaci pa molim za malu pomoc. gdje mogu vidjeti kolika je cijena za sadasnjih 4 mbita a koliko za 10 pa da usporedim i vidim jel mi se isplati. vidim da imaju neke promotivne akcije turbo opcija nesto. o cemu se to radi?