T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.333
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com Internet

Danas me je tehničar prebacio na vdsl, ali sam morao prijeći na voip da bi mogao imati vdsl.

TG782i TG782i
ZTE931VII ZTE931VII
BF3:fluffy_inside
13 godina
Wolf88 kaže...

Danas me je tehničar prebacio na vdsl, ali sam morao prijeći na voip da bi mogao imati vdsl.

Koliko plačaš mjesečno internet+telefon ?

13 godina
neaktivan
E da neke centrale na vdsl karticama nemju mogucnost spajanja na sebe Li ili Msan porta pa telefon mora na voip, dok neke to imaju. Ovisi od izvedbe do izvedbe.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Imam jedno pitanje koje je vezano za problem kod prijatelja.
Dobio je frend ovaj novi ZTE ruter i stavljeno mu je isto ime i pass na ruter koje mu je i bilo na proslom.
Windows 7 pronalzi njegovu mrezu ali kad se klikne na Povezi (bezicno) komp se ne poveze.
Spajanje mobitelom na taj ruter sve radi OK, takodjer spajanje preko kabela laptop moze na na net jedini preko wirelessa se nece/ne moze spojiti???

Ima netko neki prijedlog - HVALA!
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Dobio je frend ovaj novi ZTE ruter i stavljeno mu je isto ime i pass na ruter koje mu je i bilo na proslom.
Windows 7 pronalzi njegovu mrezu ali kad se klikne na Povezi (bezicno) komp se ne poveze.
Spajanje mobitelom na taj ruter sve radi OK, takodjer spajanje preko kabela laptop moze na na net jedini preko wirelessa se nece/ne moze spojiti???

Neka prvo proba promijeniti kanal mreze. Ako tako nece, neka provjeri je li N standard ukljucen jer on zna stvarati probleme u spajanju pogotovo kod starijih laptopa koji imaju WLAN karticu koji ga ne podrzavaju.

17 godina
alen29 kaže...
djigibao kaže...

Neka prvo proba promijeniti kanal mreze. Ako tako nece, neka provjeri je li N standard ukljucen jer on zna stvarati probleme u spajanju pogotovo kod starijih laptopa koji imaju WLAN karticu koji ga ne podrzavaju.

Promijenit kanal mreze - GDJE, KAKO?

Provjera N standarda - GDJE, KAKO?

Sorry ako su n00b-ovska pitanja ali nisam bas na TI s tim mreznim stvarima.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

Neka ode na stranicu 192.168.1.1 preko internet browsera koji vec koristi. Stranica ce ga traziti podatke za login, kao korisnicko ime neka upise "user" (bez navodnika), a kao lozinku treba upisati ZTEE+ostale znakove serijskog broja koje moze iscitati sa naljepnice sa poledine routera (+ isto ne treba pisati).

Nadalje, kada se uspjesno ulogira, s lijeve strane odabere opciju Network pa onda WLAN i automatski ce biti na kartici Basic. Sada tu moze promijeniti kanal opcijom Channel gdje je dostupno 13 mogucih kanala. Preporucio bi da izbjegava 1., 6. i 11. kanal ako je negdje u zgradi jer su to tvornicki kanali mreza na bilo kojim routerima pa cesto zna biti interferencija. Naravno, nakon izmjene kanala odabere Submit na dnu kako bi se izmjene spremile.

Sto se tice iskljucivanja N standarda, to moze mijenjati u istom prozoru opcijom Mode, neka izabere onda predzadnju opciju koja podrzava B i G standarde.

Na slici mozes vidjeti kako to izgleda u mom routeru. Doduse, ja sam u kuci i oko mene nema niti jedne wifi mreze pa koristim pocetni kanal kao i N standard.

wifi wifi
17 godina

Bio sam u tim postavka kod njega jutros, pa cu opet pogledat drugi put.

Zahvaljujem
15 godina
neaktivan

Jos jedna stvar. Preporucljivo je da sa tog laptopa (ili racunala, sto god vec je) obrise staru mrezu ako je ostala spremljena jer se koriste isto ime i lozinka pa onda neka se spoji ponovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 20:08 (alen29).
11 godina

Ima ko MaxTV putem satelita, iskustva?

15 godina
neaktivan

Imam ja. Radi kako spada ako je antena dobro namjestena. Inace, znam da su neki ljudi imali problema sa slikom ako je bilo nevrijeme ili ako im zamrzne dok je zima. Ja nisam imao takvih problema.

Jedino sto nemas neke funcije koje imas sa IPTV-jem poput vremenskog pomaka, snimalice itd.

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ima ko MaxTV putem satelita, iskustva?

Imam CI-CAM i sve radi OK. Preporuka.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ne znam znate li za MaxTV SAT, ali zadnjom nadogradnjom imate mogucnost snimanja na vanjski HDD sto recimo na IPTV-u nije moguce. Tako da ima SAT svoje mane, ali naravno i prednosti. Za sve koji nemaju mogucnost IPTV-a definitivno preporuka, i da, kanali koji svoj program emitiraju u HD-u su na SAT-u vec u HD-u.

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

H1 telekom ima mogucnost da snimas na vanjski HDD, a nije preko satelita. Hvala na informacijama inace.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 11:50 (The_Fichek).
17 godina
T-Com Internet

Evo malo informacija za vas koji ste dobili vDSL ili koristite ADSL s više od 10Mbps...

Ako koristite prenaponsku zaštitu za zaštitu telefona kako bi zaštitili router, nemojte, naime takav uređaj dodaje otpor na liniju te izaziva opadanje SN margine (i porast line attenuationa) te pojavu puno većeg broja CRC, FEC i HEC grešaka a može vam u slučaju loše dolazne linije izazivati i pucanje veze.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 4
16 godina
191x7 kaže...

Evo malo informacija za vas koji ste dobili vDSL ili koristite ADSL s više od 10Mbps...

Ako koristite prenaponsku zaštitu za zaštitu telefona kako bi zaštitili router, nemojte, naime takav uređaj dodaje otpor na liniju te izaziva opadanje SN margine (i porast line attenuationa) te pojavu puno većeg broja CRC, FEC i HEC grešaka a može vam u slučaju loše dolazne linije izazivati i pucanje veze.

Probao sam sa i bez upravo i ima neke sitne razlike.

Bez prenaponske Bez prenaponske

Sa prenaponskom. Sa prenaponskom.

A brzina mi je pritom stalno 30/3

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 15:55 (Jack Sparrow).
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Samo da nadopunim tvoju informaciju da se ovdje radi o prenaponskoj zaštiti telefonske parice, a ne prenaponskoj zaštiti električnog napajanja. Dakle, ovdje nije riječ o UPS-u. Međutim poneki UPS ima ulaz i izlaz telefonskog kabla što ne treba koristiti.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
15 godina
T-Com Internet

bilo je receno da ce vdsl prosiriti na vece gradove a jos od toga nista. ima li netko mozda malo vise saznanja oko varazdina

Prodajem Logitech G700 i G110
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

ne kuzim kako su neki dobili automatski vdsl2 profil iako se nisu prijavili za isto , jel su to oni poceli svima pustat di je dostupno mi po mic bez uplita vlasnika mreze ili ? 

ja sam na voipu-adsl2 profilu i udaljen sam tocno 398m od centrale , jel to znaci da bi mogao dobit poziv od njih radi vdsla-a , novi sam u tome pa molim pomoc

p.s da imam 30-40Mbita , up mi nije bitan bio bi jako zadovoljan , veliki skok sa sadanjih 14 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 16:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zagy15061984 kaže...

bilo je receno da ce vdsl prosiriti na vece gradove a jos od toga nista. ima li netko mozda malo vise saznanja oko varazdina

ja sam iz Ludbrega, meni su rekli da nemam tehnicke mogucnosti, nadam se da ce uskoro bit dostupno i kod mene

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

ne kuzim kako su neki dobili automatski vdsl2 profil iako se nisu prijavili za isto , jel su to oni poceli svima pustat di je dostupno mi po mic bez uplita vlasnika mreze ili ? 

ja sam na voipu-adsl2 profilu i udaljen sam tocno 398m od centrale , jel to znaci da bi mogao dobit poziv od njih radi vdsla-a , novi sam u tome pa molim pomoc 

Ja sam vdsl2 modem i profil dobio nakon problema sa povecanjem brzine sa 4mbps na 10mbps u DL-u. Stalno je bio nekakav problem i nikako dobiti tu brzinu iako imam odlicne parametre linije i jako sam blizu centrali. Nisu znali sto napraviti pa su se odlucili donijeti ZTE 931 modem i prikljuciti me na vdsl2 jer ga je centrala podrzavala.

Vjerovatno ti se nista nece promjeniti bez da ih kontaktiras.

Never let a computer know you are in a hurry.
11 godina
T-Com Internet

ako cemo gledat po ovoj stranici klik  nemam srece uopce :( crveno je gdje sam zivio prije tu je dostupno,a plavo di sam sada nije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo sam ih zvao i rekli su da ce krajem mj. pustit u opticaj opet vdsl2(za prijave putem weba,tel) te dofurat neki ruter novi  i da bi po parametrima koje su tamo procitali an centrali

dobio oko 30 max 35Mbita za istu cijenu koju sad placam adsl2  ( super alternativa dok mi ne dodje optika u kvart) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 16:41 (4mal).
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Znači dobio sam jučer Internet, odmah sam spojen VDSL profilom od 10/0,64 Mbps, mjerim jucer brzinu oko 8-9 Mbps dobivam s tim da je graf jako pilast, danas mi je dvaput pucala veza, nakon toga sam isao testirati brzinu i ona se krece između 9 Mbps u DL i 3Mbps u upload-u, mene sad zanima: da li su oni meni ukljucili Turbo 30 posto je ona 30/3, a da mi pritom nisu povecali download nego samo upload, ili je meni toliko losa kvaliteta da nemrem postici 30 Mbps u download-u nego sam prisiljen imati samo 8-10 Mbps?

Speedtest Speedtest
ZTE status linije ZTE status linije
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Master11 kaže...

Znači dobio sam jučer Internet, odmah sam spojen VDSL profilom od 10/0,64 Mbps, mjerim jucer brzinu oko 8-9 Mbps dobivam s tim da je graf jako pilast, danas mi je dvaput pucala veza, nakon toga sam isao testirati brzinu i ona se krece između 9 Mbps u DL i 3Mbps u upload-u, mene sad zanima: da li su oni meni ukljucili Turbo 30 posto je ona 30/3, a da mi pritom nisu povecali download nego samo upload, ili je meni toliko losa kvaliteta da nemrem postici 30 Mbps u download-u nego sam prisiljen imati samo 8-10 Mbps?

kolko sam skuzio u proslim postovima,doslo je samo od sebe nakon nekog vremena ili su resetali modem, pogledaj par stranica prije

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 19:57 (p1k1p).
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Kako je kolega prije mene postao, to ti se poveca samo od sebe, za par dana imas 30 sigurno, vecini je tako bilo pa i meni. Margina u DL ti je niska ali ne bi trebalo biti pucanja veze.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ok, nadam se da si u pravu, jer nema mi bas smisla da su mi povecali upload kakav je u turbo 30, a download ostavili...

I zasto imam puno onih FEC errors-a??

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 20:13 (Master11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Ok, nadam se da si u pravu, jer nema mi bas smisla da su mi povecali upload kakav je u turbo 30, a download ostavili...

I zasto imam puno onih FEC errors-a??

Nemogu reci da sam 100% u pravu, ali znam da je i meni tako bilo prvih 5-6 dana i prijavljivo sam kvar. Oni su govorili da je sve pušteno na centrali da ruter prima tih 30/3 mbit-a i da je problem u mojim racunalima na sto sam se dobro nasmijao. Nista nisu postigli, a na kraju sve je samo proradilo.

FEC errora i ja imam, ali ne koliko i ti. Zašto imaš, to neka ti rece netko tko zna vise o tome ili potrazi na internetu, ja nisam bas siguran sto to zapravo predstavlja.

13 godina
neaktivan
FEC errori uglavnom greske koje je sam modem popravio koje su se dogodile u prijenosu signala.

Veci problem su CRC koje nije uspio popravit, a CRC nekad zna uzrokovat i puknuce dsl linka, daje greske na slici ako se koristi IPTV jer je paket dosao neispravan i fale informacije, zato postoje tehnologije da se to sprijeci maksimalno al nikad sve.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
T-Com Internet

Nakon skoro 3 tjedna čekanja:

Turbo 30 Turbo 30
Origin: Mrtvo_Tjelo_cRo
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice