T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.102.614
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com Internet

ja sam 22. dao zahtjev za vdsl modemom, posto sam vidio da su neki dobili a ja nisam, nazvao sam ih i kazu mi da je taj zahtjev prekinut

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
p1k1p kaže...

ja sam 22. dao zahtjev za vdsl modemom, posto sam vidio da su neki dobili a ja nisam, nazvao sam ih i kazu mi da je taj zahtjev prekinut

Svi zahtjevi do 24. će se izvršiti zovi opet......

17 godina
T-Com Internet

bacim slučajno oko na ruter i skužim jedna lampica ne svijetli, reko nije valjda da su ga resetirali i podigli brzinu, idem provjeriti kad ono...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

Predao zahtjev na badnjak, taman prije nego sto su obustavili turbo.

Danas slusam internet radio i sve se prekine, reko koji k?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:53 (LeskiRM).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

zvao sam opet i rekli su mi da je stonirano zbog tehnickih mogucnosti, sta to znaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Znaci da nemres imati tu uslugu i ponistili su ti zahtjev...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 17:03 (Master11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Jedno pitanje za znalce, prije desetak dana sam zvao za vdsl i rekli su mi da nemam tehničku mogućnost, a prije 2 dana susjed 2 kuće niže od mene rekao da je dobio vdsl i da radi super.

Što znači to da nisam u tehničkoj mogućnosti (jel do moje instalacije problem ili je problem u "starijoj" centrali) i jel moguće da je on na drugoj centrali iako smo u istoj ulici na razmaku od 20 metara i njegov kabel ide sa stupa u mom dvorištu (sa istog stupa ide i meni)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:41 (lolipopmen).

0 0 hvala 0
15 godina
lolipopmen kaže...

Jedno pitanje za znalce, prije desetak dana sam zvao za vdsl i rekli su mi da nemam tehničku mogućnost, a prije 2 dana susjed 2 kuće niže od mene rekao da je dobio vdsl i da radi super.

Što znači to da nisam u tehničkoj mogućnosti (jel do moje instalacije problem ili je problem u "starijoj" centrali) i jel moguće da je on na drugoj centrali iako smo u istoj ulici na razmaku od 20 metara i njegov kabel ide sa stupa u mom dvorištu (sa istog stupa ide i meni)?

radit ce i tebi.. dobio si studenta koji vjerovatno nezna svoj posao (a koji zna?), ako ih nazoves 10 puta, dobit ces 10 razlicitih informacija

samo sto sada su pauzirali s tim djeljenjem VDSL-a, ali će biti uskoro opet dostupno

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Stvar je u tome da sam zvao 3 puta (nije se jednom desilo da dobim krive inf. zato uvijek zovem bar 2 puta) i jednom slao mail tehničkoj podršci, znači 4 puta su mi rekli da nemam tehničke mogućnosti, ne vjerujem da su pogriješili. 

0 0 hvala 0
15 godina
Nazovi još dva puta, čisto da budeš siguran.
“Na ponos grada i puka nek’ se Hajduk zove”
17 godina
T-Com Internet

Postoji još jedan način aktivacije vdsla, to je tehnička služba.

Evo mail:

tehnicka.podrska@t.ht.hr
Kažete u mail da želite vdsl i navedete ime i prezime vlasnika linije (osoba na kojoj je telefon) i obavezno njegov OIB.
Odgovaraju u roku od 48 sati.
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

sta su sada izbacili brzinu od 20 mbps ? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
tireN1337 kaže...

Izbacili VDSL iz ponude na "kratko" vrijeme... Tak da ne očekujemo ništa par mjeseci sada...

14 godina
Vkm996 kaže...
tireN1337 kaže...

Izbacili VDSL iz ponude na "kratko" vrijeme... Tak da ne očekujemo ništa par mjeseci sada...

Ma nitko nezna na koliko i zašto. Al da nema- nema!

17 godina
T-Com Internet

Aktiviran mi je vDSL

vDSL1 vDSL1

vdsl2 vdsl2

Imao sam problema, "aktivirali" mi vDSL bez da su u centrali prebacili na pravi dslam pa je to tehničar sredio.

Poslali su mi nekog tipa koji se baš i ne kuži u parametre (SN margina, atenuacija linije itd) pa mi nije popravio liniju, ali je barem vDSL aktivan.

Evo kako mi to sada izgleda:

šuma striborova šuma striborova

Šum linije opet užasan, Moram ih opet zvat i prijaviti...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Kaj je s onom ponudom za struju preko T-coma?

Znači ovo

https://www.hrvatskitelekom.hr/energija/struja#startkalk

Ima li caka?

Jer piše da se plaća potrošnja T-comu a održavanje i mjerenje HEP-u.

Pa onda me izađe isto na kraju, ako svaki mjesec plaćam HEP-u?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

pa piše ti 5% i 24 mjeseca - popust 15 kn/mj.

prije nove godine je bila bolja ponuda

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

bježi od toga. ja inaće nosim te račune za struju i svi koji se prebacuju sa hepa negdje drugdje sad to gadno žale. struja je jeftinija u startu prvih par mjeseci ali dalje je skuplja. a još ako imaš neki kvar hep naplaćuje popravak. 500 kuna samo izlazak na teren + ostali troškovi. nemaš struju kod njih više i popravak nije đabe

13 godina
T-Com Internet

Ali tu pise da HEP odrzava infrastrukturu i dalje te mu za to placas.

Za druge nebi znao posto nisam dovoljno upucen.

Mene je konkretno zanimalo koliko se HEP-u placa uz to.

Nije velika usteda ali kad gledas u prosjeku bi bilo 50 kn mjesečno kroz dve godine.

Samo ako je tako kao sto ti kazes onda je to glupost.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

evo za primjer, znam lika koji je od mene cca 2 kilometra, prebacio se s hepa jer mu je bila skupa struja. imao je kvar i zove ih da mu dođu pogledati što je problem. lik koji je došao je nešt pročačkao po osiguračima i shvatio da 2 iz nekog razloga ne rade. zamijenio i naplatio sve skupa 1100 kuna jer ovaj više nije njihov potrošač. a drugih majstora nema koji će ti doma doći da vide gdje je problem osim ako ne vjeruješ "majstoru" susjedu sa ispitivačem za struju da ti nešt pročačka.. svi koji se prebacuju samo gledaju kako je struja jeftinija. istina, jeftinija je neko vrijeme jer te mame popustima kao novog korisnika. no popusti ne traju vječno i nitko ne razmišlja što u slučaju kvara, koga će zvati

15 godina
Robocraft22 kaže...

evo za primjer, znam lika koji je od mene cca 2 kilometra, prebacio se s hepa jer mu je bila skupa struja. imao je kvar i zove ih da mu dođu pogledati što je problem. lik koji je došao je nešt pročačkao po osiguračima i shvatio da 2 iz nekog razloga ne rade. zamijenio i naplatio sve skupa 1100 kuna jer ovaj više nije njihov potrošač. a drugih majstora nema koji će ti doma doći da vide gdje je problem osim ako ne vjeruješ "majstoru" susjedu sa ispitivačem za struju da ti nešt pročačka.. svi koji se prebacuju samo gledaju kako je struja jeftinija. istina, jeftinija je neko vrijeme jer te mame popustima kao novog korisnika. no popusti ne traju vječno i nitko ne razmišlja što u slučaju kvara, koga će zvati

Koliko se ja razumijem hep-ova je infrastruktura do brojila a iza brojila je tvoja , i kako sad da hep tebi tvoje privatno vlasnistvo popravi a ne naplati ,postoje elektricari za tvoje privatne instalacije 

11 godina

Ljudi, sutra imam priliku odgovorit familiju od t-coma, iako prakticki nikad nismo imali problema sa njima (otpocetka smo kod njih..) ili produljit, tj. napravit novi ugovor. Mislimo uzet internet + tv + telefon za 275kn mjesecno na ugovor od 24 mj. + 30kn ona njihova naknada za funkcionalnost, znaci ULTRA MAX3 M paket. Sadasnji ugovor nam je istekao prije par dana i produljit ce se automatski, ako ga ne prekinemo ili uzmemo nest novo, a sa takvim linkanim paketom mislim da bi sve ostalo isto, jedino bi se valjda brzina interneta povecala, iako mi je ona vrlo nejasna. Naime, provjerio sam i optika trenutno nije dostupna kod mene u Zapresicu u mojoj ulici. U tom paketu pise: "Brzina 100/20 Mbits prva 3 mjeseca" Znaci vjerojatno cu dobit šipak od toga. Kad kliknem "Saznajte vise" pise: "Brzina nakon 3 mjeseca 40/10 Mbit/s" Prva brojka predstavlja download, druga upload ili sam u krivu? Trenutno imam download 0.5 megabajta po sekundi pa bi to trebao bit nekakav preporod? Mogu rec koji je model modema kojeg trenutno imam, ako je i to stogot bitno. Imam i ja frendove koji su imali problema sa t-comom itd. itd., neznam kakva je ponuda kod drugih, da li da sad bjezimo dok mozemo ili mi je tak svejedno jer prakticki gotovo svi funkcioniraju preko t-comove infrastrukture? Bilokakva pomoc i savjet su dobrodosli. Znaci i ostali teleoperateri su u pitanju, o tome, tj. nudi li ko optiku na mom podrucju cu se jos raspitat sutra ujutro pa editam post, makar je to onda vec offtopic..

Evo mog ookla testa: http://www.speedtest.net/my-result/4029313993 no kao sto rekoh kad nesto skidam skida 500kbps, tj. pol megabajta, najvise megabajt po sekundi, a ne 4 megabajta kako tu pise.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 2:17 (The_Fichek).
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

...

Evo mog ookla testa: http://www.speedtest.net/my-result/4029313993 no kao sto rekoh kad nesto skidam skida 500kbps, tj. pol megabajta, najvise megabajt po sekundi, a ne 4 megabajta kako tu pise.

4 megabita po sekundi je 4000 kilobita po sekundi, 8 bita čini jedan bajt, dakle 4000 kilobita je 500 kilobajta, a jedan megabajt sadrži 1000 kilobajta.

Dakle 4Mps jeste 0.5MBps. Ako bi to preračunavali u mebibajte po sekundi onda bi to bilo 0,4768MiBps.

Twitter: @191x7
17 godina
The_Fichek kaže...

Ljudi, sutra imam priliku odgovorit familiju od t-coma, iako prakticki nikad nismo imali problema sa njima (otpocetka smo kod njih..) ili produljit, tj. napravit novi ugovor. Mislimo uzet internet + tv + telefon za 275kn mjesecno na ugovor od 24 mj. + 30kn ona njihova naknada za funkcionalnost, znaci ULTRA MAX3 M paket. Sadasnji ugovor nam je istekao prije par dana i produljit ce se automatski, ako ga ne prekinemo ili uzmemo nest novo, a sa takvim linkanim paketom mislim da bi sve ostalo isto, jedino bi se valjda brzina interneta povecala, iako mi je ona vrlo nejasna. Naime, provjerio sam i optika trenutno nije dostupna kod mene u Zapresicu u mojoj ulici. U tom paketu pise: "Brzina 100/20 Mbits prva 3 mjeseca" Znaci vjerojatno cu dobit šipak od toga. Kad kliknem "Saznajte vise" pise: "Brzina nakon 3 mjeseca 40/10 Mbit/s" Prva brojka predstavlja download, druga upload ili sam u krivu? Trenutno imam download 0.5 megabajta po sekundi pa bi to trebao bit nekakav preporod? Mogu rec koji je model modema kojeg trenutno imam, ako je i to stogot bitno. Imam i ja frendove koji su imali problema sa t-comom itd. itd., neznam kakva je ponuda kod drugih, da li da sad bjezimo dok mozemo ili mi je tak svejedno jer prakticki gotovo svi funkcioniraju preko t-comove infrastrukture? Bilokakva pomoc i savjet su dobrodosli. Znaci i ostali teleoperateri su u pitanju, o tome, tj. nudi li ko optiku na mom podrucju cu se jos raspitat sutra ujutro pa editam post, makar je to onda vec offtopic..

Tu piše 4 megabita ili 0.5 megabajta po sekundi.

17 godina
neaktivan
Robocraft22 kaže...

Tom liku i treba naplatiti takvu uslugu. Dobro da nije zvao električara da mu promijeni žarulju jer je "došlo do nekog kvara i žarulja više ne svijetli". Promijeniti osigurač, žarulju, produžni kabel i sl. "stručne" aktivnosti ipak bi se trebale naučiti u školi, a tko neće ili ne želi neka plati.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
10 godina
protjeran

on je vidio da nešto ne radi ali pošto nema pojma o struji nije želio dirati. kao i uvijek nazove hep ali kada je dobio račun, požalio je iste sekunde haha

11 godina

Hvala na pojasnjenju za tih 4Mbits.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 14:21 (The_Fichek).
14 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
dmx kaže...

Jel ima negdje popis centrala koje su nadogradene za vdsl? Danas sam zvao HT i prvi agent mi kaze da turbo opcije vise uopce nece bit u ponudi a kasnije sam opet zvao i drugi agent kaze da na mojoj centrali nije instaliran vdsl. Dva tjedna me vozaju sa razlicitim informacijama.

Meni je pomogla karta na Hakomu:

http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/InteraktivniPreglednik#

Iskljucim sve opcije osim fixne 30-100Mbps (plava boja).

po toj karti plava boja je preko moje kuce, ali nemam tehnicke mogucnosti

14 godina
Mr. Fugitive kaže...

Zanimljivost druga - nakon prelaska na VOIP, konačno mi isporučuju maksimalnu ugovorenu brzinu! Prije, kada sam zivkao SZK, je to bilo "nemoguće", ali sada se može? Dozvoljavam da ne poznajem tehnologiju dovoljno. Ali iz moje perspektive izgleda neodgovorno. Da ne kažem bezobrazno.

Za turbo opciju su mi rekli da "moja infrastruktura to ne podržava".Što im to znači? I od kad ja to imam infrastrukturu? Tko zna. Morat ću ih nastaviti tlačiti nakon blagdana. Neka odmaraju sada malo.

Ovim boldanim su ti vjerovatno htjeli reci da centrala na koju se ti spajas nije na vDSLu (ista stvar i kod mene, imam dovoljnu propusnost parice, ali mi centrala nije na vDSLu i to je to... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice