T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.975
|
čitano: 7.135.396
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 21:10 (kmz89).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Ne radimo s iskonom pa neznam. Samo znam još da optimini to linkovi s optiminim fw -om imaju problema, ako surfas putem Wi-Fi mreže i gledaš opti TV slika ti zamrzava, te sam od danas poče stavljati na terenu ljudima službeni to link fw s optiminim configom i radi dobro.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan

Gle, meni je bitan samo net! A max-tv ću uzeti na 3 mj poklon da vidim jel valja! Ionako imam stream od max-tv koji je izašao prije 2 dana i super! Samo me zanima procedura da ne plaćam, prije 3 mj. Šta trebam njima vratiti uređaj ili uh zvati? Što točno? Šta ako uzmem max adsl na 12 mj. Vidim da treba platiti jednokržnl 80 kn! Što to znači točnije?

13 godina
neaktivan
Nakon 3 mj moraš vratit stb i to najbolje par dana prije otić u t-centar. E da i onda ti naplate preko 100 kn zbog odustajanja od usluge. A ovih 80 vjerojatno za kao instalaciju usluge. Ubiti uzmu ti pare za nista sto su oni na dslam pustili drugi profil.

Uglavnom t-lopovi.
A i jučer sam saznao da npr. Optimi je jeftinije platit tcomu najam i korisniku preko HT infrastrukture nudit usluge (bitstream) nego preko vlastite centrale. Bas jučer bila instalacija usluge i čudom se sto je preko HT inf. Jer je na tom podrucju dostupno preko optimine centrale. Kad kazu jeftinije je nama tako.
16 godina
puls4R kaže...
Ta cijena je uz maxadsl, 90kn je samo osnovni paket bez telefonskih ili maxadsl usluga. Vip ima skoro iste programe, jeftinije cijene i instalacija je besplatna uz ugovor. Maxtv sat se isplati uzet radi ove akcije jedino

Da... malo sam se zaletio (nisam gledao prilozeni pdf dokument, odnosno tek sam ga sada vidio), stvar je u tome kada odem na "samostalni max tv putem sateilita"  i onda na "max tv osnovni ekstra paket" pojavi mi se 80 KN..... jbg stranice bi mogli malo bolje urediti.

Ipak, tko mi to u istom paketu nudi 5 djecjih kanala (najcesce pratimo nick, cartoon network i disney), 7 dokumentarnih kanala (najcesce pratimo nat geo, nat geo wild, history i discovery), 4 glazbena (najcesce mtv i vhr classic), jos 24sata TV (vijesti i zanimljivosti koje se vrte cijeli dan tako da nikada nista ne mozes propustiti), onda jos 7 filmskih kanala (pratimo sve).

EVO TV je mozda jeftin, mozda ugovorna obveza nije potrebna ali nudi daleko najlosije kanale (3 buketa po odabiru za 69 KN + 20 KN ako odaberes jos jedan, a rezultat? jos uvijek fale kanali koji su dostupni na Max TV-u). Max TV prijemnik je mozda spor (mozda i najsporiji), mozda nema mogucnost spajanja na Youtube i sl. ali nudi daleko najbolje kanale, kod IPTV-a su mi najvazniji kanali i onda cijena. Iskon TV je isto tako siromasan, B.net TV putem putem satelita takoder siromasan. Tu su jos neki drugi ali vise ih niti ne pamtim koliko su losi.

Nez, savjetuj me, mozda sam u zabluti....

PC - stručnjak kaže...
Sx763 koji radi sagemcom je smeće najveće, a siemensovih skoro pa i nema, tg782i je dobar na lošijim linijama, želi se sinkronizirati di drugi nemogu, ADB PRGA4202N (onaj manji) najbolji modem koji sam drži u rukama, sinkronizirani DSL parametri su na njemu najbolji, stabilno radi i nikakvih problema s njim nema, imam ga doma malo modificiranog, maknut menagment i VoIP.

Nez, imam TG 782i vec dosta dugo, prije njega sam imao 780 WLi takoder dosta dugo i tu jednostavno ne vidim niti jednu razliku, isti "repakirani srot" da se tako izrazim. Posudio sam od frenda Siemens SX763 na 5-7 dana..... doslovno sam se preporodio. Za router mi je isto tako bitno otvaranje portova i postavke u samom routeru, a ne samo stabilnost veze. Sa Siemensom mi nije pukla doslovno niti jednom veza, brzina mi bila konstantnih 493 KB/s u downloadu, dan noc sam skidao file-ove tako da je sto se tice toga identican kao i Thomson (ista download brzina). Naravno, uz sve to je bio upaljen Max TV koji se nikada nije smrzavao.

Nego, koji je to tocno MaxTV SAT prijemnik u ponudi? Cuo sam od upucenih da je neki DVB T/S, je li istina?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 19:54 (lovac82).
13 godina
neaktivan
Radi ga firma Pace, ima dvb T/S prijemnik, preko dvbta dobiva s lokalne programe, a preko dvbsa ostatak maxtv ponude, jer putem satelita nemaš sve lokalne televizije u RH kao na iptv već samo sto je dostupno preko dvbt kod tebe.

Od svih SAT usluga ja glasan za VIP TV SAT/BNET. Imaju novi HD prijemnik koji čita s usba filmove i ostalo, programa ima poprilično i stalno se dodaju novi. Kvaliteta slike odlična, rad prijemnika fantastičan.
13 godina
neaktivan
A kome treba lagano otvaranje portova za njega Technicolor/Thomson modemi nisu, ali kvalitetni jesu (najstabilniji). Adb je novi, nije se još iskazo ali kod mene doma već par tjedana radi od 0-24 i nikakvih problema, slika na TV u ne stekao, internet bez problema. Do kad ce nezz al za sada je najbolji koji sam koristio. A ako krepa ima u autu još 6 novih :)
14 godina
neaktivan

Adb ne funkcionira na udaljenosti od centrale većoj od 2,5 km, jednostavno puca veza, kad se ide skidat nest nakon 20 mb pukne. I onda mu treba 10 min da se spoji.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zato je za takve slučajeve Thomson, ali za iole bolju parici, oko 1.5 km radi bez greške, a i nista se brze niti sporije ne spaja nego Thomson ili gigaset, barem kod mene.
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Nakon 3 mj moraš vratit stb i to najbolje par dana prije otić u t-centar. E da i onda ti naplate preko 100 kn zbog odustajanja od usluge. A ovih 80 vjerojatno za kao instalaciju usluge. Ubiti uzmu ti pare za nista sto su oni na dslam pustili drugi profil.

Uglavnom t-lopovi.
A i jučer sam saznao da npr. Optimi je jeftinije platit tcomu najam i korisniku preko HT infrastrukture nudit usluge (bitstream) nego preko vlastite centrale. Bas jučer bila instalacija usluge i čudom se sto je preko HT inf. Jer je na tom podrucju dostupno preko optimine centrale. Kad kazu jeftinije je nama tako.

Mislim da je ovo svima koji prate ISP scenu u Hrvatskoj jasno. Jednostavnije i jeftinije je platiti tcomu za iznajmiti njihovu infru i onda se s njima zajebavat nego da se ude posteno u posao i izgradi sve svoje. Zato se i dogada da nemamo neke prevelike alternative u nasoj maloj zemljici,drugi operatori idu pod stecaj,ceka se za ukljuceno preko 3mj itd..

Sto se tice ADB rutera nikako stvoren za wifi i uzasno se sporo podize. Uglavno slab uredaj.

14 godina
neaktivan
Jel istina ako se uzme max-adsl za 1 kn na 3 mj. i vrati se prije roka jel se placa ako se otkaze, neki govore oko 100 kn?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kmz89 kaže...

Bog znam da je offtopic,ali da ne otvaram novu temu,kratko pitanje:

Je li netko zna zašto se ne mogu ulogirati na t.com korisnicke stranice tj.,koji su moguci razlozi?

Zadnje sam se prijavio tocno prije prelaska na nove stranice.

zato kaj ne postoje, postoji moj telekom portal koji je preuzeo sve funkcionalnosti starih korisnickih stranica.

13 godina
neaktivan
Da istina je ako nešto uzmes na probni rok i vrati naplate ti oko 100 kN sto nezelis dalje koristiti.

Adb modem+tplink w8951nd kao AP nema boljeg.
13 godina

Jel ima netko ultra MAX 3 paket? sad sam narucio pa me zanima koji su uređaji, da li su isti kao i dosadašnja optika ili je nesto novo?

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. -Jeremy Clarkson
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo koga zanima zašto hvalim ADB. Modem je dobar, a sad što ga je HT uništio svojom konfiguracijom je kak bi se reklo drugi par opanaka. Sa ericsson DSLAM-ovima najbolje rade modemi s Brodacom čipsetima.

Kao što se vidi linija s ovim 16.5 Mitnim profilom i nije nešto bajna, bolje nemože, probo sam si mjenjat kompletno zračnu, i podzemnu paricu, ali ovo je najbolje što može, čak sam mjeno i DSLAM port i s ovim je ispalo najbolje.

Trzanja slike, nestabilne veze bilo kakvih pucanja problema s WIFI-jem NEMA.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 19:27 (PC - stručnjak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ibazulic kaže...
iv4n kaže...

prema ovim parametrima koje si naveo, trebao bi bez beda vrtit 10 Mbit/sec zajedno sa max tv-om i voip linijom. imas jako nizak sum, margina ti je 12 sto je isto ok. ja b' rekao da je pucanje linije ne zbog ovoga sto govori PC - strucnjak, nego do nekakve korozije ili ostecenja samog kabela koji ide do tebe. cim imas DSL, znaci da si spojen direktno na paricu na centrali i ti svoj link *ne dijelis*, koristis ga samo za sebe. s tim da je kod tebe uzrok vjerojatno ili ostecenje kabela ili losa uticnica u stanu jer da je korozija, imao bi puno vece gusenje i brzina bi ti dramaticno pala. pogledaj da li je kod tebe sve spojeno kako treba, pogledaj si telefonsku uticnicu i slobodno si aktiviraj visu brzinu (jer je mozes imat).

A šta sam ja reko?? Nešto drugačije?

Ne dijeliš paricu s nikim naravno jer je to nemoguće, parica ide "direkt" na DSLAM port, no izvod npr ima stari kabel koji nije uparičen za DSL (visoke frekvenicje) događa se preslušavanje na mreži (magnetske smetnje). Kabel ima recimo 40 pari na izvodu, znači moguče spojiti 40 kučanstava na liniju, super bilo je popunjeno njih 10 jer večinom je svakih 10 kuća jedan izvod, e sad pojavila se zgrada oni na taj izvod nakačili još 20 korisnika DSL, i magnetske smetnje su tu.

Isto tako može doči do oštečenja izolacije, da je od starosti izgubila izolaciska svojstva te je između A i B grane parice mali otpor, tu je opet gušenje malo ali je margina jako niska. 

Otpor između A i B grane kada je sve ispravno mora biti veči od 10 Mohm-a.

Magnetske smetnje naješće uzrokuju pad margine.

Jer da su loši spojevi gušenje na parici odlazi prema gore. 

A zašto?

Znači oksidi bakra nisu metali znači ne vode električnu energiju. Znači stvaraju otpor, što je otpor veći (više oksidirani spoj) to je veće gušenje. Što je veća frekvencija opet veče gušenje.

Dakle njemu je nisko gušenje (spojevi su uredu). Ima problema koji degradiraju signal.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 19:39 (PC - stručnjak).
12 godina
protjeran
PC - stručnjak kaže...

Uglavnom t-lopovi.

Nema nikakve naplate za vraćanje opreme za MAXTV unutar prva 3 mjeseca tako da tu priču s lopovima prodaj negdje drugdje {#}

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
13 godina
neaktivan
Gle nisam ja platio tu naknadu već kolega, e sada dali je greška neznam. Ali naplatili su prijevremeni raskid ugovora na računu 100 i nešto kN.
12 godina
Regenmeister kaže...
PC - stručnjak kaže...

Uglavnom t-lopovi.

Nema nikakve naplate za vraćanje opreme za MAXTV unutar prva 3 mjeseca tako da tu priču s lopovima prodaj negdje drugdje {#}

Potpis na ovo. Ja sam također imao max tv na probni rok 3mj. uredno sam ga vratio u t-centar bez ikakve penalizacije.

13 godina
neaktivan
E onda su greškom kolegi naplatili na račun, idem mu onda sastavljati prigovor. Ako je tako onda su greškom naplatili bezveze.
14 godina
neaktivan
a do kada traje akcijaska ponuda max-tv za 3 mj. za 1 kn?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Trajna je ponuda.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zanima me dali je moguce nekako dobiti upload barem 100-200kb/s u teoriji? Znaci imam max adsl sa kojeg cu preci na optimu u 3.mj kompletno, sve telefon, net, itd, pa me zanima trenutno mi je download cc 100-200kb i upload 15kb. Jeli ikako moguce imati flat i veci upload? Ikakav stick i to?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
E onda su greškom kolegi naplatili na račun, idem mu onda sastavljati prigovor. Ako je tako onda su greškom naplatili bezveze.

3 mjeseca za 1 kunu bez naplate penalizacije ide kad produžuješ ugovor na ADSL-u tj nemaš nikakve ugovorne obaveze.Ukoliko imaš ugovornu  povratak opreme se naplaćuje.

15 godina
Danas mi je 22. dan bez interneta. Problem je nastao zbog susjeda. Odmah dan dva nakon sta sam ih zvao su dosli i nisu mogli pristupiti susjednoj kuci, tada su odlucili postaviti par stupova i staviti novu zicu samo za mene, al glupi susjed (nekih 5 kuca od mene) im nije dao staviti stup, onda su oni isli traziti dozvolu od elektre da stave zicu na stup od elektre i evo prije 2 dana su je dobili i otisli postaviti nove zice na taj stup i onda je dosao susjed i poceo tresti ljestve tehnicaru, da nije bio svezan pao bi, cak je propao koju stepenicu dolje i kadnije je auto parkirao pokraj stupa. Sad mene zanima jeli znate mozda sta bi moglo sada biti, jeli on uopce u mogucnosti zabraniti da se bilo sta postavlja na taj stup, pa taj stup uopce nije njegov. Rekli su da ce zvat policiju pa sad sta ce bit i koliko cu ja bit bez interneta?
11 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
Danas mi je 22. dan bez interneta. Problem je nastao zbog susjeda. Odmah dan dva nakon sta sam ih zvao su dosli i nisu mogli pristupiti susjednoj kuci, tada su odlucili postaviti par stupova i staviti novu zicu samo za mene, al glupi susjed (nekih 5 kuca od mene) im nije dao staviti stup, onda su oni isli traziti dozvolu od elektre da stave zicu na stup od elektre i evo prije 2 dana su je dobili i otisli postaviti nove zice na taj stup i onda je dosao susjed i poceo tresti ljestve tehnicaru, da nije bio svezan pao bi, cak je propao koju stepenicu dolje i kadnije je auto parkirao pokraj stupa. Sad mene zanima jeli znate mozda sta bi moglo sada biti, jeli on uopce u mogucnosti zabraniti da se bilo sta postavlja na taj stup, pa taj stup uopce nije njegov. Rekli su da ce zvat policiju pa sad sta ce bit i koliko cu ja bit bez interneta?

Ukoliko stup nije na njegovom posjedu on nema pravo da brani postavljanje istog. Stvarno smješna situacija,izgleda da je taj tvoj susjed neki teži bolesnik.

Sad ti njemu precvikaj kablove od struje i telefona pa da vidi kakv je to osjećaj :)

13 godina
neaktivan
Imamo mi jednog pacijenta u Zdencima, stavimo kabel od jedne kuće do druge (raspon nekih 15 m) kasnije dode susjed s koje kuće ide i sjekirom odsječe kabel. I onda dobio instalaciju nove usluge kod ljudi, a kabela nema.
14 godina
neaktivan

Za doba socijalizma nebi se ništa pitalo, ako treba bi i naftovod potegli kroz nečiju kuću, zato još koristimo žice iz 70-ih i 80-ih jer izgleda da su oni koji su tada bili na vlasti jedini bili sposobni nešt napraviti po tom pitanju. I sad ti očekuj razvoj države pored takvih budala. Demokracija = volja većine = većina je glupa.

Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

U socijalizmu pojedinac nije smio prigovoriti kad je javna stvar u pitanju..A telefonija je bila javna stvar..

Danas, susjed je u pravu, zašto bi on dopustio da mu u dvorištu stoji stup od t-coma, privatne firme, koja ubire profit, koja naplaćuje sve, pa i korištenje infrastrukture koju nije sama izgradila..

Inače i ja imam u svom dvorištu, na jednom dijelu stup, a na drugom kabel spojen na fasadu, koji idu prema susjedima..Ne smeta mi..

2 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pustimo sad politiku, ja sam htio ukazati na zaostalost naroda. Isto tako da se napravi odašiljač, taj isti bude se bunio jer mu "zrači". Zbog toga smo na ovim http://www.netindex.com/download/allcountries/ ljestvicama na pocasnom 100. mjestu, a po upload speedu mislim da 115. od nekih 180. Naši ne kuže da je tehnologija ključ razvoja društva. Kod nas se sve radi ne planski, evo tu kod nas rade kanalizaciju, i sad bi bilo logično pa nek pored ceste idu novi kablovi za telefon, ali za 10-15 godina će se tu razbijati i vuči novi kablovi jer sad to nije prioritet.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice