T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.138.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
PC - stručnjak kaže...
Evo da vas obavijestim, kompletno podrucje Osiječko-baranjske županije s 15.12.13. u 00:00 ostaje bez analogne fiksne mreze. Koje je preso na voip je ko nije nece mu raditi telefon. 15.1. Je na redu Virovitičko-podravska.

PC - stručnjak kaže...
Stavi modem na factory pa bi lampica trebala svijetlit, ali trebo si postom dobit, mi sad na terenu uzurbano prebacujemo ker su poslali da gase, al to se s njima nikada nezna. Mozda su te na MSAN stavili onda ti je sve isto ko i prije, a imas voip samo sto ide iz centrale a ne kod tebe.

Gnjavator kaže...
PC - stručnjak kaže...
Stavi modem na factory pa bi lampica trebala svijetlit, ali trebo si postom dobit, mi sad na terenu uzurbano prebacujemo ker su poslali da gase, al to se s njima nikada nezna. Mozda su te na MSAN stavili onda ti je sve isto ko i prije, a imas voip samo sto ide iz centrale a ne kod tebe.

u slučaju MSAN-a će razliku uglavnom primjetiti samo oni koji imaju analogne modeme, faxove, POSove... da im odjednom ne rade baš najbolje.

Od sinoć imam smanjenje internet brzine u down-u za 2Mbps i u up-u za 0.3Mbps. {#}

Da li je moguće da su ova prebacivanja uzrok smanjenja internet brzine? Uzeo sam brzinu do 20Mbps. {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
13 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Moguce da je došlo do greške s profilima, daj stavi iz modema sliku o statusu dsl veze, pa čemo vidit na što je sinkroniziran.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo za ne povjerovat al izbacili su malo bolje pakete na optici..

jos uvijek ostaje sugavi limit od 250gb uz mogucnost dodatnog paketa od 250gb za 101kn :OOOOO poblesavili sta drugo reci

https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/ultra-max

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
BuhaBT kaže...

Moj savjet, tko ima mogućnosti nek prijeđe na t-mobile mobilni internet 13GB plaćam 77kn! i kad prođem taj paket ne spušta mi se brzina na 64kbps nego i dalje skidam brzinama do 1,7mb i upload cca do 500kb/sec,a živim na SELU pokraj velike gorice.PREZADOVOLJAN SAM nisam ni sanjal,da bude tak dobro, koji preporod. :)

A šta je s nama koji imamo po par laptopa, pc-a, mobitela, smart tv-a, hd media playera preko WiFi spojeno na ruter(flat promet) {#} 

Dali i nama preporučuješ mobilni internet? 

https://www.hrvatskitelekom.hr/internet-uredaji/novi-ugovor/uredaj/alcatel-one-touch-y580d-3g-wifi-router?noRedirect=1&gapt=8-1-1-1-0-0-1&entityId=VXmrpHtu-zuVABuJdPCc_LofRk_87TQLkmYFuX4hMBE1

13 godina
thabigjc kaže...

jos uvijek ostaje sugavi limit od 250gb uz mogucnost dodatnog paketa od 250gb za 101kn :OOOOO poblesavili sta drugo reci

stisla ih konkurencija

14 godina
neaktivan

Kolika je ovdje maksimalna stabilna brzina? Ovo maximum line rate mi skače nekad je na 4.9 a nekad na 7.5

Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:6044 kbps (downstream) / 1064 kbps (upstream)Noise margin:7.3 dB (downstream) / 23.3 dB (upstream)Line attenuation:44.1 dB (downstream) / 26 dB (upstream)Output power:19 dBm (downstream) / 12.8 dBm (upstream)
All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pitanjce za PC Stručnjaka...

Maximum line rate:17680 kbps (downstream) / 1266 kbps (upstream)Noise margin:12.5 dB (downstream) / 11.5 dB (upstream)Line attenuation:5.9 dB (downstream) / 4.7 dB (upstream)

Uredno mi radilo 10Mega nekakvih 12 dana ako se ne varam i nakon toga veza pocela pucati svako minutu dok nisu vratili na staro.Po ovome sto sam linkao ne bih trebalo biti probelma,bar mi se cini...

Netko mi reče da je sve ok dok ti se susjedi ne počnu kačiti onda valjda dolazi do zagušenja bla bla nisam stučnjak...

Ako može  kratki komentar

Eh da 2 puta su dolazili tehničari sa uređajem mjeriti i njihov komentar je bio da nema problema što se tiče duple brzine a kad am zvao službu njihov komentar je bio da su dobili savjet od tehničara da ne idem na duplo :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tu ne štima nešto, tako mala udaljenost, a opet jako malena margina, veza ti puca kad imaš 10 mbita jer margina pada ispod 6-7. Negdje se kod tebe događa problem, ili ima stranog napona na mreži, znaci da se inducira negdje ili loši spojevi, ali tu bi gušenje dobrano skočilo. No ima slučajeva di je gušenje nisko a margina katastrofa samo radi spojeva. Probaj to riješit maknut utičnicu i direktno se spojit. Na uvodu u kuću/zgradu spojit direktno kabel bez regleta. Ako ne pomogne problemi su vani, ali na toj udaljenosti margina bi morala biti 20 dB ako ne i vise. I maksimalna propusnost preko 20 Mbita. I onda bez problema radi 10 Mbita internet.
14 godina
neaktivan

Kako provjeriti promet tj. da vidim jel flat ili na gb?

OD susjeda sam na mrezi, dao mi je sifru od rutera, ali neznam tocno gdje se gleda za promet u ruteru tj. 192.168.5.1.??

vidim da je iskon mreza, gigagest sx763

Znam sa moj iskon na iskonovo0j stranici, ali onje zaboravio sifru od moj iskon stranice, jel se more u ruteru vidjeti ili sl.

jel postoji ikoji drugi nacin??

Bitan mi je promet u gb ,vidim jel flat??

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 1:51 (Ambush).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

cek cek jel sam ja ovo dobro skuzio daju ti 100mb download i nedaju ti flat nego te limitraju na 250gb samo pa cekaj koji k*rac...pa kaj briju zakaj ekipa uzima takve brzine nego da skida pun k. GB sa neta ovo je strasno!

17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
thabigjc kaže...

cek cek jel sam ja ovo dobro skuzio daju ti 100mb download i nedaju ti flat nego te limitraju na 250gb samo pa cekaj koji k*rac...pa kaj briju zakaj ekipa uzima takve brzine nego da skida pun k. GB sa neta ovo je strasno!

ne "limitiraju" promet, samo ga naplaćuju 100kn za 250GB... sad to što se tih 250GB može nabit u jednom danu na toj brzini nema veze, nisi ograničen, samo su 100kn paketi 250GB.

13 godina
PC - stručnjak kaže...
Tu ne štima nešto, tako mala udaljenost, a opet jako malena margina, veza ti puca kad imaš 10 mbita jer margina pada ispod 6-7. Negdje se kod tebe događa problem, ili ima stranog napona na mreži, znaci da se inducira negdje ili loši spojevi, ali tu bi gušenje dobrano skočilo. No ima slučajeva di je gušenje nisko a margina katastrofa samo radi spojeva. Probaj to riješit maknut utičnicu i direktno se spojit. Na uvodu u kuću/zgradu spojit direktno kabel bez regleta. Ako ne pomogne problemi su vani, ali na toj udaljenosti margina bi morala biti 20 dB ako ne i vise. I maksimalna propusnost preko 20 Mbita. I onda bez problema radi 10 Mbita internet.

Probao bez regleta ili što bi rekli "na živo"  jedina promjena je downstream otišao na 18200 sve ostale brojke praktiči na istom.Vjerojatno je nešto vani,nedavno su kačili novi stambeni objekt na tu centralu.
U svako slučaju hvala na odgovoru. 

14 godina
neaktivan
OD susjeda sam na mrezi, dao mi je sifru od rutera, ali neznam tocno gdje se gleda za promet u ruteru tj. 192.168.5.1.??
Znam sa moj iskon na iskonovo0j stranici, ali onje zaboravio sifru od moj iskon stranice, jel se more u ruteru vidjeti ili sl.

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da se na routeru ne može vidjeti da li je flat ili ne. Može se samo vidjeti koliko se skinulo ili uploadalo od zadnjeg paljenja ili reboot-a.

Najlakše je na moj.iskon, a ako ne zna password nek zatraži novi.

Mogao bi susjed pogledati na računu što ima, ako ga dobiva na mail ili pismeno.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@iv4n Ako su su najavili na izvod a ne vukli novi kabel. Znaci da je na izvodi bilo toliko slobodnih parica, i da tamo ljudi imaju DSL. Veliko preslušavanje(magnetske smetnje u kabelu) što utječe na tvoju marginu, jer onda vjerojatno nije novi DSL kabal koji ima poseban korak upletanja parica.
13 godina
Ambush kaže...

hvala

dekriptiraj actve_configfile tj fajl koji dobijes kad oces backupirat sve postavke i tamo se nalazi sifra i korisničko ime i sve ostalo

14 godina
neaktivan
Kako tocno mislis? kaj morma u ruter uci i jel moze navodenje, ne kontam bas
13 godina
Ambush kaže...
Kako tocno mislis? kaj morma u ruter uci i jel moze navodenje, ne kontam bas

uđeš u router -> advanced settings -> administration -> save & restore -> save configuration -> ok

zatim skines ovo, sve datoteke stavis u neku mapu i active_configfile isto u tu istu mapu i pokrenes decrypt.bat nakon toga dobio si novi file kojeg otvoris u notepadu i u search upises korisnicko ime i pored njega ti je lozinka

dekriptiraj (pitanje iz pm) znaci da dešifriraš tj da potpuno nečitljivu datoteku koja je zaštićena lozinkom dešifriraš pomoću tog alata i poznate lozinke te je nova datoteka u potpunosti čitljiva

15 godina
Imam pitanj
15 godina
Imam pitanje.
Internet mi ne radi vec 14 dana, zvao sam ih i zovem svaki drugi dan ali nista, nitko mi jos nije ni dosao ni tocno rekao u cemu je problem.. Kad sam ih zvao rekli su da nemogu pristupiti susjednoj kuci, taj susjed zivi u njemackoj al imaju podstanari koji su svaki dan poslije 15:00 doma, vjerojatno su bili kad ih nije bilo doma. Rekli su i da su poslali neki zahtjev za pristup kuci... Sad me zanima koliko to inace traje, jer14 dana mi se cini malo predugo.. I jos me zanima posto sam produzio ugovor prije mjesec dana jel ga ja mogu ikako raskinut, otkad imam inzernet to je vec.negdje 5-6 godina zvao sam ih preko 30 puta to je sigurno, svakih par mjeseci ne radi i uvijek dodu za dan dva al ovo je prvi put da ih nema toliko dugo i to 14 DANA
13 godina

zašto je t-com meni mrvicu povećao download i isto malo upload? upload je prije bio oko 850 kbps prije a sad su se vrijenosti iz router popele na 12531 kbps (downstream) / 1036 kbps (upstream). i to iz cista mira. samo veza pukne na 30 sekundi i onda opet sve radi ali u routeru vidim te nove vrijednosti. nije da se žalim nego me samo zanima. vec godinu dana imam 10 mbps i sve savrseno radi sa se555 sa origigi fw tako da ne mogu cackat

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
POštovani,

Zanima me max tv na 3 mj na poklon i max adsl na 1 god jel se more ikoa iskombinirati?
Jel mogu zatraziti koji hja hocu ruter? necu negi sugavi ruter?
I Jel more link da vidim tocne gdje se nalazi to?
trazim max poklon koji nude na 3 mj a neznam do kada traje i gdje je to??
Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ambush kaže...
POštovani,

Zanima me max tv na 3 mj na poklon i max adsl na 1 god jel se more ikoa iskombinirati?
Hvala

imas maxtv ponudu 3 mj. za 1 kn koju mozes uzet bez obzira na to koji ugovor uzmes na dsl-u. ne mozes zatrazit router (dobit ces vjerojatno ADB). imas sve na http://www.hrvatskitelekom.hr .

16 godina
ibazulic kaže...
Ambush kaže...
POštovani,

Hvala

imas maxtv ponudu 3 mj. za 1 kn koju mozes uzet bez obzira na to koji ugovor uzmes na dsl-u. ne mozes zatrazit router (dobit ces vjerojatno ADB). imas sve na http://www.hrvatskitelekom.hr .

Dobiti ce vjerojatno ADB ili Thomson TG782i

Nedavno mi je crkao TG782i i trazio sam neki drugi, receno mi je samo da za moje podrucje trenutno imaju samo Thomson TG782i.

BTW ambush, bolje ti je da predes na Iskon (ofc ako ti je dostupna iskljucivo iskonova bijela zona), uzmes si Duo Funky uslugu za 209,99 KN (200min prema svim fiksnim mrezama, 10 Mbit/s i pretplata/naknada za fiksnu liniju je uracunata u cijenu) i MAX TV putem satelita za 66,59 KN za osnovni paket - kanali ili osnovni ekstra za 80,29 KN. To ti je puno bolja usluga od MAX3 paketa

I to nije sve, dobijes i pogodnosi ako uzmes MaxTV putem satelita:

Postanite novi korisnik do 31.12. i iskoristite pogodnosti

• 50% popusta na mjesečnu naknadu prvih 12 mj.
  • HBO&Cinemax i Sportski plus paket prvi mjesec bez naknade

Ponuda vrijedi uz potpisivanje ugovora na 24 mj.

EDIT:

Jos nesto, uz MaxTV SAT uslugu dobijes prijemnik koji je ujedno DVB-T i DVB-S tako da ces moci gledati i satelitske programe. Kako god okrenes, najbolje ti je Iskon Duo Funky i Max TV SAT

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 3:40 (lovac82).
17 godina
neaktivan
iv4n kaže...

Pitanjce za PC Stručnjaka...

Maximum line rate:17680 kbps (downstream) / 1266 kbps (upstream)Noise margin:12.5 dB (downstream) / 11.5 dB (upstream)Line attenuation:5.9 dB (downstream) / 4.7 dB (upstream)

Uredno mi radilo 10Mega nekakvih 12 dana ako se ne varam i nakon toga veza pocela pucati svako minutu dok nisu vratili na staro.Po ovome sto sam linkao ne bih trebalo biti probelma,bar mi se cini...

Netko mi reče da je sve ok dok ti se susjedi ne počnu kačiti onda valjda dolazi do zagušenja bla bla nisam stučnjak...

Ako može  kratki komentar

Eh da 2 puta su dolazili tehničari sa uređajem mjeriti i njihov komentar je bio da nema problema što se tiče duple brzine a kad am zvao službu njihov komentar je bio da su dobili savjet od tehničara da ne idem na duplo :D

prema ovim parametrima koje si naveo, trebao bi bez beda vrtit 10 Mbit/sec zajedno sa max tv-om i voip linijom. imas jako nizak sum, margina ti je 12 sto je isto ok. ja b' rekao da je pucanje linije ne zbog ovoga sto govori PC - strucnjak, nego do nekakve korozije ili ostecenja samog kabela koji ide do tebe. cim imas DSL, znaci da si spojen direktno na paricu na centrali i ti svoj link *ne dijelis*, koristis ga samo za sebe. s tim da je kod tebe uzrok vjerojatno ili ostecenje kabela ili losa uticnica u stanu jer da je korozija, imao bi puno vece gusenje i brzina bi ti dramaticno pala. pogledaj da li je kod tebe sve spojeno kako treba, pogledaj si telefonsku uticnicu i slobodno si aktiviraj visu brzinu (jer je mozes imat).

13 godina
neaktivan
Ako vam krepa modem, dobit ce te gigaset sx763, Thomson 782i, i u najboljem slučaju ADB koji je već malo teze za dobit jer ih nemamo.
16 godina
sx763 najbolji, a adb i bolje da nemamo
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
ibazulic kaže...
Ambush kaže...
POštovani,

Hvala

Dobiti ce vjerojatno ADB ili Thomson TG782i

Nedavno mi je crkao TG782i i trazio sam neki drugi, receno mi je samo da za moje podrucje trenutno imaju samo Thomson TG782i.

BTW ambush, bolje ti je da predes na Iskon (ofc ako ti je dostupna iskljucivo iskonova bijela zona), uzmes si Duo Funky uslugu za 209,99 KN (200min prema svim fiksnim mrezama, 10 Mbit/s i pretplata/naknada za fiksnu liniju je uracunata u cijenu) i MAX TV putem satelita za 66,59 KN za osnovni paket - kanali ili osnovni ekstra za 80,29 KN. To ti je puno bolja usluga od MAX3 paketa

I to nije sve, dobijes i pogodnosi ako uzmes MaxTV putem satelita:

Postanite novi korisnik do 31.12. i iskoristite pogodnosti

• 50% popusta na mjesečnu naknadu prvih 12 mj.
  • HBO&Cinemax i Sportski plus paket prvi mjesec bez naknade

Ponuda vrijedi uz potpisivanje ugovora na 24 mj.

EDIT:

Jos nesto, uz MaxTV SAT uslugu dobijes prijemnik koji je ujedno DVB-T i DVB-S tako da ces moci gledati i satelitske programe. Kako god okrenes, najbolje ti je Iskon Duo Funky i Max TV SAT

Ta cijena je uz maxadsl, 90kn je samo osnovni paket bez telefonskih ili maxadsl usluga. Vip ima skoro iste programe, jeftinije cijene i instalacija je besplatna uz ugovor. Maxtv sat se isplati uzet radi ove akcije jedino

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 13:47 (puls4R).
13 godina
neaktivan
Sx763 koji radi sagemcom je smeće najveće, a siemensovih skoro pa i nema, tg782i je dobar na lošijim linijama, želi se sinkronizirati di drugi nemogu, ADB PRGA4202N (onaj manji) najbolji modem koji sam drži u rukama, sinkronizirani DSL parametri su na njemu najbolji, stabilno radi i nikakvih problema s njim nema, imam ga doma malo modificiranog, maknut menagment i VoIP.
15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Sx763 koji radi sagemcom je smeće najveće, a siemensovih skoro pa i nema, tg782i je dobar na lošijim linijama, želi se sinkronizirati di drugi nemogu, ADB PRGA4202N (onaj manji) najbolji modem koji sam drži u rukama, sinkronizirani DSL parametri su na njemu najbolji, stabilno radi i nikakvih problema s njim nema, imam ga doma malo modificiranog, maknut menagment i VoIP.

Jel znas mozda kakav je onaj Enkom od Iskona? 

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice