T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.142.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

zatraži promjenu brzine preko maila i napiši odmah OIB  vlasnika telefonsle linije i broj telefona da se ne natežete dva tjedna, na telefon ih i ovako i onko nebudeš nikad dobio.

ovo je jedan od standardnih odgovora od njihove strane:

Poštovani,

prije svega se zahvaljujemo na povratnoj informaciji i dostavljenim podacima.

Nadalje, želimo Vas obavijestiti kako smo na Vašem Maxadsl priključku okrenuli zahtjev za promjenu paketa Maxadsl brzine na 2-4 Mb/s. Promjena bi trebala biti vidljiva u sustavu nakon 24 sata.

Takodjer želimo napomenuti da su nam kritike, primjedbe i prijedlozi važni i da na njih obraćamo posebnu pozornost, budući da nam je zadovoljstvo korisnika na prvom mjestu. Na početku, željeli bismo pojasniti da smo upoznati sa činjenicom da zbog velikog interesa korisnika postoje razdoblja u kojima je potrebno duže vrijeme čekanja kako bi se zaprimila povratna informacija na našim servisima Službe za korisnike. Molimo Vas da uvažite činjenicu da HT radi na poboljšanju svojih usluga i u tom pogledu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Srdačan pozdrav
Vaš Hrvatski telekom

Za dodatne tehničke upite uvijek smo Vam dostupni putem

što se tiče kritika i pljuvanja samo lovi print screen i šalji im kad nisi zadovoljan najlakši način da raskinete ugovor.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dobra karta ali treba ju uzet samo kao pomoć ne i stvarnu tj. točnu sliku... prije par mj. sam pitao HT kolka mi je max. brzina propusnosti ako želim povećanje sa sadašnjih 10 Mbit/s na više, čini mi se da su rekli max. 36 Mbit/s, iako sam od stanice udaljen 30 sec. točnije nasuprot moje kuće bočno i malo ispred. po ovoj  karti dostupnosti širokopojasnog interneta ispada da mogu imati i preko 100 Mbit/s i dostupan je samo HT, a za brzine od 30 do 100 Mbit/s više njih, ali unutar tog kruga su otoci (unutar ogromnog kruga dodatni nepravilni krugovi kao neke oaze pa sad ti znaj...ispada da postoje otoci 5-6 kuća ima pristup svima, a one su (otoci kuća) okružene samo jednim operaterom...hmmm...) {#}što me podsjetilo na dobru staru RTS igru Z: Steel Soldiers {#}

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni brzina 2.9Mbps i zovem ja njih, kad oni kazu da je to normalno. I odo ja na njihovu stranicu kad ono stvarno, vise nije fiksno 4Mbps nego od 2-4Mbps...

Katastrofa.

1 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

??? Pa to je tako ima godinu dana... ako ne i više.

12 godina
neaktivan

Nisan zna za to, jer je meni vec odavno bila brzina manja samo mi se nikad nije dalo previse raspravljat sa njima(nakon par neuspjelih pokušaja). Nego šta je najviše bolesno je da ti placas za brzinu za koju neznas kolika ce ti bit. Ti mozes platit za 2-4 i imat 4Mbps a mozes placat onu od 5-10 i dobijes 5. I onda si platija vise(koliko je vec cijena nezna) za 1Mbps. 

15 godina
neaktivan

Ovo "od" je zapravo novo - do prije godinu ili dvije bilo je samo "do 4", znači mogao si imati i 0,5 i nikome ništa (naravno, ako se dalo, sredili bi to oni) - ali eto, sad je situacija malo drugačija. Jedva čekam onaj novi zakon iz EU kad će morat dat X brzinu i bok, nema gore dolje cili mili natezanja s njima mjesecima ili u mom slučaju, 8 godina.

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda nije najbolja tema za ovo pitanje, ali preciznije nisam pronašao. Za devet dana mi ističe ugovor s T-comom (telefon+internet+Max TV) pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke što se tiče ostalih providera.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vip 12 mj ugovor, trio 240 kn osnovni paket programa a prosireni sve skupa 270, televizija super, internrt također.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan

Preletih sad brzinski T-com, Vip, B.net i Iskon - T-com je za više manje istu razinu usluge skuplji 70kn mjesečno od konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 23:39 (Christian).

0 0 hvala 0
13 godina
maxy0 kaže...
Regenmeister kaže...

Na Moj Telekom portal moraš se registrirat s novim podacima koje ćeš napravit, oni sa stare stranice ne vrijede. Kaj se tiče Promo brzine, nema kvake, zaista imaš 2 mjeseca po istoj cijeni tu brzinu, a tad ostaje na tebi želiš li je i dalje koristit za 30 dodatnih kuna ili odjavit.

Aha, a kokiko traje proces odjave... Da nebi slucjano predugo trajalo pa da prede 2 mjeseca.. I do kad traje ta ponuda, mislio sam prebacit 1.12. Da se lakse mogu organizirat

ja sam ti to imao, moras trebao si prije 1.12 otici, jer se racuna pocetak mjeseca.... znaci da si otisao u petak sad pocelo bi ti u nedjelju. i moras se odjavit 2,3 dana prije zavrsetka tog drugog mjeseca. ja sam imao cijeli 5 i 6 mjesec.

16 godina
Christian kaže...

Možda nije najbolja tema za ovo pitanje, ali preciznije nisam pronašao. Za devet dana mi ističe ugovor s T-comom (telefon+internet+Max TV) pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke što se tiče ostalih providera.

Ako ti je dostupan internet iskljucivo preko T-com infrastrukture, pogledaj Iskonovu bijelu zonu (pretplata/naknada za telefonsku liniju ti je ukljucena u cijene odnosno onih 75 KN sto inace svi placaju).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina

Stranica za usporedbu:

Kompare.hr

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
djigibao kaže...

Stranica za usporedbu:

Kompare.hr

Bitno je da ljudi shvate sto je vlastita infrastruktura, a sto "posudena"

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
neaktivan
Problem kod providera koji koriste T-Com infrastrukturu je to sta ovise o T-Comu da im da paricu ako je nova linija. Recimo ovdje nisu Iskonu dali i sad im moram dat 620kn samo da mi daju paricu do centrale i odma se prebacujem na Iskon. Cak i sa placanjem tih 620kn T-Comu, na Iskonu cu ustedit dosta.
"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
17 godina
puls4R kaže...
Problem kod providera koji koriste T-Com infrastrukturu je to sta ovise o T-Comu da im da paricu ako je nova linija. Recimo ovdje nisu Iskonu dali i sad im moram dat 620kn samo da mi daju paricu do centrale i odma se prebacujem na Iskon. Cak i sa placanjem tih 620kn T-Comu, na Iskonu cu ustedit dosta.

Problem je što uvođenje linije toliko naplaćuju, a svi alternativci se prave fini pa kažu "nisu nam htjeli dati"... ne, nisu oni htjeli platiti tu naknadu za uvođenje linije, a oni je nemaju u cjeniku da ti je naplate po svom cjeniku i onda umjesto da ti to odmah kažu da samo prebacuju postojeće linije, a za uvođenje da se obratiš HT-u oni te prevo zavlače mjesec-dva-tri i kažu da ih je HT otkanto i nije htio uvesti liniju, a u stvari su samo pitali imaš li ti liniju i kad su dobili odgvoor da nemaš stavili "slučaj" u ladicu na mjesec-dva da bude zločesti HT neće da ti uvede liniju za njih nego moraš sam a oni su kao dva mjeseca čekali odgovor a mogli su ti odmah reći da ako nemaš ništa izvoli si prvo uvesti liniju. I to bi tako bilo i da ti neka skroz zasebna firma drži i održava žice i uvodi linije. Uvođenje bi uvijek imalo svoju cijenu, ali bi se ti moro obratiti toj firmi da ti uvede jer nebi niko za tebe to plaćo.

14 godina
neaktivan

Sad za iskon, bnet i takve ne znam, ali ima tu u Međimurju novinet koji ima svoju infrastrukturu (bežićnu) i ljudi masovno na to prelaze, ne znam točno cijenu ali je dosta jeftinije, ping im je 120, brzina 0.9 mbit (onima koji 2 plaćaju) i glavna razlika od t-coma je da ako žele bežićni ruter moraju nadoplatiti cca 300 kn za njega, a izlazak tehničke podrške na teren čeka se po 3-4 tjedna. Tak da oni na prvi pogled jesu jeftiniji, jer si t-com održavanje opreme dobro naplati i nije im problem dati nekome ako treba i 3 rutera koji su za pol sata nakon poziva tu, ali za tih 30-40 kn mjesečno manje može biti da budete cijeli mjesec bez interneta, na youtubu ćete gledati 360p isječke, a MP igre nećete ni morati instalirati :D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
puls4R kaže...

Problem je što uvođenje linije toliko naplaćuju, a svi alternativci se prave fini pa kažu "nisu nam htjeli dati"... ne, nisu oni htjeli platiti tu naknadu za uvođenje linije, a oni je nemaju u cjeniku da ti je naplate po svom cjeniku i onda umjesto da ti to odmah kažu da samo prebacuju postojeće linije, a za uvođenje da se obratiš HT-u oni te prevo zavlače mjesec-dva-tri i kažu da ih je HT otkanto i nije htio uvesti liniju, a u stvari su samo pitali imaš li ti liniju i kad su dobili odgvoor da nemaš stavili "slučaj" u ladicu na mjesec-dva da bude zločesti HT neće da ti uvede liniju za njih nego moraš sam a oni su kao dva mjeseca čekali odgovor a mogli su ti odmah reći da ako nemaš ništa izvoli si prvo uvesti liniju. I to bi tako bilo i da ti neka skroz zasebna firma drži i održava žice i uvodi linije. Uvođenje bi uvijek imalo svoju cijenu, ali bi se ti moro obratiti toj firmi da ti uvede jer nebi niko za tebe to plaćo.

Ja sam jos i dobro prosao sta se toga tice, zvao me tehnicar iz Iskona mozda desetak dana nakon sta je podnesen zahtjev i 2 sata nakon poziva javili su da nema slobodne parice. Samo najveci problem je sto su agenti u T-Com tehnickoj podrsci blago receno zbunjeni, prije tjedan ipo sam poslao zahtjev za novu telefonsku liniju bez ugovora preko web shopa, nazvali su me 2 dana kasnije da potvrde zahtjev i onda rekli da cu dobit mail na kojemu ce bit podaci koje treba ispunit i poslat natrag. Par dana kasnije nema maila i ja ih opet zovem te sad drugi agent kaze da se ispricava bla bla te da ce mi sad poslat mail. Opet je proslo oko 3-4 dana bez maila i ja opet nazovem, javi se agentica i kaze da ce provjerit. Ona mi kaze da nisam trebao dobit nikakav mail nego da ce mi doc tehnicar provjerit instalacije itd. i da cu tek onda njemu dat osobnu na provjeru, potpis itd. Sto znaci da sam 2 tjedna bezveze cekao na mail kojeg nisam ni trebao dobit, a do sad sam vjerojatno mogao imat vec paricu spojenu. Al eto posto sam navikao na takve stvari ovo mi nije neki problem, al po svim prijasnjim iskustvima Iskonovi agenti su mrvicu informiraniji i direktiniji sta se tice nekih stvari. Jos ne znam koliko se otprilike ceka to prebacivanje sa T-Coma na Iskon al mislim bi to trebalo brzo ic.

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Plaćam 10Mbps kod T-coma i već 3 tjedna brzina DL i UL mi je ovakva, nikako da dođe na prijašnjih 10Mbps, zvao sam i SZK i bio u T-centru ali bez pomaka. Inaće zatražio sam 10Mbps u 6 mjesecu i od tada nisam imao problema sa brzinama sve do prije cca 3 tjedna. Što se može napraviti po tom pitanju? Možda reset rutera ili nešto drugo?

Identičan slučaj i kod mene odjednom 6.8 hmmm malo mi je sumnjivo to

17 godina
neaktivan

Moj savjet, tko ima mogućnosti nek prijeđe na t-mobile mobilni internet 13GB plaćam 77kn! i kad prođem taj paket ne spušta mi se brzina na 64kbps nego i dalje skidam brzinama do 1,7mb i upload cca do 500kb/sec,a živim na SELU pokraj velike gorice.PREZADOVOLJAN SAM nisam ni sanjal,da bude tak dobro, koji preporod. :)

Live to win!!!
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Moj savjet, tko ima mogućnosti nek prijeđe na t-mobile mobilni internet 13GB plaćam 77kn! i kad prođem taj paket ne spušta mi se brzina na 64kbps nego i dalje skidam brzinama do 1,7mb i upload cca do 500kb/sec,a živim na SELU pokraj velike gorice.PREZADOVOLJAN SAM nisam ni sanjal,da bude tak dobro, koji preporod. :)

Ja tu tarifu, nemogu naći na t-kom stranicama,možeš malo pojasnit.Lp

17 godina
murkoslav kaže...

Mislim da je to preko Carneta, znači samo za studente, učenike i profesore, sestra je imala 15GB za 90-ak kuna ali VIP.

Preko Carnet računa se više pazi na korištenje torrenta, neki su dobivali upozorenja.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
murkoslav kaže...
BuhaBT kaže...

Da pardon ta tarifa za mlade od 18 do 28 je završila bila je akcija do 17.11. sad treba pričekati možda opet puste.,,bilo je tak već par puta ranije.

Live to win!!!
12 godina
BuhaBT kaže...

A šta je s nama koji imamo po par laptopa, pc-a, mobitela, smart tv-a, hd media playera preko WiFi spojeno na ruter(flat promet) {#} 

Dali i nama preporučuješ mobilni internet? 

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
BuhaBT kaže...

A šta je s nama koji imamo po par laptopa, pc-a, mobitela, smart tv-a, hd media playera preko WiFi spojeno na ruter(flat promet) {#} 

Dali i nama preporučuješ mobilni internet? 

Tko ima mogućnosti i misli da mu se isplati  naravno da će prijeći, tko zna da mu se NE isplati neće, čemu bespotrebno kakanje? {#}

Live to win!!!
13 godina
neaktivan

Zadnjih 5 miseci mi uredno stižu računi od 180kn umjesto 400kn, koliko me dođe max3 paket.

To se počelo događati nakon produžetka ugovora.Obavjestio sam Tcom o tome, znajući da ću nahebat ovako ili onako,  i rekli su da će to riješiti, no evo i peti misec nisu ispravili pogrešku.

Bojim se da ne naplate jednom sve zaostatke, no s druge strane ja tu nisam ništa kriv i imam redno plaćene račune.Mislite da ću ipak platiti penale ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam pitanje za one koji su vec ovo radili, znaci ovaj ili sljedeci tjedan cu napokon dobit paricu od T-Coma bez ugovorne obveze. Zanima me koliko se otprilike ceka da se prebaci broj na Iskon, znam da je rok 30 dana al pretpostavljam da bi ovo trebalo ic brze nego nova instalacija od strane tehnicara jer ovako cu dobit samoinstalacijski paket i ne moram otkazivat tipa maxtv, maxadsl itd. jer cu imat samo telefon.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moj prelazak na DUO Funky.

13.11.2013. sam nazvao Iskonovu službu za korisnike i dogovorili smo se da mi operater pošalje sve dokumente na mail, ja sam isprintao, potpisao, skenirao i poslao natrag, sve u sat vremena. Inače mogu i slati poštom, ali onda to traje puno duže.

Drugi dan sam dobio SMS da je zahtjev zaprimljen i da pričekam dok mi ne stigne paket za samoinstalaciju.

20.11.2013 dobivam novi SMS od Everseas-a : ISKON ADSL šalje paket xxxx. Dostava je 21.11.2013. Dan i adresu promijenite na www.oex.hr/d/xxxxx ili za odgodu odgovorite na SMS sa OEX2 Overseas (xxxx - je moj broj paketa)

Negdje 25.11.2013 me zovu iz Iskona i vele mi da ću 29.11.2013 biti prebačen na Iskon i da će me još podjsetiti.

28.11.2013 dobivam novi SMS od Iskona: Poštovani podsjecamo Vas da će tijekom sutrašnjeg dana biti izvršen prijenos Vase telefonske linije na Iskon. Vas Iskon. *Automatski generirana poruka*

29.11.2013 jutro. 9 sati. Nemam signala. Rekoh, OK počelo je prebacivanje.

29.11.2013. u 14:15 dobivam SMS: Poštovani, Vasa telefonska linije je prebačena sa T-coma na Iskon. Kontakt za podršku pri spajanju opreme: 0800 6320. Vas Iskon.

Spojim opremu i proradi internet i telefon djelomično. Mogu zvati, ali mene ne mogu što mi i nije neki prioritet pa nisam odmah zvao.

30.11.2013. Zovem Iskon podršku (tu mi je jedino trebalo oko pola sata čekanja da se jave) i velim da sam prebačen na Iskon i da mi radi internet i da mogu zvati ali mene nitko ne može. Vele da najvjerovatnije još T-com nije prebacio broj i da će ih oni kontaktirati.

30.11.2013 u 14:15 sve proradilo. (Izgleda da treba proći 24 sata da T-com prebaci broj).

31.11.2013 zove me Iskon podrška i pita da li je kvar otklonjen, velim da je i svi sretni :)

Evo ovo je moje iskustvo sa prelaskom na Iskon. Dok dođem doma budem stavio usporedbu veze između T-com-a i Iskona da mi znalci razjasne one pojmove Noise Margin i Line attenuation,...

Inače pitao sam ih i da li se može birati router ali su rekli da ne može. Prije sam imao Siemens SX763. Sad sam dobio Enkom A1521-I i čini mi se sasvim OK. Ima USB (možda tu uspijem spojiti externi disk što nisam uspio kod Siemensa), ima Dyndns i No-ip za postaviti, port forwarding, virtual server, ....(čak i neki parental control ali nisam još imao vremena pogledati sve).

Reagira mi puno brže od Siemensa, samo mi se čini da se i malo više grije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 13:17 (Sasa2).

1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
vidis li neku promjenu u pingu nakon prebacivanja?
12 godina
protjeran
Branimir82 kaže...

Zadnjih 5 miseci mi uredno stižu računi od 180kn umjesto 400kn, koliko me dođe max3 paket.

To se počelo događati nakon produžetka ugovora.Obavjestio sam Tcom o tome, znajući da ću nahebat ovako ili onako,  i rekli su da će to riješiti, no evo i peti misec nisu ispravili pogrešku.

Bojim se da ne naplate jednom sve zaostatke, no s druge strane ja tu nisam ništa kriv i imam redno plaćene račune.Mislite da ću ipak platiti penale ? 

Stavi slike računa da vidimo stavke, pa ti možemo pokušat reć o čem se radi.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
12 godina
neaktivan

Evo usporedbe veze T-com-a i nakon prelaska na Iskon.

Brzina je OK kod T-coma je bila do 4Mbit, a kod Iskona je do 10Mbit.

Da li netko zna zašto su velike razlike u Noise margin i Line attenuation?

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice