T-com adsl ne buš dobio bez plaćanja duga, to je sigurno. Ako tvoja tel. centrala u mjestu gdje živiš podržava druge operatere (iskon, optima, amis...) bez da idu preko t-com infrastrukture onda je moguće da ćeš uspjet uvest. Najbolje ti je otići na stranice od drugih operatera i vidjet da li ti je dostupan adsl. U opcijama staviš da nemaš telefonsku liniju.
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.103.511
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potpisao sam jucer sa h1, 155kn telefon + flat + 8megabita. 100Kn manji racun, a duplo veca brzina..nema tu puno dileme. A kolko god da sam bio zadovoljan sa uslugom kod t-coma jednostavno nisam mogao vise cekati da spuste cijene. To je vise stvarno postalo bezobrazno s njihove strane, mislim, 99kn naspram 260kn za isti paket je smijesno.
Uglavnom, ukljucenje je kroz mj dana pa cemo vidjet jel to vrijedi kaj..

Jel ima netko problema s brzinama i općenito surfanjem na T-COMu u zadnjim danima? Područje ZG
Potpisao sam jucer sa h1, 155kn telefon + flat + 8megabita. 100Kn manji racun, a duplo veca brzina..nema tu puno dileme. A kolko god da sam bio zadovoljan sa uslugom kod t-coma jednostavno nisam mogao vise cekati da spuste cijene. To je vise stvarno postalo bezobrazno s njihove strane, mislim, 99kn naspram 260kn za isti paket je smijesno.
Uglavnom, ukljucenje je kroz mj dana pa cemo vidjet jel to vrijedi kaj..
imaju zanimljivu stavku u cjeniku. Otklanjanje kvara/smetnje na korisniĉkoj instalaciji ili terminalnoj opremi (sat rada) 187,50 kn
btw. Koji si to internet paket uzeo? H1 Surf & Call ACTION?
imaju zanimljivu stavku u cjeniku. Otklanjanje kvara/smetnje na korisniĉkoj instalaciji ili terminalnoj opremi (sat rada) 187,50 kn
Tvoj avatar

Pozdrav svima !Ako nekoga zanima bilo šta vezano za H1 telekom usluge dali je dostupan
i nacin prelazenje ili bilo sta drugo moze mi se javiti posto radim u h1 telekomu kao
terenski predstavnik i ovlasten sam za sklapanje zahtjeva za h1 uslugu.
Inače me je T-com uvijek razočaravao svojim brzinama, ali sada mi se čini da su pustili u promet 512KB/s download bandwitha više, jer inače na 4/256 je brzina downloada do 512 KB/s.Ovo me ugodno iznenadilo, 1.1 MB/s download naspram 400kKB/s u prosjeku. Mora da im je pobjeglo pa će ubrzo ograničiti brzine na staro ili možda samo probavaju novu infrastrukturu?Pogledajte screenshot.
Inače me je T-com uvijek razočaravao svojim brzinama, ali sada mi se čini da su pustili u promet 512kbps download bandwitha više, jer inače na 4/256 je brzina downloada do 512 kbps.Ovo me ugodno iznenadilo, 1.1 MBps download naspram 400kbps u prosjeku. Mora da im je pobjeglo pa će ubrzo ograničiti brzine na staro ili možda samo probavaju novu infrastrukturu?Pogledajte screenshot.
kbps je kilobit u sekundi ali svi su skontali što želiš reći. Ja isto sada probao i ništa. Meni je prije par mjeseci jedan dan brzina bila 6 mbps umjesto standardnih 4. Čisto sumnjam da će biti nekog dizanja brzine...
dok got nitko drugi ne diže brzine neće ni T-kom, oni su ipak u većini po HR i ovako si fino pune kasu, a lopov Mudrinić ima u planu kupit još par nekretnina diljem svijeta....
Vjerojatno zbog reklamiranja.(ili pokušaja)
A možda i zbog nekog drugog posta.
Who knows,who knows?
Ili zbog lažnog predstavljanja?
Djeluje malo nepismeno za osobu koja predstavlja svoju firmu na webu..
Djeluje malo nepismeno za osobu koja predstavlja svoju firmu na webu..
Hrvatska...
Evo da se i ja pohvalim ali na račun T-Coma. Koristim ga još otkad je flat rate bio puno skuplji nego sada i sve mi radi odlično. Jučer mi je počela pucati veza i zovnem ja 08009000 i objasnim u čemu je problem kad ono za pola sata čovjek iz T-Coma zvoni na vrata. Prvo je sa onim skupim uređajem utvrdio gdje je greška i onda zamijenio i stavio novi kabel. Sad sve opet radi odlično. Ne znam jel inače tako brzo rješavaju probleme ali ovo je za pohvalu.
Ijako nisam da nekoga pohvalim ali sto se tice T-coma kod kojega imam internet i telefon mogu reci samo pohvale.Probao sam mnogo opcija spajanja na internet i nijedna nije valjala.Onda sam presao na t-com i u godinu dana ni jedan prigovor.Internet radi odlicno,brzina 4 megabita downolad odlican i sve ok.Prije nego sto sam spoji na internet dosli su mi tehnicari iz t-coma sve pregledali testirali i nakon toga sve radi bez prigovora.Nekazem da ljudi nemaju problema s njima ali problema ima i kod drugih.
ako želite veće brzine zovite szk i recite im kao da prelazite na jeftinijeg i bržeg operatera i da želite odjaviti internet zbog navedenih razloga. Oni kakvi jesu odmah će početi sa nekim ponudama da ne izgube korisnike. ako ipak neda povećati brzinu (da se cijena ne promijeni) zovite ih opet jer se svaki put javi druga osoba. Morate to dobro iscenirat i morate bit uvjerljivi. Ništa vas ne košta pokušat. obavezno napišite kako je prošlo!!! SRETNO :)
eto i ja sasm na T-komu na FLATu od kas je spustio cijene i što se brzine i kvalitete linije tiče imam samo pohvale - važnije mi je da je linija kvalitetna nego da me primame niskom cijenomn a da linija puca svaki sat...

zna li mozda ko koja je najveca brzina skidanja i koja je to mreza??
mogli bi se udruziti ,mi korisnici raznih davatelja interneta (ISP-a) i na jednom mjestu ,npr ovdje, postati malo kvalitetu tih veza, ali zbog objektivnosti trebali bi svi koristiti isti metod npr stranicu http://pingtest.net/
jer osim omjera cijena nasprem brzine, bitna je i kvaliteta veze, i to ne samo na njihovoj opremi,nego nas interesira ,cijela linija sve do naseg racunala,zar ne?
npr moj rezultat,internet povezan preko davatelja interneta:VIP, vrsta UMTS
..izgleda da imam premalo postova za umetnuti poveznicu..siva mi je opcija..
znam da ovo izgleda OT, odnosno van teme, ali kad usporedite sa kvalitetom veze T-Com-a jasno ce vam biti Zasto se neki puta isplati za istu ili slicnu brzinu platiti malo vise,a to je kvaliteta veze.
obratite paznju na GRADE,meni je C u najboljem slucaju,a cesto je D ,a ponekad i E , a testirao sam paricu od t-com-a i na njoj je uvijek grade A(najvisa ocjena)
zatim kako u drugom objektu koristim usluge t-com-a ,npr max tv i slicno, vidim da ima logike, barem meni placati nesto vise, mjesecnu pretplatu, jer sve sto je ikad otislo, t-com serviseri su promjenili,brzo i besplatno, puno puta su promjenili sve u kompletu, i tako vrlo brzo rjesili stvar, a postojece i ispravno i nesispravno sve odnjeli i valjda negdje drugdje u miru testirali, tako da nemam nista drugo za reci nemo samo pohvale i pohvale. Volio bi cuti koji operater i davatelj interneta pruza takav odnos prema pretplatnicima jer naprimjer VIPnet Hrvatska ne pruza nista od toga,odnosno mozes ih samo nazvati i osobno o svom trosku odnjeti pa kasnije preuzeti uredjaj,znam jer ocito sam i njihov pretplatnik, eh kod VIPneta, internet i telefon preko homeboxa moras sam odnjeti uredjaj,i to ako! ! ! ti odobre! ! !voziti se ,naci parking,cekati u redu,pa saznati da ako im nosis uredjaj da ugovor i racun nije dovoljan nego treba i neki papiric ,garancijski listic, pa se vozi ponovo i gubi vrijeme i zivce, ili ces sve platiti ,pa onda u najboljem slucaju dobijes zamjenski uredjaj koji ni priblizno ne radi i ne moze raditi kao onaj koji si donesao,pa se hebi i namjestaj postavke da bi i u tom privremenom radu eh manje vise koristio sve ko prije i to naravno sam,pa onda opet dodji pa preuzmi pa SAM sve instaliraj i namjestaj, ponovno,da,da , pa tako redom...tako da jeftinije nije uvijek jeftinije...toliko od mene.
Ne kazem da ne znam,znam,ali moram li znati?, moram li se s tim zahebavati i gubiti zivce i vrijeme, zar nije moje samo da placam pretplatu na vrijeme?
provjereno na svojoj kozi.
a taj radni sat koji navode u cjeniku T-Coma je za dodatne usluge i radove manje ili vece zahtjevnosti koji ocito nemaju direktne veze sa onim sto je ugovoreno,odnosno nikad mi nista nije naplaceno ,nikakav popravak,nikakav dio,nikakve ruke,nista.
jer serviseri t-com-a dolaze,odvoze,donose ,montiraju i nastimavaju besplatno!
moje je da placam pretplatu ,njihovo je da isporuce dogovoreno,i da cijelo vrijeme ugovora dobivam i uzivam u onome za sto placam, a to naravno osiguravaju besplatnim zamjenama,popravcima,namjestanjima itd, moje je samo da placam i uzivam,i nista vise,i tako bi i trebalo biti kod svih operatera,a ocito nije, pa nemojmo usporedjivati kruske i jabuke...
eto ja sam vam usporedio dva nacina pretplatnickog ugovora za telefon i internet, i uslugu kakva je nakon potpisivanja i kakva je briga za pretplatnika, pa vi zakljucite sami jesu li to kruske i jabuke, po meni jesu.
Tako da u jeftinijem internetu i pretplati postoje mozda kvake,i nesto sto ne uocavamo odmah.
ali tko hoce jos nesto, da mu naprave majstori t-coma, npr povuci dodatne linije interneta ili telefona od prikljucka u stan&kucu do kuda rade i odrzavaju obavezno, pa nadalje a to jel tako nema veze sa pretplatom postojecom ,e to i tome slicno ,e to bi trebalo i valjda se placa...
Koliko vidim poslovi su normirani na sat,metar i tako to ,tako da necete platiti vise,jer eto oteglo se..ili mislite da majstor razvlaci da nabije trosak..nema toga..
jos vas i nazovu kad majstor javi da je zavrsio i pitaju vas jeste li i kako ste zadovoljni,(ne bas svaki put) ,ali bilo je i toga..ono,zaista nisam to ocekivao ,i vrlo sam ostao ugodno time iznenadjen.
u biti interesira me koji jos internet provajder,davatelj ili pruzatelj interneta se tako ili slicno odnosi prema svojim pretplatnicima?
ima li ih? (koji su to?) (koji sigurno nisu?)
volio bi znati..da li manja cijena pretplate kod drugih operatera znaci losu ili losiju uslugu i odrzavanje usluge nakon sklapanja ugovora? da nije ono potpisi,obavezi se i kasnije tko te hebe...
e to taj odnos prema pretplatnicima, ali i kvalitetu grade A,B,C,D a ne samo cijena nasprem brzine za neki iznos novca, to bi zelio znati,i nekako usporediti.
posto je ovo tema ocito t-com korisnika ,volio bi znati ima li medju vama i onih kojima kvaliteta linije nije A(odlicno), ili barem B(vrlo dobro), nego C(lose),D(jako lose),E(uzas)... a to ce te saznati na http://pingtest.net/ , pa postajte rezultat ovdje , dok ne dobijemo nove vijesti o smanjenju cijena...
eto i ja sasm na T-komu na FLATu od kas je spustio cijene i što se brzine i kvalitete linije tiče imam samo pohvale - važnije mi je da je linija kvalitetna nego da me primame niskom cijenomn a da linija puca svaki sat...
To ovisi samo o tvojoj parici, a ne o ISP-u. Tj. ako ti je parica dobra, tada će ti stabilno i brzo raditi na bilo kojem operateru.
mogli bi se udruziti ,mi korisnici raznih davatelja interneta (ISP-a) i na jednom mjestu ,npr ovdje, postati malo kvalitetu tih veza, ali zbog objektivnosti trebali bi svi koristiti isti metod npr stranicu http://pingtest.net/
...
evo ti rezultata na Iskonu, udaljen od centrale toliko da mi je T-Com praktički htio isključti net.
EDIT:
evo i rezultata u zg-u na t-comu :)
ovih 10mbit je taman za skidanje s net,a skida n oko 1.0-1.1mb/s, a recimo kod gledanja 1080p na youtube i sl. nema nikakvog čekanja ni zastoja.
kolko bi se onda skidalo sa 20mbit?? 2mb/s
ovih 10mbit je taman za skidanje s net,a skida n oko 1.0-1.1mb/s, a recimo kod gledanja 1080p na youtube i sl. nema nikakvog čekanja ni zastoja.
2.5 MB/s. Teoretski.
To ovisi samo o tvojoj parici, a ne o ISP-u. Tj. ako ti je parica dobra, tada će ti stabilno i brzo raditi na bilo kojem operateru.
pa radi se o tome da veći operater (T-kom) ima mog. napraviti dobru centralu i dati stabilnu vezu...dok ovi manji skrpaju tek toliko da kažu da nude pristup internetu a centr loša pa veza puca. đabe mi onda 50 kn FLAT....
2.5 MB/s. Teoretski.
znas mozda koja je naveca brzina skidanja i kod kojeg operatera i kolko bi doslo negdje???
2.5 MB/s. Teoretski.
znas mozda koja je naveca brzina skidanja i kod kojeg operatera i kolko bi doslo negdje???
pa sa brzinom od 4mbs-a skida se oko 500kbs realno, dakle nekih 8x manje od deklarirane brzine - pa ti računaj 20mbs :8 = ???