T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.520
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

Ti govoriš kako treba bit u teoriji, a ja ti govorim kako bude u praksi. Dosta često se zna dogodit, da je t com već isključio prema datumu navedenog  za prijenos broja, a da novi operator još nije ni poslao opremu ni ništa, i onda korisnik zove i pita se wtf.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 14:30 (Spaceni).
15 godina
protjeran
Spaceni kaže...

Ti govoriš kako treba bit u teoriji, a ja ti govorim kako bude u praksi. Dosta često se zna dogodit, da je t com već isključio prema datumu navedenog  za prijenos broja, a da novi operator još nije ni poslao opremu ni ništa, i onda korisnik zove i pita se wtf.

Tako je u praksi (iz mog iskustva).

Naravno da se dogodi propust pokoji put, ali 99,999999999 % slučajeva kad ne ide po ovoj šabloni je korisnik nešto pogriješio (neplaćeni računi, nazvao sadašnjeg operatora i rekao da želi prekinuti s njima, ima ugovor, a ne zna da ima...). Slučajevi koji se zakompliciraju greškom operatora su zanemarivi i u skoro 100% slučajeva sve prolazi bez ikakvog problema. Naravno, govorim o korisnicima koji imaju sve uvjete prelaska na drugog operatora - plaćeni računi. istekla ugovorna obveza (ili spremnost plaćanja penala), te dovoljno soli u glavi da ne otkaže uslugu kod sadašnjeg operatora prije nego mu stigne oprema od budućeg.

16 godina
Spaceni kaže...
Nemoj zbunjivat ljude. Znači ovako ti je sad u t comu:

Promet se može mjenjati svakih 30 dana, što znači između svake promjene paketa između 1gb/15gb ili flat mora proći točno 30 dana, a usluga se naplaćuje po danu. Naravno ako imaš UO na prometu onda s većeg paketa na manji možeš jedino uz raskid UO i plaćanje penalizacije.

Što se tiče brzine ti je u jednom mjesecu možeš mjenjati neograničeno mnogo puta, s veće na manju i obrnuto. Naplaćuje se prema danima korištenja, prema izračunu koji sam gore stavio. Tako da recimo nazoveđ čet-pet staviš 10mbit i preko vikenda koristiš to, onda nedjelju navečer zoveš ih i staviš natrag 4mbit. Nadam se da sam sad bio jasan! :D

Ovo je tocno za promet (slika), za brzinu ne znam, ali kako ti kazes..... znaci, mogu sutra imati 10mbit/s, a prekosutra opet 4mbit/s?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan

Da tako je. S time da realizacija zahtjeva obično bude u istom danu kad se napravi, ali se može i odužiti za koji dan vjerovatno ko i svaka stvar.

14 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
Spaceni kaže...

Tako je u praksi (iz mog iskustva).

Naravno da se dogodi propust pokoji put, ali 99,999999999 % slučajeva kad ne ide po ovoj šabloni je korisnik nešto pogriješio (neplaćeni računi, nazvao sadašnjeg operatora i rekao da želi prekinuti s njima, ima ugovor, a ne zna da ima...). Slučajevi koji se zakompliciraju greškom operatora su zanemarivi i u skoro 100% slučajeva sve prolazi bez ikakvog problema. Naravno, govorim o korisnicima koji imaju sve uvjete prelaska na drugog operatora - plaćeni računi. istekla ugovorna obveza (ili spremnost plaćanja penala), te dovoljno soli u glavi da ne otkaže uslugu kod sadašnjeg operatora prije nego mu stigne oprema od budućeg.

A čuj moguće i da imaš pravo da u 99% slučajeva bude sve u redu, ali eto ima i ovakvih slučajeva kao što sam napisao.

13 godina
protjeran
Spaceni kaže...

:

Promet se može mjenjati svakih 30 dana, što znači između svake promjene paketa između 1gb/15gb ili flat mora proći točno 30 dana, a usluga se naplaćuje po danu. Naravno ako imaš UO na prometu onda s većeg paketa na manji možeš jedino uz raskid UO i plaćanje penalizacije.

Što se tiče brzine ti je u jednom mjesecu možeš mjenjati neograničeno mnogo puta, s veće na manju i obrnuto. Naplaćuje se prema danima korištenja, prema izračunu koji sam gore stavio. Tako da recimo nazoveđ čet-pet staviš 10mbit i preko vikenda koristiš to, onda nedjelju navečer zoveš ih i staviš natrag 4mbit. Nadam se da sam sad bio jasan! :D

bio sam na T-comu 6 godina al nisam znao da su tako blesasti sto se tice mijenjanja brzine.

znaci njima se da zayebavat s tobom i tvojom brzinom i da im se non stop cackati po mrezi da bi tebe zadovoljili vikendom :D

ti bi malo 4 Mbit/s, pa nakon 3 dana 10Mbit/s, pa nakon vikenda opet 4 mbit/s, pa onda opet 10 (moze bit i 20mbit/s ako ti parica pusta) {#}

stvarno nisam znao da su toliki idioti.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan

Nema tu nikakvog idiotizma, imaš službu za korisnike koja radi 0-24, nazoveš agent ti se javi unese zahtjev ( treba mu 1min) i to je to, zahtjev onda ide sam u realizaciju. 

Nisam siguran za prvi put, ako prvi put aktiviraš brzinu 10mbit, moguće da trebaju tehničari izaći na teren, govorim nisam siguran, ali kasnije kad budeš stavljao tu brzinu od npr. 10mbit a da si je već i prije nekada imao, onda nema problema.

Nitko ne izlazi na teren i samo ti agent napravi zahtjev, tako da nema potrebe zvat t com idiotom zbog toga, već bi to trebalo bit nešto pozitivno da se na taj način može upravljati uslugama.

15 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

evo moj godišnji promet na t-comu:

a nisam toliko loš.

cap. cap.
Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | BFBC2: Berologic
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i moj promet malo sam se zaletio u 11mj i isao isprobati koliko mogu sa mojom ultra brzom vezom down: 3326 kbps i upload: 319 kbps kazu da sam predaleko od centrale za normalnu prvu brzinu -.- ali sta reci koju posluku porati? suti i pvsi...

lp

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako provjerite za cijelu godinu? ja mogu samo unazad 3mjeseca i tekući mjesec 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thabigjc kaže...

Evo i moj promet malo sam se zaletio u 11mj i isao isprobati koliko mogu sa mojom ultra brzom vezom down: 3326 kbps i upload: 319 kbps kazu da sam predaleko od centrale za normalnu prvu brzinu -.- ali sta reci koju posluku porati? suti i pvsi...

lp

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

lp

Treba i seedat bar do 1.0...

Nego, nedavno mi je brzina bila oko 610kBps u skidanju, sad je opet normalno 4Mb, pa možda, iako sumnjam, nešto pripremaju. To se kod mene već i prije događalo pa nije ništa bilo, ali se čovjek može nadati...

15 godina

evo moj za 2011

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oce li tcom dizati brzine uskoro?
17 godina
neaktivan

China telecom ulaze u Veliku Britaniju,Francusku i Njemacku...(5.01.2012.)

http://www.cn-c114.net/576/a664199.html

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

BobbyZ nije zgodno nekoga bitch-at kod uvijek postoji netko tko može tebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 10:04 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li je ono gore šta piše točno da se unutar jednog mjeseca može nekoliko puta mijenjat brzina kod T-coma naprimjer za vikend stavit na 10 ili 20 Mbit/s pa onda vratit na 4Mbit/s jer mislim da se najkraće može stavit na 1 mjesec.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da može se nekoliko puta, koliko god želiš....

17 godina

Jel zna tko ?

Kada ce stupiti na snagu HAKOM-ov propis da operater mora pruzit barem 60% brzine koju placamo kod ADSL-a ?

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 10:20 (Batista).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ovako hocu preci na flat sa 15 gb te znam da odem na stranicu i sam promjenim paket te da bude aktivan sljedeci dan u 00.00.

Zanima kako onda placam ovih 10 dana sto sam na 15 gb paketu? Jel placam onda sljedeci mjesec oba dva paketa ili kako to racunaju?

0 0 hvala 0
17 godina
traktorista kaže...

Evo ovako hocu preci na flat sa 15 gb te znam da odem na stranicu i sam promjenim paket te da bude aktivan sljedeci dan u 00.00.

Zanima kako onda placam ovih 10 dana sto sam na 15 gb paketu? Jel placam onda sljedeci mjesec oba dva paketa ili kako to racunaju?

I promet i pretplata gledaju se jednako proporcionalno.

10 dana je 1/3 mjeseca, dakle što se pretplate tiče na idučem računu (za ovaj mjesec) dobiješ 1/3 pretplate za 15Gb paket i 2/3 pretplate za flat.

Što se prometa tiče, u 10 dana imao si dakle 5 GB (1/3 od 15 GB), sve što si preko toga potrošio u tih 10 dana plaćaš, svaki dodatni GB.

Flat ti kreće od 00:01 idućeg dana (dakle ako sada prebaciš, sutra imaš flat).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina

T-COM Y U NO FAST DOWNLOAD/UPLOAD?!!

13 godina
neaktivan

Koma je prika ovaj upload, jednom filmu treba 7-8 uri da se uploada. Jel se moze trazit da mi smanje down a upload povecaju a da zbroj ostane isti ?

---

http://www.slovanet.net/sk/internet/{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 22:24 (Odeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Bernard Huky Hux kaže...

evo moj godišnji promet na t-comu:

a nisam toliko loš.

ma daj....

pogle moje!!  samo sam 7. mjesec omanuo - nisam bio doma!

al to mogu otpisat ako se usvoji ACTA i budu gledali što i otkuda skidam....{#}

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 23:41 (smirnoff).
13 godina
neaktivan

Meni već godinu dana T-com smanjio brzinu s 4 Mbit/s na ovaj jad od niti 2 Mbit/s. Zovem SZK, prijave smetnju, zove me nazad da je "kvar uklonjen" ili mi pošalju tehničara koji sve pregleda i na kraju nazove u centralu i podigne u sekundi, i onda bude tako mjesec dana dok ne zaboravim pa mi opet smanje brzinu i opet ispočetka.

Može neki komentar uz ovu sliku i savjet kako da sam provjerim preko routera (ili kako već) propusnost (funkcionalnost) parice itd.

Najgore mi je kad nazovem SZK i onda mi stdoš kaže ne možete imati više, a dobar dio vremena je brzina bila 4 Mbit/s i svaki put kad tehničar odluči nazvati centralu brzina se vrati u normalu. Ili budući da ne dođe uvijek isti tehničar, onda ne žele slušati moje objašnjenje da odmah nazove u centralu već gura ono svoje plavo u utičnicu, penje se na krov do kutije i onda sam dođe do zaključka da je sve u redu i da mogu imati mnogo veću brzinu i nazove centralu i brzina se poveća.

Ima tko kakav sličan problem i kako ga rješavate, možemo li se žaliti?

Te mogu li zamijeniti besplatno router, možda je problem u njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako, prosao mi je onaj ugovor na 12mj sa t-comom

Da li jos uvijek imaju onih ponuda kao i prosle godine? Tipa, prijenosni disk 320GB za 12mj flat+ugovor. Ili kada su davali mobitele za produljenje ugovora. Uglavnom, ima li ikakvih nagrada za produljenje ugovora, osim jeftinije cijene za 20kn?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
domagoj05 kaže...

Da li jos uvijek imaju onih ponuda kao i prosle godine? Tipa, prijenosni disk 320GB za 12mj flat+ugovor. Ili kada su davali mobitele za produljenje ugovora. Uglavnom, ima li ikakvih nagrada za produljenje ugovora, osim jeftinije cijene za 20kn?

nemaš - nedaju ništa osim onih precjenjeih laptoma...

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
17 godina
domagoj05 kaže...

Jucer sam pricao sa likom u Tcomu i rekao je da nemaju nista kao nagradu, jedino kad se produzi ugovor i AKO se uzme veca brzina (8 i vise) moze se dobiti niza pretplata.

TrustNo1
16 godina

Ma isti ku*ac... Gade mi se vise, dode frajer tu narikta sve i dobijem 1 mb gore jer je skinuo switcher koji ne koristim i nakon 2 tjedna opet isti ku*ac. Nemozes surfat uz ovaj vraziji max tv... {#}

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Imam jedno pitanje u vezi instalacije internetske mreže u moj dom.Imam situaciji da posjedujem telefon koji nema pristup telefonske usluge(HT),to jest isključen je zbog neplačanja.E sad namjeravam u svoj dom uvesti internet(T-com),dali ču zbog takve situacije možda imati nemogučnost instaliranja interneta.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice