Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.
T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL
- poruka: 1.227
- |
- čitano: 333.247
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
evo suspenzija mi ukinuta napokon.....a marko nznm odi u t-centar nije ti bas daleko pa se dogovorite....
Molio bi da mi kažete što mislite o ovome. Naravno brzina još nije povečana.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:765 / 12.222
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]:15,57 / 4,11
Output Power (Up/Down) [dBm]:13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:14,0 / 23,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:25,5 / 10,5
pa povecana ti je brzina na koliko bi ti??
pa povecana ti je brzina na koliko bi ti??
Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.
Jel nekom u Kutini puca veza nonstop? Sve bilo ok nakon povećanja brzine do prije par dana....
Jel nekom u Kutini puca veza nonstop? Sve bilo ok nakon povećanja brzine do prije par dana....
Ovo ti izgleda kao povečano
tehničari su posljepodne slagali nege zice kod mene i dobro,otisli.odem ja nekam,vretim se u 22h i brzina mi je troduplo manja
nego inače 60kB/s,sad neznam jel je to tak uvijek u nocne sate il bu bolje ujutro.vidjet cemo.
rekao tehničar da budu sad stavljali mozda u 2010.g. opticke kablove
kod mene isto od kad povecano na 4m preko dana uglavnom i je ta brzina a evo sad nesto zastaje na onom testu i jedva do 1m dode....a max tv steka nemoze se gledat....sutra ujutro bude sve opet dobro....neznam kako ce to rjesit....
Kao da ti je slab protok,ma pokušavali su me muljat kao da sam ja dečec. Ja sam ih samo jednom zvao i od toga ništa,onda sam im svaki dan slao 2 maila,ujutro i navečer. Slao sam im i sliku njihove stranice da se uvjere kako mi nisu digli brzinu. Onda su mi odgovorili da im pošaljem broj tel. kako bi ponovno provjerili tehničku mogućnost linije i evo danas su podigli i radi bez problema. Na to sam im se srdačno zahvalio brzina je sad 480kbit/s,maxtv radi besprijekorno,sve u svemu sam i više nego zadovoljan.Neznam kako drugdje ali ovdje radi super. Karlovac-kvart Rakovac!
Molio bi da mi kažete što mislite o ovome. Naravno brzina još nije povečana.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:765 / 12.222
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]:15,57 / 4,11
Output Power (Up/Down) [dBm]:13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:14,0 / 23,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:25,5 / 10,5
Ja im poslao par emaila, napriča san se i evo sta su odgovorili:
od nadležne službe zatražili smo dodatnu provjeru dotične ADSL linije, te eventualno povećanje brzine. U slučaju postojanja tehničkih mogućnosti povećanje brzine biti će izvršeno u najkraćem mogućem roku. Zhvaljujemo Vam na razumijevanju.
Ja im reka svašta, da mi barem vrte brzinu na 2 mbitsa ili koliko maximalno mogu primit, pa nek onda prave bliže centralu ili stave nove bolje kabele, i vidi djeluje nakon par emaila, još sam im rekao da za 1 mbits sa flatom mogu uzet i optimu koja je 100 kn, i evo vratili mi brzinu na 1.73 Mbps, bolje i to nego 1 mbps!
ljudi pozdraf
evo i mene muči jedna stvar...
naime, imam maxadsl od sredine drugog mjeseca i sve je radilo odlično... ali otkak su dizali brzine, negdje u četvrtom mjesecu, router (speedtouch) se počeo blesirat, pa mi jedno dvije večeri za redom nije mogao sinhronizirat DSL liniju (ona lampica DSL je konstantno blinkala)... ali dobro je kaj su mi podigli brzinu i sve je bilo super do 30.04 kad su se očito sjetili da su im ostala još dva dana za podić brzinu, i tada 30.04 i 1.5 nisam mogo uopće pristupit internetu (isti štos sa DSL lampicom)
2.5 je bilo već bolje...
ali evo drugog problema:
- kad mi zazvoni telefon, javim se, veza na internet pukne... s početka se nisam obazirao, jer sam mislio da je to posljedica dizanja brzina.. ali to mi se konstantno i dalje događa... sljedeće, kad uključim router, veza iznosi 4 mbps (onoliko kolko i treba biti).. zazvoni telefon, javim se, internet pukne, završim razgovor i onda se spoji brzinom od 1.2 mbps.. i tako bude dok ne ugasim i ponovo uključim router...
naravno da sam zvao SZK, pa mi je prvi reko da je možda krivo kablovima spojeno... nakon čega sam mu otpilio, reko sam da je tak STALNO spojeno i da je radilo savršeno normalno sve dok nisu išli podizat brzine... nakon toga mi je reko da će prosljedit zahtjev dalje i neš kao da će mi podić brzinu...tak nekaj u biti...
za 10-ak minuta ponovo zovem.. ovaj put sam mogo razgovarat na telefon i bit na netu, al mi je veza bila 1.2 mbps, pa mi kaže teta da resetiram router... mislim retardirano, al oke... napravim ja to... sve super... 4mbps.. ja probavam telefonom, nazovem se na mobitel (pustim da zvoni), veza pukne i OPET 1.2 mbps...
zovem treći put pa mi je lik reko da je možda u splitteru problem, kao da ga probam zamjenit.. novi košta 20 kn ak je baš hitno... ak nije hitno, veli, mogu prijavit kvar na routeru, pa dobijem novi i router i splitter.. i još mi je reko kao da je (citiram njegove riječi) "pročistio kablove" kao da bude neš bolje...
enivej, sad me zanima, ak možete zaključit, u čemu bi stvarno mogao biti problem?
evo i podaci od routera (resetirao sam ga prije koju sekundu):
Bandwidth (up/down) - 320 / 4.704
[kbps/kbps]
Data transfered (sent/received) - 22,00 / 15,00
[KB/KB]
Output power (up/down) - 12,0 / 19,0
[dBm]
Line Attenuation (up/down) - 30,0 / 43,5
[dB]
SN Margin (up/down) - 25,0 / 9,0
[dB]
ee i kad mi je zvonio telefon, kad je veza pukla, kod Bandwidtha mi je down brojček pao na 2.112, a brojček od SN Margin (down) neko vrijeme bio na 9,5... kasnije skočio na 12,5
bilo koji savjet je dobro došao :)
hvala ^^
Jeeeeeeeeeeeee! Ja sam ih danas zvao i za 5 minuta povećanje! Konačno! Sretno svima kojima još nije povećana brzina!
Jeeeeeeeeeeeee! Ja sam ih danas zvao i za 5 minuta povećanje! Konačno! Sretno svima kojima još nije povećana brzina!
SNR Margin ili SN Margin
(AKA Signal sum ili omjer signal sum)
Kolicina suma u dB koja moze da se tolerira kada se odrzava BER (bit error rate)
ovo postavlja (SNR margina) centrala
Ovo je pokazatelj kolicine signal/sum DSL signala izrazena u dB. Sto visi broj to bolje. 6 db je apsolutni minimum koji mnogi prozivodaci deklariraju da bi se DSL
modem ispravno sinhronizirao sa centralom. Znaci od ove margine zavisi koliko ce vam biti dodeljena i brzina (gledano u postavkama modema)
1. 6dB ili nize je lose i dobija se vrlo losa ili nikakva sinhronizacija sa centralom (nema konekcije,slaba brzina,pucanje..)
2. 7dB-10dB je dovoljno ali ne ostavlja previse prostora za varijacije u signalu
(citaj pucanje veze)
3. 11-20dB je dobro sa malo ili nikakvim sync. problemima
4. 20-28dB je odlicno
5. 29 i vise dB je "ekstra"
Line Attenuation
Je mijera koliko se signal degradirao izmedu centrale i vaseg modema. Vece duljine znace i vise atenuacije.Maksimalno dozvoljeno gublenje je 60dB.
Znaci,njihova infrastruktura+kvaliteta vase linije+duzina kablova kod vas pa i kvaliteta samog modema..sve ovo utice na gubitke u signalu. (Koristenje splittera ispred svakog telefona u kuci je obavezno)
20 dB ili nize je "ekstra"
20-30 dB je odlicno
30-40 dB je vrlo dobro
40-50 dB je dobro
50-60 dB je...nevalja :)
60 dB i vise katastrofa!
Attainable Line Rate
(AKA Sync Rate)
Ovo je maskimalna brzina sa kojom vas modem/router moze da se poveze sa centralom. So vise to bolje
CRC Errors
CRC (Cyclic Redundancy Check) je metoda detektiranja i ispravljanje gresaka prilikom (u ovom slucaju) prenosa podataka. Visok pokazatelj CRC-a gledano u modemu nije uvijek znak neispravnosti. Ali,visok pokazatelj CRC-a nakon uspostavljanja veze znaci da s signal negde gubi izmedu modema i centrale
Kada se uverite da je sve u redu kod vas i jos uvijek imate problema onda zovite tehniku da vam sredi liniju
zahvaljujem z1k4 na informacijama
i prije je bilo da mi je uvijek oko 19-20 h prdne, pa se opet mora spajat... tak da mi to pucanje veze nije niš novo, ali zahvaljujem na objašnjenjima ^^
s obzirom da sam prije 3 mjeseca vuko po modemu, ovo mi je sad blagoslov
ali još uvijek ne riješava pitanje zašto se diskonekta kad mi telefon zvrnda... tj kad se javim il kad nekog zovem... i zašto se onda brzina smanji?
ili i to ima veze sa gore navedenim podacima?
To je sve napisao LazarusLong u ovoj temi pa budi njemu zahvalan (ja jesam;), ha cuj ocito je da svi ti sumovi u liniji i udaljenost od centrale imaju negativne efekte po tvoju vezu, sad kako/zasto dolazi do toga i kak to popravit ne znam, sam napominjem da su i meni nekak "procistili" liniju jer su se nakon povecanja brzine naglo popravili svi decibeli;) najbolje bi bilo da ti posalju tehnicara da on to sve preispita
evo samo da kazem da slucajno ne bi netko drugi to sl napravio!!
znaci ovako ja sam korisnik t-com i placam 4 MB vezu i imam maxtv i sada zbog maxtv kada sma ja uzimao je bila 2 mb veza te je morala biti povecana te se povecala na 6.5 MB!
e sada jos jednom se povecala na 7.5 MB do 1.5. i ja IDIOT zvao njih zasto mi nije povecana ( igram se s srecom ) a meni oparater kaze "vama kao korisniku je povecana brzina i prema ovom izgleda je povecana vise nego sto je trebala biti, na zalost dogadaju se greske i na korist korisnika"
omg, i sada ce mi najverojatnije smanjiti brzinu ( nedaj Boze ),
samo zelim naglasiti da oni koji placaju trenutno 4 MB vezu da nemaju povlastice za 10 MB, i neka sute jer bi se mogli opce kao ja!
evo samo da kazem da slucajno ne bi netko drugi to sl napravio!!
znaci ovako ja sam korisnik t-com i placam 4 MB vezu i imam maxtv i sada zbog maxtv kada sma ja uzimao je bila 2 mb veza te je morala biti povecana te se povecala na 6.5 MB!
e sada jos jednom se povecala na 7.5 MB do 1.5. i ja IDIOT zvao njih zasto mi nije povecana ( igram se s srecom ) a meni oparater kaze "vama kao korisniku je povecana brzina i prema ovom izgleda je povecana vise nego sto je trebala biti, na zalost dogadaju se greske i na korist korisnika"
omg, i sada ce mi najverojatnije smanjiti brzinu ( nedaj Boze ),
samo zelim naglasiti da oni koji placaju trenutno 4 MB vezu da nemaju povlastice za 10 MB, i neka sute jer bi se mogli opce kao ja!

Ako ti veza puca svaki dan otprilike u isto vrijeme to je normalno jer se router automatski prespaja svaka 24 sata i dobije novu IP adresu. Probaj ga ručno reconnectat u vrijeme kad najčešće nisi na internetu. Onda će se on sam u to vrijeme ubuduće prespajati sve dok se ne dogodi da pukne veza sama od sebe.
Nikako mi nisu jasne ove T-com-a brzine.
Router D-Link G684t (bežično).
Kasda (žično)
Na T-Com speedtestu nikako priko 3.4 mb/s
Pa to ti je DO 4Mbit :D Ehm samo mi reci, ova prva slike je DLINK, a druga KASDA jel' da?
Je. Bolja je brzina bežično nego žično.
Svima okolo mene je prosjek 4.7 mb/s pa mi nije jasno zbog čega je meni sporije.