RUNE Rural Network

poruka: 430
|
čitano: 331.117
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: RUNE Rural Network
Novice kaže...
Grobnik300 kaže...
Novice kaže...
Jole-Ri kaže...
Novice kaže...
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...
Sredio sam rune optiku i ići ću na ht, mogu li bilo koji router priključiti na rune router ili mora biti modem router?

HT ti postavlja router.

Znam, mislim umjesto njihovog ako je moguće?

Možeš staviti svoj ruter koji želiš, samo da odgovara specifikacijama potrebnim za optičku mrežu

Po kojoj oznaci/specifikaciji mogu to znati? I moram li tražiti HT nekakvu konfiguraciju?

Moraš od HT dobiti username i pasword i moraš naći uputstva za taj router da znaš gdje moraš upisati.

Mora li router imati neku oznaku da bude kompatibilan s routerom od Rune? ONT ili nešto? 

Od Rune ti je ONT koji povezuješ LAN kabelom sa routerom. Moraš samo paziti koju brzinu češ ugovoriti. Tvoj router mora imati npr. gigabitni Wlan ulaz ako ugovoriš brzinu do 1 giga, to ti je neki standard za router. Ako želiš veće brzine onda Rune mora zamjeniti ONT i ti moraš kupiti router koji podržava veče brzine od 1 GB. Npr. hočeš brzinu 2,5 GB moraš gledati da ti router toliko propušta. Kod kupnje routera najbolje gledati malo unaprijed i kupiti kvalitetnije i recimo WLAN 10 GB. Ali i to ti sve ovisi koliko si od centrale , čim dalje to ti je prpousnost manja. Ima tablica o tim brzinama i udaljenosti. Kod nas trenutno Fibernet daje 2,5 GB ali i to moraš vidjeti sa operaterom. A1 - od 1,4 do 2 GB , Telemach daje za Rune korisnike samo 1/5. Ma o tome se može pričati koliko hočeš. Ja sam kupio AX3000 što je za početnika dobar ali evo sada stoji na ormaru skuplja prašinu. Lp

2 mjeseca
Hvala na informacijama
4 godine
RUNE Rural Network

Moram priznat da sam na Fibernetu jako zadovoljan sa sveukupnom uslugom. Istina za 2,5/2,5 cijena je daleko veća od ostalih no ima prednosti biti kod malog providera. Statika je cijeni, up time je super i što se tiče max propusnosti, uspio sam dobiti 8/8 dakle ima prostora. Vlastiti ruter je jasno opcija, nisu iza cgnat-a i nema blokade portova. 

U svakom slučaju, samo pohvale. 

1 0 hvala 0
2 mjeseca
Kolika je cijena za 2.5? I može obrazloženje za propusnost? To nema veze s nekim brojkama od rune da je od 16 do 22 idealno?
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 19:55 (Novice).
9 godina

Operater je duzan isporuciti 70% (ili 75) brzine za vrijeme "vrsnog opterecenja" od 18 do 20. Za sve ispod ide prva, druga (pisana) prijava operateru pa onda HAKOM. Zicano, mjereno HAKOMetrom.

2 mjeseca
Nuclear_Phoenix kaže...

Operater je duzan isporuciti 70% (ili 75) brzine za vrijeme "vrsnog opterecenja" od 18 do 20. Za sve ispod ide prva, druga (pisana) prijava operateru pa onda HAKOM. Zicano, mjereno HAKOMetrom.

Ma ne, ovo je bila neka vrsta propusnosti samo ne znam točno kojeg dijela.

11 godina
Novice kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Ma ne, ovo je bila neka vrsta propusnosti samo ne znam točno kojeg dijela.

Sve imate na stranici Fiberneta. Lp

4 godine
Novice kaže...
Kolika je cijena za 2.5? I može obrazloženje za propusnost? To nema veze s nekim brojkama od rune da je od 16 do 22 idealno?

Fibernet je ima za 45€

11 godina
Grobnik300 kaže...
Grobnik300 kaže...
Grobnik300 kaže...

U A1 znaju za optiku preko Rune ali ne znaju još ništa o cijenama. Lp.

Evo na A1 izašla cijena za Rune, kad upišeš provjeru po adresi izbaci da je dostupno na veleprodajnoj infrastukturi. Ugovor 24 mjeseca 36,31 prvih 12 mjeseci 50% popusta. Čekam da me a1 zove da vidim pojedinosti. Jer kod njih je brzina do 2 gb upload 1gb, e sada se nameće pitanje pošto Rune GPON ONT je gigabitni dali će ga Rune mijenjat i koliko će to trajati. Onda kakav se router dobije. Dali si iza CGNATa u previše pitanja nisam siguran da će podrška od A1 sve to znati jer to je previše za studente na ta pitanja morati će netko stručan odgovoriti. Čekam da me nazovu pa da vidim što će reći. Lp

Evo dodatak danas potpisan ugovor na daljinu što je bitno u slučaju pravo na raskid od 14 dana od prvog računa. Danas nove promocije. Net 1,4 do 2 gb prvih 12 mj. = 14,65 drugih 12 = 36,31, to su cijene ako se uzme A1 explore TV koji je prvih 12 mjeseci besplatan 0 eura. Drugih 12 mj 14,96 s time da se nakon 12 mj. korištenja može otkazati TV usluga a to znači godinu dana badave. Još se dobije poklon kartica Konzum od 50 eura. Ima i puno dodatnih uređaja uz Giga net s ugovorom na 24 mj. ja sam uzeo Lenovo tab m9 za jednokratno 9 eura. Lp

Evo danas A1 pustio GIGA NET, trenutno brzina 930/500 ne može brže dok Rune ne promijeni ONT u XGS Pon. Inače sve prošlo bez ikakvih problema Fibernet me isključio a tehničar A1 spojio router koji je sam povukao konfiguraciju. Sve bezbolno. Da nisam iza CGNATA . A za dalje ćemo vidjeti. LP.

15 godina
RUNE Rural Network

Zvao sam A1 i T-com, kažu da ne mogu isporučiti brzine veće od 300 mbit jer nije njihova mreža, zvuči kao da oni sami ne znaju točno šta mogu prodavat, s druge strane RUNE kaze da ne blokira ništa, brzine ovise samo o operaterima. Tko je na kraju u pravu? Zadnje dvije godine sam na Fibernetu pa gledam opcije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice