HT ti postavlja router.
Znam, mislim umjesto njihovog ako je moguće?
Možeš staviti svoj ruter koji želiš, samo da odgovara specifikacijama potrebnim za optičku mrežu
Po kojoj oznaci/specifikaciji mogu to znati? I moram li tražiti HT nekakvu konfiguraciju?
Moraš od HT dobiti username i pasword i moraš naći uputstva za taj router da znaš gdje moraš upisati.
Mora li router imati neku oznaku da bude kompatibilan s routerom od Rune? ONT ili nešto?
Od Rune ti je ONT koji povezuješ LAN kabelom sa routerom. Moraš samo paziti koju brzinu češ ugovoriti. Tvoj router mora imati npr. gigabitni Wlan ulaz ako ugovoriš brzinu do 1 giga, to ti je neki standard za router. Ako želiš veće brzine onda Rune mora zamjeniti ONT i ti moraš kupiti router koji podržava veče brzine od 1 GB. Npr. hočeš brzinu 2,5 GB moraš gledati da ti router toliko propušta. Kod kupnje routera najbolje gledati malo unaprijed i kupiti kvalitetnije i recimo WLAN 10 GB. Ali i to ti sve ovisi koliko si od centrale , čim dalje to ti je prpousnost manja. Ima tablica o tim brzinama i udaljenosti. Kod nas trenutno Fibernet daje 2,5 GB ali i to moraš vidjeti sa operaterom. A1 - od 1,4 do 2 GB , Telemach daje za Rune korisnike samo 1/5. Ma o tome se može pričati koliko hočeš. Ja sam kupio AX3000 što je za početnika dobar ali evo sada stoji na ormaru skuplja prašinu. Lp