RUNE Rural Network

poruka: 428
|
čitano: 330.305
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: RUNE Rural Network
cshadow kaže...

Hvala, to mi je korisna info.

Sad me još brine kako Rune tehničari misle provući nit do stana. Iz šahta ispred zgrade ide postojeća nit do starog ormarića od telefonije na zidu pokraj ulaza i tamo su HTovci stavili svoj razvodni ormar iz kojega su provukli nit do stana kroz postojeće bužire gdje je nekad bila tel. parica.

Jer bojim se da Rune ekipa neće smjeti to dirati pa da ne našarafe još koji ormar, kanalice i svašta :)

Ma ne brini se ti ništa, sve oni znaju i mogu :)
Provući će kroz postojeće bužire i onda uz zid u stan 

13 godina
RUNE Rural Network

Haha, brinem jer kad je HT postavljao svoje bio je cirkus... ericsson, podizvođači, natezanje mjesecima, bez pitanja bušenje termofasade, kanalice di ne treba,...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
RUNE Rural Network

Poz dali je neko bio u slicnim problemu sa RUNE?

Postpisan je obostrano ugovor za izgradnju prikljucka 03.07.2024. god da bi dosli nakon mj dana tocnije 10.08. postaviti prikljucak i onda ustanovili da treba postavljati dodati stup do moje kuce jer od glavnog stupa je prevelika udaljenost ja pitao kada ce to napraviti oni odgovore kroz tjedan dana.

Evo proslo 2 mjeseca jos uvijek nema ni traga ni glasa ni supu ni prikljucku a pise da je 90 dana za prikljucak sta je proslo i vise od 90 dana.

Na mailove ne odgovaraju kada zovem niko nista nezna samo mi daju neki broj da nazovem na koji se niko nejavlja to je valjda tako kada su jedini za ruralna podrucja pa nemaju konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2024 13:30 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
RUNE Rural Network

Tata je dobio mail od fiberneta kao da imamo virus na lokalnoj mrezi i da je moguce da ce bit smanjene brzine, jako sumnjivo .

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
RUNE Rural Network

Bas danas isao istrazivati malo kada A1 ide preko njih.

A bas se prije 4 dana prebacio sa telemacha moiblne usluge na A1 posto telemach ima u zadnjih par mjeseci preoblema sa vezom mozda raskinem sa fibernetom 2.5 gbit posto ga ni ne koristim jos jer nemam optiku spojenu pa predem na 2 gbit kod A1.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 18:15 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Što ti vrijedi kad ni A1,HT,Telemach nemaju cijene na webu za optiku preko Rune. Nego moraš razgovarati sa agentom koji baš ne znaju puno, neki kažu ne može, neki može i ako može svaki govori drugačije o cijeni. jedino Fibernet transparentan. LP.

11 godina
Grobnik300 kaže...

Što ti vrijedi kad ni A1,HT,Telemach nemaju cijene na webu za optiku preko Rune. Nego moraš razgovarati sa agentom koji baš ne znaju puno, neki kažu ne može, neki može i ako može svaki govori drugačije o cijeni. jedino Fibernet transparentan. LP.

Istina samo Fibernet je dosta skup placao bi 33 eura 2 gbit na A1 i to bez ugovorne obveze dok Fibernet je 45 eura sa ugovom ako ne ide 100 eura prikljucak + 7 eura vise mjesecno ako je bez ugovora znaci 52 eura. Malo previse po meni ali budem se raspitao na A1 pa da znam.

11 godina

U A1 znaju za optiku preko Rune ali ne znaju još ništa o cijenama. Lp.

13 godina
RUNE Rural Network

U petak mi je uključen Telemach 1 Gbit preko RUNE. Cijena je 22.90 eur/mj, a prvih 3 mjeseca je 1 eur/mj. Jedino je loše što ne daju WiFi 6 router kako piše na njihovoj stranici, to ne vrijedi za optiku preko RUNE, nego daju starije routere koji inače idu uz VDSL uslugu. U mom slučaju je to Zyxel vmg8623-t50b koji nema eksterne antene i kojem je WiFi domet jako loš, a brzina preko 5GHz mreže osrednja. Preko WiFija je brzina oko 400/400, a preko kabela oko 950/500.

http://valid.x86.fr/fizyg2 || https://valid.x86.fr/pt47mq
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
toncek333 kaže...

U petak mi je uključen Telemach 1 Gbit preko RUNE. Cijena je 22.90 eur/mj, a prvih 3 mjeseca je 1 eur/mj. Jedino je loše što ne daju WiFi 6 router kako piše na njihovoj stranici, to ne vrijedi za optiku preko RUNE, nego daju starije routere koji inače idu uz VDSL uslugu. U mom slučaju je to Zyxel vmg8623-t50b koji nema eksterne antene i kojem je WiFi domet jako loš, a brzina preko 5GHz mreže osrednja. Preko WiFija je brzina oko 400/400, a preko kabela oko 950/500.

Koliko si čekao uklučenje i kako je tekao tijek uključenja. Ja da pređem kod njih stavim svoj router a ne da mi daju smeće.

13 godina

Čekao sam na uključenje 11 dana od sklapanja ugovora. Prije toga sam čekao instalaciju RUNE priključka dva mjeseca od predaje zahtjeva. Nisam ih ništa požurivao jer sam već imao A1 optiku pa mi je bilo svejedno, ovo sam uzeo čisto jer je povoljnije. RUNE priključak mi je bio besplatan. 

11 godina
toncek333 kaže...

Čekao sam na uključenje 11 dana od sklapanja ugovora. Prije toga sam čekao instalaciju RUNE priključka dva mjeseca od predaje zahtjeva. Nisam ih ništa požurivao jer sam već imao A1 optiku pa mi je bilo svejedno, ovo sam uzeo čisto jer je povoljnije. RUNE priključak mi je bio besplatan. 

Zanimalo me ovo uključenje, previše je 11 dana biti bez interneta. Lp

13 godina
toncek333 kaže...

Pa nisi valjda bio tih 11 dana bez neta?

Biti ću u identičnoj poziciji izgleda uskoro, ali mi obećavaju iz Telemacha da prekida ne bi trebalo biti, da od A1 traže prekid tek kad budu u mogućnosti odmah pustiti svoje.

I još jedno pitanje - jesi dobio odvojeno ONT od Rune + Telemach router?

Meni obećali da bi tako trebalo biti pa da mogu ostaviti ont i spojiti svoj router :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 21:02 (cshadow).
13 godina

Ne, nisam uopće bio bez neta jer sam koristio A1 optiku preko A1 infrastrukture. Isključio sam A1 tek nakon što mi je uključen Telemach. Da, prvo se dobije ONT od RUNE i, kada se odabere operater, router od tog operatera.

11 godina
toncek333 kaže...

Ne, nisam uopće bio bez neta jer sam koristio A1 optiku preko A1 infrastrukture. Isključio sam A1 tek nakon što mi je uključen Telemach. Da, prvo se dobije ONT od RUNE i, kada se odabere operater, router od tog operatera.

Zanimam me IPv4 adresa dali se mijenja svaki dan ili si možda iza CGNATA jer to mi je bitno radi video nadzora. Fibernet mi je radi video nadzora morao dodijeliti fiksnu IP. Hvala .Lp

13 godina

Čini se da je iza CGNAT-a. Trenutno mi to ne igra ulogu, ali poslat ću im mail da vidim nude li opciju micanja s CGNAT i naplaćuju li to. 

9 godina

Ne bi smjeli naplaćivati micanje iz CGNAT-a. Ako pokušaju, malo se pravi grbav...

12 godina
RUNE Rural Network

Moram podjeliti opet svoja iskustva sa ovim svime i jako nezadovojstvo.

Što se tiče same usluge od operatera tu je sve jasno i sve ok usluga je stabilna točnije optički internet no kada dođe do peoblema na infrakstrukutri, morate imate debele živce i dobro strpljenje.

Evo 3.put u 6 mjeseci da imam problem sa žicom sa stupa do kuće ali ovaj put je nevrijeme otkinulo kabel sa stupa do kuće jer je nepravilno postavljen.

Čekam tehničare 4.dan. Operater je prijavio, pošto ja kao obični korisnik ne mogu prijaviti direktno RUNE kvar.

Nitko mi nista ne javlja niti kada ce se itko pojaviti. Rekli su rok je 48 sati, to odavno proslo.

Znaci totalno smo bespomocni i ostalo samo cekati da se netko smiluje.

Uglavnom, poenta ovoga je da RUNE nema nikakvu korisničku podršku.

Tko nema izbora, kao recimo ja ako želim imati optički internet mora se čekati ili se vratiti na VDSL 50/10....

Jadno je da u ovoj godini, 21.stoljeće da se ovako nešto dešava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 17:06 (Jole-Ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Grobnik300 kaže...

Evo na A1 izašla cijena za Rune, kad upišeš provjeru po adresi izbaci da je dostupno na veleprodajnoj infrastukturi. Ugovor 24 mjeseca 36,31 prvih 12 mjeseci 50% popusta. Čekam da me a1 zove da vidim pojedinosti. Jer kod njih je brzina do 2 gb upload 1gb, e sada se nameće pitanje pošto Rune GPON ONT je gigabitni dali će ga Rune mijenjat i koliko će to trajati. Onda kakav se router dobije. Dali si iza CGNATa u previše pitanja nisam siguran da će podrška od A1 sve to znati jer to je previše za studente na ta pitanja morati će netko stručan odgovoriti. Čekam da me nazovu pa da vidim što će reći. Lp

11 godina
Grobnik300 kaže...
Grobnik300 kaže...

Evo na A1 izašla cijena za Rune, kad upišeš provjeru po adresi izbaci da je dostupno na veleprodajnoj infrastukturi. Ugovor 24 mjeseca 36,31 prvih 12 mjeseci 50% popusta. Čekam da me a1 zove da vidim pojedinosti. Jer kod njih je brzina do 2 gb upload 1gb, e sada se nameće pitanje pošto Rune GPON ONT je gigabitni dali će ga Rune mijenjat i koliko će to trajati. Onda kakav se router dobije. Dali si iza CGNATa u previše pitanja nisam siguran da će podrška od A1 sve to znati jer to je previše za studente na ta pitanja morati će netko stručan odgovoriti. Čekam da me nazovu pa da vidim što će reći. Lp

Evo dodatak danas potpisan ugovor na daljinu što je bitno u slučaju pravo na raskid od 14 dana od prvog računa. Danas nove promocije. Net 1,4 do 2 gb prvih 12 mj. = 14,65 drugih 12 = 36,31, to su cijene ako se uzme A1 explore TV koji je prvih 12 mjeseci besplatan 0 eura. Drugih 12 mj 14,96 s time da se nakon 12 mj. korištenja može otkazati TV usluga a to znači godinu dana badave. Još se dobije poklon kartica Konzum od 50 eura. Ima i puno dodatnih uređaja uz Giga net s ugovorom na 24 mj. ja sam uzeo Lenovo tab m9 za jednokratno 9 eura. Lp

3 godine

@cshadow:

Da li si na kraju spojen preko Telemacha? Ako jesi, je li sve OK? Vlastiti router, ikakva ograničenja - protokoli, limit preuzetih podataka, itd.... ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 21:42 (SL1974).
13 godina
RUNE Rural Network

@SL1974 

Nisam još, natezao sam se preko mjesec dana s A1 oko produljenja ugovora... obećali i potvrdili usmeno i pismeno po boljim uvjetima nego Telemach (12mjx0.1€) dok mi je Telemach ponudio samo 2 mj. Nažalost kasnije se A1 predomislil, žalba, prigovor i tako... Odustao sam na kraju od njih iako sam mogao to tjerati i dalje, do Hakoma.

Još sam preko njih spojen pa mi se ne žuri. Radim doma neke pretumbacije po stanu pa nije još došlo na red, htio bi drugi ulaz optike napraviti jer postojeća lokacija od HT optike nije baš optimalna.

Vidjeti ću s Rune izvođačima koliko su fleksibilni oko uvođenja optike... s HT, odnosno Ericssonom koji su za njih radili imao sam loše iskustvo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Hvala na info.

Htio bih sklopiti novi ugovor (trenutno Fiber) do kraja mjeseca pa "istražujem" - onih 2/2 od Telemacha mi izgleda super, pitao sam ih konkretne stvari, napisat ću ovdje nakon što odgovore.

Uostalom, postoji i onaj period za predomisliti se :)

Dopuna: naravno, ništa od Telemach 2/2 na RUNE infrastrukturi, to vrijedi samo za njihovu optiku. Maksimum je 1000/500.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 19:45 (SL1974).
2 mjeseca
Sredio sam rune optiku i ići ću na ht, mogu li bilo koji router priključiti na rune router ili mora biti modem router?

0 0 hvala 0
8 godina
Novice kaže...
Sredio sam rune optiku i ići ću na ht, mogu li bilo koji router priključiti na rune router ili mora biti modem router?

HT ti postavlja router.

2 mjeseca
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...

HT ti postavlja router.

Znam, mislim umjesto njihovog ako je moguće?

12 godina
Novice kaže...
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...

HT ti postavlja router.

Možeš staviti svoj ruter koji želiš, samo da odgovara specifikacijama potrebnim za optičku mrežu

2 mjeseca
Jole-Ri kaže...
Novice kaže...
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...

HT ti postavlja router.

Možeš staviti svoj ruter koji želiš, samo da odgovara specifikacijama potrebnim za optičku mrežu

Po kojoj oznaci/specifikaciji mogu to znati? I moram li tražiti HT nekakvu konfiguraciju?

11 godina
Novice kaže...
Jole-Ri kaže...
Novice kaže...
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...

HT ti postavlja router.

Po kojoj oznaci/specifikaciji mogu to znati? I moram li tražiti HT nekakvu konfiguraciju?

Moraš od HT dobiti username i pasword i moraš naći uputstva za taj router da znaš gdje moraš upisati.

2 mjeseca
Grobnik300 kaže...
Novice kaže...
Jole-Ri kaže...
Novice kaže...
MadDogMattis kaže...
Novice kaže...

HT ti postavlja router.

Moraš od HT dobiti username i pasword i moraš naći uputstva za taj router da znaš gdje moraš upisati.

Mora li router imati neku oznaku da bude kompatibilan s routerom od Rune? ONT ili nešto? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice