Ugradnja novih uticnica

poruka: 8
|
čitano: 2.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ugradnja novih uticnica

Pozdrav

Isplati li se i može li biti kvalitetno ugraditi nove utičnice na novo useljen stan u kojem u prostoru očigledno nedostaje utičnica, hoće li to biti slabe utičnice za jači pc s obzirom da ne mogu provoditi nove kablove kroz taj stan, pa bi jedino bilo moguće napraviti od jedne više ili doštukati. Koliko bi električar to mogao naplatiti i da li se može napraviti da još jedna utičnica ili dvije od te jedne ima istu snagu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ugradnja novih uticnica
Može se, da. Isto tako sam radio kod sebe. Trebaš samo električara i toeto. Cijena? Ne bih znao, danas lupaju svašta. Vidi sa starcima, prijateljima da ti preporuče nekoga koji ce to napraviti.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2025 11:26 (Pero Dinamit).
4 godine
Sve ovisi koji presjek kabela imas u instalaciju 3x1.5 trpi do 1.8kw a 3x2.5 mislim 3kw, postoje dvostruke uticnice koje sam i sebi montirao i nikakav problem

1 0 hvala 0
4 godine
crocro23 kaže...

Pozdrav

Isplati li se i može li biti kvalitetno ugraditi nove utičnice na novo useljen stan u kojem u prostoru očigledno nedostaje utičnica, hoće li to biti slabe utičnice za jači pc s obzirom da ne mogu provoditi nove kablove kroz taj stan, pa bi jedino bilo moguće napraviti od jedne više ili doštukati. Koliko bi električar to mogao naplatiti i da li se može napraviti da još jedna utičnica ili dvije od te jedne ima istu snagu?

Ako je ona tanja zica od 1.5 onde trpe do cca 3.5kw tako da si miran i s 10 uticnica

15 godina
Boris grozni kaže...
crocro23 kaže...

Pozdrav

Ako je ona tanja zica od 1.5 onde trpe do cca 3.5kw tako da si miran i s 10 uticnica

Mislim da je 3x 2.5 svuda, al imaju sam 2 u zidu, a ja trebam 3 kompa spojit i ne želim spajat po produžnim kablovima, na njih ide ruter, punjac za mob, NAS uredaj, a kompove bi baš u uticnice, odnosno UPS od 1200 VA bi u uticnicu svaku i zatim komp u UPS. Znači UPS mi ima 1200VA - 800 w i kompovi imaju 650w napajanja, ne igra se na njima, za video obradu su.

Nego kako ide procedura sa ugradnjom novih koje bi bile 2m jedna od druge, moraju rezat cijeli knauf uzduž ili?

4 godine
Ugradnja novih uticnica

Ako je knaufer viješt moze i provuci kablove, ono sto i izreze bude pokrpao! Ako su 2.5 žice na to spojis centralu

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2025 12:07 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
Kao što ti je kolega napisao, dvostruka utičnica ti je najjeftinije i najbolje rješenje https://www.elementa.rs/images/products/57135/original/1.jpg
ili trostruka https://nonet.rs/wp-content/uploads/2023/03/15830.jpg

Imaš i modernijih rješenja s raznim kombinacijama usb a i usb c. i za internet LAN.
7 mjeseci
Što se tiče rezanja Knaufa neće ti električar provući novi vod struje s dodatnih 3x2,5 kabelom, to je nemoguće osim ako nemaš slobodan vod u blizini. Nego će "ukrasti" iz postojeće utičnice a tada nisi dobio ništa drugo nego što si mogao i s onom duplom utičnicom a skuplje rješenje , osim ako želiš baš utičnicu na drugoj poziciji .
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2025 19:37 (Sirotanovic).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice