Router na router (DUO.Carnet)

poruka: 208
|
čitano: 141.661
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Isprobavam već duže vrijeme riješiti ovaj problem na SX763 routeru... I nikako...

Stvar je ovakva, te sam ovo našao na nekom od foruma:
"U Advanced Settings - Internet Connection u html kodu nađi ppope i izmjeni html kod da bude:
style="visibility: visible; display: table-row;
, sada ukljucis PPPoE pass-through i upises u istom prozoru korisnicke podatke za carnet. Ruter ce se spojit na Internet (vjerojatno ces jos trebat neke ruting postavke promijenit) da ti pravilno usmjerava promet"

I sada, vjerujem da je takvo što gotovo nemoguče napraviti... HTML kod izmjeniti na routeru... How TO? LOL
Ali kaj je najbolje, u tome i je problem... Jer na tome routeru samo fali taj PPPoE pass-through te da je njega moguće uključiti, riješili bi se svi naši CARNet vs. Iskon problemi... :P

Ako imate neku ideju, kako to riješiti samo vičite!!!! :D

Jer, trenutno, ja bi želio da meni postavke od Internet Connection-a izgledaju ovako:
http://www.screencast.com/users/DestructoCRO/folders/Jing/media/b7d82e1a-7176-4eac-9db5-156b825a706f
Ali, one nemaju taj "pišljivi" PPPoE pass-through...
Eto toliko...
Hvala svima na odgovorima! ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 16:21 (SilentDark).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam detalje, ali ovo što se spominje se izgleda odnosi na to da je ta stavka samo preko styla skrivena u HTML-u (ali da je zapravo dostupna) i da je jedino moraš uključiti (malom prepravkom HTML-a) da ti bude dostupan odabir iste kad sljedeći put učitaš stranicu?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

molim za pomoc ljudi.

pokusavam spojit Thompson TG782i na iskonov modem.

stavio sam novi firmware kao sto pise na http://carter.blog.hr/

dalje sam preko telneta napravio kao na prosloj stranici (iako je drugi modem) i ne radi...

help?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Router na router (DUO.Carnet)

Lijepi pozdrav svim članovima.

Imam jedan problem.

Ima opciju Iskon duo Carnet i htio bih napraviti stalnu konekciju na internet preko drugog router.

Router od Iskona je Thompson SpeedTouch, te bi na njega htio spojiti D-link DI 524 ( našao ga na njuškalu). Ide li ta kombinacija?

Hvala?

14 godina
neaktivan
Evo ovako prije 3 mjeseca sam uzeo Iskon DUO.CARnet uslugu i sve radi odlicno, ali posto je router (Modem) u bridge modu na njega ne mogu spojiti PS3, a kako sam po razno raznim forumima citao, to se moze rijesiti kupnjom dodatnog otkuljucanog routera koji se spoji na taj postojeci dobiveni modem, pa me zanima koji mi router preporucate i da li ce to sigurno funkcionirati i da li je to prekomplicirano za namjestiti !! Znaci zelio bih da mogu imati laptop, ps3 i tu i tamo mob spjen na net i to sve wireless !! Eto molio bih vas za pomoc !! gledao sam ovaj d-link sto ga navodite ali nema ga nigdje za kupiti pa me zanima koji bi mu bio zamjena !!?

Hvala unaprijed !!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zar nema nitko neku preporuku za router ? Macak daj ti predlozi nesto jer vidim da ti si ti najvise upoznat oko ovog Carneta i spajanja dodatnog routera, stoga please HELP !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi D-Linkov DIR-600. Nisam s njim konkretno probao, ali prema specifikacijama, trebalo bi raditi bez problema - ima WAN i podržava PPPoE.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ej macak evo kupio sam na kraju ovaj D-Link D-524 ali imam problema, naime sve sam napravio kako si opisao u ovoj temi znaci spojio sam kabel iz LAN1 na Siemensu u WAN na D-Linku, zatim sam spojio kabel iz LAN1 na D-Link-u u laptop nakon cega mi stvorila mi se nova Local Area Connection, osao na njezine postavke i otvorio Internet Protocol Version 4 i upisao one postavke od mrezne kartice sto si upisao na slici!! Zatim sam otisao na web sucelje od D-Linka a koje mi ima deafult IP 192.168.0.1 i upisao one postavke za LAN sto si dao i kad sam stisnuo appy, pisem mi da se uređaj restartira, dok ispod tog tekta ima kao kratica continue i rekao ajd necu nista dirati dok se uređaj ne restartira ali cekao sam 30 min i nistha se nije događalo, nakon čega sam pritisnuo ono continuo da bi nakon toga web preglednik pokazao da je veza sa uređajem prekinuta i nakon toga ne mogu pristupiti web sucelju D-Linka !! Eto molio bih te za pomoc !!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I jos jedna stvar meni je ip adresa siemensa 192.168.5.1, da li to pod postavke mrezne kartice upisujem tu adresu ili onu koju si naveo 192.168.5.2?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djdeva kaže...
I jos jedna stvar meni je ip adresa siemensa 192.168.5.1, da li to pod postavke mrezne kartice upisujem tu adresu ili onu koju si naveo 192.168.5.2?

192.168.5.2 mora biti IP adresa D-Link routera, jesi li tako odredio?

IP adresa mrežne kartice (računala) mora biti 192.168.5.3 ili više - možeš uključiti i DHCP, pa će router automatski dodijeliti IP adresu, gateway i DNS-ove za bilo koje računalo koje spojiš na njega.

14 godina
neaktivan
Ja sam znaci tu adresu upisivao u lan postavke od d-linka i kao sto sam gore napisao kad stisnem apply pisem mi resetiranje uredjaja i kad stisnem continue nakon nekog vremena web preglednik izbaci da je veza sa uredjajem 195.168.5.2 prekinuta i kad ponovno hocu pristupiti d-linku, ne mogu! A sto se tice te ip adrese racunala to mijenja da odem na tu local nerwork connection kojom je povezan d-link i laptop, stisnem properties i odem na internet protocol 4 i postavim onako kao na slici sto si postavio, jel ako se tako radi tako sam i napravio! Jel trebam mozda sta napravii na siemensu ili ?
14 godina
neaktivan

Evo ovo su mi postavke mrežne; Ovo mi pokaze kad promjenim ip adresu u lan postavkama; I ovo dobijem kad stisnem continue

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 18:56 (djdeva).
16 godina
neaktivan

Upalih Cisco Tracer radi ovog, vidi sliku.

Sad pročitah za bridge. Ako radiš bridge D-Linka s nekim drugim uređajem, uopće ne trebaju IP adrese, samo uštekaj i raditi će konekcija modem<--router.

U routeru pošitmaj postavke za PPPoE, a za LAN dodijeli DHCP. Postavke računala ostavi na DHCP, a ako želiš ih definirati, ili to traži uređaj, npr, ako je IP adresa routera 192.168.5.2, na računalu dodijeli IP adresu 192.168.5.3, Gateway 192.168.5.2, i tako i za DNS 192.168.5.2.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 20:14 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

...cuj ja nisam bas neki informaticar pogotovo u ovom segmentu, pa bi te molio da mi objasnis kao pocetniku stha sve trebam napravti !

16 godina
neaktivan

Vidi sliku.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sve si ti to lijepo napisao, ali ja to nista ne kuzim znaci ako sam dobro skuzio spojim sve kako sam i napisao da sam spojio i stha onda ? evo ovo su slike od postavki d-linka pa mi objasni stha trebam upisati

14 godina
neaktivan

Postavke računala ostavi na DHCP, kako se to uopce napravi, evo ovo su lan postavke od siemensa i d-linka pa mi reci stha trebam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djdeva kaže...

evo ovo su slike od postavki d-linka pa mi objasni stha trebam upisati

Ovo gdje ti piše 192.168.0.1 moraš promijeniti u 192.168.5.2, to je prvi korak, tako sam napisao u objašnjenju uz sliku (na prvoj stranici ove teme), ne znam kako si to previdio. 

A ovo su ti postavke Siemensa. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:25 (macak).
14 godina
neaktivan
...ja sam to i napravio sto mozes i vidjeti u gornjem tekstu sto sam napisao, ali problem je taj sto kad ja promjenim tu ip adresu i stisnem apply otvori mi se da se stranica na kojoj pise da se uredjaj resetira i kad stisnem continue browser mi pokaze da je veza sa uredjajem prekinuta i nakon toga vise ne mogu pristupiti web sucelju d linka kako bih namjestio postavke za internet!
17 godina
neaktivan
djdeva kaže...
kad ja promjenim tu ip adresu i stisnem apply otvori mi se da se stranica na kojoj pise da se uredjaj resetira i kad stisnem continue browser mi pokaze da je veza sa uredjajem prekinuta i nakon toga vise ne mogu pristupiti web sucelju d linka kako bih namjestio postavke za internet!

A koje su ti pritom postavke mrežne kartice?

Stavi ovako:

IP adresa: 192.168.5.3

Subnet:     255.255.255.0

Gateway:  192.168.5.2

DNS: 192.168.5.2

14 godina
neaktivan
Evo postavke mrežne su mi kao na slici i kao sto si ti naveo na drugoj stranici ove teme ! Nista kad dodjem doma cu probati ovako kao sto si sad naveo, znaci umjesto "Obtain an IP address automatically" oznacim "use the following IP address" i upisem ovo sto si naveo, isto tako i za DNS. Nista hvala na pomoci, pa jos javim kako je proslo !!
14 godina
neaktivan

....olaaaaaaaa, napokon sam uspio, macak puno ti hvala jer da nema tebe ne bi sigurno uspio ovo sve namjestiti tako da jos jednom veliko hvala, vidi se ko zna znanje, svaka cast !! Cim sam upisao ove postavke sto si naveo nakon promjene ip adrese u d-linku ponovno sam mogao prsitupiti njegovom sucelju !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 16:57 (djdeva).

0 0 hvala 0
17 godina

je li tko pokušavao spojit zyxel p660hw na gigaset sx763? tako da bi se više računala spajalo na zyxela koji bi služio kao ruter za net?

imam duo.carnet preko sx763 i ako se može sredit pristup preko zyxela kao u ovoj temi preko dlinka, bilo bi super. troje nas je studenata, a net puca ko kokica zbog stalnih gašenja kompova, hibernacija i sličnih situacija. na slici je pozadina zyxela, pa me zanima, može li ovaj sivi adsl konektor poslužit kao wan utor?

Pliz, help.

h=f^3
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 12:50 (jollyb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kombinacija  Siemens sx763 i  D-Linkov DIR-600

Analogno prema uputama forumasa za dlink di-524 sve je slicno konfigurirano.

U statusu se vidi kako je dlink konektiran na internet, ali uređaji spojeni na dlink ne mogu van na internet, dok se medjusobno uredno vide.

Sto je krivo? Kako internet propustiti iz Dlinka u LAN?

Treba li na Firewallu stogod definirati?

PC

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.5.50
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.5.2
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.5.2
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 193.198.184.130
                                            193.198.184.140

WRONG! dlink WAN=Internet WRONG! dlink WAN=Internet
dlink LAN dlink LAN
Dlink Firewall Dlink Firewall
dlink status dlink status
UPDATE: Ovako treba UPDATE: Ovako treba
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 23:04 (hribi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Router na router (DUO.Carnet)

Probaj polje pod IP Address ostaviti prazno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 23:51 (macak).
14 godina
neaktivan

Hvala Macak na sugestiji. Proradio je.

Trebalo je ostaviti Dynamic PPPoE bez IP adrese, te receive DNS from ISP.

Router sad iste DNS-ove povlaci kao i kad su rucno bili uneseni, ali bez te promjene nije bilo interneta na racunalima u LAN-u. IP adresa je naravno druga, dinamicka.

Konfiguracija D-link dir-600 koja radi izgleda ovako:

dlink WAN=Internet dlink WAN=Internet

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze mala pomoć, naime nisam bas neki znalac oko konfe routera.

Kupljen je novi Dlink dir 600 i sad bi ga trebalo konfigurirat za t-com adls

pa ako mi mozete objasnit sto gdje i kako

0 0 hvala 0
15 godina

Jel ima ko kakva iskustva sa ZyXELima , pun ih je oglasnik

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Etogac!

Danas sam kupil Dlinkov DIR-600 i sa tim postavkama radi bezprijekorno!

Tnx! ;)

0 0 hvala 0
15 godina

Imam Dlink Dir-600 i katkad mi se dešava da se ne mogu na njega spojit. U jednom trenutku sve radi super a u drugom ne može mi ni google otvorit. Odem u postavke treba mu 10 sek da ih otvorit. Jel se vama događaju ovakve stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice