Isprobavam već duže vrijeme riješiti ovaj problem na SX763 routeru... I nikako...
Stvar je ovakva, te sam ovo našao na nekom od foruma:
"U Advanced Settings - Internet Connection u html kodu nađi ppope i izmjeni html kod da bude:
style="visibility: visible; display: table-row;
, sada ukljucis PPPoE pass-through i upises u istom prozoru korisnicke podatke za carnet. Ruter ce se spojit na Internet (vjerojatno ces jos trebat neke ruting postavke promijenit) da ti pravilno usmjerava promet"
I sada, vjerujem da je takvo što gotovo nemoguče napraviti... HTML kod izmjeniti na routeru... How TO? LOL
Ali kaj je najbolje, u tome i je problem... Jer na tome routeru samo fali taj PPPoE pass-through te da je njega moguće uključiti, riješili bi se svi naši CARNet vs. Iskon problemi... :P
Ako imate neku ideju, kako to riješiti samo vičite!!!! :D
Jer, trenutno, ja bi želio da meni postavke od Internet Connection-a izgledaju ovako:
http://www.screencast.com/users/DestructoCRO/folders/Jing/media/b7d82e1a-7176-4eac-9db5-156b825a706f
Ali, one nemaju taj "pišljivi" PPPoE pass-through...
Eto toliko...
Hvala svima na odgovorima! ;)
Router na router (DUO.Carnet)
- poruka: 208
- |
- čitano: 141.668
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Ne znam detalje, ali ovo što se spominje se izgleda odnosi na to da je ta stavka samo preko styla skrivena u HTML-u (ali da je zapravo dostupna) i da je jedino moraš uključiti (malom prepravkom HTML-a) da ti bude dostupan odabir iste kad sljedeći put učitaš stranicu?
molim za pomoc ljudi.
pokusavam spojit Thompson TG782i na iskonov modem.
stavio sam novi firmware kao sto pise na http://carter.blog.hr/
dalje sam preko telneta napravio kao na prosloj stranici (iako je drugi modem) i ne radi...
help?
Lijepi pozdrav svim članovima.
Imam jedan problem.
Ima opciju Iskon duo Carnet i htio bih napraviti stalnu konekciju na internet preko drugog router.
Router od Iskona je Thompson SpeedTouch, te bi na njega htio spojiti D-link DI 524 ( našao ga na njuškalu). Ide li ta kombinacija?
Hvala?
Hvala unaprijed !!
192.168.5.2 mora biti IP adresa D-Link routera, jesi li tako odredio?
IP adresa mrežne kartice (računala) mora biti 192.168.5.3 ili više - možeš uključiti i DHCP, pa će router automatski dodijeliti IP adresu, gateway i DNS-ove za bilo koje računalo koje spojiš na njega.
Upalih Cisco Tracer radi ovog, vidi sliku.
Sad pročitah za bridge. Ako radiš bridge D-Linka s nekim drugim uređajem, uopće ne trebaju IP adrese, samo uštekaj i raditi će konekcija modem<--router.
U routeru pošitmaj postavke za PPPoE, a za LAN dodijeli DHCP. Postavke računala ostavi na DHCP, a ako želiš ih definirati, ili to traži uređaj, npr, ako je IP adresa routera 192.168.5.2, na računalu dodijeli IP adresu 192.168.5.3, Gateway 192.168.5.2, i tako i za DNS 192.168.5.2.
...cuj ja nisam bas neki informaticar pogotovo u ovom segmentu, pa bi te molio da mi objasnis kao pocetniku stha sve trebam napravti !
evo ovo su slike od postavki d-linka pa mi objasni stha trebam upisati
Ovo gdje ti piše 192.168.0.1 moraš promijeniti u 192.168.5.2, to je prvi korak, tako sam napisao u objašnjenju uz sliku (na prvoj stranici ove teme), ne znam kako si to previdio.
A ovo su ti postavke Siemensa.
A koje su ti pritom postavke mrežne kartice?
Stavi ovako:
IP adresa: 192.168.5.3
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.5.2
DNS: 192.168.5.2
....olaaaaaaaa, napokon sam uspio, macak puno ti hvala jer da nema tebe ne bi sigurno uspio ovo sve namjestiti tako da jos jednom veliko hvala, vidi se ko zna znanje, svaka cast !! Cim sam upisao ove postavke sto si naveo nakon promjene ip adrese u d-linku ponovno sam mogao prsitupiti njegovom sucelju !!
je li tko pokušavao spojit zyxel p660hw na gigaset sx763? tako da bi se više računala spajalo na zyxela koji bi služio kao ruter za net?
imam duo.carnet preko sx763 i ako se može sredit pristup preko zyxela kao u ovoj temi preko dlinka, bilo bi super. troje nas je studenata, a net puca ko kokica zbog stalnih gašenja kompova, hibernacija i sličnih situacija. na slici je pozadina zyxela, pa me zanima, može li ovaj sivi adsl konektor poslužit kao wan utor?
Pliz, help.
Kombinacija Siemens sx763 i D-Linkov DIR-600
Analogno prema uputama forumasa za dlink di-524 sve je slicno konfigurirano.
U statusu se vidi kako je dlink konektiran na internet, ali uređaji spojeni na dlink ne mogu van na internet, dok se medjusobno uredno vide.
Sto je krivo? Kako internet propustiti iz Dlinka u LAN?
Treba li na Firewallu stogod definirati?
PC
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.5.50
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.5.2
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.5.2
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 193.198.184.130
193.198.184.140
Hvala Macak na sugestiji. Proradio je.
Trebalo je ostaviti Dynamic PPPoE bez IP adrese, te receive DNS from ISP.
Router sad iste DNS-ove povlaci kao i kad su rucno bili uneseni, ali bez te promjene nije bilo interneta na racunalima u LAN-u. IP adresa je naravno druga, dinamicka.
Konfiguracija D-link dir-600 koja radi izgleda ovako:
Moze mala pomoć, naime nisam bas neki znalac oko konfe routera.
Kupljen je novi Dlink dir 600 i sad bi ga trebalo konfigurirat za t-com adls
pa ako mi mozete objasnit sto gdje i kako
Jel ima ko kakva iskustva sa ZyXELima , pun ih je oglasnik
Etogac!
Danas sam kupil Dlinkov DIR-600 i sa tim postavkama radi bezprijekorno!
Tnx! ;)
Imam Dlink Dir-600 i katkad mi se dešava da se ne mogu na njega spojit. U jednom trenutku sve radi super a u drugom ne može mi ni google otvorit. Odem u postavke treba mu 10 sek da ih otvorit. Jel se vama događaju ovakve stvari.