Poboljšanje internetske veze

poruka: 3
|
čitano: 1.319
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
offline
Poboljšanje internetske veze

Pozdrav, trazim neki nacin da poboljsam iskustvo igranja online igara. Naime, jako sam nezadovoljan iskustvom igranja igara na svom novom racunalu za kojeg sam dosta skupljao, da bi nakraju problem bio ping.

Vec prije je bila rasprava u kojoj sam zakljucio da je po ugovoru brzina minimalno 4 Mbps, sto na kraju i jest tako. Najvise me muci taj ping, lako cu ja skinuti igricu sa nekim drugim internetom kod prijateja koji ima brz internet ili prebaciti sa hard diska itd, ali problem je sam gameplay. Operateri kazu da je ping velik radi male brzine sto po mojem misljenju nemora biti direktno povezano, jer ipak igra ne zahtjeva neki veliki promet. Problem se javio kad su nam ponudili 2 televizije (prije smo imali samo 1), ali i kada se upali samo 1 i tada nastaje problem, kada netko koristi wifi za neke drustvene mreze takoder skoci ping. Jednostavno ja u zadnjih pola godine (ili cak i vise jer nisam prije tolko cesto igrao prije nego sam kupio racunalo) nisam osjetio gameplay sa pingom ispod 80, ako nekad imam srece to padne na 60, ali uglavnom je oko 80 do 120, sto vec nije igrivo jer granata u csgo leti u 3 poteza i igraci se teleportaju svako 3 metra. Problem je sto sam vezan ugovorom do 2021. i to sto moj operater kaze da se nista ne moze promjenit. Trenutno sam na ADSL tehnologiji i kazu da nemam opciju prelaska na VDSL, iako su mi do prije mjesec dana nudili to. Zanima me sto mi korisnici mozemo napraviti po tom pitanju jer tehnicka podrska i tehnicari na terenu po meni ne rade svoj posao jer se koristi infrastruktura stara vise od 30 godina, jer se moja baba sjeca kad su postavljali kablove za onaj telefon prije 30 godina. Zivim u manjem gradu i kazu da je problem to sto je udaljenost od centrale vise od 2km. Zar nije to njihov problem i zar oni nisu duzni svojim korisnicima napraviti tu neku centralu na vise mjesta da se ovako nesto ne dogadja? Neki moji susjedi na drugim operaterima imaju i do 25 Mbps sto je meni nepojmljivo na optimi. Mislim da je ipak njihova greska sto se ne trude da nesto poprave i sto kazu da je stanje takvo kakvo jest. Za brzinu imam pravo po ugovoru, ali ping se nigdje ne spominje i ispada da je ping njihova dobra volja...

jk
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Poboljšanje internetske veze
Nema potrebe kolega praviti novu temu...odi pod internet i postaj u temu Kvaliteta dsl parice
15 godina
offline
Re: Poboljšanje internetske veze

-točno.. ping i bandwith nisu iste stvari, mada daju ukupni rezultat, kao brzinu..

-ping je važniji, tj lag-kašnjennje.. dok je za download sam protok-širina, tj paket koji plaćaš i koji operater nudi. Kao usporedba auto i autocesta s više traka, više traka = veći promet-protok, ali i dalje auti putuju istom brzinom tj ping.

-to što operater ne dudi veće brzine kao i vdsl.. govori da je slaba infrasktrukutra, opterećenje, centrala.. broj korisnika (gradska gužva na cesti..).

-ne možeš ništa, tj dok je stanje takvo ništa ne možeš napraviti na kompjuteru.. ali, jednako ne mora biti uzork operater-centrala, može biti tvoj pc.. malware, upaljen download-torrent.. ili više uređaja kao mobitel (+ ovisno koji mobitel, može napraviti velike probleme.. potraži temu smsung s9 i sl.. kad je isključen ping ok..). Tj jedino što možeš je provjeriti sve sa svoje strane žice do modema.

-testiraj na speednet-okla-ht.. i sl. pogasi sve što možeš, isključi wlan, test.. + poželjno imati neki 100% čist pc, npr linux-mint-stikić i jednostavno ga live-bootaš, vidiš, obaviš speedtest i tad znaš jel je isto na rvom računalu-win ili je različito. Ako je isto, znači da nije neki malware i sl. ako je različito, bolje-normalno, tad to znači da je neki soft problem na tvojem računalu-win.. i tad možeš nešto napraviti.

-ako je isto, tad jedino čekaš bolju liniju, npr optiku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice