Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.609
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ima još... :D

"Ukoliko operator zbog tehničkih razloga ipak ne može redovito isporučivati najmanje 70 posto maksimalne ugovorene brzine, Pravilnik je, pored prava na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ili prelaska na neki drugi paket s nižom brzinom, operatorima omogućio da korisnicima ponude i popust na uslugu."

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ovakva je situacija: Danas dobio VDSL nakon 10. dana od kad sam ih zvao , ruter sam dobio jos 28. ali mi statistika nije bas najbolja: Vdsl, neznam tocno koliko sam udaljen od centrale no na adslu mi je atenuacija bila 15, a margina 7-8: Adsl moj, neki dan sam spojio svoj stari thomson jos od doba tcoma (prije 2 godine):Adsl thomson al na njemu je druga prica... pa sam pogledo kod susjeda na njegov thomson:Adsl susjed (on ima i maxtv) kod njega je skoro ista atenuacija kao i na mom thomsonu pa neznam kome da vjerujem. Jel bi mi bilo bolje stanje na 17a profilu ili?? Hvala unaprijed!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
vito79 kaže...
froxie24 kaže...

Napomena: Obveza operatora da korisnicima moraju osigurati minimalnu brzinu širokopojasnog pristupa internetu od 70 posto maksimalno ugovorene brzine za sve usluge ugovorene od 1. siječnja 2017. Dok ostale obveze stupaju na snagu dva mjeseca nakon objave izmjene pravilnika.

to sljedeće godine ću da ih prcam svaki dan 24/7

I misliš da ti neće spustit na 4 koje ti mogu u potpunosti isporučit?

9 godina
neaktivan
wAlpha kaže...

uopće me ne zanima tvoje pitanje,mogu isporučit trenutno 7,3, koliko su digli prije nego sam raskinio, ali radi prouzročenih duševnih boli zadnjih 2 godine sa super duper "25kb/s brzinom/osjećajem" došao je red i na mene da se malo osvećujem ovim pripizdima

9 godina
neaktivan
vito79 kaže...
wAlpha kaže...

uopće me ne zanima tvoje pitanje,mogu isporučit trenutno 7,3, koliko su digli prije nego sam raskinio, ali radi prouzročenih duševnih boli zadnjih 2 godine sa super duper "25kb/s brzinom/osjećajem" došao je red i na mene da se malo osvećujem ovim pripizdima

U svakom slučaju vrlo povoljna odluka po krajnje potrošaće. Zanimljivo će biti kako će se operateri postaviti prema ovoj odluci, za pretpostaviti je ukidanje svih 5 do 50 mbit paketa pa kolka je propusnost i uvođenje brzina na foru HT-a, sve bez ugovorne obaveze, kolko ide ide. 

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mogu li ja sa ovim dobiti 50 brzinu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ppetesic kaže...

Pušten ti je maximum (60), imaš MaxTV?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 21:02 (MacTheBig).
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

pa u tome je problem neman maxtv samo je jedno racunalo spojeno na net a 40 je brzina pa mi nije jasno nevirujen da voip toliko uzima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ppetesic kaže...

pa u tome je problem neman maxtv samo je jedno racunalo spojeno na net a 40 je brzina pa mi nije jasno nevirujen da voip toliko uzima

Žično ili bežično?

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

bezicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ppetesic kaže...

bezicno

Probaj promijeniti one WLAN postavke u routeru za veću propusnost..

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

sto bi to bilo da znan naci u ruteru

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Kad bi bilo sve kak spada na tom gusenju se da na vdsl 30 gurat, ali ovako ne

Nikakvih 30 vdsla ne ide na 20db atenuacije.

Grgabyte kaže...

Ovakva je situacija: Danas dobio VDSL nakon 10. dana od kad sam ih zvao , ruter sam dobio jos 28. ali mi statistika nije bas najbolja: Vdsl, neznam tocno koliko sam udaljen od centrale no na adslu mi je atenuacija bila 15, a margina 7-8: Adsl moj, neki dan sam spojio svoj stari thomson jos od doba tcoma (prije 2 godine):Adsl thomson al na njemu je druga prica... pa sam pogledo kod susjeda na njegov thomson:Adsl susjed (on ima i maxtv) kod njega je skoro ista atenuacija kao i na mom thomsonu pa neznam kome da vjerujem. Jel bi mi bilo bolje stanje na 17a profilu ili?? Hvala unaprijed!!! 

Ostale 2 slike ne rade.

Al po prve dvije sve je oke. Imas 15db atenuacije, na to si dobio vdsl max od 27. Na adsl slici ti se ne vidi maksimum po adslu.

ppetesic kaže...

Pa pusteno ti je 50. Spoji se zicno pa vidi.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Malo mi je taj HT ponekad cudan s tim profilima. Npr. za Vip BSA moraju pustiti profil od 68 Mbps kako bi korisnik mjerio 50 Mbps. Cak i kada se uzme u obzir overhead, error correction, propusnost za jedan STB, voice i nadzor modema, i dalje mi se izgleda da je tu brzina "bacena" negdje. Ima tko informacije zasto je to napravljeno na takav nacin?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, ukljucili su mi turbo 30 prije nekoliko tjedana, sve radi dobro, bez prekida, samo mi je malo cudno što mi je actual upload rate veci od attainable upload rate-a, pa da pitam, dali se trebam brinuti ili je sve u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ovakva je situacija kod mene. Imam turbo 50 opciju. E pa sad mene zanima gdje nestane tih 18mbita koliko pise da mi je isporuceno? I zasto imam toliko errora? Linija je za sad stabilna, prosli mjesec bez ijednog prekida.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TG782 pokazuje debelo vece gušenje nego što je stvarno, tako da covijek c cca 19 dB u modemu ima stvarno oko 16 dB a tu VDSL 30 kad je sve dobro radi.
Praksa je jedno teorija drugo.
A i bmk i ovako i onako ce sve petlje do kraja godine bit do 800 m duzine tako da ce svima ic minimalno 30 kao stsndardna brzina.
Ide vektoring u uporabu.
Speedport ga podrzava i testirano je, zte 931 v4 podrzava, nije testirano još, a i taj zte podrzava 30a profil.
Dslam je huawei ma5603t
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
alen29 kaže...

Malo mi je taj HT ponekad cudan s tim profilima. Npr. za Vip BSA moraju pustiti profil od 68 Mbps kako bi korisnik mjerio 50 Mbps. Cak i kada se uzme u obzir overhead, error correction, propusnost za jedan STB, voice i nadzor modema, i dalje mi se izgleda da je tu brzina "bacena" negdje. Ima tko informacije zasto je to napravljeno na takav nacin?

Nisam osobno ni sam siguran zasto stavljaju 68. Znam da su meni stavili prvo bili oko 58, al su onda nesto zezli u sustavu pa su mislili da imam 2 maxtva jer su mi jedan krivo asocirali i onda su povecali na 62, al nisu smanjili nista kad sam zvao sluzbu jer je i ova u sluzbi mislila da imam 2 maxtva. Kad sam HD ukljucio su stavili 68, sad neznam dal se to nastavilo na onu gresku da misle da imam 2 maxtva+hd, ili je to profil koji stave kod HD-a. Moguce radi overheada u HD-u nez. Mislim da kublach radi na profilima u nekom ISP-u, mozda on moze prosvijetlit.

andreas11 kaže...

Ovakva je situacija kod mene. Imam turbo 50 opciju. E pa sad mene zanima gdje nestane tih 18mbita koliko pise da mi je isporuceno? I zasto imam toliko errora? Linija je za sad stabilna, prosli mjesec bez ijednog prekida.

Pusti errore. Taj visak je od profila, evo bas alen pise i ja o tom.

PC - stručnjak kaže...
TG782 pokazuje debelo vece gušenje nego što je stvarno, tako da covijek c cca 19 dB u modemu ima stvarno oko 16 dB a tu VDSL 30 kad je sve dobro radi.
Praksa je jedno teorija drugo.

Slazem se donekle, svasta pise u routerima, al one brojke su empirijske ne teoretske (jer gubitak od 13.81 db/km nije teoretska brojka), a kod nas je obicno jos i losije od tih kalkulatora radi stanja mreze, pa i na 15 imas problema da isporucis 30.

Gdje su poceli s vektoringom? Ograniceno ili na svim tim novim karticama odma furaju vektoring?

9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
i onako ce sve petlje do kraja godine bit do 800 m duzine tako da ce svima ic minimalno 30 kao stsndardna brzina.

Može nešto više o ovome?

14 godina
PC - stručnjak kaže...

A i bmk i ovako i onako ce sve petlje do kraja desetljeća bit do 800 m duzine tako da ce svima ic minimalno 30 kao stsndardna brzina.

Ispravak netočnog navoda.

10 godina
PcExpert je mislio na petlje u svim većim gradovima. Pogotovo u Zagrebu gdje se već sad počelo sa masovnim skraćivanjem petlji. Što se tiće Vectoringa da kreće u upotrebu ali trenutno samo od strane HT-a, ne znam za druge operatere koji posjeduju svoje DSLAM-ove. Eventualno koji na bitstreamu bi isao preko vectoringa jer bi mu HT "iznajmio" svoju opremu.

0 0 hvala 0
14 godina
froxie24 kaže...
PcExpert je mislio na petlje u svim većim gradovima. Pogotovo u Zagrebu gdje se već sad počelo sa masovnim skraćivanjem petlji. Što se tiće Vectoringa da kreće u upotrebu ali trenutno samo od strane HT-a, ne znam za druge operatere koji posjeduju svoje DSLAM-ove. Eventualno koji na bitstreamu bi isao preko vectoringa jer bi mu HT "iznajmio" svoju opremu.

"Masovno skraćivanje petlji" je masovna hiperbola.

Čak i da su spremni pljunut milijarde kuna godišnje ograničeni su malim brojem tehničara/šljakera koji postavljaju te ormare.

A hrpa papirologije koja je potrebna za dobit dozvolu za postavljanje par stotina ormara širom hrvatske?

Vectoring im je demagogija koju ćemo vidjet samo u kvartalnim/godišnjim izvještajima.

Mreža im se raspada jer forsiraju VDSL a nisu skratili petlju, vectoring je samo bajka za male dioničare.

Vas dvojica ko da radite u Tcom PR odjelu.

11 godina

@antropofob Mreža se raspada jer se krpa. Bakar je neisplativ, optiku nema smisla (pogotovo financijski) gurat svima. I onda ostane jedino krpež dok ide. Oću reći, nema VDSL veze s raspadanjem mreže :)

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 10:44 (srcipesak).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?
Bakar je itekako isplativ. To su skužili i British/Deutsche Telekom i odustali od masovne svjetlovodizacije.
Al treba žicu skratit!
To ovi naši izgleda nisu skužili pa patimo svi od korisnika preko tehničara do onih jadnih podplačenih studenata na korisničkoj.

1 0 hvala 0
12 godina
froxie24 kaže...

Hakom danas objavio:

"Izmjenama Pravilnika povećana je minimalna brzina pristupa internetu s 50 posto na 70 posto maksimalno ugovorene brzine, a dodatno se uredilo i područje prodaje putem sredstava daljinske komunikacije i izvan poslovnih prostorija operatora. U slučajevima prijavljenih i utvrđenih kvarova duljih od 24 sata, operatori će korisniku uvijek morati ponuditi umanjenje računa ili drugi vid obeštećenja, bez potrebe za ulaganje prigovora na iznos računa."

Sad me samo zanima odnosi li se tih 70% samo na download. Vjerojatno da ali provjerit cu jos u pravilniku...

Napomena: Obveza operatora da korisnicima moraju osigurati minimalnu brzinu širokopojasnog pristupa internetu od 70 posto maksimalno ugovorene brzine za sve usluge ugovorene od 1. siječnja 2017. Dok ostale obveze stupaju na snagu dva mjeseca nakon objave izmjene pravilnika.

ali koliko vidim kod ht-a se puno toga neće promjeniti bar ne u download smislu jer im svi turbo paketi osim turbo 10 u tom rangu i imaju minimum 70 posto max brzine jedino im je upload manji

10 godina
Antropofob kaže...
Bakar je itekako isplativ. To su skužili i British/Deutsche Telekom i odustali od masovne svjetlovodizacije.
Al treba žicu skratit!
To ovi naši izgleda nisu skužili pa patimo svi od korisnika preko tehničara do onih jadnih podplačenih studenata na korisničkoj.

Normalno da je isplativ, i to visestruko isplativiji od optike. Neznam koliko svekolikog pucanstva pati od 100, 500, 1gbit veze, pogotovo kad se pogleda demografska slika hrvatske. Ovako moraju dofurat optiku negdje blizu i fino opsluzit 1000 korisnika s 30mbita bez ikakvih daljnjih ulaganja jer je mreza vec postavljena. Kad krene gfast jos i vise..

12 godina
protjeran

Evo kak je nakon kiša i lošeg vremena, ono kak su mi pustili nikad ništa puklo nije, radi sve ko što je radilo i na turbo 20, bar sam 10 puta tražio da puste 30 i uvijek neš smuljaju il ne može zbog max tv bla bla, sad naletio na neku žensku koja je to skockala u 5 min i sam mi žao što sam zaboravio pitat šta je sa upload da je ovoliko jadan.

slika

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 15:01 (Silent horror1992).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav. Imam problem sa HD kanalima na MaxTv pa mi se čini da je ovaj podforum najbolje mjesto da probam dobiti odgovor. Situacija je slijedeća:

Dva maxtv prijamnika na jednoj adresi, 30Mbita brzina adsl-a (turbo opcija).

Aktivirali smo ovaj novi sportski paket koji uključuje i HD kanale. HD kanali se nisu automatski aktivirali pa smo nazvali SZK. Nakon 2 sata resetiranja routera i postavki, HD kanali su se aktivirali, ali normalno rade samo SK1,2,3 HD i Arena 6 HD. Arene 1-5 HD i FightCh HD trzaju i ne mogu se gledati.

Danas bio tehničar i rekao je curinom tati nešto u stilu da neće biti moguće gledati te HD kanale zbog dva prijamnika ili nekaj slično. Radio sam davno u SZK i znam da je tad bilo nemoguće dobiti HD ako su dva prijamnika, ali to nam sad nitko nije niti spomenuo kod aktivacije i komunikacije sa SZK, a niti ne piše nigdje na t-com stranici. Možda je još uvijek tako, ali zašto onda rade SK HD kanali i to odlično i Arena 6 HD, a ostale Arene ne?

Ruter info:

http://i66.tinypic.com/6pvpev.png

Da li ima netko nekakvu ideju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 15:51 (m0rph.y).

0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trzaju li kanali na oba prijamnika ili samo jednom? Ja mislim da bi to trebalo raditi bez problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo nove zanimljivosti. Išao sam malo testirati kako se kanali ponašaju kad su oba prijamnika upaljena.

Kad je na Atlanti HD kanal upaljen, na drugom (Scenegate 8000) ne rade niti normalni SD kanali. Kad je na Atlanti upaljen normalni SD kanal, ne rade niti SK HD kanali na Scenegateu.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice