Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.588
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
dj_seljo kaže...

Imaš previše CRC-ova što upućuje na problem s kablovinjem. Kako si spojio utp na uvodu?

Obični utp Cat5e, na izvodu spojio dvije žice u regletu (regleta sa šerafima), zakrimpao iste žice na Rj11 za u ruter..

Kako ih natjerati da dođu pregledati vezu..

Nemam nikakve druge ideje osim ugasit sve na dan, dva..A to mi ne igra, jer koristim net non-stop..

Edit: Ima 20 metara utp kabela, ali to ne bi trebalo imati veze, valjda..Treba mi možda 10, ali sam kupio više, pa da mogu kidati..lol

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 14:01 (boatenga).
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

ja danas dobio novi zte modem od ht-a sve spojio i ovo je rezultat

http://imgur.com/TzivIXm

ima smisla ić na veće brzine ili je to maksimum kaj imam?

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

jel moze bolje od ovoga? trenutno 20mbps dl 3.3mbps up na speedtestu

http://prntscr.com/ardkqy

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dennocro kaže...

imam vdsl 20mbps na iskonu ne mogu vise jer mi govore da sam preko 1200m udaljenosti od centrale, upload mi je max 3.30, drugom susjedu u zgradi kazu da ne moze vise od 15, a treci susjed koji je na tcomu moze imati 50mbps, ko tu sad koga hebe, poslje cu poslati margine jer sam na poslu. znaci za tog susjeda za tu brzinu nisu rekli preko telefona nego je bas provjerila u centru.

Ako si tako dobar s svima njima stavi sve 3 slike parica pa da vidimo. Na 1200 od centrale ne bi mogao furat 50, tako da je nesto drugo s tim trecim susjedom. Na slikama parica bi se sve to fino vidjelo. Nisam shvatio upload ti je 3.3 a drugom susjedu ne mozes vise od 15? Nisam siguran jesi tu usporedio download i upload, a to se ne moze usporedit.

dj_seljo kaže...

link s kojeg si kopirao rečenicu koju očito nisi ni pročitao...

S kim da pričam o tehničkoj strani, s tobom?? Istim onim koji ne zna gdje naći informacije o standardim s kojima navodno radi??

Haha, nisam to procitao na nijednom linku. Pricao bi ti samnom o tehnickoj strani, al znas da nemas kamo jer sam u pravu pa ti je preostalo djetinje prepucavanje. Dok ne napises nesto konkretno, papa.

boatenga kaže...
Edit: Ima 20 metara utp kabela, ali to ne bi trebalo imati veze, valjda..Treba mi možda 10, ali sam kupio više, pa da mogu kidati..lol

10m ti nece radit problem. Jesi li, i sto mjenjao od one slike na adslu i sadasnje na vdslu?

manijak28 kaže...

ja danas dobio novi zte modem od ht-a sve spojio i ovo je rezultat

http://imgur.com/TzivIXm

ima smisla ić na veće brzine ili je to maksimum kaj imam?

Pa cuj, ja bi isao na vise. Uzeo bi turbo 50, download bi se povecao nesto, a upload dosta (ovisi jel koji paket ima tvoj provider, na h1 imaju koliko parica pusta). Ne vidim zasto ne ako ti je ista cijena. Ako nije ista cijena, onda ces morat sam razlucit koliko ti je sto bitno u odnosu na dostupne pakete.

dennocro kaže...

jel moze bolje od ovoga? trenutno 20mbps dl 3.3mbps up na speedtestu

http://prntscr.com/ardkqy

Po prikazanom si na maksimumu. Imas li sliku s adsla da se vidi jel to moze bolje da nesto nije u nesrazmjeru pri prelasku adsl->vdsl.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 18:08 (sandokan111).
11 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

10m ti nece radit problem. Jesi li, i sto mjenjao od one slike na adslu i sadasnje na vdslu?

Jesam, tad na adsl-u je bilo još i loših spojeva, i one tel vrpce 15-tak metara..Znači sve je bilo lošije u kućnoj instalaciji, a Thompson je pokazivao udaljenost od centrale 500 metara..

Kad su me prebacili na vdsl, na 8b profil, pa na 17a, stanje je sada takvo kakvo jest..Sada pokazuje da sam od centrale 2 kilometra..

Možda su mijenjali paricu..

Ne možeš znati što je u pitanju..Kad oni korisnike drže za telad, i nije ih briga, neće razgovaraju uopće..A szk zvati je izgubljeno vrijeme..

Može im biti kad je konkurencija nikakva, i bakar je taj koji je, nema drugog..

10 godina
boatenga kaže...

Jesam, tad na adsl-u je bilo još i loših spojeva, i one tel vrpce 15-tak metara..Znači sve je bilo lošije u kućnoj instalaciji, a Thompson je pokazivao udaljenost od centrale 500 metara..

Kad su me prebacili na vdsl, na 8b profil, pa na 17a, stanje je sada takvo kakvo jest..Sada pokazuje da sam od centrale 2 kilometra..

Možda su mijenjali paricu..

Ne pokazuje ti 2km. Atenuacij <-> razdaljina na vdsl i adsl su razlicite (moram se politicki korektno izrazit da seljo ne nastavi trolat)

Ako si sam mjenjao te kablove mozda si nesto lose napravio. Jeli ta promjena kucne instalacije nastala tamo kod one adsl slike, ili kod 8b profila ili kod 17a profila ili sad kod ove zadnje slike? Cisto da pokusamo po tom vidjet jesi nesto ti lose spojio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 19:30 (sandokan111).
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo, adsl, profil 8b, 17a..Kućna instalacija je promijenjena sa utp kabelom nakon uključenja turbo 50 i stavljanja 17a profila..

Vidljivo je da je atenuacija manja, kad je izvršeno spajanje utp kabelom..

adsl adsl
turbo+30+8b turbo+30+8b
turbo+50+17a+prije+utp+kabela turbo+50+17a+prije+utp+kabela
turbo+50+17a+++utp+kabel turbo+50+17a+++utp+kabel
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 21:22 (boatenga).

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

na 42. str su slike od adsla ja mislim

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
boatenga kaže...

Evo, adsl, profil 8b, 17a..Kućna instalacija je promijenjena sa utp kabelom nakon uključenja turbo 50 i stavljanja 17a profila..

Nije to sad neka razlika da se moze pripisat kabelu. Tolike oscilacije mogu nastat pri samom restartu modema u vrijeme kad ima manje smetnji, tak da, nista to posebno nije napravilo. Vidljivo je da ti je tu margina 4.4 sto je ocito po greskama premalo i nemoze tako nisku marginu drzat, iako, na 6.5 je bilo odlicno (za ono vrijeme koje je radio router i ti uslikao). Sad bi recimo trebalo vidit kad ti bude margina 6.5 s trenutnim instalacijama hoces li imat toliko gresaka. Pokusaj restartat router da se resynca koji put i vidi hoce bit ova margina od 6 (ili barem oko 6) i prati greske. Ako se nanizu onda si mozda ipak nesto lose spojio.

Iako, tebi je najveca razlika nastala pri prebacivanju s adsla na vdsl 17a. 8b je jos oke radio, al 17a iz nekog razloga radi puno losije. Sad, moze bit da nesto specificno gusi bas u tim visim frekvencijama pa je toliko lose na 17a, al moguce i da se nesto smrdalo. Ja bi pokusao zvat da dodje tehnicar i to malo pogleda spojeve radi te razlike kad si prebacen na 17a. Nek te proba opet stavit na 8b pa da vidis stanje tad. Ako je isto ko na prvoj slici, ostavi 8b i mirna bosna.

dennocro kaže...

na 42. str su slike od adsla ja mislim

Naso. Nista, to je to. Za tu razdaljinu jos ti je i oke linija.

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

pozz drusto danas sam dobio novi zte ruter i nigdje ne mogu naci podatke o parnici a znan da moran uci u ruter kao admin al ne uspijevan nikako jel moze mala pomoc fala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
crosshair kaže...

pozz drusto danas sam dobio novi zte ruter i nigdje ne mogu naci podatke o parnici a znan da moran uci u ruter kao admin al ne uspijevan nikako jel moze mala pomoc fala unaprijed

Pitaj svog odvjetnika hahaha

13 godina

.

Ficolinjo
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 16:10 (Ficolinja).
13 godina
boatenga kaže...

Kolko te dosla promijena instalacija?

(sry na double postu)

Ficolinjo
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

jeli odma spajaju na ove mini centrale ili kad ih izgradu vecinu ce odjednom poceti spajati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

A ja mislim da sam možda otkrio zašto mi se nekada pokaže da parica može max 61 a inače oko 50 zato jer je to možda smetnja od drugih korisnika, danas nije bilo u mom mjestu struje što automatski znači i da nikom nije radio internet i da na kabelu nije bilo smetnji a kada je struja došla ja sam se možda sa centralom spojio malo prije drugih sa boljim parametrima no kada su drugi došli na mrežu margina mi je na maxu od 61mbit pala na 3.5db a inače kada se sa centralom spojim i modem pokazuje max od 49-50 margina ne padne ispod 5.5 a i zadnji puta je takvo bilo stanje dok nije bilo struje, možda bi trebao ups nabavit pa napajat modem preko ups-a pa vidim kakvo onda bude stanje bez ikoga na mreži

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ppetesic kaže...

jeli odma spajaju na ove mini centrale ili kad ih izgradu vecinu ce odjednom poceti spajati

više informacija molim,koja mapa ne bi bila na odmet

11 godina
Doktor-X kaže...

A ja mislim da sam možda otkrio zašto mi se nekada pokaže da parica može max 61 a inače oko 50 zato jer je to možda smetnja od drugih korisnika, danas nije bilo u mom mjestu struje što automatski znači i da nikom nije radio internet i da na kabelu nije bilo smetnji a kada je struja došla ja sam se možda sa centralom spojio malo prije drugih sa boljim parametrima no kada su drugi došli na mrežu margina mi je na maxu od 61mbit pala na 3.5db a inače kada se sa centralom spojim i modem pokazuje max od 49-50 margina ne padne ispod 5.5 a i zadnji puta je takvo bilo stanje dok nije bilo struje, možda bi trebao ups nabavit pa napajat modem preko ups-a pa vidim kakvo onda bude stanje bez ikoga na mreži

To ti ja najbolje vidim kad počne grmiti i kad se svi pogase. Propusnost se poveča  35% ako ne i više. O tome se već pisalo ovdje, problem su stari kablovi.

11 godina
neaktivan
Ficolinja kaže...

Kolko te dosla promijena instalacija?

(sry na double postu)

Ustvari nije to izmjena instalacija..Krivo sam se izrazio..

Samo je kupljen utp kabel cat5e, od 20 metara, 40 kn..

I još 100kn za krimp kliješta..

Sitnica..

Meni vidljivi kabeli koji prolaze kroz prozore, i preko podova, ne smetaju..lol

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 18:31 (boatenga).
13 godina
sandokan111 kaže...
boatenga kaže...

Nije to sad neka razlika da se moze pripisat kabelu. Tolike oscilacije mogu nastat pri samom restartu modema u vrijeme kad ima manje smetnji, tak da, nista to posebno nije napravilo. Vidljivo je da ti je tu margina 4.4 sto je ocito po greskama premalo i nemoze tako nisku marginu drzat, iako, na 6.5 je bilo odlicno (za ono vrijeme koje je radio router i ti uslikao). Sad bi recimo trebalo vidit kad ti bude margina 6.5 s trenutnim instalacijama hoces li imat toliko gresaka. Pokusaj restartat router da se resynca koji put i vidi hoce bit ova margina od 6 (ili barem oko 6) i prati greske. Ako se nanizu onda si mozda ipak nesto lose spojio.

Iako, tebi je najveca razlika nastala pri prebacivanju s adsla na vdsl 17a. 8b je jos oke radio, al 17a iz nekog razloga radi puno losije. Sad, moze bit da nesto specificno gusi bas u tim visim frekvencijama pa je toliko lose na 17a, al moguce i da se nesto smrdalo. Ja bi pokusao zvat da dodje tehnicar i to malo pogleda spojeve radi te razlike kad si prebacen na 17a. Nek te proba opet stavit na 8b pa da vidis stanje tad. Ako je isto ko na prvoj slici, ostavi 8b i mirna bosna.

kod t-coma su profili jasno naznaceni te postoje profili posebno za 8b i posebno za 17a vdsl te na 8b je maksimalna brzina 40/6 mbps. zato na t-comu nitko nema 50/10 na 8b profilu

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ekipa bok,znam imati problem svako malo tak u večernjim satima da mi net cvika,sve normalno radi samo kaj nemrem ništ otvorit ni ništ radit s netom(valjda neki packet loss ili kaj ja znam) dal bi to moglo biti do mene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Doktor-X kaže...

Ako nema struje, mozda ni signala nece bit :) Iako, trebale bi centrale imat agregate.

Inace, to sto si ti vidio ni nemora bit povezano s nikim na liniji. Moze al nemora. Cesto se desi nakon restarta routera da podatci budu jedni, pa kako ide linije dlm je rusi. Pokusaj sam koji put resetirat kad grmi, kad je suncano, u peak satima (19-22), u gluho doba noci kad valjda ima jako malo ljudi pa pogledaj stanja onda.

peace_of_cake kaže...

kod t-coma su profili jasno naznaceni te postoje profili posebno za 8b i posebno za 17a vdsl te na 8b je maksimalna brzina 40/6 mbps. zato na t-comu nitko nema 50/10 na 8b profilu

Nisam bio upoznat. Al oke, mogli bi ga svejedno prebacit cisto da vidi stanje sad u odnosu na ovaj prosli 8b da nije nesto po kucnoj instalaciji smrdo.

zagiii kaže...

Ekipa bok,znam imati problem svako malo tak u večernjim satima da mi net cvika,sve normalno radi samo kaj nemrem ništ otvorit ni ništ radit s netom(valjda neki packet loss ili kaj ja znam) dal bi to moglo biti do mene?

Moguce da imas dns probleme ako nista nemozes otvorit a sync ti nije puko. Pokusaj stavit googlove dnsove. Iako neznam dal taj router to prihvaca. Za ovako nesto ces morat malo vise testirat. Pokusaj pingat providerov dns kad se to desi, googlove dnsove i tak to.

16 godina
odjavljen
sandokan111 kaže...

Ako nema struje, mozda ni signala nece bit :) Iako, trebale bi centrale imat agregate.

Nemaju ebene agregate nego imaju UPSove.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
sandokan111 kaže...

Pojedini operateri imaju agregate...

Kublach
16 godina
odjavljen

U malim centralama su UPSovi, eventualno regionalni centri i POPovi imaju agregate. Pogotovo ako je kolokacija. Sve ostalo - UPS.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
sandokan111 kaže...

Moguce da imas dns probleme ako nista nemozes otvorit a sync ti nije puko. Pokusaj stavit googlove dnsove. Iako neznam dal taj router to prihvaca. Za ovako nesto ces morat malo vise testirat. Pokusaj pingat providerov dns kad se to desi, googlove dnsove i tak to.

Inače imam googlove dnsove,a kad sam prije radil ping test bilo je ok,a vjerojatno ih moram zvat i biti dosadan(opet) iako su mi rekli 2put da "nema poteškoća".Desilo mi se sad prije nekih 20 min,ali sam poslao router u vječna lovišta.Moram ih zvati da pošalju nekog jer se meni ne da gubit živce zbog toga 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 21:20 (zagiii).
10 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Od sveg sto sam napisao to je sve sto imas dodat? Fino. Jesi barem skuzio sad sto je margina sto snr?

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

moze li mi netko reci vise o liniji kod roditelja i meze li se dobiti neka veca brzina, dobili su Thopsona TG782 i ja nista ne razumijem:

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

A mozes od tog sigurno vise, kako pise imas samo 4mbita adsl :)

Al da ce te stavit na vdsl, sumnjam, po atenuaciji te baca na 1900m.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
10 mbita ce ic bez problema, ali vdsl nebude
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hvala!

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice