Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.678.338
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
sandokan111 kaže...
dj_seljo kaže...

Što ne razumiješ?

Sad ti imaš problema sa razumijevanjem. Gdje sam napisao da se ne spominje margnija. Rekao sam da pojam "SNR margina" nema smisla. I nema.

Trolaj nekog drugog. ;)

Sve ja razumijem. Al se meni izgleda da si se sad sapleo pa nastavljas s trolanjem a vidis da sam u pravu. Pitao sam te jel to bio sam pokusaj sata hrvatskog ili nesto drugo. Izgleda da je bio sat hrvatskog.

dj_seljo kaže...
Hahaha. Parica kojoj toliko varira margina sigurno nije ispravna. Margine su uglavnom jako stabilne - osim ako se mijenja modulacija ili profil. I totalno krivo tumačiš marginu i dalje. Što će reći da ne razumiješ iako se ti iz petnih žila trudio reći da razumiješ.

Oh, malo izbjegavas odgovor. Znamo i ja i ti zasto.

dj_seljo kaže...
Sinek, imaš li ti i trunka praktičnog iskustva sa paricama??

Prilicno sam siguran da sam stariji od tebe, barem 10ak godina, sto se vidi iz tvog pristupa. Ako hoces nastavit o tehnikalijama slobodno, gore si izignorirao sve sto sam napisao. Ako ti se trola, komotno nastavi.

Strašno. Tipični strawman argument. Rekoh ti već, trolaj nekog drugog, ja vidim da nemaš pojma o čemu pričaš.

Koji to odgovor izbjegavam?? Ha??

Kakve veze ima tko ima koliko godina?? Moj pristup je sukladan količini gluposti koje pišeš.

ppetesic kaže...

udaljen sam od centrale oko 1800m i nemogu imati vdsl sad su mi u kvartu ovi iz ht postavili onaj ormaric za skracivanje petlje pa me interesira hoce me spoijiti na to ako sam na optimi

Da, moći ćeš ići preko Optime, ali prvo trebaš podnijeti zahtjev.

10 godina
Raoul kaže...

I da sada pitam, kolika bi mi mogla biti najveca brzina, sada je 10 mbps, hvala unaprijed?

Pise prikazano, 31mbit max. S tim da ti je margina za pustenu vezu dosta velika, pitanje je i koja je target bila. Imas maxtv po pustenom profilu ? Jer kazes da je sad brzina 10, a profil je 14.9.

Mislim da bi to i malo bolje trebalo moc. Imas li adsl slike?

TheArrow kaže...

Evo i ja imam isto pitanje..kolika bi mi mogla biti najveca brzina?

Budi sretan s tim.

tireN1337 kaže...

Ovo bi trebalo biti dobro? 

Da. Vidis da ti pise 112/50 maximale :)

dj_seljo kaže...

Strašno. Tipični strawman argument. Rekoh ti već, trolaj nekog drugog, ja vidim da nemaš pojma o čemu pričaš.

Rofl. Neznas ni sto je strawman. Evo da te upoznam.

Hello dj_seljo, meet strawman

Hahaha. Parica kojoj toliko varira margina sigurno nije ispravna.

dj_seljo kaže...

Pa odgovor na sve napisano u http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/4985079.aspx.

Znaci kako se to vdsl "drzi" do 1km i da je to omoguceno "raznim modulacijama" i da parica mora bit u idealnom stanju? Ovi iz ITU-T bi morali malo standarde porihtat po tvojim preporukama izgleda.

Onda cijeli donji dio o tome sto je margina i kako radi, te na kraju odgovor na pitanje koja je parica bolja sto se provlaci kroz 5 postova. Znaci 5 postova pricamo koja je bolja, objasnim ti i ti malo podvijes rep i izbacis "lel parica nevalja". Tipicni troll post, al oke je, posto znas sto je margina meni i tebi je jasno zasto si to preskocio, a ja sam eto barem objasnio rezidentnim znalcima da postoji razlika izmedju margine i ratia (jer je to njima isto) te cemu ona sluzi. Tako da, htio ti il ne htio, pomogao si mi. Zato su se i iskljucili iz rasprave, a tebi samo trolanje ostalo.

Na kraju imas i formulicu za komentiranje kako povecanje margine utjece na bitove po kanalu te mi mozes i ti objasnit sto se dogodi s povecanjem margine i kako je to BOLJE da je ona velika.

dj_seljo kaže...

Kakve veze ima tko ima koliko godina?? Moj pristup je sukladan količini gluposti koje pišeš.

Vidim opet nedostatak koncentracije za pracenje slijeda misli usljed navale testosterona. Ima cisto toliko jer ja za tebe nisam sinak nit ikad mogu biti. O glupostima koje tko pise se uredno mozes ocitovat da napokon i napises nesto tehnicke naravi kad sam ja vec poceo. Slobodno nastavi. Al naravno to se nece dogodit :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 18:13 (sandokan111).
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

predaleko si od centrale..

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?
ht infrastruktura,kod optime od 2013,istekao ugovor davno,di da se pribacim,i sto da uzmem od optime?
ovo sto sada imam je jad i čemer, kad šaljem dokument mailom (docx,pdf) treba 15 minuta)kad gledam videa mrzne, ovu brzinu imam od 2009 sa tim da sam 2010 imao bolju paricu i cak vuklo bolju brzinu, za 1.4~ Mbita nego sadasnja.
A što reći,može li mi itko dati koji savjet.

0 0 hvala 0
17 godina

Oačjna parica, ili si jako udaljen ili imaš hrpu loših spojeva.

Ovo što sada imaš je maksimalna brzina (7.7db margine)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
vito79 kaže...
ht infrastruktura,kod optime od 2013,istekao ugovor davno,di da se pribacim,i sto da uzmem od optime?
ovo sto sada imam je jad i čemer, kad šaljem dokument mailom (docx,pdf) treba 15 minuta)kad gledam videa mrzne, ovu brzinu imam od 2009 sa tim da sam 2010 imao bolju paricu i cak vuklo bolju brzinu, za 1.4~ Mbita nego sadasnja.
A što reći,može li mi itko dati koji savjet.

Dobri smo hahha :D

9 godina
neaktivan
govno varira i to jako i drugacije svaki put kad resetiram ruter,nekad vise nekad manje
malo prije 6,8 a sada kao na slici.
Nekad je i 11, zavisi, ostali parametri isto rade budalastine tako da nemam pojma sto optima izvodi
9 godina
neaktivan

a ovo je kraj prvog kvartala 2016? a ove brzine tamo negdje iz kraja 2007 cak i za nase standarde, a boze mili je mi zatopli oko srca odma kad vidim račun,ma sve im oprostim

Update :poslao kolegi u svedskoj rezultat svog neta od doma i dobio ovo na slici,

a lik iz njemacke sa sticka ima net ko i ja

http://www.speedtest.net/my-result/5240080611

,aj dođe mi da uzmem omču

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 19:05 (vito79).
10 godina
vito79 kaže...
govno varira i to jako i drugacije svaki put kad resetiram ruter,nekad vise nekad manje
Nekad je i 11, zavisi, ostali parametri isto rade budalastine tako da nemam pojma sto optima izvodi

Nema to veze s optimom. Jednostavno si predaleko od centrale i tako ce ti bit sve dok ti ne naprave neki blizi izvod i skrate petlju. A parametri se mjenjaju jer sto si dalje veca su gusenja i samim tim sve vise varira, nista cudno.

15 godina
neaktivan

Najlakse uvijek operatera okriviti umjesto objektivno prihvatiti stvari. Salji HT-u molbu da unaprijede infrastrukturu na tvom podrucju iako sumnjam da ce to napraviti. Da im je isplativo, vjerojatno vec bi.

9 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
vito79 kaže...

Nema to veze s optimom. Jednostavno si predaleko od centrale i tako ce ti bit sve dok ti ne naprave neki blizi izvod i skrate petlju. A parametri se mjenjaju jer sto si dalje veca su gusenja i samim tim sve vise varira, nista cudno.

mogu li teskamu poslat nekakav zahtjev za ispomoc,voljan platit?prije 23 godine drage su volje uzeli 1800 deutche marks da bi mi ustekali telefon.

Sad iman stogot dolara sta san stedio,a oni su gramzivi po prirodi

9 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Najlakse uvijek operatera okriviti umjesto objektivno prihvatiti stvari. Salji HT-u molbu da unaprijede infrastrukturu na tvom podrucju iako sumnjam da ce to napraviti. Da im je isplativo, vjerojatno vec bi.

ma sacuvaj boze,ne krivin ja ni optimu ni operatera, posebno tekoma,nije on nista kriv,posebno sta sam prije 5 godina ima 25% brzi internet i bolju paricu ma sacuvaj boze,

oni ma vidi ih,kad sam prije gleda mudrinića na televiziji  kako pripovjeda da saborskim zastupnicima triba davat misecno 120k kuna ucinio mi se ko anđeo nako plah i bidan...

10 godina
vito79 kaže...

mogu li teskamu poslat nekakav zahtjev za ispomoc,voljan platit?prije 23 godine drage su volje uzeli 1800 deutche marks da bi mi ustekali telefon.

Sad iman stogot dolara sta san stedio,a oni su gramzivi po prirodi

Mozes naravno. Al sanse da ce to napravit su jako male :P Nije to samo u parama.

A ako si prije imao bolju paricu, koliko bolju? Jer i one degradiraju s vremenom, al opet ovisi koliko je degradiralo. Ako je previse mozda je spoj otisao negdje pa bi ti mogli to malo postelat.

9 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Mozes naravno. Al sanse da ce to napravit su jako male :P Nije to samo u parama.

A ako si prije imao bolju paricu, koliko bolju? Jer i one degradiraju s vremenom, al opet ovisi koliko je degradiralo. Ako je previse mozda je spoj otisao negdje pa bi ti mogli to malo postelat.

a 11 misec 2010, brzina stabilna 5,8Mbita, naravno upload je bio oko 0,25Mbita (sada je 0,53) ja bio zadovoljan ko malo dite nit pucalo nit vrmzalo,e da sad sam ukuca kucni tel broj na tekome stranici i pise da mi je dostupna 5-10 turbo tarifa

10 godina

Kod mene malo bolji parametri mozda sto je Annex A preko Optime

-
14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže... 
dj_seljo kaže...

Rofl. Neznas ni sto je strawman. Evo da te upoznam.

Hello dj_seljo, meet strawman

Hahaha. Parica kojoj toliko varira margina sigurno nije ispravna.

dj_seljo kaže...

Pa odgovor na sve napisano u http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/4985079.aspx.

Znaci kako se to vdsl "drzi" do 1km i da je to omoguceno "raznim modulacijama" i da parica mora bit u idealnom stanju? Ovi iz ITU-T bi morali malo standarde porihtat po tvojim preporukama izgleda.

Onda cijeli donji dio o tome sto je margina i kako radi, te na kraju odgovor na pitanje koja je parica bolja sto se provlaci kroz 5 postova. Znaci 5 postova pricamo koja je bolja, objasnim ti i ti malo podvijes rep i izbacis "lel parica nevalja". Tipicni troll post, al oke je, posto znas sto je margina meni i tebi je jasno zasto si to preskocio, a ja sam eto barem objasnio rezidentnim znalcima da postoji razlika izmedju margine i ratia (jer je to njima isto) te cemu ona sluzi. Tako da, htio ti il ne htio, pomogao si mi. Zato su se i iskljucili iz rasprave, a tebi samo trolanje ostalo.

Na kraju imas i formulicu za komentiranje kako povecanje margine utjece na bitove po kanalu te mi mozes i ti objasnit sto se dogodi s povecanjem margine i kako je to BOLJE da je ona velika.

dj_seljo kaže...

Vidim opet nedostatak koncentracije za pracenje slijeda misli usljed navale testosterona. Ima cisto toliko jer ja za tebe nisam sinak nit ikad mogu biti. O glupostima koje tko pise se uredno mozes ocitovat da napokon i napises nesto tehnicke naravi kad sam ja vec poceo. Slobodno nastavi. Al naravno to se nece dogodit :)

Ja ne vjerujem.  Ti doista nemaš pojma o čemu pričaš.

ITU-T?? MIsliš IEEE?!

Ja podvijem rep? Hahah.. Da, da, isključili su se iz rasprave zbog tebe. Tješi se samo. :D

Samo ti trolaj. Znamo i ja i ti da nemaš pojma, to si pokazao kroz ovih par postova. Čak nemaš niti iskustveno znanje. 

Tako da ne vidim čemu bih uopće išao s tobom raspravljati i gubiti vrijeme...

vito79 kaže...

Odspoji sve sa modema osim veze prema kompu. Čak i telefone, te spoji modem što je bliže uvodu.

Nakon toga resetiraj modem i pogledaj statistiku. Imaš problem u kućnoj instalaciji.

sandokan111 kaže...
vito79 kaže...

Po čemu si zaključio da je predaleko??

A parametri se mjenjaju jer sto si dalje veca su gusenja i samim tim sve vise varira, nista cudno.

WTF?!?! 

9 godina
neaktivan

laptop sa wifi-a 20 cm udaljenosti,upravo sam skuzio da mi ne rade oba ethernet porta na ovom tplinku iz 2013,evo sada je nesto bolje ali daleko od onoga sta sam ima sa starom paricom,pitanje je jedino ko koga cu napraviti novi ugovor optima ili teskum, odnosno ko će mi povratit paricu i sredit ovaj hrkljus,i usput moram nabavit novi ruter

10 godina
vito79 kaže...

a 11 misec 2010, brzina stabilna 5,8Mbita, naravno upload je bio oko 0,25Mbita (sada je 0,53) ja bio zadovoljan ko malo dite nit pucalo nit vrmzalo,e da sad sam ukuca kucni tel broj na tekome stranici i pise da mi je dostupna 5-10 turbo tarifa

To sto pise da je dostupno nista ne znaci :P Zna ljudima pisat 50 pa nemogu 20 itd.

dj_seljo kaže...

ITU-T?? MIsliš IEEE?!

Ja podvijem rep? Hahah.. Da, da, isključili su se iz rasprave zbog tebe. Tješi se samo. :D

O mladicu, pa vama je samo trolanje ostalo. The ITU Telecommunication Standardization Sector (ITU-T) is one of the three sectors (divisions or units) of the International Telecommunication Union (ITU); it coordinates standards for telecommunications.

I da, sad bi mislim bilo vrijeme da napokon i napises nesto tehnicke naravi i pobijes te moje "gluposti". Znas, nesto vise od "wah wah zacepio sam usi i upravu sam".

vito79 kaže...

pitanje je jedino ko koga cu napraviti novi ugovor optima ili teskum, odnosno ko će mi povratit paricu i sredit ovaj hrkljus,i usput moram nabavit novi ruter

Uvijek ce ti bolje bit na tcomu na losijoj parici nego na ostalima.

14 godina
neaktivan
vito79 kaže...

laptop sa wifi-a 20 cm udaljenosti,upravo sam skuzio da mi ne rade oba ethernet porta na ovom tplinku iz 2013,evo sada je nesto bolje ali daleko od onoga sta sam ima sa starom paricom,pitanje je jedino ko koga cu napraviti novi ugovor optima ili teskum, odnosno ko će mi povratit paricu i sredit ovaj hrkljus,i usput moram nabavit novi ruter

Kućnu instalaciju sam održavaš. Telekom je nadležan samo do uvoda.

Nije poanta čime si spojen na modem, nego gdje je modem spojen u odnosu na uvod, te koliko imaš uređaja prikopčanih na njega (testove treba vršiti na praznoj parici, a ovo je neka verzija iste). Sa modema prema DSLAM-u imaš CRC errore što sugerira problem na fizičkom layeru. S obzirom na to, trebaš testirati kućnu instalaciju na način kako sam ti sugerirao (najbolje bi bilo na uvodu, ali to treba raditi stručna osoba). Ukoliko se situacija popravi - znaš da je do kućne instalacije. Ukoliko ne - prijavi telekomu da tehničar izađe na teren provjeriti konektore i da li se možda koji pin olabavio.

Novi uređaj ćeš dobiti od bilo kojeg telekoma prililkom potpisa ugovora.

14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
vito79 kaže...

To sto pise da je dostupno nista ne znaci :P Zna ljudima pisat 50 pa nemogu 20 itd.

dj_seljo kaže...

ITU-T?? MIsliš IEEE?!

O mladicu, pa vama je samo trolanje ostalo. The ITU Telecommunication Standardization Sector (ITU-T) is one of the three sectors (divisions or units) of the International Telecommunication Union (ITU); it coordinates standards for telecommunications.

I da, sad bi mislim bilo vrijeme da napokon i napises nesto tehnicke naravi i pobijes te moje "gluposti". Znas, nesto vise od "wah wah zacepio sam usi i upravu sam".

vito79 kaže...

pitanje je jedino ko koga cu napraviti novi ugovor optima ili teskum, odnosno ko će mi povratit paricu i sredit ovaj hrkljus,i usput moram nabavit novi ruter

Uvijek ce ti bolje bit na tcomu na losijoj parici nego na ostalima.

Eto, što više pričati kad nemaš pojma o čemu pričaš. IEEE razvija standarde za ethernet. ITU-T je tek nedavno počeo razvijati standarde, pročitaj si svoj link sa razumijevanjem.

Since the ITU-T is part of the ITU, which is a United Nations specialized agency, its standards carry more formal international weight than those of most other standards development organizations that publish technical specifications of a similar form.[4]

History[edit]
Although the ITU itself dates back to 1865,[1] the formal standardization processes are more recent.

To se čak uči na CCENT razini što sugerira da nemaš ni osnovno znanje o mrežama. I što točno da ti dalje objašnjavam?!?!

10 godina
dj_seljo kaže...

Eto, što više pričati kad nemaš pojma o čemu pričaš. IEEE razvija standarde za ethernet. ITU-T je tek nedavno počeo razvijati standarde, pročitaj si svoj link sa razumijevanjem.

Lol sta ti trabunjas :)))) Kakav moj link :))) kakvi "nedavno razvijanje standarda" ??????

I naravno, cijela prica da malo stanes iza svojih tvrdnji s neke tehnicke strane je izostala. :)

9 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
dj_seljo kaže...

Lol sta ti trabunjas :)))) Kakav moj link :))) kakvi "nedavno razvijanje standarda" ??????

I naravno, cijela prica da malo stanes iza svojih tvrdnji s neke tehnicke strane je izostala. :)

Sandokan Topic Destoyer

dobar si ti momak ali mogu te nesto pitat,zasto nisi vise aktivan ovdi ?

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262219

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 18:20 (vito79).
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel se nazire kraj uvodjenju optike po zgradama? Kad ce poceti mini centrale postavljati? :D Ima neki info?

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
10 godina
vito79 kaže...

Sandokan Topic Destoyer

dobar si ti momak ali mogu te nesto pitat,zasto nisi vise aktivan ovdi ?

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262219

Lol. Znaci i ti me trolas. Fino. Ja ti odgovorim al eto, topic destroyer sam. Tema se zove "kvaliteta parice" ocekivanje bi bilo da se nesto o tome i napise, barem i s tehnicke strane kad je potrebno. Ovaj tu trabunja 20 postova bez 1 tehnicke stavke al ja sam ti destroyer :P

Zasto nisam aktivan, imas napisano u jednom od mojih postova gdje je nekog isto tako zanimao moj lik i djelo, pa ako te zanima potrazi pod mojim postovima. Uglavnom, nepotizam po forumima i ljudi koji misle da su boga uhvatili za ja** jer su moderatori mi nisu zanimljivi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 18:34 (sandokan111).
10 godina
Kraj? Nisu ni zapoceli kako spada. Sto samo su bitni veci gradovi za optiku u zgradama?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ma pogledajte našto ova moja veza liči, nakon evo nekog vremena..Direktno je spojen utp kabel ruter - izvod..

Inače se sinkronizira na ispod 50 actual, bude i samo 45, pa onda resetiram ruter par puta, pa se dovuče na malo preko 50..

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

A margina ti je tu 4.4, a po greskama ocito da nemoze s tim radit. Prije si rekao da ti je radilo na 6db, al po ovom prikazu ako si nesto petljao po mrezi nesto nisi dobro napravio. Stanje izgleda gore nego prije. Gledam, imao si atenuaciju na adslu 7, sto bi trebalo bit dovoljno za turbo 50, a kad su te prebacili na vdsl, po 8b ti je puno bolje stanje izgledalo od 17a, koji su ti stavili radi uploada.

Zasto ti je u uploadu pusteno svih 16?

Ako si nesto petljao, zovi njih da pogledaju sto si radio. Ti bi po onoj adsl slici trebao moc furat turbo 50. Nadalje, ako to nigdje ne dovede, izaberi sto ti je bitnije, upload ili download pa to zrtvuj izborom profila. Na 17a imas veci upload a losiji download, a na 8b obratno.

Al ja bi izabrao da se to ispita zasto ti nemas cistih turbo 50 bez problema, samo ce to malo vise poziva bit potrebno.

0 0 hvala 1
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

imam vdsl 20mbps na iskonu ne mogu vise jer mi govore da sam preko 1200m udaljenosti od centrale, upload mi je max 3.30, drugom susjedu u zgradi kazu da ne moze vise od 15, a treci susjed koji je na tcomu moze imati 50mbps, ko tu sad koga hebe, poslje cu poslati margine jer sam na poslu. znaci za tog susjeda za tu brzinu nisu rekli preko telefona nego je bas provjerila u centru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
dj_seljo kaže...

link s kojeg si kopirao rečenicu koju očito nisi ni pročitao...

S kim da pričam o tehničkoj strani, s tobom?? Istim onim koji ne zna gdje naći informacije o standardim s kojima navodno radi??

srcipesak kaže...

Jel se nazire kraj uvodjenju optike po zgradama? Kad ce poceti mini centrale postavljati? :D Ima neki info?

Pa, skraćivanje petlje je aktualno već neko vrijeme, te se cijelo vrijeme i postavljaju novi DSLAM-i. Ovisi gdje živiš, ipak se prvo rade komercijalno najisplativija mjesta.

boatenga kaže...

Ma pogledajte našto ova moja veza liči, nakon evo nekog vremena..Direktno je spojen utp kabel ruter - izvod..

Inače se sinkronizira na ispod 50 actual, bude i samo 45, pa onda resetiram ruter par puta, pa se dovuče na malo preko 50..

Imaš previše CRC-ova što upućuje na problem s kablovinjem. Kako si spojio utp na uvodu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice