Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.684.016
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: načirice?
dai53nja kaže...

sandokan111:

Slažem se svakako da postoji 100 utjecaja na paricu, ali opet zaboravljamo: to sve radi po zakonima fizike.

Pa nitko se nije ni odmakao od zakona fizike itd, samo je stvar da formula nije jedinstvena. Nek imas negdje los spoj, mozes ti sve formule bacit u vjetar. Za DTK mrezu se slazem, ali to je samo jedna od stvari koje su se dogodile u HR. Sad je tako kako je, i koliko vidim, HT se dosta dao u popravljanje infrastrukture. Valjda tomu i sluzi ona zadrzana dobit koja nije otisla u dividendu. Stvarno se dosta centrala nadopunilo vdsl-om. Valjda ce lagano popravljat i mrezu, jer s novim tehnologijama vec opterecena mreza ce im sve vise i vise pocet pucat po savovima.

Doktor-X kaže...

sad baš gleda koliko mi je parica loša nasparam udaljenosti od centrale po ovome sam udaljen oko 500 metara ali je bagerista prije par godina presjeko kabal i izgleda da to nisu kako spada spojili jer ispada da sam udaljen 900 m

Moguce to, a moguce da nisu ni popravljali nego su te 'zaokolnim' putem spojili. Ne bi bio ni prvi ni zadnji.

13 godina
neaktivan
Re: načirice?
Postoje mjesta di je susjed jedan preko puta drugog ima duplo vecu udaljenost od centrale, a fora je jednostavna, kad se je mreza radila i tad su to radili podiz odaci koji su bili placeni po kolometrima trase, pa su ljepo s kabelom otisli do kraja ulice i onda u krug prema nazad s druge strane. Tako da recimo kucni broj 1 ima najmanje gusenje a kucni broj 2 ima najvece, odnosno i vise od duplo vise kabela nego kuca na broju 1
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

ja ipak mislim da je kod mene bagerista kriv jer centrala ja na mojoj strani tak da cisto sumljam da sam spojen okolo naokolo ili sa druge strane jer su kod nas koliko je meni poznato kabal zakapali sa moje strane odnosno sa one gdje je centrala a'l jbg što je tu je (možda ako se sljedece proljece krene sa razbijanjem ceste i nogostupa kako su najavljivali možda se sjete pa postave i optiku)

0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ti po prikazu iz routera jos imas i dobru brzinu a i bolju od mene a na istoj smo udaljenosti 13.3db, a zapravo sam ja blize ako parica ide uz cestu onda 300m a inace 200m. Tko ce ih znat sta je to u igri HT-u je uvjek sve dobro, zalio sam se na kvalitetu usluge vec al ne vrijedi. Prije vdsla sam imo 5db susjed 50m od mene ima 6.5db.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
Doktor-X kaže...

ja ipak mislim da je kod mene bagerista kriv jer centrala ja na mojoj strani tak da cisto sumljam da sam spojen okolo naokolo ili sa druge strane jer su kod nas koliko je meni poznato kabal zakapali sa moje strane odnosno sa one gdje je centrala a'l jbg što je tu je (možda ako se sljedece proljece krene sa razbijanjem ceste i nogostupa kako su najavljivali možda se sjete pa postave i optiku)

Pa bagerista je kriv ocito. Samo nije jasno dal je kriv jer oni kad su poporavljali su nesto zeznuli, ili si spojen naokolo. Jer, ne uzimas u obzir da kad se kvar dogodio, oni su tebe tada odmah mogli spojit okolnim putem da dobijes uslugu prije nego se kvar stvarno popravi (jer to obicno duze i traje), pa kad se kvar popravio nisu te prespojili natrag tim putem nego tako kako je ostalo posto si vjerojatno mogao dobivat zakupljene usluge u tom trenutku, a sad, vuk pojeo magare, 20 il 30 mbita im je nebitno.

11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Nabavio novi wireless stick 150mbps sa antenom, sad mi je down oko 25 a upload nemoze preci 3mbit, dok sa starim stickom je bilo upload uvijek 5 ali download nije mogao vise od 18mbit. I sada sam usporedio postavke u routeru sa onima od proslog tjedna i ocita je razlika ali neznam sto je problem.

Prije Prije
Poslije Poslije
Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
D3lBoy kaže...

Nabavio novi wireless stick 150mbps sa antenom, sad mi je down oko 25 a upload nemoze preci 3mbit, dok sa starim stickom je bilo upload uvijek 5 ali download nije mogao vise od 18mbit. I sada sam usporedio postavke u routeru sa onima od proslog tjedna i ocita je razlika ali neznam sto je problem.

Napisao sam ti i tamo vec. Nema stick veze s tim. Tebi je pusteni profil promjenjen. Zasto, to ce isp znat. Gnjavi

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, mogu li s ovom paricom/linijom postići 10mbit/s, hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:20 (noviigrac).

0 0 hvala 0
15 godina
noviigrac kaže...

Pozdrav, mogu li s ovom paricom/linijom postići 10mb/s, hvala unaprijed

Javi se tehnickoj podrsci preko maila pa nek vide detalje i jel bi se šta dalo napravit

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 19:57 (galinjo24).
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

@galinjo24

To sam i napravio, samo jednom su mi rekli da može ( čisto sam išao provjerit i vidit cijene), a evo danas mislio uzet te nemože pa gledam da mi netko tko se razumije

u to kaže jeli stvarno beznadno? (također ispravio sam gore post u mbit/s da nebude da tražim 10 megabajta, my bad)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:21 (noviigrac).

1 0 hvala 0
10 godina
noviigrac kaže...

Tehnicki, trebao bi (znaci samo 10mbit/s, bez maxtv), iako max na ovom routeru nije prikazan. Sad ti stoji nekih 9, sta od usluga koristis?

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
noviigrac kaže...

Tehnicki, trebao bi (znaci samo 10mbit/s, bez maxtv), iako max na ovom routeru nije prikazan. Sad ti stoji nekih 9, sta od usluga koristis?

Koristim i maxtv, imam trio paket, jedino u vrijeme date slike nije bio uključen pa neznam dali to šta znači?

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Želim se pohvalit novim stanjem. Da li je itko uopče vidio ovako nešto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 16:52 (iceman1983).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ništa, zvao sam opet tehničare i kažu da baš nemože 10 jer mi je veza ravno prikladna za brzinu od 4 + max tv koji "pije" 5mbit-a ( ni vdsl ne dolazi u obzir da ga citiram).

Jedino šta mi su mi jučer tili dat turbo 10 prije provjere veze (+10kn), a danas mi je tija dat povećanje na 10mbit-a za 30kn pa tu neshvaćam u čemu je bit da mi nude drugačije?

Ali opet ne vidim zašto nemogu deset kada preko one strane koja ti kalkulira brzinu prema line attenuationu bi moga to hvatat (udaljenost mi je oko 2,1km)?

Ako netko može objasnit čisto radi vlastite znatiželje i znanja?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 18:13 (noviigrac).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
2.1 km je gusenje oko 30 dB, na tome u idealnom slucaju da je parica savrsena, svaki spoj potpuno nov se moze izvuc max propusnost od 17 Mbita, da bi ti imo kojim slucajem stabilnu vezu modem se mora sinkronizirat na najvise 14 eventualno 15 Mbita, profil za Net 10, maxtv, voip je 16.2 Mbita. Sto bi kod tebe uzrokovalo pucanje veze.
Samo radi udaljenosti nije moguce to propustit jer bi bilo problema.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Kvaliteta DSL parice?
191x7 kaže...

Ekipa, čujte i počujte...

Za VDSL si spojite VDSL splitter. Nebitno jel imate telefon, telefon preko IMS-a ili ako uopće nemate telefon.

Tehničari su tvrdili da to ne treba. E pa bome za ADSL2 kad telefon ide preko VOIP-a nema razlike kada je s splitterom ili bez.

NO za VDSL je potpuno druga priča.

Maloprije sam istraživao o greškama (FEC, CRC i HEC) kod VDSL-a i nabasao na mnogo stranica s pričama o VDSL splitterima.

Recimo ova: http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?topicid=105744

I pogodite, za VDSL ide SPLITTER i to VDSL splitter (različiti su od ADSL2 splittera).

Što time dobijete? Pa ja evo spojih maloprije Splitter (došao u kutiji s routerom!) i sada imam samo FEC greške koje su nebitne.

Nema CRC-a i HEC-a. NEMA. Nemogu vjerovati.

Tko je ovdje lud?!

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
noviigrac kaže...

Koristim i maxtv, imam trio paket, jedino u vrijeme date slike nije bio uključen pa neznam dali to šta znači?

Da, onda neces moc 10mbita + maxtv+ims

iceman1983 kaže...

Želim se pohvalit novim stanjem. Da li je itko uopče vidio ovako nešto?

A daleko si dosta isto. Iako mislim da se ta situacija moze popravit samo da netko izadje na teren i malo to popravi, jer na taj attainable je max dosta mali.

noviigrac kaže...

Ništa, zvao sam opet tehničare i kažu da baš nemože 10 jer mi je veza ravno prikladna za brzinu od 4 + max tv koji "pije" 5mbit-a ( ni vdsl ne dolazi u obzir da ga citiram).

Jedino šta mi su mi jučer tili dat turbo 10 prije provjere veze (+10kn), a danas mi je tija dat povećanje na 10mbit-a za 30kn pa tu neshvaćam u čemu je bit da mi nude drugačije?

Ali opet ne vidim zašto nemogu deset kada preko one strane koja ti kalkulira brzinu prema line attenuationu bi moga to hvatat (udaljenost mi je oko 2,1km)?

Ako netko može objasnit čisto radi vlastite znatiželje i znanja?

Ona stranica ti max nekih 15. Sad si vec skuzio da oni otprilike rezerviraju 4.5 za maxtv. Znaci sad si na nekih 11. Sad uracunaj da je ono tamo u velikom broju slucajeva bolje nego sto mi dobijamo u HR, tako da si ti vjerojatno na nekih 13, manje maxtv, jos dodaj overhead, i eto te na nekih 6-7...

Ovo drugo oko paketa neznam, jer nisam gledao ponude tcoma dugo pa nisam ni pratio kako se sto naplacuje.

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

oprostite ako sam al kako mogu provjeriti max brzinu (kvalitetu) tel. parice?
ovi screenshotevi što vi postavljate,

dal je za to ptrebno znati korisničke podatke od routera il

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

oprostite ako sam al kako mogu provjeriti max brzinu (kvalitetu) tel. parice?
ovi screenshotevi što vi postavljate,

dal je za to ptrebno znati korisničke podatke od routera il

Da uđes u router

16 godina
odjavljen
191x7 kaže...
191x7 kaže...

Ekipa, čujte i počujte...

Za VDSL si spojite VDSL splitter. Nebitno jel imate telefon, telefon preko IMS-a ili ako uopće nemate telefon.

Tko je ovdje lud?!

Rekao sam da neću pisati ovuda više ni slova ali ovo je malo previše...

Kakav jbeni splitter na VDSLu??? Za koji klinac???

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Rekao sam da neću pisati ovuda više ni slova ali ovo je malo previše...

Kakav jbeni splitter na VDSLu??? Za koji klinac???

Jesi li uopće otvorio i pročitao link koji sam stavio?

16 godina
odjavljen

Jesam. Tamo ti lijepo kaže, ako imaš VDSL + analogna linija, treba ti splitter. Ako imaš VOIP, splitter ti ne treba!

Jel znaš ti čemu služi splitter?

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jesam. Tamo ti lijepo kaže, ako imaš VDSL + analogna linija, treba ti splitter. Ako imaš VOIP, splitter ti ne treba!

Jel znaš ti čemu služi splitter?

Znam.

Isto tako znam i da mi je stanje s greškama puno bolje otkako sam stavio splitter.

Zašto? Zato što linija (dolazni telefonski kabel) ide preko hrpe tavana a spojevi su očajni. Negdje ima sranja/spojeva ali i gubitaka, te se čini da splitter utječe na smanjenje šuma koji je prisutan na liniji.

Ti reci što hoćeš, ja sam spojio i meni šljaka bolje. Puno bolje. Išao sam testirati kakva bi bila razlika. Dakle empirijski.

16 godina
odjavljen

Ako ti je splitter pomogao, to znači da ti je parica negdje u kratkom/otvorenom sa drugom paricom na kojoj je POTS. Splitter nije magično rješenje za neispravnu paricu.

Odustajem. Samo vam još Vidoviti Milan fali...

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako ti je splitter pomogao, to znači da ti je parica negdje u kratkom/otvorenom sa drugom paricom na kojoj je POTS. Splitter nije magično rješenje za neispravnu paricu.

A koje je onda rješenje? HT / T-Com ne želi ništa poduzeti. Dolazili jesu i kooperantovi tehničari i njihovi tehničari. Mjereno, od centrale do najbližeg stupa/izlaza linija perfekt. Od izlaza do mene katastrofa.

Kažu morali bi promijeniti cijeli kabel, preko svih 5-6 kuća i rješavati spojeve a to nežele jer:

1. Nisam firma.

2. Samo se ja žalim, a nitko od susjeda ne (od tih ~6 svi imaju telefon, dvoje ili troje možda ADSL 4Mbps i nitko VDSL).

3. Ne puca mi linija pa je po njima sve uredu.

12 godina

najbolje zrušit baraku i sve na novo nema druge. 

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

zvao sam ih i rekli su mi da moja tel. parica ima za sada max propusnost od 4Mbps,
pitao sam ih i o VDSL al su isto tako rekli da za sada ništa, no da se nadaju kako će se u skorašnje vrijeme to biti "poboljšano"....

eto kako je živjeti na otoku........

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Zeznut je otok da.

Ajde postavi parametre parice pa da vidimo gdje si uopce :)

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam zyxelov bijeli iskon modem. Jel znate gdje je opcija za parametre margine i attenuation da ih screenshotam pa postam ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Spacecraft kaže...

Imam zyxelov bijeli iskon modem. Jel znate gdje je opcija za parametre margine i attenuation da ih screenshotam pa postam ovdje.

Ulogiras se na ruter, i dolje na traci s ikonama, mislim da je predzadnja desno (system monitor) pa onda xdsl status kliknes.

Nemam ruter dostupan trenutno pa ne mogu provjeriti tocno :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice